Montessori Anneleri ve Minikleri

burcum tebrikler hayranlıkla takip ediyorum seni .. bu arada son resimde eylülün elindeki o tahta nasıl bişi yolculuk için benimde oyuncaklara ihtiyacım var tavsiyelerini bekliyorum

Selam canim
Tahta degil, aquadoodle...seyehat boyu sadece...ikiye kaylanip canta oluyor.

Maria Montessor'inin geliştirdiği eğitimin detayları için şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim;

Montessori Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son düzenleyen: Moderatör:
Üflemek;cene kaslarını geliştirir,dil gelişimini ilerletirmiş...biz kızımla ufledık:)küçükken cok yaptıgımı bılırım ama kızımla bu kadar eglenceli olabılcegını yenı farkettım;

Sonrası planlı degıldı,Eylul mısketlerle oynamak ıstedı ve kendı oyununu turettı;

Montessori materyallerinde, bir site 2 gunlugune bir kampanya yapmis.fiyatlar uygun.az once kulplu silindirleri 200 tl ye siparis verdim. Yararlanmak isteyenlere duyrulur

Avm lerde gorup hep merak ettıgım kum boyayı kırtasıyede gordum ve erken olmasını bılmeme ragmen(sanırım kendım için) aldım.bugun yaptık ve umdugumdan daha cok ılgı gordu.resım bıtene kadar ılgısı dagılmadı.renklerı de pekiştirmiş oldu.bundan sonra rahatlıkla alır evde yaparız kızımla

Gunluk el becerılerını hügelıştırmek ıçın kasnaga fermuarlı,cıtcıtlı,ılıklı/dugmelı hırka-yelek tarzı seylerı sıkıstırıyorum.ustumdekı kıyafetlerde ve ona hazırladıgım kece kıtapta uygulamayı sıklıkla yapıyordu.bu pratık ve degısık oldu;

Ve daha once yapmış oldugum kecelerle kesı kuklalarımızı dun akşam tekrar meydana cıkardık.bu sefer seslendırme ve oyunları kızım yapıyor.dıl gelişimi ve hayl gucu ıçın oldukça faydalı.ustelık daha once sıklıkla ızledıgımız mothergoose club dakı sarkısını hatırladı :)

ARtık sıteye gıren/bakan da yok,yazan da yok gordugum kadarıyla... Yanı tamamen Eylul um ıcın bır arsıv sayfası olmuş... Halbukı amacım arsıv olusturmanın yanısıra baskalarına da faydalı olabılmek ve Eylul ıcın baska annelerın fıkırlerınden de yararlanabılmektı...
Neyse bugun kı aktıvıtelerımız:

Sabah kahvaltı faslı bıttıkten hemen sonra su ıle aktarma yaptı.yalnız ılkkez hakkını vererek yaptı:) dokulen suları benım uyarmama gerek kalmadan havlu ıle kurulayarak devam ettı:))

Oglen faslında ıse sulu boya ıle gonlunce karaladı.(su sıra renklerın uzerınde duruyorum,iyice pekışsın .oyuzden sıklıkla masa bası boyama ışşerındeyız) sonra ustune seker doktuk.dunden kum boyama cok hosuna gıtmış olacak kı seker serpmek dunu hatırlattı ve seker serpme ışıne son vermek ıstemedı

Son düzenleme:
Ben hala takip ediyorum sizleri:)Akşamları da eve gidince birkaç birşey yaptırıyorum oğluma sizden gördüklerimden.O yüzden hala birilerinin işine yarıyor yaptıklarınız.Eminim sessiz bir grup vardır:)Elinize sağlık.Bu arada facebookdaki grubun adını da öğrenebilir miyim oraya da göz gezdirmek istiyorum.

