• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mol gebelik yaşamış, 2 defa kürtaj olmuş ve hâlâ kanaması devam eden biriyim..Neden?

dursun_e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
194
41
68
İstanbul
Uzun bir başlık olabilir .....Ama zor bir durumdayım.

Doktor kontrolündeyim, hemde profesör....

Bu durumu anlattığımda normaldir diyor...Ama ben neden normale dönemiyorum.....

17 Ekim ilk kürtaj.....

26 Ekim ilk kürtaj.....

Ve hâlâ kanamam devam ediyor.......Normal mi bu durum...?

Bu sorunuma lütfen uzman doktorlar cevap versin....Lütfen.....

Bir an.....

Teşekkürler.....

Uzun bir başlık olabilir .....Ama zor bir durumdayım.

Doktor kontrolündeyim, hemde profesör....

Bu durumu anlattığımda normaldir diyor...Ama ben neden normale dönemiyorum.....

17 Ekim ilk kürtaj.....

26 Ekim ilk kürtaj.....

Ve hâlâ kanamam devam ediyor.......Normal mi bu durum...?

Bu sorunuma lütfen uzman doktorlar cevap versin....Lütfen.....

Bir an.....

Teşekkürler.....

Geçmiş olsun, beta HCG takibiniz nasıl?

Öncelikle çok teşekkür ediyorum.....Sağ olun Doktor Bey İlk; B-HCG değerim..........225000 17 Ekim 2011'de ilk kürtajımı oldum. ( Devlet Hastanesinde ) 1 Hafta sonra tekrar B-HCG değerlerime bakacaklarını söylediler.... 25 Ekimde yapılan B-HCG değerim ise..........19940.....Devlet Hastanesindeki doktorlar, sonuca bakarak benim tekrar hastaneye yatmam gerektiğini söylediler....15 gün...Tekrar ameliyat v.s...Başladım ağlamaya.....Düşürmesin dedim beni Allah tekrar oraya.... Maltepe'de özel bir hastanede görev yapan Prf. Serpil Hanım'a gittim. Muayene oldum. Ve içimin iyi temizlenmediğini söyleyerek tekrar 26 Ekim 2011'de 2. kürtajımı oldum. Dr. Hanım, kürtajdan sonra her hafta B-HCG değerlerimin bakılması gerektiğini söyledi..
1- 31/10/2011tarihindeki B-HCG değerim.......4165...............2- 05/11/2011 tarihindeki B-HCG değerim........2465.......... 3- 12/11/2011tarihindeki B-HCG değerim........2007........ 4- 19/11/2011tarihindeki B-HCG değerim.........1704.............5- 26/11/2001tarihindeki B- HCG değerim........290.7 ........6- ve; 03/12/2011 tarihindeki B-HCG değerim ise 71.76.......... Allah'a sonsuz şükür değerlerim düşüyor...Bu iyiye işaret....Yalnız hâlâ neden kanamam var? Çok özür dileyerek söylüyorum ki, tuvalete her gidişimde Allah'ım ne olursun kanamam gelmemiş olsun diyorum.... Bu kanamam neden oluyor...Ne zaman bitecek ....B-HCG değerimin 0 olmasını mı beklemem gerekli... Tekrar teşekkür ediyorum....

