1.dereceden akrabaları ben misafir olarak görmem ama
bizde bu genişlik yok doğrusu..
size hak veriyorum ama gelenede gelme denmez ki.
sevmediğiniz durumlarda sesiniz çıksın,
sonuçta orası sizin eviniz ve sizin kurallarınız geçerli ama
sakın dünya malı için kırmayın kimseyi,
siz size düşeni yapın ama ezdirmeyinde kendinizi.
1.dereceden akrabaları ben misafir olarak görmem ama
bizde bu genişlik yok doğrusu..
size hak veriyorum ama gelenede gelme denmez ki.
sevmediğiniz durumlarda sesiniz çıksın,
sonuçta orası sizin eviniz ve sizin kurallarınız geçerli ama
sakın dünya malı için kırmayın kimseyi,
siz size düşeni yapın ama ezdirmeyinde kendinizi.
ayyy çok fazla sinir oldum..ne demek yaa..yeni gelin evinde kalınırmı.offf..ben olsam çıngar çıkardı yemin ederimm
3 günlüğüne gelseler keşke göbek atarım. ben bi 15 gün kesin kalırlar diye korkuyorum. eşim yanımda olsa neyse, ama o yokken çok zor...
bi keresinde ben duştayken kapıyı bile tıklamadan kayınpeder içeri daldı kızlar, düşünebiliyor musunuz? allahtan perdemiz kalın kapalıydı, sonra benden bi çığlık tabi. eşime anlattım rahatsız oldu çok ama bişe demedi, biliyo o da ailesnin patavatsızlığını ama sıkıya gelemiyo. banadokunmayın kendiniz halledin modunda.
ona kızıyorum hep içten içe. ama eşim de benim aileme karşı o kadar saygılı ki anlatamam. yakın da oturduğumuz için hadi annenlere gidelim ya da onları çağıralım ayıp olmasın der hep. zaten işi de yoğun diye dırdır yapıyorum gibi anlar şimdi daha ailesi gelmeden bişe dersem. bunları mı düşünücem ben diye düşünür.
sevgimizi mahvetmelerinden korkuyorum bu tip tavırlarla.
surat asmayı da kendime yakıştıramıyorum, ya o da benim aileme öyle yaparsasırf inat olsun diye.
kaldı ki ailem asla damatları çağırmadan etmeden gelmezler, hiç bişeye karışmazlar. araları çok iyi maşallah.
eşine bu huzursuzluğunu yansıtırsan eşin sana tepkili olacak ve sana inat için karşılığında ailene tepki koyacak sen benim ailemi istemiyosun ozaman bende senin aileni istemiyorum diye..
burda yapacağın çok az şey var aslında
çabuk gitmeleri için dua etmek..
aman banyonun odanın kapısını kilitle öyle yat mazallah odana da pat küt dalarlarhasbinallah böyle şey duymadım ben yahu banyoya kapı çalmadan girmek.. yani sen banyoya giderken biyerine alarm tak ki gideceğin zaman ötsün o herkes önden anlasın banyo yapacağını
yani içerden su sesi mutlaka gelir yani banyoda olunca insan girmeden bi düşünür içerde biri var mı diye..
neyse..
zaten çalışıyorsun gün içinde görmeyeceksin.. artık gün içinde kendi başlarının çaresine bakacaklar..
evin alışverişini falan sen düşünme eşin kendisi halletsin.. onlarda bi zahmet gün içinde yiyecekleri ekmekleri falan alsınlar yani işe giden kadınsın evdekilerin yemeğini nasıl düşünceksin akşamlarıda yap bir tencere çorbanı bi tencere pilavını ne yapıcaksan ardından bi yemek bile yapmadı diye konuşmasınlar..
ha belki kaynanan sana acırda gelin kızım çalışıyor der belki yemekleri yapar ozaman da hazır yemeğe eve gidersin..
azcıkta sık dişini..
arada espriyle laf sok ama gerçekten espriyle evdesiniz bi yemeğinizi yiyemedim bi ekmek almamışınız açmı oturdunuz falan.. yalnız bence surat asma olayını abartma
malum sonra kaynana tarafı sana kafayı takıp oğlunu dolduruverirler
surat asıyo bilmem ne diye..
her konuda net ol.. mecburiyetten bişeyleri kabul edip surat asacağına konuşarak şakaya vurarak cevabını ver ki..
bizim gelinin lafı sözü bir herşeyi söyler ama güler yüzlü allah için desinler ardından..
çok ince düşünüp oturup kendi kendine ağlarsan senden başkası üzülmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?