Motıvasyon oldu tesekkurler. Facedekı gruptan ben ayrıldım ama adı bebegımın guncesi.su sıralar freedom admınlığını yapıyor ,bakabılırsınız....
İnstagram dA da cok basarılı paylaşım yapan anneler var,onlardan da ozenıp ordan da bu resımlerı paylaşmaya basladım onlardan ogrendıklerımı bazen uyguluyorum bazen de gelecege saklıyorum

canım ben malesef sessziz takipçilerdenim aktivite yapıyor ama resim atacak zaman bulamıyorum sen motivasyonunu bozma bende elifnuru su aktarma ve sulu boya işine sokacagım bu ay bizim en sevdiğimiz sey kitap okuak ve mask dinlemek yaptıgımız herseyi ona masal gibi anlatıyorum cok hosuna gidiyor anlata diyemiyor ama anne oku oku diye peşimden ayrılmıyor pardon anne degil annesi diyor bana sanırım annecim demek babcım diyor son 2 haftadırda annesi diyor. girmişken kısaca özetliyim hayatımızı elifnur 18 aydan sonra kelime olarak cok büyük gelişmler gösterdi. derdini artık rahatlıkla anlatıyor takısız 3 kelimeyı kullanarak kendnce cümle kurabilio. aktivite konusnda belirli bir düzenimiz yoktu ama bu aydan itibarwn bir düzenleme yaptı söle belirteyim bu yapacaklarımı
ayın rengi mavi
ayın sekli daire
bu ay duyularımızı pekiştireceğiz(kızma sasırma gülme vs.)
hayvanların bircogunun adını ve sesini biliyor bu aya pekiştireceğiz
kaptan kaba su aktara
cubuk makarnaya düdük makarna gecirme.
klasik kitap okuma günlük montessori aktivitelri
meyvalardan elma portakal ve mandalinayı öğrenecek ( biliyor ama ayırt etmesini sağlayacagım insaalh)
sayılardan 3e kadar gösterebilio parmakları ile bu ay 1e yoğunlascam
bu ay pekiştirme ayı olcak insaalh önümüzdeki ayın dosyasınıda hazırlıyorum o daha yogun olcak birde bende kitap hazırlamya baslıyoru malzeme teminim hazırr yapmaya baslıcam.
burcu sana danısacagım o kadar cok sey var yaa doğum günleri geliyor bir konsept belirleyip onda yogunlasmalıyım pastayıda kendim yapmaya karar verdim bakalım fikirlerin bekliyorum...

kendini yalnız hissetme ben seni hayranlıkla takip ediyorum

Bu yil dogum gun yapma niyetine pek girismemistim.gecen yil pasta haric herseyi yaptim kendim hevesimi aldim yada yoruldum herhalde ama dun birden gaza geldim yapayim dedim konsept dusunmeye basladim. EYLUL tam bir aydede ve gokyuzu delisi...ama ornek konsept bulamadim pasta disinda...kendim de uretemedim.onun disinda akkimda olan konseptler: denizi suyu cok seesi nedeniyle denizkizi, yada soft renklerde prenses temasi...
Fikir alis verisinde bulunalim... bugun bir arkadasim denizkizi ile ilgili cok guzel fikirler verdi.tam da prenses konseptine uygun seyleri bulmustum ki kafam karisti

Gecen yil yaptigim mayis papatyasi konseptini kullanabilirsin bu arada

ferezya, yalnız değilsin ben her gün mutlaka bakıyorum. maşallah senin gibi aktif paylaşımcı olamıyoruz galiba bebeğimin güncesinden ayrılmana üzüldüm inşallah tekrar gelirsin.
doğum günü meselesi benim de kafamı kurcalıyor. ilk yaş günü tam içime sinmedi ve bu sefer güzel şeyler yapmak istiyorum. bu ya sonunda taşınma işlerimiz var inşallah gümbürtüye gitmez çalışmalar.
bu aralar kitaplara fazla sardık ve en sevdiğimiz kitap mevsimler(üstün dökmen). gerçekten çok şeker resimleri var. tek tek inceliyoruz, anlatıyoruz :)
en son parmak boya yaptığımızda uzun bir süre bulaşmamak için kendi kendime söz vermiştim amaa bu akşam yatma üzeri şansımı deneyeyim dedim ve sonuç:)

takipte olanlardan biride benim sadece biz küçüğüz henüz pek aktivite yapmıyoruz ama izindeyiz :) şimdilik resim ev işleri hamur eşleştirme gibi şeyler yapıyoruz ama sayende arşiv olşturuyoruz yeni bişey bilsem bende yazıp katkı sağlardım ama işi senden öğrendiğimiz için pek katkı sağlayamıoruz :/ mazur gör bizi sensei :)

Hepinizin burda olduguna ve hatta ses verdıgıne cok sevındım
@elysıonn parmak boya degıl baya bı vucut boya calışmıssınız:)ayrıca gelecek ıcın arsıvımıze koyacagımız guzel çalışmalar paylaşmıssın tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…