Mizofoni kabusu!!

Bende de var bu durum ve bu duyularımın fazla hassas olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Çünkü her türlü sesi ayrı ayrı duyabiliyorum haliyle bu da insanı hassas yapıyor. Hatta beynimin çok yorulduğunu hissediyorum. Ama sizin durumunuz gibi aşırı da değil. Yani kalp atışlarım hızlanıp dişlerimi sıkma noktasında olmuyorum. Aklımı başka şeylerle meşgul edip tolare edebiliyorum. Hayatımı etkilemiyor fazla. Sizin biraz bu konuda psikolog desteğine ihtiyacınız var diye düşünüyorum.
Aslinda baslarda dert etmiyordum yani fiziksel olarak tepkiler gelistirmiyordu bu durum.O toplanti donum noktasi oldu sanki :KK43:
Kacamadim,bir bahane bulup cikamayacagim onemdeydi.Benim de o sirada anlik gelisiyor geciyor sonra..Su ana kadar kimseyle problem yasamadim tepki veremedigim icin ama.Umarim bir an tetiklenmis biseydir ve kendiliginden azalir ya da biter tamamen.

Bu acidan hic dusunmemistim.Gercekten soylediginiz gibi duyu algim cok iyi.En kisik,en dusuk desibelli sesleri duyabiliyorum.Aklimin bir kenarinda bu da kalsin tesekkur ederim..
Sinemaya gidebiliyor musunuz?
Ben gitmiyorum. Hiçbir kuvvet orada o seste beni 2 saat durduramaz.
Mesela televizyon seyrederken benim duyabildiğim ayarda yanımdakiler duyamaz. Ben uyurken odaya parmak uçlarınızla da girseniz duyarım vb gibi...
Ama sizin sanki daha farklı. Tik gibi.

Sinemaya gidebiliyor musunuz?
Ben gitmiyorum. Hiçbir kuvvet orada o seste beni 2 saat durduramaz.
Mesela televizyon seyrederken benim duyabildiğim ayarda yanımdakiler duyamaz. Ben uyurken odaya parmak uçlarınızla da girseniz duyarım vb gibi...
Ama sizin sanki daha farklı. Tik gibi.
Sinemaya gidiyorum hatta citir citir misir yiyenler oluyor rahatsiz olmuyorum daha dogrusu olmuyordum :( Suan durum ne olur bilmiyorum denemek lazim :)
Ben de kisik seste olan her seyi duyabiliyorum haliyle yuksek sesle konusmuyorum insanlarin duymaya zorlanip bir kac defa efendim? Demesi de ayri sinir bozucu ya neyse :))
Duyu esigimin yuksek olmasindan ziyade insanlarin duyma guclugu oldugunu dusunurdum..Ama anladim ki hem görme,hem duyu saglikli calisiyor bende..Sukur edilmesi gereken bu durumun boyle olumsuzluklar,fecaat yaratabiliyor olmamasini dilerdim..
Fiziksel tepkiler olusmaya baslamasina sasirmis durumdayim..Bu da hassasiyetimin artirdigini gosteriyor sanirim :(

Internetten kendimize tani koyabiliyorsak doktorlar neden var ?
Neden insanlar emek verip eşşek gibi çalışıp 6 yıl hatta 10 11 yil okuyorlar ? Bi fikriniz var mı

Internette arastirmasini yaptim.Ve sekil belirtileri itibariyle benim yasadigim ile ayni seyler.Daha once de duymustum bu tip bir rahatsizlik oldugunu.Ama detayli bilgi sahibi degilim.
Tedavi yontemleri vs vardir mutlaka.Ama ayni sorunla karsilasmis veya bilgisi olan arkadaslardan yorum almak istedim..

Sadece ses konusunda olduğunuza emin misiniz peki?

Kokulara karşı da var mı mesela?

Internetten kendimize tani koyabiliyorsak doktorlar neden var ?
Neden insanlar emek verip eşşek gibi çalışıp 6 yıl hatta 10 11 yil okuyorlar ? Bi fikriniz var mı
Evet o konuda bir fikrim var..Peki internet,ve bir cok konuda bilgi neden var sizin bir fikriniz var mi? Insanlar kor cahil kalmayip bu tip durumlarda sorunun ne oldugu konusunda bilgi sahibi olsunlar,bilmek istediklerini ogrensinler diye olabilir mi?
Doktora gidilmesine karsi oldugumu veya gitmeyecegimi hangi cumlemden cikardiniz da essek! Gibi okuduklarini vurgulama ihtiyacini hissettiniz?
O zaman insanlar neden ufak bir sorunda bile önden doktora gitmek yerine buraya gelip konu aciyorlar,bilgi almaya calisiyorlar.Doktora asla gitmeyi dusunmeyip internet beni iyi! eder dedikleri icin mi?

Sadece ses konusunda olduğunuza emin misiniz peki?

Kokulara karşı da var mı mesela?
Sadece ses ve her zaman ve her durumda olusmayabiliyor.Degisenler farkli.Kendimi bu konuda denedim.Farkli bir etken olabilir mi diye? Ama hemen hemen ayni sesler ve uyaranlar bende bu etkiyi yaratiyor..

