Montessori Anneleri ve Minikleri

hoşgeldin en kısa zamanda resimleri ve fikirlerini paylaşmanı bekliyorum. bizimkide 17. ayında 18 e gidiyoruz. dün akşam bol bol montessori çalıştık.

-bulaşık makinasının boşaltılmasında yardım etti
-akşam bul tak çalıştık, hepsini yerlerine yerleştirdi tek sorun kuzuyu ısrarla yerine koymak istememesi oldu

bu tarz şekillerimizde vardı. 2 ay önceden alıp çalışmaya başlamıştık. artık bunlarıda yerine takabiliyor.

sayıları çıkartıyor, o çıkarttıkça ben hangi rakkam olduğunu söylüyorum. oda dili döndüklerini tekrar ediyor.

-bu şekilde 6 lı küplerimizde var. üst üste dizerken biraz fazla abanıyor haliyle devriliyor. bazen 3 bazen 4 küle ama fazla bastırmazsa altısınıda üst üste koyabiliyor. o zaman çok mutlu oluyorum, oda seviniyor.

-yuvarlak küçük bir legenin içine plastik iki bardak koydum bunlarla mısır aktarması yaptırdım uzun zamandur yapmamıştık. tam kaldırıyordum "aktar aktar" diye ağlamaya başladı. artık mısırlar havada uçuşana kadar yaptık birde aktardıktan sonra plastik bardagın içine baktırdım boş mu diye. arada da boş-dolu kavramını ögretmeye çalışıyorum.

-damacanaya ponpon attık. çok fazla yapmadı bende kucagıma oturttup kendim ponpon atmaya başladım. nasıl düşüp zıpladıklarını gösterdim.

-aktivite kutumuzdaki deliklerden kalem soktuk, birazda kalemle karalama yaptık.

-toplarla renkler aktivitesi yapamadım inşallah bu akşam yaparız :)

şimdilik bu kadar, yarın anlatırım artık bu gün yaptıklarımızı. unutmadan havanın güzel olduğu hergün yarım saatte olsa kızımı dışarı çıkartıyorum. onun için dışarıda keşvedilecek ve peşinden koşulacak o kadar çok şey varki :)))

Son düzenleme:
hoşbulduk.
aktivitelerinize imrenerek bakıyorum. bizim de ahşap bul takımız var ama bir türlü yaptıramadım. aktarma çalışmalarımız hep etrafa saçılan bakliyatlarla son buldu :S kule yapmaktan çok yıkmayla uğraşıyor. bakalım sonumuz ne olacak?
bu arada bir türlü fotoğraf eklemeyi beceremedim

ben de fotoğraf eklemeyi beceremedim kizlar kısaca aciklar misiniz?

ben böyle yüklüyorum, dosyaları seç dedikten sonra kaydettiğiniz yerden resimleri seçip yükleyin. resim boyutu büyük olduğu için yükleme yapmıyor olabilir, resim boyutunu küçültüp tekrar deneyin..

Son düzenleme:
sonunda fotoğrafları ekleyebildim. problem boyutmuş. sıkıştırınca oldu.
şimdilik sadece ev düzenini paylaşıyorum. materyal ve etkinlikler yakında inşallah!
ilk fotoğraf evimizin giriş kısmı büyük bir alan. oradaki çıkıntı oyun alanı için biçilmiş kaftan oldu.
ikinci fotoğraf oyuncak ve materyal dolabımız. üzerinde oğluşumun sanat çalışmaları yer alıyor.
üçüncü fotoğraf ise küçük salonumuzdan geçici olarak ayarladığım küçük alan.

Cok guzel olmus duzejiniz bayildim.hatta koridordaki cikinti olayi sahaneymis...ben odasina degilde birlikte oturdugumuz oturma odamizi yapicam tekrardan ins.ve yeni aldigim dolap sizinkine benziyosizde de gorunce dogru karar vermisim dedim cok icren soyluyorum gercekten cok guzel olmus....kosenizde keyifli vakitler gecirmenizi dilerim...

çok güzel olmuş, bizde oturma odasındayız. yanlış okumadıysam "hayvanlar" yazan poster gibi bişiler var, fikir amaçlı resimlerini yayınlarsanız sevinirim. aktivitelerinizinde resimlerini bekliyorum. yeni aktiviteler araştırıyorum, bakalım bu ay neler olacak :)

oda düzeninize bayıldımm bende en kısa zamanda böyle bir yer ayarlamayı düşünüyorum. bizde oğluşumla bu çalışmayı yaptık sonrasında da afiyetle yedik :))

Keçe kitabım bıtmek uzere
Benden bıkaç ay aktıvıte beklemeyın
Bızı 1 yıl ıdare eder bu kitap
Sayfaları bıttı 2 sayfa hariç...ama tam bı cilt olarak bırlestırmeyı düsünmüyorum,tek tek cıkartıp tek aktıvıte olarak oyalanırız cunku....

