• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik adabı ??

Görümcenler gelmek istediğinde, bayramda tatil planımız var diyip, kapatacaktınız konuyu. Madem böyle düşündünüz, gelin niye dediniz o zaman?

Sizin hatırınız yok mu? Eşim hop oturup kalkıyor, ne olacağı belirsiz, alışveriş yemek planı yapsın mı yapmasın mı, bu kadının da kendine göre planı programı var... Bunları demeyen eşinizin hatırını niye sayıyorsunuz? Sizin kardeşiniz olsa bu yaşanır mıydı? Bu adamlara pozitif ayrımcılık yapmayın, sadece kendini değil ailesinin de gönlünü eğleyeceksiniz, o niye? Önce köye gitmemek için mücadele, sonra da kim gelecek kim kalacak bilgisinin peşinde mücadele. Sizin aileniz anne babanız yok mu, yetiştirme yurdundan mı aldılar sizi? Ben bu bayramı ailece kendimiz geçirmek istiyorum. Madem gelmek istiyor, gelip gelmeyeceğine bu hafta sonu karar versin, son dakika emrivakisi yaparsa sen kalır ilgilenirsin ben aileme giderim diyin.
Eşim benim hatrımı hiç cignetmez. O yüzden ben de onu asla kırmak istemem. Daha onceki hafta tüm ailem, kiz kardeşim eşi vs geldi. Eşim hem onlar gelmeden benle ev temizligi yapti her hazirliga yardim etti. Hem onlari cok iyi ağırladı. Ben bu konuda eşime kusur bulamam. Zaten kiz kardesine defalarca sormasına rağmen bizi cevapsiz arada birakan kız kardeşi. Esimin elinden geleni yaptığını gördüm

Evet o yüzden ben arayamam. Eşim de bir iki söyledi sordu cevap alamadı. Tam usulünce konusamiyo da erkek sonucta 🤦🏻‍♀️ kaldik boyle
Sizin ailenizden kaynaklanan sorun olursa tam usulünce konuşur merak etmeyin. İşlerine gelince sesleri çıkmaz, işlerine gelmeyince söyle şu annene babana kardeşine... diye başlayan cümleleri usulünce sıralarlar.

Görümcenler gelmek istediğinde, bayramda tatil planımız var diyip, kapatacaktınız konuyu. Madem böyle düşündünüz, gelin niye dediniz o zaman?
Yani cidden en bastan öyle yapsaymışız gercekten. Ben de pisman oldum buyurun gelin dediğime

Sizin ailenizden kaynaklanan sorun olursa tam usulünce konuşur merak etmeyin. İşlerine gelince sesleri çıkmaz, işlerine gelmeyince söyle şu annene babana kardeşine... diye başlayan cümleleri usulünce sıralarlar.
Eşim öyle biri degil. Hatta benim ailemle daha samimi arası muhabbeti daha iyi. Kendi ailesi yapi olarak biraz kasıntı insanlar, anlasmak zor.

Eşim öyle biri degil. Hatta benim ailemle daha samimi arası muhabbeti daha iyi. Kendi ailesi yapi olarak biraz kasıntı insanlar, anlasmak zor.
Bu kadın sizi son güne kadar oyalayıp gelmezse ne olacak? Bunun olmasına razı gelen eş nasıl iyi biri oluyor? Siz de ailesiniz, sizin de çocuğunuz var, siz de gezmek tatil yapmak istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz. Çünkü eşiniz kardeşine net sorup net cevap alamıyor. Nasılsa o pişirmeyecek, sofra kurup kaldırmayacak, yatak serip toplamayacak, her güne ayrı plan yapmayacak. Hepsini siz yapacaksınız. Siz görümceden terbiye nezaket görgü kuralı istiyorsunuz ama eşinizden beklemiyorsunuz. Sadece görümce değil eşiniz de misafirlik kuralına uymuyor, sizi belirsizlikte tutuyor.

. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi.
Böyle dediğinde biz kendimizce plan yaptık başka zaman ağırlarız sizi demeniz gerekirdi. Şimdi ceremesini çekiyorsunuz.