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ediyorum.....Sağ olun Doktor Bey İlk; B-HCG değerim..........225000 17 Ekim 2011'de ilk kürtajımı oldum. ( Devlet Hastanesinde ) 1 Hafta sonra tekrar B-HCG değerlerime bakacaklarını söylediler.... 25 Ekimde yapılan B-HCG değerim ise..........19940.....Devlet Hastanesindeki doktorlar, sonuca bakarak benim tekrar hastaneye yatmam gerektiğini söylediler....15 gün...Tekrar ameliyat v.s...Başladım ağlamaya.....Düşürmesin dedim beni Allah tekrar oraya.... Maltepe'de özel bir hastanede görev yapan Prf. Serpil Hanım'a gittim. Muayene oldum. Ve içimin iyi temizlenmediğini söyleyerek tekrar 26 Ekim 2011'de 2. kürtajımı oldum. Dr. Hanım, kürtajdan sonra her hafta B-HCG değerlerimin bakılması gerektiğini söyledi..
1- 31/10/2011tarihindeki B-HCG değerim.......4165...............2- 05/11/2011 tarihindeki B-HCG değerim........2465.......... 3- 12/11/2011tarihindeki B-HCG değerim........2007........ 4- 19/11/2011tarihindeki B-HCG değerim.........1704.............5- 26/11/2001tarihindeki B- HCG değerim........290.7 ........6- ve; 03/12/2011 tarihindeki B-HCG değerim ise 71.76.......... Allah'a sonsuz şükür değerlerim düşüyor...Bu iyiye işaret....Yalnız hâlâ neden kanamam var? Çok özür dileyerek söylüyorum ki, tuvalete her gidişimde Allah'ım ne olursun kanamam gelmemiş olsun diyorum.... Bu kanamam neden oluyor...Ne zaman bitecek ....B-HCG değerimin 0 olmasını mı beklemem gerekli... Tekrar teşekkür ediyorum....

5 in altında iki hafta üstüste negatif değer gördüğünde HCG takibi bitecektir. Gözünüz aydın, kanamalar sizi endişelendirmesin. Kurtulmuşsunuz...

Dr.Bey, tekrar merhaba

17 Ekim ilk kürtaj.....

26 Ekim ilk kürtaj.........Olduğumu söylemiştim......

Kan grubum B RH (-), eşimin ise 0 RH (+)

İlk kürtajdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmuştu....İkinci kürtajdan sonra ise bu iğne vurulmadı....

Doğru bir uygulama mı bu? İçimde bir şüphe oluştu.....Bu iğnenin tekrar vurulması gerekli değil miydi?

Diğer bir sorum da şu: Hamilelik yaşamadan iki defa kürtaj oldum. Bu durum hamile olmamı engeller mi?

Teşekkür ediyorum....

Dr.Bey, tekrar merhaba

17 Ekim ilk kürtaj.....

26 Ekim ilk kürtaj.........Olduğumu söylemiştim......

Kan grubum B RH (-), eşimin ise 0 RH (+)

İlk kürtajdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vurulmuştu....İkinci kürtajdan sonra ise bu iğne vurulmadı....

Doğru bir uygulama mı bu? İçimde bir şüphe oluştu.....Bu iğnenin tekrar vurulması gerekli değil miydi?

Diğer bir sorum da şu: Hamilelik yaşamadan iki defa kürtaj oldum. Bu durum hamile olmamı engeller mi?

Teşekkür ediyorum....

17 Ekimde yapılan aşı en az 6 hafta sizi korur. O nedenle yapmadılar. Hamile olmanızı engeller mi? Maalesef cevabı olmayan bir soru. Çok geçmiş olsun...

Cevap verdiğiniz için sağ olun Dr. Bey..

En son size B-HCG değerim olarak 71.76 sonucunu bildirmiştim....

Sonraki sonuçlarım ise; 35.59----------------31.61 ------------derken......

Bu haftada aynen yukarıdaki değerler gibi düşük bir değer bekliyorken; bu haftaki B-HCG değerim:-----------44.58

:(

Yükselmiş....Kötüye mi gidiyor Dr.Bey....

Lütfen cevap yazın.....Ne yapmam gerekli?

Teşekkür ederim.

Cevap verdiğiniz için sağ olun Dr. Bey..

En son size B-HCG değerim olarak 71.76 sonucunu bildirmiştim....

Sonraki sonuçlarım ise; 35.59----------------31.61 ------------derken......

Bu haftada aynen yukarıdaki değerler gibi düşük bir değer bekliyorken; bu haftaki B-HCG değerim:-----------44.58

:(

Yükselmiş....Kötüye mi gidiyor Dr.Bey....

Lütfen cevap yazın.....Ne yapmam gerekli?

Teşekkür ederim.

Sizi muayene edemediğim için yorum yapamıyorum. Sizin durumunuzda haftalık HCG takibi yapıyorum. Sağlıklı güner dilerim...

Back
X