Miyop Olanlar :(((

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Hanımlar merhaba..

Benim miyopum çoğu kişinin aksine 16 yaşında ortaya çıktı (genelde 10-12 yaş grubunda ortaya çıkıyormuş) Böyle olduğu için çok telefon kullanmamdan dolayı hep kendimi suçlu hissettim. Annemde babamda sağlam gözleri çünkü.

Herneyse doktor sola 1, sağa 0.50 demişti. Solum hep daha kötü gördü. Ama artık 1 numara değil sanırım çoktaan geçmiştir

Bu sıralar aynaya baktığımda sol gözümün daha küçük olduğunu farkettim. Kime gösterdiysem farketmedik bile olabilir yaratılış dediler. Annem kucukken de böyleydi belli değil dedi.Sonra sağa sola bakarken sol gözümü hissetmediğimi farketmedim. Yani sağı daha fazla hissediyorum.Şaşılık kayma vs yok. Dünden beri sağı kapatıp solla geziyorum. Solun yakını mükemmel ama uzak ötekinden daha kötü.

Dünden beri moralim bozuk. Annem tembellik olsaydi zamaninda doktor söylerdi diyor. Şimdi biz nerden bilelim doktora git diyebilirsiniz ama randevüyü 22sine verdiler. 3 gün boyunca kendimi yememek için size soruyorum. Aranizda miyop ve göz tembelliği olan varmı.. Tarif edermisiniz görmenizi?

Gözüm küçük derken göz bebegini mi kastediyorsu ?eger oyleyse bi miktar asimetri olabilir normal. Iki goz arasinda uzagi gorme açısından fark olmasi da normal. Ben olayi tam anlayamadim. Ben de miyopum gözlük ya da lens olmadan bir kitabi ancak sayfanin dibine girerek okuyabilirim.

Yok sadece göz şeklim. Sorun sol gözümde. Göz şeklim diğerinden hafif küçük ve uzagi daha kötü görüyor. Birde sağ gözümü oynatirken hissediyorum, ama solu o kadar hissetmiyorum.
Yakinim çok iyi, gözlüksüz yaşıyorum

ben öleyim o zaman, ilkokuldan beri gözlük, son 15 yıldır da lens takıyorum. gözlerim 6,75 uzağı göremiyorum, ayaktayken masada duran gözlüğümü bile el yordamıyla buluyorum. göz şekli normal herkesin bir gözü bir gözünden farklıdır. çok şükür bozuk da olsa görüyor ve göz bozukluğunun tedavisi var, ya hiç göremeseydim.
takmayın doktorunuza gidin 6 aylık veya en geç yıllık muayenelerinizi aksatmayın, gözlükle yaşamak zor bir şey değil.

bende var canım uzağı göremiyorum bir türlü sağ 1 sol 1,25 gözlük kullanmam gerekiyor ama gözlükle yapamıyorum

Teşekkür ederimm yorumunuz için. Yok ben gözlüksüz yaşayabiliyorum gözlüğüm yok zaten. Da tek gözümü hissetmiyorum. Yakini ikisi de ayni görüyor. Ama uzagi biri daha kötü görüyor ve gözlerimi oynatirken onu hissetmiyorum. Şükür görüyoruz yine de

Benimde sol goz kapagim daha dusuk. Eyeliner surdugumde o kısım dagiliyordu oyle fark ettik. Su zamana kadar hic farkeden olmamisti. gozlerim 3e 3.5 miyoptu gözlüksüz yataktan cikamiyordum. Hersey bulanik, karmasikti. Belli bi numaradan sonra herseyi mozaikli gibi gormeye basladigin icin hangisi daha az hangisi daha cok farketmiyordu

Bende de göz tembelliği var, sol gözümde, tedavisi yok diye duymuştum.
Gözün bozuksa lazerle çizdirebilirsin ya da gözlük takabilirsin.

Az önce 9 yaşındaki kızımın gözlüklerini sipariş eettik.miyop dediler şu başlangıç 0.50 gözlükleri.nasıl olacak bilmiyorum.
Göz küçüklüğüne gelince benim yeğenimde göz tembelliği vardı gözlük kullandı yıllarca son bir yıldır takmıyordu.gecen farkettim gözünün biri bsya küçüktü söyledim sorunlu olan gözüde oymuş.
Kafana taksanda takmasanda iş olacagına varıyor Allah şifa versin

Yok ben gözlüksüz idare ediyorum. Benimde iki gözüm farkli şekli.

Amin Teşekkürler. Yegeninizin yakini görmesi ne durumda?

Bende de göz tembelliği var, sol gözümde, tedavisi yok diye duymuştum.
Gözün bozuksa lazerle çizdirebilirsin ya da gözlük takabilirsin.
Peki nasıl görüyorsunuz sağlamı kapattiğinda? Göz şeklinizde farklilik varmi? Yakininiz nasil?

İnsan kendisine dikkatli baktığı icin farklılıklar göze batiyo. Dışarıdan biri fark edilmiyor diyosa o kadar da bariz bi sekil farkliligi yoktur bence
Bariz değil sanırım ama inanir misiniz kirpik şeklim bile farkli. Tekinin gür ve kisa. Ötekinin seyrek ve uzun. Kirpiklerime kadar fark ediyor. Benim korkum göz tembelliği

Hem miyopum hem de göz şeklinde ki farklılık sorunu bende de var. Evet dışarıdan çok belli olmuyo ama ayna da dikkat edince ben görebiliyorum. Göz tembelliği farkedilmeyecek bişi değil diye biliyorum. Bende ki sorun kirpik dibi iltihabı. Kirpik diplerinde ki enfeksiyon yüzünden göz kapağında hafif bi şişme olduğu için gözü daha ufak gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…