• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mobbing mi bu?

ise her gun gidiliyor. bildigin normal kahvalti. personel hanimlarin yaptigi yerde. zorunlu birsey degil. pandemi oncesinde ben de yapiyordum.

koskoca isyerinde herkes sirayla covid oldu. kimsenin birseyi taktigi yok. ben onlara karismiyorum. saygi duyuyorum demek ki bu kadar onemsiyorlar. ben de kendimi bu sekildekoruyorum :isyerinde maskesiz ve tedbirsiz durumlardan sakınarak.

Senin yaptığın doğru olan zaten.
Bakma sen onlara.
Bende hep maske takıyordum millet ne takıyorsun falan dedi durdu.

Sonra birimizde çıktı kovid hepsi 3.5 attı :)

uzun zamandır bu isyerindeyim. Inanilmaz dedikodu var. Sevdigim arkadaşlarım ayrildi. Eski yöneticim cok zulmetti dayandim. Sonunda kendi kovuldu.

Simdiki yoneticinin yasi geregi daha akli basindadir vs diye seviniyordum. bi de baslarda beraber bir is uzerinde calisiyorduk seyahatta ayni odada kaldik filan bir anne gibi vs derken o da isyerindeki dengesizlere uymaya basladi. mobbing e ugradigimi dusunuyorum artik. detay verecek olursam;

surekli arkamdan konusuluyor, ben mutsuz musum!!! (yaptığım espri sakalarin hesabi yok nasil mutsuzluksa bu?) toplantilarda genel hitab edilirken bana laf sokuluyor, yuzumuz asik olunca yonetici kisisi uzuluyormus, kendisinin de sorunu varmis ama yansitmiyormus. hayir surekli kendimi aciklamaktan inanilmaz yoruldum. maske var zaten yuzum nereden görünüyor ki gozlerimin ici guluyor yahu!!! kendimize hobi bulcakmisiz da vs vs... inanilmaz demorolize oluyorum. sanirim yoneticiyle samimi olmamin herseyimi anlatmanin handikabi bu kendisini benim sahibim zannediyor. duygularimi yonetme, duygularim hakkinda soz sahibi olma hakki vs.. buluyor. size ana problemi soyleyeyim mi;

ben bunlar gibi masabasinda oturup aksama kadar milleti cekistirmiyorum. gelsin kahveler gitsin caylar yapmiyorum. hayati insanlari canlilari isini gorevlerini ciddiye alan onemseyen biriyim. ve covid sureci sebebiyle dikkat ediyorum isyerinde birsey yiyip icmiyorum. bunu bildikleri ve halde yemekli organizasyonlar yapip , yemeyenlerden biri olarak bana psikolojik baski kuruluyor. neden yemiyorsun? yahu cevabini biliyorsun !!!

mesela bu sabah yoneticiyi gordum gunaydinimi soyledim. isle ilgili sorularimi sordum sonrasinda odamdan cikmadim. kahvaltiya gecmedim. cunku mecbur degilim. ogleye dogru digerleriyle denklestik bana a sen burdamiydin biz seni yok saniyoduk diyorlar. bal gibi de benim oldugumu biliyorlar.

bu kadar goz onunde olacak bu kadar damarlarina basacak ne yaptim bilmiyorum. dikkat cekici giymem. kendimi ovmem. kendimi anlatmam. hava atmam. buna ragmen negatif enerjilerini o kadar hissediyorumki uzerimde surekli kazalar atlatiyorum. canimdan olacagim diye korkuyorum bu surecte tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hayır bu durum mobing değil. Bu durum iş arkadaşlarınızla aynı frekansta ve benzer kişilikte olmadığınız için dışlanmış olmak ve bunun getirileri. İki çözümü var. Ya onlardan biri gibi davranacak, ara sıra da olsa güle oynaya onlara katılıp rol yapacaksınız (bu öneri benim kişiliğime hiç uymayan, asla uygulamadığım bir durumdur) Ya da dimdik ayakta durup uzak duracak ama bu durumun sizi böyle etkilemesine de izin vermeyeceksiniz. Tabii bunu yaparken yöneticinizle kötü olmayacaksınız ki gerçek bir mobinge dönüşmesin. İşinizi düzgün yapın ve arada gönlünü alın. Benim yapım böyle, kimseyle bir sıkıntım yok. Bu konuda sizin de arkadaşlardan etkilenmeden, farklı kişiliklere saygı duyduğunuzun farkındayım. Vb cümlelerle yönlendirin yöneticinizi. Bu durumdan etkilenmemeyi tercih ederseniz eskisi gibi rahatsız olamayacağınızı düşünüyorum

Senin patron kocan ayol nasıl kovsun seni :KK70:
Ama senin gibi olmak isterdim damdan evden çalışayım.
Hiç evden çalışmadım.

