MİZAH SEVİYEM YOK :(

Bu da biraz aileden geliyor
Hep gülmeyen mutsuz ciddi konuşan ailede yetiştiyseniz bu ruh durumunuzu etkilemis olabilir
Hiç mi okulda eğlenceli arkadaş grubuna vs denk gelmediniz aslında çevre ile gelistirilebilirdi.
Yok yahu benim ailemde kimse komik degildi, ben de maasa baglamislar gibi bi komiklikler, bi sakalar, yapiyla ilgili bence

Komik olmak zorunda değilsin. Bende aksine yılışık şaka yapanları saçma sapan esprileri hiç sevmem karşımdaki kişinin de öyle olmasını istemem . Ben biraz daha ciddiyet seven biriyim tabiki olacak espri falan ama seviyesi olmalı. Kimse için kendini değiştirme bırak o sana ayak uydursun olmuyorsa olmuyordur yani gayet açık.

bence bırak o sana ayak uydursun demek de yanlış böyle durumlarda. çocuk belli ki aynı frekansı yakalayamamış ve açıkça söylemiş. kız o moda giremiyorsa çocuk da onun için kendini değiştirmesin. ayrılıp uygun insanlar seçsinler.

Bende çok espriden anlamam. Bir de bu yapı meselesi. Herkesin güldüğü şeyler farklı. Mesela kimi düşen bir insan videosuna güler, kimi Kemal Sunal filmlerine. Bu karikatürler olur. Onlardaki esprileri de çoğu zaman anlamam, alt yazı geçerler bana.
Ağır olmak daha iyidir. Taş yerinde ağırdır. Şahsen ben hep ciddiye alınmak istenen bir insan oldum. Sen değişemezsin. Erkek arkadaşın seni tolere edecek.
mizah duygusuyla ciddiye alınmama aynı şey değil yalnız hatta alakası bile yok. yapı meselesi olduğuna katılıyorum; ben de aşırı kiniğimdir mesela acımasızca bir mizah anlayışım da vardır. eşim arkadaşlarım espri yapsın diye beklemem ama yaptığım her espriye de alınırlarsa sıkıntı çıkar. konu sahibi; sevgiliniz gibi komik biri olmak zorunda değilsiniz elbette ama onun yaptığı esprileri anlamayıp alınıyor yanlış yorumluyorsanız ilişkinizde iletişim sorunu olur. ilişkilerde birbirine benzemek değil uyum sağlamak önemli

Merhaba hanımlar.
Hemen soruma geçiyorum.Ben küçüklüğümden beri ağırbaşlı,melankolik bir insandım.Bu yüzden de espri yapmam,insanları çok güldürmem..Komik biri değilim yani.
Erkek arkadaşım da çok güldüren,mizah seviyesi epey yüksek olan biri ve benim mizah seviyem olmadığını ve bu yüzden anlaşamadığımızı dile getirdi.
Sizce mizah seviyemi nasıl geliştirebilirim? Neler yapabilirim? Güzel fikirlerinize talibiim
bu arada Allah cümleten tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin hayırlı ramazanlar diliyorum 🌸
Olmak zorunda da değil bence, insanlar çeşit çeşittir bunlar karakter meselesidir 🌸 sizde de onda olmayan bir çok güzel özellik vardır...
Fakat karşınızdaki kişinin ilişkiden beklentisi karşılıklı sürekli eğlenmek olabilir bu da sizin ilişkinizde olmayabilir, bu durum aslında sadece birbirinize uygun olmadığınız anlamına gelir.
Doğru kişi değilmiş diyip yol veriniz :)

Sevgiliniz oldukça gülünç latifeler yaptıysa ve siz de anlayıp gulmekte geciktiyseniz buna alınmış olabilir. Ben hak veriyorum sevilinize bu durumda

Yani tabi esprili bir insan olmak hoş da erkek arkadaşın istiyor diye olunmaz
Üzülme ama seven insan ciddisini de şakacısını da güzelini de çirkinini de sever
Sen bı yokla bakalım seviyor mu sevmiyor mu
Sevmediğini hissedersen daha fazla üzülmeden ayrıl canım

İyi de bu geliştirilecek bir yön değil
Mizaçtır doğuştan gelir
Hoş sohbet konuşkan olmak tabiri caizse dilli düdüklük sonradan gelişmez
Kendinizi keşfedin yüceltebileceğiniz bir yönünüz mutlaka vardır.
Başkasına hitap etmek için değil kendiniz için

Tamamen yapıyla ilgili bence . Bildiğini , okuduğunu , günceli aktarımla ilgili herkes komik olamaz. Ama yapılan espriyi anlamak gülmek vs günceli takiple ilgili . Erkek arkadaşınızın yaptığı şakaları anlamadığınız için böyle bir şey demiş olabilir mi ?