Yine de geç değil, muallakta kalınca plan yaptık dersiniz.

Bizim tatil planımız var demek bu kadar zor olmamalı.
Hiç anlamadım konuyu okudum okudum kimse ağzını açip tatile gidecez diyemiyor kocamqn insanlar tatile gitmek ayıp mı veya evli barklı insalar başkasından icazet mi alacak

Kardeş 1 ay sonra yurt dışına taşınacak, bayramda hep beraber baba evinde olmak bence en olması gerekeni.

Konu bana genel hatlarıyla garip geldi.
Yok ben sevmiyorum baba evi falan. Aileden uzakta oturuyoruz diye her bayram memlkete toplanip yollara düşme zorunluluğundan nefret ediyorum. Bayram bizim evimize de gelsin biraz da

Evet ben de ona şaşırıyorum. İnsan hiç düşünmez mi? Benim görümcem ve kayinvalidemle aramda bi sıkıntı yok ama aybi zamanda cok iletişimimiz de yok. Ben normalde pek telefonda konuşmam onlarla. Şu asamada ben arayıp sorsam direkt gelmesini istemedigimizi falan düşünür muhtemelen. O yüzden eşime bırakıyorum
Esin bugün arasın abla/kardeşim geliyor musun ona göre bir karar ver ona göre hazırlık yapacağız yoksa biz x'e gideceğiz desin. Sen bir şey deme, eşin son kez sorsun. Ne düşünürse düşünsün dert etme bu kadar

Anlamadığınız şu, bunu dedik. Birkac kez sorduk. Bakariz yaa babamlar da gelirse cumartesi geliriz bayramdan once döneriz, onlar gelmezse ben pazar gelirim belki. Belki de gelmem bilmiyom ki falan böyle lafi dolandirip duruyor. Karar verememişmiş. Hicbir net cevap vermiyor birkac kez sorduk gectigimiz hafta boyu. Artik biz ar ettik sormuyoruz o bisey dicek diye bekliyoruz, persembe oldu demiyor
Tamam o zaman eşiniz arayıp bize net bir cevap verir misin ona göre biz de tatil planı yapayacağız diyebilir eğer hala net değilse yapın planınızı beklemeyin bence. Yani yurtdışına gidip sizleri uzun süre görmeme konusunu sizin önemsediğiniz kadar o önemsemiyor belli net cevap vermeyip cepte tutmaya çalışıyor sizi son dakika keyfi isterse ben geliyorum ya da gelmiyorum diyecek demek ki. Siz de muhtemelen konuyu netleştirmeyip görümceyi beklediğiniz için plan yapmayacaksınız dolayısıyla da sinir olup evde oturacaksınız tüm bayram.🤷‍♀️

Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
Açıkca konusun bizim planımız bu şekilde gelecekseniz ona göre rezarvasyonumuzu yapalım deyin ne var ki bunda.
Kendimden örnek vereyim geçen bayram ailecek tatildeydik, bu bayram gideceğiz ailemin yanına (eşimin anne baba vefat etti burada bayramda uğrayacak kimsemiz yok) ama bayramın ilk günü gideceğiz eşim bir gece kalıp dönecek biz kızımla hafta sonuna kadar kalacağız çünkü hava güzel olursa deniz keyfi yapmak istiyor ve uzun zamandır maaile bir araya gelemedik nerdeyse yazdan beri.. Ailem sorduğunda açıkca söylüyorum erken beklemesinler bizi diye sonuçta bizim önceliğimiz çekirdek ailemiz olmalı her zaman.

