Mizofoni kabusu!!

Bir defa otobüsle bir yere gidiyorum
Okul çıkışı ergenler bindi otobüse hepsinin ağızda bir sakiz
Telefonun sarji bitmiş aman Allah'im cildiracaktim
Kendimi daha gideceğim yere iki durak varken resmen dışarı attim
Kesinlikle tahammülüm yok maalesef
Hayati çok zorlaştırıyor
Insanlar dikkat etmeli aslinda yerken,icerken,hatta konusurken..Cakkidi cakkidi cigniyorsun da bakalim herkes senin cikardigin sese bayiliyor mu?
Hadi burnunu cekiyorsun bir sebeple huppndkskskhsskks yaparak cay icmek nedir agiz boslugun felc mi oldu be adam!
Amma velakin kacis yollari uretmek zorundayiz verem olmamak adina :)

Bende de var geçen sene dayanılmaz noktalara ulaşmıştı bende başka bunalım sebeplerimde vardı doktora gittim iki ay kadar depresyon ilacı kullandım. Şuan kim hüpletmiş kim hönkürmüş duymuyorum. Hatta beni en delirten kız kardeşimin sürekli sakız çiğnemesi ve bitmek bilmeyen çekirdek sesleriydi. Tedaviden sonra yanımda çekirdek yiyomuş hiç farketmiyorum. Yaklaşık 1 yıl geçti ilacın üzerinden geri gelmedi bende. Ek olarak odaklanma probleminden olduğunu söylemişti doktor. Ben aynı anda herşeye odaklanabiliyordum bu durum beni çok yıpratıyordu. Şimdi sadece ne yapıyorsam onunla ilgileniyorum çevremi çok önemsemiyorum.

Bende de var geçen sene dayanılmaz noktalara ulaşmıştı bende başka bunalım sebeplerimde vardı doktora gittim iki ay kadar depresyon ilacı kullandım. Şuan kim hüpletmiş kim hönkürmüş duymuyorum. Hatta beni en delirten kız kardeşimin sürekli sakız çiğnemesi ve bitmek bilmeyen çekirdek sesleriydi. Tedaviden sonra yanımda çekirdek yiyomuş hiç farketmiyorum. Yaklaşık 1 yıl geçti ilacın üzerinden geri gelmedi bende. Ek olarak odaklanma probleminden olduğunu söylemişti doktor. Ben aynı anda herşeye odaklanabiliyordum bu durum beni çok yıpratıyordu. Şimdi sadece ne yapıyorsam onunla ilgileniyorum çevremi çok önemsemiyorum.
Aslinda benim de ihtiyacim olan bir sey umursamamak..Bir donem ben de psikolojik anlamda mutsuz oldugum bir donem ilac kullanmistim beni bambaska birisi yapti sonuc olarak daha da mutsuz olmustum..Is,sosyal ve ozel hayatimda yavaslamalar,gevsemeler oldu.Kafam piril piril'di ama bu daha da agir geldi cok bana gore degildi galiba..
Simdi tekrar arastirma icerisindeyim eger problem artip aileme,sosyal cevreme,is hayatima zarar gelecek boyut alirsa, doktorum da onerirse ve tedavi surecinde faydali hale getirecekse ilac kullanmaya baslayabilirim tabiki.
Tesekkur ederim paylastiginiz icin..

Maalesef benim de seslere takintim var. Bir doktor koymadi tabi teshisi? Mizofoni mi neyse, ben de duydum, bu benim galiba dedim.
Yeri gelir civildayan kus seslerinden irite olurum. Arkadasimin elma isirigi, digerinin nefes alma sesi, bozuk parayla oynama sesi, fazla yuksek ses, avm kalabaligi ustume ustume gelen insanlar...
Ve daha sayamadigim bir cok ses ve durum. Algimiz cok acik ve dogru yerlere kanalize edemiyoruz.
Hassas bir yapiya sahip oldugumuzdan mi boyleyiz yoksa bunlar mi bizi hassas yapiyor ayirt edemiyorum..
Kokuda da oluyor bende lagim kokusu ter kokusu cop kokusu cok rahatsiz edici
Bir arkadas depresyon ilaci kullandiginda duzelme yasadigini soylemis 3 sene ilac (anksiyete bozuklugu sebebiyle) kullandim o zaman da yasadim bu problemleri.
Cozum bulanlar onerileri olanlari ben de bekliyorum.
Takipteyim ...

