mıss turkeye katılmak

Psikoloji için miss Turkey olmaz da Survivor a katil bence. Psikolojik başarının orada daha iyi sergilersin. Haa bir de ben miss Turkey 1. Lerini bile tanımıyorum. Bi Azra akın i biliyorum. Survivor da ilk 1.5 ay elenmezsen hafizalara kazinirsin

Mesela size bir soru soruldugu zaman heyecandan ya da herhangi bir seyden sasirip sacma bir cevap verdiniz diyelim. Bunu o kadar iyi kullaniyorlar ki rezil ediyorlar insanlari salak durumuna dusuruyorlar.
Avantaj icin gidip dezavantaj toplamis olarak gelmeyin de..
Garantisi yok sonucta boyle seylerin..

Sürekli niye ayni seyleri vurguluyorsunuz anlayamadim. Yani aklinizda yüksek lisans var, iyi bir ögrencisiniz,... Burdaki yorumlar sizin kötü bir ögrenci oldugun üzerine degil zaten. Bu yarisma sizi mesleki anlamda yardim etmez üzerine yorumlar yaziliyor. Dogruyu söylemek gerekirse, benim sirketim olsa "Aa bu kiz miss turkey'e katildi, neredeyse meshur ayo, derhal ise alalim" diye düsünmezdim. Ve psikolog olsam, yurt disinda yüksek lisans yapmis biri olarak bu mentalitedeki bir sirkette zaten calismak istemem.

Bence "mesleki anlamda yardim eder" dediginiz aslinda kendiniz icin bahane. Siz bu yarismaya katilmak istiyorsunuz fakat bunu kendinize kabul ettiremiyorsunuz. Bundan dolayi meslegi bahane ediyorsunuz. Sürekli okulunuzu, mesleginizi örnek gösteriyorsunuz, bunun alttaki mesaji "ben aslinda o basit kizlardan degilim, zekiyim". Yani yarismaya katilmak istiyorsunuz fakat o yarismayi kendinize laik görmüyorsunuz sanirim.

Son düzenleme:
Popüler kültürün yarattığı bir güzellik algısıyla kendini ispatlamaya çalışan bir psikoloğa gider miyim?
Onca yıl boyunca okuduğu, bir canlının düşünce sisteminin anatomisine inen ve bunu anlamaya çalışan uzmanlığını bir insan neden heba eder?
Hayatlarını, düşünce biçimlerini didik didik ettiği filozof, düşünür ve fikir öncülerinden hiç mi bir şey öğrenmez insan da bu saçma algı yanılsamalarının onayıyla tanınır olmaya ve hatta mesleğine katkıda bulunmaya çalışır?
Fayda zarar tespiti oldukça açıktır.
Maddi olarak fayda sağlamakla birlikte diğer her türlü saygınlık gibi derecelendirmelerde zarardır.

Oldukça çelişki hatta ironik bir yaklaşım sizinkisi...
Derslerinizde bile incelenebilir bir konu olabilir...

Katıl ne kaybedeceksin.dereceye girersen güzel olur belki yeni kapılar açılır önünde.dereceye giremesen de bu düşünce kafandan silinir gider ve yıllar sonra keşke demezsin.hayatta keşkelerin olacağına iyi ki'lerin olsun daha iyi.katılırsan da bi haber et tahmin etmeye çalışalım acaba hangisi diye:)

fiziğin gayet uygun şansını dene derim

çok büyük bi hayal değil ama bir heves var şuanda

Vay be, 3,4 sayfada "benim öyle bir hayalim yok" ve "ben meslegimde yükselmek istiyorum"dan "aslinda amac cok para kazanmak" ve " hevesliyim" oldu

Guzellikle çevre oluşturup başka alanda başarılı olmayı beklemek veya olmak büyük haksızlık

Son bir kac senedeki guzellik yarismalari o kadar sonuk ki. Eski guzelleri birinci degil dorduncuye kadar bilirdik simdi hangisini biliyoruz. Artik guzellik yarismasindan unlu olma devri bitti. Hayaliniz varsa katilin ama o kadar bos ve gereksiz ki.

Bu arada o intermediate.

para ödülü varsa katılın. o parayla yurt dışında master yapın gezin kültür görün. güzellik yarışması algısı herkesin ihninde karanlık bir yerde nedense. allah insana akıl varmiş beden vermiş birde yetek vermiş. kimine az kimine çok. insanda hangisini isterse onu kullanır.

eğitime psikolojiye istediğin mesleğe yatırım olacağını sanmıyorum
ama bu sizin hayalinizse neden olmasın
ama denildiği gibi öyle büyük bir çevre oluşturmuyor eskisi gibi
eskiden tek bir yarışma varken hepimiz onları tanıyorduk ama şimdi öyle bir etkisi kalmadı

Guzellikle çevre oluşturup başka alanda başarılı olmayı beklemek veya olmak büyük haksızlık
vallahi artık doktor bile olsan dış güzelliğe önem veriyorlar
özellikle o özel sektörde ki prezantabl elemanlar deyip duruyorlar
basbayağı işe alınırken dış güzelliğine de bakıyorlar iki eşit elemandan daha zayıf olanın alındığı o kadar çok durum var ki

hatta Amerika'da bir araştırma yapmışlar aynı eğitimlerden geçmiş aynı şartlarda ki iki politikacı diyerek zayıf fit bir adamın bir de kel göbekli dişleri sarı bir adamın resmini koymuşlar
hangisinin belediyeyi daha iyi yöneteceğini düşünüyorsunuz sorulunca çoğunluğun cevabı fit adam olmuş ve kimse bu seçiminin altında dış görünüşü olduğunu kabul etmemişler
kısaca insanlar ne kadar kabul etmese de dış görünüşü iyi olan insanlara daha çok güveniyorlar bence

Şahsen güzellik yarışmasına katılmış bir psikolog olarak fazla güven uyandırmazsın.
Bir kere abazanlar doldurur kliniğini, ve akademik olarak bu önünde engel olabilir, reklam tasarımı ya da halkla ilişkiler okusan neyse ama insanların sana mahremlerini açacağı bir meslekte olacaksın canım.
Yerinde olsam ben yapmam, ama yaparsan da karşı çıkıp laf etmem tabii ki. İstediğini yapmakta özgürsün canım.

Ustunuzde bikini gibi biseyle podyumda vucut sergilemek psikolog kariyerinize ne katabilir ki?

Güzellik yarışmasına katılanlar artık sadece neden güzel olmadıkları konusunda merak uyandırıyolar.

Madem psikolog olucaksın amaç tanınmak güzellik Yarışmasında aday olarak tanınmak müşteri/ hasta kapasiteni mi arttıracak ?

Diyelim ki 1.oldun yada olamadın eee 3 günlük tanınma neişine yarar ki ?

Bence memesini gördük bacağını gördük bide kendini Görelim diye kimse gelmez sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…