Açıkca konusun bizim planımız bu şekilde gelecekseniz ona göre rezarvasyonumuzu yapalım deyin ne var ki bunda.
Kendimden örnek vereyim geçen bayram ailecek tatildeydik, bu bayram gideceğiz ailemin yanına (eşimin anne baba vefat etti burada bayramda uğrayacak kimsemiz yok) ama bayramın ilk günü gideceğiz eşim bir gece kalıp dönecek biz kızımla hafta sonuna kadar kalacağız çünkü hava güzel olursa deniz keyfi yapmak istiyor ve uzun zamandır maaile bir araya gelemedik nerdeyse yazdan beri.. Ailem sorduğunda açıkca söylüyorum erken beklemesinler bizi diye sonuçta bizim önceliğimiz çekirdek ailemiz olmalı her zaman.
Benim önceliğim her zaman cekirdek ailem zaten. Ki en sevdiğim şey cekirdek ailemle başbaşa vakit geçirmek. Bu bayram kayinvalidemlerin nedense buralarda tek kalirsak oturup üzüntüden ölürmüşüz gibi bi derdi tuttu. Bi ısrarlar bi ısrarlar. İlk kez böyle oluyor 7 senedir her planimiza direkt saygi duyar israr etmezlerdi. Anlamadım ben de valla

Öyle kolay değil işte. En basta biz buyur gel dedik. Şu an onun kararsızlığı ne kadar saygısızca olsa da zaten cok seyrek gelen aile üyelerine de duvar örmek istemiyorum. Eşimin hatri için. Ki esimin ailesindeki kimseden art niyet beklemem. Ama kadinin şu aralar ruh hali dalgalı galiba
Bunu siz yapmayacaksınız eşiniz yapacak ki baştan zaten onların planı bayram sonrası gelmekmiş. Biz tatile gideceğiz şu tarihte siz de şu tarihte bize gelin denebilir. Açık iletişim kurmak her zaman daha iyidir. Saygısızlık değildir.
Ayrıca bayram tatilinde köye gidip kurban işini orada halledip 3-4 gün ordan bir yerlere geçebilirsiniz.
Onun bedava işçiliğini yapacağıma evde kendi kurbanımı keserim yazmışsınız ya bana aşırı itici geldi.
Dindar biri değilim. Kurban kesmiyorum. Ama Kurban bayramının anlamı bu değil diye düşünüyorum :)

Benim önceliğim her zaman cekirdek ailem zaten. Ki en sevdiğim şey cekirdek ailemle başbaşa vakit geçirmek. Bu bayram kayinvalidemlerin nedense buralarda tek kalirsak oturup üzüntüden ölürmüşüz gibi bi derdi tuttu. Bi ısrarlar bi ısrarlar. İlk kez böyle oluyor 7 senedir her planimiza direkt saygi duyar israr etmezlerdi. Anlamadım ben de valla

Tek kalmayacağız tatile gideceğiz diyiverin kadın da size dertlenmesin madem

Bunu siz yapmayacaksınız eşiniz yapacak ki baştan zaten onların planı bayram sonrası gelmekmiş. Biz tatile gideceğiz şu tarihte siz de şu tarihte bize gelin denebilir. Açık iletişim kurmak her zaman daha iyidir. Saygısızlık değildir.
Ayrıca bayram tatilinde köye gidip kurban işini orada halledip 3-4 gün ordan bir yerlere geçebilirsiniz.
Onun bedava işçiliğini yapacağıma evde kendi kurbanımı keserim yazmışsınız ya bana aşırı itici geldi.
Dindar biri değilim. Kurban kesmiyorum. Ama Kurban bayramının anlamı bu değil diye düşünüyorum :)
Benim icin kurban bayrami anlamlidir. Kültürel olarak da bir degerdir. Bağış yapinca da ibadeti yerine getirmiş oluyoruz evet ama artik evde bunu görüp idrak edebilecek yaşta cocugum var. Evimizde kurban kültürü ile büyümesini isterim. Herkesin bi ton işi olduğu vakitte kayinvalide evine gitmemeyo tercih ederim. Çünkü kayınvalidemin evinde genelde hiçbir işe elimi sürmem. Bu sebeple bana karsi bi önyargı soğukluk duyuyor olabilirler. Bi de bayram günü bunu daha da göze görünür sekilde yapmak istemem. Kendi evim, bayramim, kurbanim, kendi igrasim. Hepsi daha kolay rahat ve mutluluk verici geliyor sahsen bana

Back
X