Aynı dertten muzdaribim. Zaman zaman azalıp zaman zaman atağa geçiyo. Otobüste dolmuşta çok kavga ettim sakız çiğneyenlerle. Çaresini bulamadım üzgünüm. Ki maalesef bendeki ses çeşidi daha çok. Asosyal olmak üzereyim:D

Gerçek adı Misofonya (Misophonia) sanırım yanlış bilmiyorsam

Peki ramazan ayında davul sesiyle aranız nasıldı ben delirmeden ramazan bittiği için şükrettim bir ara bu durumu sadece ben yaşamamışımdır umarım:eğlence:

Maalesef benim de seslere takintim var. Bir doktor koymadi tabi teshisi? Mizofoni mi neyse, ben de duydum, bu benim galiba dedim.
Yeri gelir civildayan kus seslerinden irite olurum. Arkadasimin elma isirigi, digerinin nefes alma sesi, bozuk parayla oynama sesi, fazla yuksek ses, avm kalabaligi ustume ustume gelen insanlar...
Ve daha sayamadigim bir cok ses ve durum. Algimiz cok acik ve dogru yerlere kanalize edemiyoruz.
Hassas bir yapiya sahip oldugumuzdan mi boyleyiz yoksa bunlar mi bizi hassas yapiyor ayirt edemiyorum..
Kokuda da oluyor bende lagim kokusu ter kokusu cop kokusu cok rahatsiz edici
Bir arkadas depresyon ilaci kullandiginda duzelme yasadigini soylemis 3 sene ilac (anksiyete bozuklugu sebebiyle) kullandim o zaman da yasadim bu problemleri.
Cozum bulanlar onerileri olanlari ben de bekliyorum.
Takipteyim ...
Cok gecmis olsun.Rahatsiz eden ses cesidini bilmek zorken daha hangi seslerin rahatsiz edecegini bilmemek daha zor suan.Bu ses cesitliliginin artmasindan korkuyorum.Is hayatim ve sosyal cevrem kalabalik daha ileri boyutlara gelmesinden endise etmeye basladim ve cok problem yasayacagimi biliyorum.Normal zamanlarda bile bazen istemeden agresif ve sinirli oldugum durumlarda yine istemeden kirici olabiliyorum bu sureclerin artmasi beni daha da mutsuz edecek biliyorum.Derdimi paylastiginiz icin,yalniz birakmadiginiz icin cok tesekkur ediyorum umarim bu skntidan tamamen kurtulabilecegimiz tedaviler gelistirirler..

Aynı dertten muzdaribim. Zaman zaman azalıp zaman zaman atağa geçiyo. Otobüste dolmuşta çok kavga ettim sakız çiğneyenlerle. Çaresini bulamadım üzgünüm. Ki maalesef bendeki ses çeşidi daha çok. Asosyal olmak üzereyim:KK70:
Ben henuz bu sebepten tepki verecek asamaya gelmedim umarim da gelmem.Sinirim fenadir.. :(

Cok gecmis olsun.Rahatsiz eden ses cesidini bilmek zorken daha hangi seslerin rahatsiz edecegini bilmemek daha zor suan.Bu ses cesitliliginin artmasindan korkuyorum.Is hayatim ve sosyal cevrem kalabalik daha ileri boyutlara gelmesinden endise etmeye basladim ve cok problem yasayacagimi biliyorum.Normal zamanlarda bile bazen istemeden agresif ve sinirli oldugum durumlarda yine istemeden kirici olabiliyorum bu sureclerin artmasi beni daha da mutsuz edecek biliyorum.Derdimi paylastiginiz icin,yalniz birakmadiginiz icin cok tesekkur ediyorum umarim bu skntidan tamamen kurtulabilecegimiz tedaviler gelistirirler..
Haklisin artmaz insallah. Ben de arkadasima e biraz duzgun ye boyle isirilir mi dedigimde elma baska nasil yenir diye cevap verdiginde isin ciddiyetine varmistim,
takmama calisiyorsun ama beynin surekli orda takili kaliyor..
umuyorum umursamamayi ogrenebiliriz.
Iyi ki dillendirdin bu konuyu umarim cozum bulacagiz.

Gerçek adı Misofonya (Misophonia) sanırım yanlış bilmiyorsam

Peki ramazan ayında davul sesiyle aranız nasıldı ben delirmeden ramazan bittiği için şükrettim bir ara bu durumu sadece ben yaşamamışımdır umarım:eğlence:
Suan iki üc sebepten benim.Artmaz insallah.Ne farkli degiskenler var davul sesinin de rahatsiz ettigi insanlar vardir bence..

Haklisin artmaz insallah. Ben de arkadasima e biraz duzgun ye boyle isirilir mi dedigimde elma baska nasil yenir diye cevap verdiginde isin ciddiyetine varmistim,
takmama calisiyorsun ama beynin surekli orda takili kaliyor..
umuyorum umursamamayi ogrenebiliriz.
Iyi ki dillendirdin bu konuyu umarim cozum bulacagiz.
Insallah..Sahsen bir arkadasimin boyle hassasiyeti oldugunu bilsem yaninda elma yemezdim.Insanlar bu durumu onemsemiyor sanirim ama bazen yarattigi etki dehset olabilir psikolojik iskence resmen :KK43:

Back
X