merhaba arkadaşlar sürekli takip ediyorum ama pc de sorun olduğu için aktif olamadım.kısaca kendimi tanıtayım. adım merve 17 aylık tamer kayra adında çok hareketli bir oğlum var ve şuan 2.bebeğime 19 haftalık hamileyim :) iş hayatımızdan ötürü şuan küçük bir ilçede dayalı döşeli bir evde oturuyoruz bu yüzden evde kapsamlı değişiklikler yapamadım. bir kaç etkinliğimizin fotosunu paylaşacağım zira uzun zamandır aktivite yapamıyoruz oğlum sadece sarılmalı öpülmeli zıplamalı oyunlar istiyor benden..

hoş geldin merve benim oğlumda 17 aylık :) Allah 2. bebeğini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. resim olayını bende beceremiyorum. kendi resimlerimi yükleyemiyorum. ya çok minik oluyorlar ya da çok büyük yüklenmiyorlar. bir türlü ortasını tutturamadım

ben yine yükleyemedim fotoları sanırım boyutları büyük geliyor. bir fotonun boyutu ne kadar olmalı?

Bu konuda ıyı bır bılgısayar kullanıcısı olan freedom un sıze yardımcı olacagını dusunuyorum.onun şematık olarak gonderdıgı sekılde bende yukluyorum ama boyut sorunu hıc yasamadıgımdan nasıl kuçultulur bıle bılmıyorum

Wc rulolarını toplamaya başlask ıyı olucak;

Elişi kagıtlarıyla satılıp rengarenk yapılmış ve cesıtlı aktıvıtelerde kullanılmış:)bir de;

gerci bu pvc borularla yapılmış ama wc rulosu ıle nıe olmasın kı...

Merdane ve onu kaplayacak kagıt/korton,sekilli ve yapışkanlı evalar...sonrası sanat

Sonuç;

ben yine yükleyemedim fotoları sanırım boyutları büyük geliyor. bir fotonun boyutu ne kadar olmalı?

Selam. Fotoğrafın üstünde sağ tıklayıp birlikte aç diyin Microsoft picture manager programında resmi düzenleme kısmında küçültme var orada web için seçeneğini seçerek küçültünce oluyor. Çok uzun oldu. Umarım anlatabilmişimdir.

Güzel düşüncelerin için teşekkürler. Dolap isabetli bir seçim gerçekten. Biz marangoza çizip yaptırdık. Her şeyin belli bir yeri var ve hep aynı yere koyuyorum. Böylelikle düzeni öğretmeye çalışıyorum. Hem gün içinde birçok kez dağıtıyor. Toparlamak 2 dakikamı alıyor. Herkese tavsiye ederim. Umarım siz de güzel zaman geçirisiniz kuzunuzla:)

İyi pazarlaaar...
Saatlerın de alınmasıyla sabah erkenden kalkmış olduk...bi poşete bulgur doldurup parka cıktık kızıml a.bi sürü guvercın topladık etrafımıza kovaladık,yemledık,koşturduk.kuşların yıkanışını seyrettık.ozetle eglendık gune boyle basladık.sızde parka giderken bayat ekek vhya bugurla gdıp bu keyfı deneyımleyın...

sabırsızlıkla bekliyorum, ayrıntılı foto LÜTFEEENNN..

windows donatıları-Paint ten resimdeki gibi yataya-dikey 50 verip kaydediyorum. bana bu şekilde daha kolay geliyor :)

dijital baskı yaptığımız aktiviteleri mukavvaya yapıştırdım. büyüklük küçüklük kavramları ve eşleştirmeler var. kedi köpek ve kaplunbagayı bildiği ve sevdiği için ilk önce bunlarla başladım. eline verip ismini söylediğimin üstüne koyuyor. "hadi köpeği köpeğin üstüne koy" diyorum yapıyor. bu gün üç kart daha eklicem. pazardan fermuar aldım, elimizde aç kapa yapıyoruz. üstünde delikleri olan yumurta kolisine kalemler sapladık. fermuarlı çantamıza yuvarlak bir nesne koyup sakladım ve bulmasını istedim. kutu adama kaşıkla ponpon yedirdik.
davuldaki kare yuvarlak üçgen ve yıldızı artık kendi arayıp bulup takabiliyor. geçen ay sadece yuvarlağı takıyordu :) sanırsam yavaş yavaş akıllanıyor

bu gün bunuda yapmayı planlıyorum. yeni aktivitemiz düğme ilikleme olacak :)

hafta sonu bol bol gezildi, misafir ağırlandı, misafirliklere gidildi. fark ettimde kalabalık ortamlarda -olumlu anlamda- çocuk inanılmaz derecede değişiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…