• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirler ve Mukemmeliyetci Yapim

Bende öyleyim. Terör estirmem becerikliyimdirde ama bende herşey mükemmel olsun kusursuz olsun diye kasıyorum. Stres sarıyor günler önceden. İkram listesi hazırlıyorum. Rahat biri olmayı isterdim. Ben kastıkça herşey ters gidiyor çünkü

Evliliğimin başlarında bende çok stres yapardım yetismeyecek vs diye.Sonra ne olduysa bana gereksiz bi rahatlama geldi :halay: şimdi genelde 1 gün önceden çoğu hazırlığımı yapıyorum.Sanada tavsiye ederim çok rahat oluyor. Uzun kalanlarsa hergun ne pisiyorsa onu yiyecekler yani daha ne yapacaksin.

Kizlar merhaba.:KK69:

Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.:KK42:

Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...:KK34::confused:

Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.:KK61:

Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu :KK17:

Benim gibi misafire hazırlık aşamaları aşırı stresle geçenler var mı?:bicak:
Ya da bana tavsiyelerde bulunmak isteyenler var mı?

Bekar ve dertsiz oldugum gunleri mi ozledim yoksa?:hasta:
Ayni beni anlatmissiniz. Biri gorse beni misafir istemiyor der. Asla oyle degil. Telas panik oluyorum. 4/4 luk agirlamak istiyorum. Ikramlarim yemeklerim evim herseyim guzel olsun istiyorum evimde misafir oldugunda.

Eklentiler

• Screenshot_20170508-184452.webp
    Screenshot_20170508-184452.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20170508-184516.webp
    Screenshot_20170508-184516.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20170508-184503.webp
    Screenshot_20170508-184503.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_20170508-184511.webp
    Screenshot_20170508-184511.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20170508-184458.webp
    Screenshot_20170508-184458.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 49
Kizlar merhaba.:KK69:

Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.:KK42:

Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...:KK34::confused:

Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.:KK61:

Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu :KK17:

Benim gibi misafire hazırlık aşamaları aşırı stresle geçenler var mı?:bicak:
Ya da bana tavsiyelerde bulunmak isteyenler var mı?

Bekar ve dertsiz oldugum gunleri mi ozledim yoksa?:hasta:
Bayatlamayan kurabiyeleri hava almayan kaplara koyup buzluga atarim. 4 cesit tatli tuzlu kurabiyem hep vardir. Borekleride sararim pisirmem ama. Mercimekli peynirli patatesli boregim vardir. Buzluktan cikarir ustune yumurta sarisi surer firina veririm. Mayali seyleri sadece misafir gelecegi gun yaparim.

Bayatlamayan kurabiyeleri hava almayan kaplara koyup buzluga atarim. 4 cesit tatli tuzlu kurabiyem hep vardir. Borekleride sararim pisirmem ama. Mercimekli peynirli patatesli boregim vardir. Buzluktan cikarir ustune yumurta sarisi surer firina veririm. Mayali seyleri sadece misafir gelecegi gun yaparim.

vay bee analar ne evlatlar doguruyor demek istiyorum Hoppa
masallah size.

tum bunlari cikarinca, hafif cozulmeye baslayinca firina mi atiyorsunuz direk?

vay bee analar ne evlatlar doguruyor demek istiyorum Hoppa
masallah size.

tum bunlari cikarinca, hafif cozulmeye baslayinca firina mi atiyorsunuz direk?
Onceden haberim varsa kurabiyeleri firinlamiyorum bazen. Eger acilse sicak firinda cozduruyorum.Borekleride ayrilacak kadar cozuldukten sonra tepsiye dizip sarisini surup don iken firina veriyorum.

tatlıya aldık ama tuzlu kurabiye tarifi alabilirmiyizz

Panik yapmanız normal ama sizinki biraz abartı olmuş sanki zamanla bu özelliğiniz yontulacaktır misafirlere alıştıkça diyelim

tatlıya aldık ama tuzlu kurabiye tarifi alabilirmiyizz
Tabi ki de. Benim olcum 1 tepsiden fazla oluyor onceden soyleyim.
1 paket yumusak margarin
Yarim su bardagi siviyag
1 yumurta ( susama bulayacaksaniz sarisi icine beyazi disina. Susam kullanmayacaksaniz tersine )
1 corba kasigi tuz
4 seker kasigi tozseker
2 corba kasigi yogurt
2 corba kasigi uzum sirkesi
1 paket kabartma tozu ( ben dr oetkerin mahlepli kabartma tozunu kullaniyorum )
Aldigi kadar un
Istediginiz sekli verip 175 derece firinda pisirin.

Back
X