• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik adabı ??

Görümce de size geldiğinde, hiçbir işe elini sürmüyordur umarım

görümcekler toplanmış kaynanasına iş yapmayan gelini yiyecekler abovv

yapma kız helal olsun
Kırk yilda bi gidip 5-6 gün kaliyorum niye kaynananin işini yapacakmışım anlamadım ki zaten. Kendi annemin evine daha sık gittigim halde , evde yoruluyosun zaten izinde de otur dinlen diyor elimi bir işe sürdürmüyor. Noluyoruz yani

İstemem zaten hoşlanmam. İlk evlendigimde kv eve geldiginde kendi kendine bi islere kalkışmıştı. Hoşlanmadığımı söyledim bi daha elini sürmedi
Ya tamam ne güzel hayır demeyi biliyorsunuz, sınırlarınızı mesafenizi koruyorsunuz. Böyle biri olup da görümceye geliyor musun gelmiyor musun u nasıl diyemiyorsunuz? Bizim de planımız düzenimiz var, gelecekseniz hazırlık yapacağım, gelmeyecekseniz 3-4 gün tatil planı yapacağım, lütfen karar ver diyecek birisiniz. Niye demiyorsunuz? Belki eşinizin de işine gelir, onun yapamadığını siz yapın.

Bayram zaten bir araya gelinip kutlandığı için bayram değil midir ya? Kurban Bayramı et isi vs belki zor olabilir ama bunu bedava işçilik olarak değerlendirmek çok garip geldi. Kurban eti hiç dogramadim ama hep kayinvalidemlere gittim çocukken babaannemlere gittik. O dönem aldığım keyif mutluluk birliktelik başka zaman olmadı. Evet çok yoruldugumuz zamanlarda oldu ama mutluluklar bazen yorgunluk da ister. Bazı dönemler eşim eti kasaba bıraktı üç dört gün sonra paketler halinde almıştık o daha kolay olmuştu. Belki bunu düşünebilirsiniz ama bayramda gitmemek gitmeme sebebi olarak da bedava işçi olmamayı söylemek absürt. O zaman gelmesinlerde size. Bedava otel hizmeti. Ne munasebo 🤣 Allah'ım inşallah ilerde böyle düşünen gelinlerim damadım filan olmaz amin amin amin...

İ
Birkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
İyi de kabahat sizin yada eşinizin. Dusunemiyor olabilir abla bence gel birlikte oluruz ama gelmeyeceksen ona göre plan yapcaz kararını ver demek bu kadar zor olmamali

Kırk yilda bi gidip 5-6 gün kaliyorum niye kaynananin işini yapacakmışım anlamadım ki zaten. Kendi annemin evine daha sık gittigim halde , evde yoruluyosun zaten izinde de otur dinlen diyor elimi bir işe sürdürmüyor. Noluyoruz yani
Konu temizlik değil. sen üslubundaki çiğlik ve nezaket eksikliğinden eleştirildin burada.
Bir kayınvalidenin gelinine gidince hiçbir işe elimi sürmem, çünkü misafirim demesi ne kadar itici geliyorsa kulağa ,konu sahibinin bunu söylemesi de o kadar itici geldi. Olayı kv-gelin savaşı değil, tamamen görgü meselesi olarak incelediğimiz gün belki bizler de muasır medeniyetler seviyesine yükselebiliriz. Ama yok ya şu kadar 🤏🏽 umudum yok bizim insanımız cahil malesef bizden olmaz.

Yani gerçekten ‘abla kararını bildir, ona göre plan yapacağız’ demek neden bu kadar zor ya da ayıp olsun? Sonuçta herkesin bir düzeni var. O ‘gelirim’, ‘bir bakarız’ deyip sizi belirsizde bırakırken ayıp olmuyor mu?Siz görümcenizin tavrına çıldırmalık diyorsunuz da bence asıl çıldırmalık olan, iki yetişkin insanın görümcenin ağzına bakıp oturması.Türk insanının ciddi bir iletişim sorunu var.

Sizn gibiler kusura bakmayın ama cidden görgüsüz.Beş altı gün kalınan yerde kayınvalide değil,kim olsa işe yardım eder; bir ucundan tutarsın.Kibirden burnunuzun ucunu göremiyorsunuz ama devran size de dönecek elbet.