O kadar yorgunum ki :/

14 Mart tan beri evdeyim

Cidden acayip kötü ve hantalım

İstifa edeceğim patronla takıştık zaten

Kendi söylediklerini unutuyor

Şöyle yap dedi bir şeyi, sen böyle yaptırıyordun hep böyle yapıyoruz dedim ikna olmadı

Ben de otur kendin yap ben senin beyninin içini göremiyorum dedim

Sabah kalktığında saat 11.11 idi ben 8 de kalktım iş olsa o da kalkacaktı

Evde olmak bu sıralar iyice boğdu yeri bile süpüremiyorum iş de bitmiyor ev işi de

Cidden çok uzunmuş zamandır insan sesi dahi duymuyorum tv ve ev ahalisi hariç

Gözlerine batmanızın sebebi kendinizi onlardan soyutlamış olmanız. Açıklamalarınızı anlayacak kapasite de olmadıkları için başbaşayken ne yapacaklar? Ortamda bulunmayanın dedikodusunu yapacaklar. Malesef. Ya duymamazlıktan geleceksiniz, ya bıkmadan usanmadan çat çat cevabınızı vereceksiniz ya da ortamlarına girip başbaşa bırakmayacaksınız, şaşırtacaksınız onları ta ki kendileri bıkıp sizi rahat bırakana dek.

Hayır bu durum mobing değil. Bu durum iş arkadaşlarınızla aynı frekansta ve benzer kişilikte olmadığınız için dışlanmış olmak ve bunun getirileri. İki çözümü var. Ya onlardan biri gibi davranacak, ara sıra da olsa güle oynaya onlara katılıp rol yapacaksınız (bu öneri benim kişiliğime hiç uymayan, asla uygulamadığım bir durumdur) Ya da dimdik ayakta durup uzak duracak ama bu durumun sizi böyle etkilemesine de izin vermeyeceksiniz. Tabii bunu yaparken yöneticinizle kötü olmayacaksınız ki gerçek bir mobinge dönüşmesin. İşinizi düzgün yapın ve arada gönlünü alın. Benim yapım böyle, kimseyle bir sıkıntım yok. Bu konuda sizin de arkadaşlardan etkilenmeden, farklı kişiliklere saygı duyduğunuzun farkındayım. Vb cümlelerle yönlendirin yöneticinizi. Bu durumdan etkilenmemeyi tercih ederseniz eskisi gibi rahatsız olamayacağınızı düşünüyorum
cok tesekkur ediyorum

sinirlendiğini belli etsen biraz daha soğuk dursan. Mesela bana bile bile niye yemiyorsun diye sorup dursalar covid var dedim ya elli kere derim. Bakışım ve ses tonum sert olur gerizekalı mısın der gibi bakarım. Tabi bu biraz da mizac yapısı da yeri geldiğinde biraz tersleseniz ters mi teper ki 😅

Gözlerine batmanızın sebebi kendinizi onlardan soyutlamış olmanız. Açıklamalarınızı anlayacak kapasite de olmadıkları için başbaşayken ne yapacaklar? Ortamda bulunmayanın dedikodusunu yapacaklar. Malesef. Ya duymamazlıktan geleceksiniz, ya bıkmadan usanmadan çat çat cevabınızı vereceksiniz ya da ortamlarına girip başbaşa bırakmayacaksınız, şaşırtacaksınız onları ta ki kendileri bıkıp sizi rahat bırakana dek.
tum bu yaptıklarına
arkamdan soylediklerine
tum hainliklerine ragmen yine de onlara Insanca davranıyorum. cunku insanim ve insanolmak bunu gerektiriyor

İş ortamını biraz fazla takmıyor musunuz sizce? Yani ayağınızı kaydırmaya çalışmadıkları sürece isteyen istediğini desin hiç takmayın. Hem kendi isteğinizle uzak duruyorsunuz ki gayet normal sonrasında da aa sen burada mıydın deyince bozuluyorsunuz tezat geliyo biraz.

Problemli insanlar kendi içinde parçalanıyo zaten sonrasında. Siz herkesle mesafenizi aynı tutun özel paylaşım yapmayın. Mutsuz diyorlarsa mutsuz değilim ama sürekli bu şekilde söylemenizden rahatsızım tekrarlamazsanız sevinirim deyin geçin. Hasbelkader aynı iş yerinde çalışıyoruz diye hayatımızda olan insanlar neticede, sokakta görsek selam vermeyeceğiniz insanlar için değmez üzülüp işinizden olmaya.

sinirlendiğini belli etsen biraz daha soğuk dursan. Mesela bana bile bile niye yemiyorsun diye sorup dursalar covid var dedim ya elli kere derim. Bakışım ve ses tonum sert olur gerizekalı mısın der gibi bakarım. Tabi bu biraz da mizac yapısı da yeri geldiğinde biraz tersleseniz ters mi teper ki 😅
:))) şakayla cevap veriyorum tesekkur ederim evde cok sıkı kahvalti yaptim ben almayimsize afiyet olsun diyorum

İş ortamını biraz fazla takmıyor musunuz sizce? Yani ayağınızı kaydırmaya çalışmadıkları sürece isteyen istediğini desin hiç takmayın. Hem kendi isteğinizle uzak duruyorsunuz ki gayet normal sonrasında da aa sen burada mıydın deyince bozuluyorsunuz tezat geliyo biraz.

