çayın bitip bitmediğini kontrol etmemesi ,umursamazlık,somurtkan olması,mutfağa gidip uzun süre gelmemesilmaz:
Çevremde yoğun iş temposu hakim olduğu için genelde bizim misafirlik günümüz cumartesi akşamlarıdır.Samimi 3-4 aile ile min. ayda bir toplanırız.Ve bu toplantılarımızda bir hanım arkadaşımızın tutumları inanılmaz sivri geldiği için artık onlara gitmeme kararı aldık.Sorunun kökeni aslında çok basit bir mantıktan ibaret;"Kendine yapılmasını istemediğin davranışları,başkasına yapma".Sözü geçen hanımefendi üzerinden cevap vereceğim;
-Misafirliğe geldiği zaman,asla yardıma ihtiyacın var mı demez,gece boyu sürekli olarak birseyler rica eder(su,peçete,soda,yelpaze,ıslak mendil,şeker,çikolata ,kola vs gibi,ki bu saydıklarım yakınında dursa bile yeminli gibi asla yerinden kalkmaz kaydirigubbakcemile3 ) Sürekli memnunizyetsiz ve eleştirel tavırlar sergiler ikramlara,evinize vs. Ev sahibinin iki ayağı bir papuca girer.(Gelelim asıl sorunun cevabına)Fakaaaaat kendisine gidildiğinde;
*Kapıda sizi çok telaşlı karşılar.
*Evini toparlamak haricinde hiçbir hazırlık yapmamıştır,sizin gelmenizi ve yardım etmenizi beklemiştir,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi.
*Saatin uygunsuzluğuna bakmadan sürekli eşini bakkala gönderir,sürekli eşine yorulduğunu dile getirerek,azarlar,tavır yapar.
*Su rica ettiğinizde bitmiş kusura bakma der,alternatifsiz.
*İkramdan hemen sonra elektrik süpürgesi tutar mutfağa ve misafir odasına :roflol:
*Onca bulaşığı bulaşık makinesine atmamakta ısrar eder,bayanlar topluca,yıkama,kurulama,mutfak toparlama işiyle meşgul olur,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi mutfaktaki işlerde bitince kalan yarım saatte normal modda sohbete başlar. :roflol:
Eşide öyle misafir seven,öyle efendi biridir ki aksine.
ev sahibi çok temiz titizse, sürekli bunla övünüp sürekli temzilikten bahsediyorsa gıcık olurum, böyle insanların evine gidince koltuğun ucunda oturur, oğlum bişey dökerse diye diken üstünde olur, sürekli oğlumu uyarırım tabii ziyarette pek keyifli geçmez bu durumda
Bu çayın bitmesi de ilginç bi konu valla, iki ucu fena bi değnek :1rolleyes:
Ben de aksine çayım biter bitmez hemen maraton koşucusu gibi kalkıp çay koymaya kalkarsa gıcık olurum, demek ki derim ne anlattığımla filan çok ilgili değil, içerikçi değil şekilci.Sadece misafir ağırlamış olmak için ağırlıyor.Tamam, o da ,ncelikten dolayı yapıyor ama, demek ki içerikte paylaştığımız bi şey yok diye düşünürüm..Sonuçta ben oraya aralıksız çay içmeye gitmedim, varsın 2 dakika 5 dakika, 10 dakika neyse boşluk olsun, hatta bıraksın ben kendi çayımı kendim alayım ki rahat bi ortam oluşsun vereliniortak
Kızlar ben bu çay meselesini çözdüm
elektrikli semaver aldım oturduğumuz odada güvenli bi yere kuruyorum
böylece sürekli misafiri yalnız bırakmamış oluyorum
ayrıca çaycı edasında bi ev sahibi olmadığım için yorulmuyorum
Tavsiye ederim
ev sahibi sırf aradan çıksın dıe (pasta börek yapıyoya)
başka eşini dostunu çagırmasından nefret edıyorum
Gidip oturunca herkesin birbirine "Nasılsınız iyi misiniz? İyiyim siz nasılsınız?" diye sıradan tek tek soru sormasına sinir olurum. Bi de bunun hertürlü kombinasyonu olur biraz da kalablık bi ortamsa yandın 5 dk geçer bunla!! Birine cevap veriyosun öteki tekrar soruyo yanındaki bi daha çaprazlama nasılsınız soruları uçuşuyo öffff ne anlamsız bişey yaa o ortamda çığlık atasım geliyor işte laelaelaelaelae
Gidip oturunca herkesin birbirine "Nasılsınız iyi misiniz? İyiyim siz nasılsınız?" diye sıradan tek tek soru sormasına sinir olurum. Bi de bunun hertürlü kombinasyonu olur biraz da kalablık bi ortamsa yandın 5 dk geçer bunla!! Birine cevap veriyosun öteki tekrar soruyo yanındaki bi daha çaprazlama nasılsınız soruları uçuşuyo öffff ne anlamsız bişey yaa o ortamda çığlık atasım geliyor işte laelaelaelaelae
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?