Sadece ses ve her zaman ve her durumda olusmayabiliyor.Degisenler farkli.Kendimi bu konuda denedim.Farkli bir etken olabilir mi diye? Ama hemen hemen ayni sesler ve uyaranlar bende bu etkiyi yaratiyor..
Psikoloğa başvurun bence en kısa zamanda. Kendi kendinize mizofoni diye kodlamayın kafanızda.

TV sesinden nefret eden de var mı benim gibi :deli:

Ben asla TV açıkken uyuyamam,son yıllarda başladı.Önceleri sadece uykuydu problemim,şu an uyanıkken bile TV sesini bir tık duysam inanılmaz derecede sinirleniyorum.Parçalayabilirim o derece :deli:

Merhaba..Ayni durumu yasayan veya bilgisi olan arkadaslardan yorum rica ediyorum..
Mizofoni; "Seçici ses duyarlılığı sendromu” ve "ses nefreti" olarak olarak isimlendirilmis bir rahatsizlik.Baslarda basit gibi gorunse de son zamanlarda bu olay bende rahatsizlik yasatmaya basladi..
Butun seslerden degil..Bazi durumlarda caresiz kalabiliyorum.
Zaman zaman sirket sahipleri veya üst düzey yöneticileri ile toplantilar gerceklestiriyoruz.Gecen toplantida sahislardan birisi belli araliklarla burnunu cekip durdu ama rahatsiz oldugundan degil de tik'i vardi sanki.Yine birinin cay icerken cikardigi sesle kalbim hizli carpmaya,terlememe,hizli hizli nefes alip vermeme neden oldu.Sinirlenip bir sey soylesem biliyorum toparlayamayacagim.Toplanti boyunca iki ses harici hic bir seye odaklanamadim ve sinirden elimdeki kalemi kirmamla toplantiyi kazasiz belasiz bitirmis olduk.
Gecen bayram ziyareti icin arkadasimin evindeyiz.Dedesi takma dis kullaniyor belli ki,yemek yerken o takma dis degisik bir ses cikardi agiz sapirtisi de eklenince yine hizli hizli nefes alis verisi,terleme,carpinti basladi bende.Dislerimi skmaya basladim arkadasim farketmis olacakki "iyi misin? rengin degisti" dedi.Ne diyebilirdim ki..
Daha sk sinirlendigimi hissediyorum son zamanlarda.Benim mizacimda bir insani bile katil edebilecek düzeye getirebilen bu durumla alakali fikir ve onerilerinizi rica ediyorum arkadaslar..
Tesekkur ediyorum simdiden..
Senelerdir bende var bu durum
Resmen kimseyle yemek yemek istemiyorum
Sakız çiğneme sesi sapirdatarak yemek yeme tırnak kesme sesi katlanamiyorum
Bir defa sakız çiğneyen biri yüzünden sinirden kıpkırmızı kesilmiştim
Nefret ediyorum ama yapacağım hic bir şey yok

TV sesinden nefret eden de var mı benim gibi :deli:

Ben asla TV açıkken uyuyamam,son yıllarda başladı.Önceleri sadece uykuydu problemim,şu an uyanıkken bile TV sesini bir tık duysam inanılmaz derecede sinirleniyorum.Parçalayabilirim o derece :deli:
Tv izlenmeyen ev bulmak zor gibi :) Yaninizda tvsiz yapamayan biriyle yasiyorsaniz daha da zor.. :)

Senelerdir bende var bu durum
Resmen kimseyle yemek yemek istemiyorum
Sakız çiğneme sesi sapirdatarak yemek yeme tırnak kesme sesi katlanamiyorum
Bir defa sakız çiğneyen biri yüzünden sinirden kıpkırmızı kesilmiştim
Nefret ediyorum ama yapacağım hic bir şey yok
Bilinen bir tedavisi yok anladigim kadariyla.Gercekten insan hayatini zorlastiriyor.Dusunseniz de karsinizda adam alti ustu! agzini sapirtadarak yemek yiyor,hopurtederek cay iciyor :) dovecekmis gibi bakiyorsunuz ehehe diyerek tepki veriyor :) "Izin ver ben yedireyim ben icireyim ya da nolur agzini dik" diyemiyorsun :)

Bilinen bir tedavisi yok anladigim kadariyla.Gercekten insan hayatini zorlastiriyor.Dusunseniz de karsinizda adam alti ustu! agzini sapirtadarak yemek yiyor,hopurtederek cay iciyor :) dovecekmis gibi bakiyorsunuz ehehe diyerek tepki veriyor :) "Izin ver ben yedireyim ben icireyim ya da nolur agzini dik" diyemiyorsun :)
Bir defa otobüsle bir yere gidiyorum
Okul çıkışı ergenler bindi otobüse hepsinin ağızda bir sakiz
Telefonun sarji bitmiş aman Allah'im cildiracaktim
Kendimi daha gideceğim yere iki durak varken resmen dışarı attim
Kesinlikle tahammülüm yok maalesef
Hayati çok zorlaştırıyor

Back
X