Problemli insanlar kendi içinde parçalanıyo zaten sonrasında. Siz herkesle mesafenizi aynı tutun özel paylaşım yapmayın. Mutsuz diyorlarsa mutsuz değilim ama sürekli bu şekilde söylemenizden rahatsızım tekrarlamazsanız sevinirim deyin geçin. Hasbelkader aynı iş yerinde çalışıyoruz diye hayatımızda olan insanlar neticede, sokakta görsek selam vermeyeceğiniz insanlar için değmez üzülüp işinizden olmaya.
evet bunu ben de fark ettim. sanirim pandemi etkisi sosyal hayat sifirlaninca ve uzun ev calisma donemi sonrasi tekrar isyeri ortami vb eklenince fazla kafama takmaya basladim yalniz bu soylemler son 1 ayda inanilmaz boyutta yani takınmayacak gibi de degil.

Eğer konu sadece pandemi tedbirler ve mesafeyse zaten hepsi bir aradayken konuşun. Arkadaşlar pandemi bitene kadar böyle bir kararım var. Durum sizinle asla değil pandemiye karşı aldığım önlem ve kararlarımla ilgili. Pandemi bitsin ben de katılacağım,şimdilik ben de sizlerden lütfen anlayış bekliyorum açıklamanızı yapın. Yönetici de duysun. Sonra da duymayın artık onları 😊

ayrilmayi dusunuyorum halbuki evime yakın sartlari da fena degil. yeni başlayacağım yerdeki insanlar kimbilir nasil olacak? hicbiseyin garantisi de yok

Eğer konu sadece pandemi tedbirler ve mesafeyse zaten hepsi bir aradayken konuşun. Arkadaşlar pandemi bitene kadar böyle bir kararım var. Durum sizinle asla değil pandemiye karşı aldığım önlem ve kararlarımla ilgili. Pandemi bitsin ben de katılacağım,şimdilik ben de sizlerden lütfen anlayış bekliyorum açıklamanızı yapın. Yönetici de duysun. Sonra da duymayın artık onları 😊
konu benim varligim. varligim rahatsiz ediyor bunu fark ettim.

14 Mart tan beri evdeyim

Cidden acayip kötü ve hantalım

İstifa edeceğim patronla takıştık zaten

Kendi söylediklerini unutuyor

Şöyle yap dedi bir şeyi, sen böyle yaptırıyordun hep böyle yapıyoruz dedim ikna olmadı

Ben de otur kendin yap ben senin beyninin içini göremiyorum dedim

Sabah kalktığında saat 11.11 idi ben 8 de kalktım iş olsa o da kalkacaktı

Evde olmak bu sıralar iyice boğdu yeri bile süpüremiyorum iş de bitmiyor ev işi de

Cidden çok uzunmuş zamandır insan sesi dahi duymuyorum tv ve ev ahalisi hariç

Kesinlikle zor kısımları da var ama ben geçen seneden beri aralıksız çalışıyorum.
Yıllık izinde kullandırtmadı bize bu yasaklardan dolayı.
Evden de çalışmıyorum.
Her gün aynı saatler de mesai.
Eskisi kadar işte yok.
Vakitte geçmiyor ama buradayız artık bedenim çuval gibi oldu.
:(

Zaten kilo aldım, spor yapamıyorum :(

Kesinlikle zor kısımları da var ama ben geçen seneden beri aralıksız çalışıyorum.
Yıllık izinde kullandırtmadı bize bu yasaklardan dolayı.
Evden de çalışmıyorum.
Her gün aynı saatler de mesai.
Eskisi kadar işte yok.
Vakitte geçmiyor ama buradayız artık bedenim çuval gibi oldu.
:KK43:

Zaten kilo aldım, spor yapamıyorum :KK43:
pandemi de evden calisma surecinde homini yemekten 7 kilo aldim

simdi de hamilemisin diye soruyorlar

bu sabah biri yine sordu

evet bunu ben de fark ettim. sanirim pandemi etkisi sosyal hayat sifirlaninca ve uzun ev calisma donemi sonrasi tekrar isyeri ortami vb eklenince fazla kafama takmaya basladim yalniz bu soylemler son 1 ayda inanilmaz boyutta yani takınmayacak gibi de degil.
Siz kendinizi soyutladığınız için sohbet muhabbeti dedikodu zanneden insanlar için gündem olmuşsunuz sadece. Bi de fazla yumuşak yüzlüsünüz sanırım. Ne yazık ki bu şekilde pek çok iş yerinde aynı sorunları yaşarsınız. Keskin çizgiler çizmediğiniz sürece insanlar böyleler ne yazık ki. O yüzden takıp işten ayrılmak yerinde takmamayı ve bu duruma susmamayı öğrenmelisiniz.

Back
X