Herkesin karakteri farklıdır. O öyle biri diye sende öyle olmak zorunda degilsin ki. Seni nasıl tanıdı ise öyle kabul etmeli. O da ciddi olsun olabiliyor ise.

Ben komik bir insanım ama bende şöyle asıl kadınları çok beğenirim çekici gelir ama bizim gibi komikler sevimli olur .sevimli mi çekici mi ben çekici olmayı isterdim .böyle Firdevs hanım gibi gezmek iştiyorum

Valla ben de enerjik insanım ortamı eğlendiririm sessizliği sevmem sürekli konuşurum. Nişanlım da tam tersi ciddi insandır. Öyle gördüm tanıdım degistiremem. Nişanlım bana dese ki çok eğlencelisin biraz geride dur ben bozulurdum. Kimsenin sizi değiştirmeye hakkı yok.

Benim eşim çok konuşkan ve esprili biridir. Mutlaka girdiği ortamdakilere uygun anıları vardır. Zaman eğlenceli geçer. Ben ise daha sessizim, diğerleri konuşur ben arada katılırım. Herkes beni daha soğuk bulur. Ama anlaşıyoruz. Sen sessizsin ben esprili biriyim diye aramızda konuşma hiç geçmedi. Bence kusur bulmaya çalışıyor.
Ne ile ilgili espriler yapıyorsa onları arastirabilirsin. Benim eşim cem yılmaz ve Türk filmleriyle ilgili espriler yapar. Cem yılmazın gösterilerini izledim. En azından yaptığı espriyi anlamaya başladım artık.

Sizinle siz komik olmadığınız için anlaşamadığını düşünmüyor bence,siz onun espirilerini anlamıyor yada gereken anda gereken tepkiyle gülmüyorsanız o yüzden kendini sizinle hızursuz hissediyordur. Ben yakın çevrem dışında gayet ciddi,soğuk,buzluk gibi biriyim aslında.. ama yakın çevreme gelince iş birden değişiyorum bi espiriler bi kahkahalar falan tanıyamazsın yani.. Gelde biraz gülelim diye arıyorlar bazen.. Bazıları mesela anlamıyor o espiriden var öyle bikaç kişi benimde yakın çevremde,kendimi bi değişik hissediyorum onların olduğu ortamda. Bi yanım patlat bi espiri diyor,diğer yanım otur ses etme diyor.. insan istediği gibi davranamayınca kötü hissediyor. Eşim benim dilimden anlamasa asla anlaşamazdım,kendim gibi davranamadığım davransamda anlaşılmadığım bi ortamda ilişki yürütemem. SevgiliniZde tam olarak böyle hissediyor olabilir. Kendinizi geliştirmekten ziyade espirilerine tepki verin.

Kendinle alay etmeyle basla kendine acimasiz oldukca baskalarina karsi iyice yaldir yaldir olursun :) en komik espriler birilerinin ya da biseylerin statulerini düşüren esprilerdir. Bkz: karamizah.

Merhaba hanımlar.
Hemen soruma geçiyorum.Ben küçüklüğümden beri ağırbaşlı,melankolik bir insandım.Bu yüzden de espri yapmam,insanları çok güldürmem..Komik biri değilim yani.
Erkek arkadaşım da çok güldüren,mizah seviyesi epey yüksek olan biri ve benim mizah seviyem olmadığını ve bu yüzden anlaşamadığımızı dile getirdi.
Sizce mizah seviyemi nasıl geliştirebilirim? Neler yapabilirim? Güzel fikirlerinize talibiim
bu arada Allah cümleten tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin hayırlı ramazanlar diliyorum 🌸
ben bunun sonradan edinen bir özellik olduğuna inanmıyorum.Ayrıca sırf gülmek için mizaha gerek duyulduğunu hiç düşünmüyorum.Hatta aşırı espri her lafta matrak saçma sapan mizah yapanları yılışık bulurum.Karakterleriniz uyuşmuyor olabilir bunada yapacak bir şey pek yok.

Back
X