Sizn gibiler kusura bakmayın ama cidden görgüsüz.Beş altı gün kalınan yerde kayınvalide değil,kim olsa işe yardım eder; bir ucundan tutarsın.Kibirden burnunuzun ucunu göremiyorsunuz ama devran size de dönecek elbet.
Neyin ucundan tutucam ya. Sofrayı kurup kaldırırken iki tabak koyarız, o kadar da değil zaten de. Ama biz oraya kırk yilda bir gitmişken de bahar temizligine girişip camları silmiyorlar onlar da heralde. Durduk yere neyin ucundan tutucaz. Ben bisey yapmiyorum da onlar sürekli ev işi mi yapiyor yanimda? Genelde dönecegimiz gün ben valizlerimizi toplarken eşim ortalığı bi süpürür olur biter. Hem onun anasının evinde ben iş yapmadığım icin neden eleştiriliyorum, erkeklere kimseden laf yok masallah. Eşim de benim annemin evinde sofraya tabak taşımak gibi seyler yapiyo sadece. Normali bu

Neyin ucundan tutucam ya. Sofrayı kurup kaldırırken iki tabak koyarız, o kadar da değil zaten de. Ama biz oraya kırk yilda bir gitmişken de bahar temizligine girişip camları silmiyorlar onlar da heralde. Durduk yere neyin ucundan tutucaz. Ben bisey yapmiyorum da onlar sürekli ev işi mi yapiyor yanimda? Genelde dönecegimiz gün ben valizlerimizi toplarken eşim ortalığı bi süpürür olur biter. Hem onun anasının evinde ben iş yapmadığım icin neden eleştiriliyorum, erkeklere kimseden laf yok masallah. Eşim de benim annemin evinde sofraya tabak taşımak gibi seyler yapiyo sadece. Normali bu
Herkes burada kendi içinde bulunduğu aileyi baz alıyor biraz da, öyle aileler var ki o bir tabağı kaldırmak bile istemiyor insan. Görgü de saygı da öyle güzel suistimal ediliyor ki en sonunda elinizi çekince yine siz kötü oluyorsunuz, “Aman ne yaptı sanki” denilip kötü olacağıma iş yapmayıp kötü olurum valla.

Herkes burada kendi içinde bulunduğu aileyi baz alıyor biraz da, öyle aileler var ki o bir tabağı kaldırmak bile istemiyor insan. Görgü de saygı da öyle güzel suistimal ediliyor ki en sonunda elinizi çekince yine siz kötü oluyorsunuz, “Aman ne yaptı sanki” denilip kötü olacağıma iş yapmayıp kötü olurum valla.
Karsimdaki aile kötü art niyetli insanlar degil. Ben de art niyetle bi hesaplasma ile el sürmüyor değilim. İs yapmami gerektirecek bi durum yok. Neden birkaç gün kaldığım evde temizluge işe girişeyim ki Cok gereksiz bence. Sınırları mesafeyi korumak daha dogru bence. Ben misafirim, icinizden biri degilim, bu evde cok rahat da degilim, rahat olmadığım yerde kollarımı sivayip bulaşığa vs girişemem malesef

Görümce de size geldiğinde, hiçbir işe elini sürmüyordur umarım
Bir kez geldi şu ana kadar. Bu bayram gelince kinci olacak. Sürmesine gerek olmuyor. Evimde üç beş gün kalan insanla kalkıp camlari falan silmiyorum. Onlar burda kalirken tabaklari makineye koymak dışında ben de is yapmam muhtemelen. Misafirinizi rahat ettirmek istiyosaniz misafir evdeyken iş güç yapmazsiniz zaten bi zahmet. Onlarla yemek yiyip cay icip disari çıkıp gezip tozup eve gelip yaticaz muhtemelen. Cok gerekli olmadikca msiafir evdeyken supurge bile acmam. Hep beraber disari çıktığımızda bi robot dönse yeter. Ben de yemek hazirlayip bulasik kaldirmak disinda bir şey yapmicam mesela. Görümcem neden bana iş yapsin

Karsimdaki aile kötü art niyetli insanlar degil. Ben de art niyetle bi hesaplasma ile el sürmüyor değilim. İs yapmami gerektirecek bi durum yok. Neden birkaç gün kaldığım evde temizluge işe girişeyim ki Cok gereksiz bence. Sınırları mesafeyi korumak daha dogru bence. Ben misafirim, icinizden biri degilim, bu evde cok rahat da degilim, rahat olmadığım yerde kollarımı sivayip bulaşığa vs girişemem malesef
Kendi oğlu yapsın sen niye yapacaksin zaten? Herkes yediği tabağı kaldırır vs, fazlasına gerek yok karşıdaki elden ayaktan dusmediyse

Su hizmet zihniyeti hala bitmedi yıl oldu 2026

Bu konu ne oldu merak ettim, görümce geldi mi
Geldi. Yaklaşık bi 24 saat kala falan arayip bileti şu saate aldik dedi. 3 bucun gün kaldi. 2 gun gezdik 1 gun kurban isleriyle ilgilendik vs. Kadin zaten cok rahat. Bosverin ben yabanci miyim gelmicem varsayin hazırlık yapmayin diyordu gelmeden once. Cidden hic de dert etmiyo cok rahat agsgdbd kendi evi gibi davraniyor basbaya. İşe yardimdan da cekinmiyor ama bir yandan da 2 oğlu ve kendisi günde 2 kere duşa girip, gunde iki kere camasir atiyo makineye 😅 İnsanlar garip . neyse bitti gitti

Back
X