- 23 Nisan 2018
- 1.992
- 5.258
- 108
- Konu Sahibi beautifulsweet
-
Tesekkur ederim.Umarim asabilecegim bir durumdur.Internette de arastirdim ama bu olaydan muzdarip arkadaslar varsa bas etme yontemleri var midir bilmek istiyorum..Bu rahatsızlığı ilk kez duydum. Geçmiş olsun valla hiçbir öneri gelmedi aklıma. Nasıl bir tedavisi olabilir ki merak ettim.
Internette arastirmasini yaptim.Ve sekil belirtileri itibariyle benim yasadigim ile ayni seyler.Daha once de duymustum bu tip bir rahatsizlik oldugunu.Ama detayli bilgi sahibi degilim.Bu tanıyı size kim koydu?
Daha fazla ilerlerse sosyal hayatim ciddi derecede skntiya girecek gibi gorunuyor.Ses cesitliligi suan az gorunuyor umarim artarak devam etmez.Bunu yasayan bilir Allah yardimcimiz olsun zor bir durum..Aynı durumu yaşıyorum,yıllardır. Zaman zaman fazlalaşıp zaman zaman azalıyor. Tekrarlayan sesler sinirimi bozuyor. Yemek yerken çıkan sesler,horultu,öksürük,sakız,horoz sesi,burun çekmek vb. Doktora gitmedim ama araştırdığım kadarıyla tedavisi yok. Kulak hassasiyeti ile ilgili bir durum olduğu söyleniyor ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben yapabiliyorsam ortamdan uzaklaşıyorum veya dikkatimi başka bir şeye yönlendiriyorum. Umarım çözümü bulunur. Başka insanlara saçma geliyor ama elde değil malesef ve hayatı fazlasıyla zorlaştırıyor.
Oyle gorunuyor.Umarim asabilirim..Psikolojik tamamen psikologa git Bi süre sonra hayatını daha fazla sıkıntıya sokabilir.
Aynı şekilde benimde öyle. Tesbih sallanmasindan,sakız sesinden,yemek yerken çıkan o sesten,uyurken çıkan nefes sesine bile sinir olup anında kalp atışlarım yükselmeye başlıyor ve direkmen etrafımdakilere bağırıyorum
Bu acidan hic dusunmemistim.Gercekten soylediginiz gibi duyu algim cok iyi.En kisik,en dusuk desibelli sesleri duyabiliyorum.Aklimin bir kenarinda bu da kalsin tesekkur ederim..Böyle birini tanıyorum.
Yemek masasında çıkan ağız şapırtısı, diş gıcırtısı gibi seslere dayanamıyor.
Duyma testi yaptırmıştı bir dönem ve o zaman
Düşük desibelli sesleri bile duyabildiğini faketmişlerdi.
Bize fazla batmayan sesler ona bu sebeple batıyor diye düşünüyorum.
Belki sende de durum aynıdır.
Umarim benim de hastalik boyutuna ulasmamistir.Ama baslardaki gibi sabredemiyorum siddeti artiyor gibi.Antipati derecesini asmis gorunuyor.Uzman yardimi almadan olmayacak gibi.. tesekkur ederim konuma kayitsiz kalmadiginiz icin..Bir uzmana görünürseniz daha çok yardımı olacaktır. Bu boyutta olmasa da benim de ağız şapırdatmaya karşı antipatim var. Ortamı terk ediyorum sinirden. Tabi benim hastalık boyutunda değil. O yüzden şöyle yapın diyemem. Mutlaka bir tedavisi vardır. Vakit kaybetmeden yardım alın.
Tesekkur ederim paylastiginiz icin..Anliyorum....Hangi tip alanı ile ilişkilendirilen bir problemse buna yönelik tedavi protokolü ve ya başa çıkma yöntemlerini belki bu alandan bir doktor onerebilir diye düşündüm.
Maalesef..Bir sesin insana eziyet olabilecegini duysan sasirirsin ama bunu yasamak cok ayri..Artarak ilerlemesinden korkuyorum.Beyin algilarimiz kendini buna kapatsa keskeSabırlar dilerim valla bende de düşük seviyede var evde biriyle birlikte yemek yemek eziyet oluyor o yüzden kendi başıma çocuk gibi internetten dizi izleyerek yemek yiyorum. Benim migrenim tuttuğunda ağırlaşıyor bu durum salonda su içen insanın yutkunma seslerini duyup eziyet çekiyorum. Bir psikiyatriste görünün tam bilemiyorum bunun nörolojiyle ilgisini, bir uzman nereye görünmeniz gerektiğini söylerse daha doğru olur ama böyle bir hastalık var yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?