• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moda ve Muhafazakar Giyim Birleşebilir mi ?

kahter

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
31
0
0
İstanbul
Arkadaşlar sizce moda ve muhafazakar giyim birleşebilir mi ? Yani normal giyimde takip ettiğimiz modayı kapalı tesettür giyimde de takip edebilirmiyiz. Gözlemim son yıllarda artık moda ve tesettür giyimde paralel olarak ilerliyor.. Online Tesettür Giyim Alışverişi Siteleri linkteki gördüğüm siteler bunu işaret eder nitelikte. Yani bunun dışındada araştırdım baktım, gerçekten artık bu sektör gerçekten büyüyor.

Bence gayet güzel birleşir.Ancak bence tesettür giyimin modern çizgilere çok ihtiyacı var.Bakıyorum bazen çok keskili vs modeller mevcut hep.
$7.webp

$6.webp $5.webp $2.webp

$3.webp $4.webp

Valla kb ama muhafazakarlar kocaman kadınalr bile biz gençlerden daha süslü olunca baya itici oluyor. Kapanmanın amacı, kendi kendini saklamak, güzelliğini herkese göstermemek değil mi? E o zaman bu güzelleşme sevdası niye?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence birleşemez. Günümüz modası öyle bir hal almış durumda ki eğer birleşirse ya moda tam değildir ya da tesettür.. Eğer tesettür gerçekten tesettürse modaya göre değişim göstermemeli..

Konuya ışık tutması açısından şöyle bir yazı buldum. Ölçü için gayet güzel sınırlar çzmiş kanımca...
İnsanın en temel ihtiyaçlarından biridir giyinmek. İhtiyaç olmanın yanında gereklilik de sözkonusudur. İnsan düşünen ve ayırt edebilen, akabinde de iradesiyle seçen bir varlıktır. Dolayısıyla sorumlu bir varlık olmasından dolayı yapması gereken işler vardır. Sorumlulukları ve zorunlulukları vardır. Giyinmeyi ihtiyaç haline getiren bir çok etken vardır. Ancak biz ihtiyaç olan giyimden daha öte zorunluluk olan giyinmeye değineceğiz.

İnsanın sorumluluğu sadece diğer yaratılmışlara karşı değildir. Tüm varlıklara karşı ayrı ayrı sorumlulukları var olmakla beraber asıl sorumluluğu yaratıcıya karşıdır. En önemli sorumluluğu belki de yaratılış amacına uygun yaşamaktır. İnsanın dış görünüşüne bakıldığı zaman diğer tüm canlılardan farklı, özel bir görünümü olduğu görülecektir. Doğal görünümünde çıplaklık mefhumu diğer canlılar için sözkonusu değilken, insan için giyinmemenin adıdır. O zaman giyinme gerekliliği insan için var demek oluyor.

Başta da belirttiğimiz gibi bizim giyinme konusundaki dikkat çekeceğimiz husus, ihtiyaç olan giyinme değil yaratıcının zorunlu kıldığı giyinmedir. Yaratıcı bu konuda insana bir ölçü vermiştir. Günümüzde sadece kadına verilmiş bir ölçü olarak algılanan tesettür kavramı aslında sadece hanımlara mahsus değildir. Tüm insanlar için giyinmenin ya da açıklığın bir ölçüsü vardır. İnsanın ne kadar örtünmesi gerektiğinden burada söz etmeyeceğim. Bu herkesçe malumdur. Asıl ölçü vijdanlar içindir ki o da şudur: İnsanın erkekliği ya da dişiliği değil, kişiliği ön planda olmalıdır. Erkekliği ya da dişiliğinden dolayı değil, şahsiyetinden dolayı itibar görmelidir. Asıl tesettür bu olsa gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben acigim ama disarda bazi kapalilari ggördükçe utaniyorum. Moda olan yüksek bel dar pantolon ve kisa tişörtler bizim yaslarimizda genelde. Kiz giymiş daracik pantolonu bi de tişört yüzünde bi ton makyaj ama basinda örtü var. Açıl daha iyi sevap mi isliyosun yavrum. Bazi bayanlar da var ki kapanmaya ozeniyor insan bir kadin bu kadar mi şık giyinir kombinler her şeyiyle bir başörtüsü bu kadar mi yakisir dudak ucurtacak derecede.. Bilemedim ben vallahi

Back
X