Montessori Anneleri ve Minikleri

Tam olarak ne yapılıyor.nette arasam çıkar mı?

Sizin ufaklik ne kadarlik bilmiyorum yada soylediyseniz de hatirlmiyorum ama 18 ay ustune hitap eden bir uygulamadegil.18 ay alti icin ise bebeginizi cok iyi gozlemleyip tuvaletinin geldigine dair sinyali ogreniyorsunuz oncelikle ve o sinyali aldiginiz heran lavabo, lazimlik, legen,adaptir tarsi ayina uygun herseye tutup alistiriyorsunuz.zamanla bebek bu temizlige alisiyor ve kendi altina yapmayi redediyor.kizimla 1 ay denedik ve sonrasinda altina kaka yapmadi hic.temizligi sevdi...be bunun sayesindedir ki simdi hic bir zorluk alistirma asamasi baski vs vs yasamadan yine kendi istegiyle kulota terfi etti.hic bir kaza sorun vs yasamadik ve muhtemelen bunu TI ye borcluyuz.facebook uzerinden bezsiz bebek yada tuvalet iletisimi olarak gruplara ulaşabilirsiniz.

evet annelik bu olsa gerek:) kızlar daha uyumlu sanki. arkadaşım 20 aylık kızıyla bu yöntemi bilmeden başarmıştı. biz de oğlumun uygun gördüğü bir zamanda başarıcaz sanırım:) aminnn!

kızlar bu Tİ dediğinz şeyne?Ben de tuvalet eğitimine başlayacağım,biraz özet geçermisiniz?

internette çok şey bulabilirsiniz. bebeğiniz küçükse bu yöntemi tavsiye ederim. BEZSİZ BEBEK diye kitabı da var. bebeğinizle iletişiminizi kuvvetlendirecek bir yöntem ama tabi zahmetli.

biz malesef bu yöntem için geç kalmışız.haftaya 24 aylık olacak oğlum.biz klasik tuvalet eğitimi deneyeceğiz artık.o konuda da tecrübeleri okumaya hazırım.:)

Eki Görüntüle 1036764 Eki Görüntüle 1036765 Eki Görüntüle 1036766 Eki Görüntüle 1036767

bu aralar çok sessiz bu topik,sürekli bi şeyler yazmışım :)) yaptıklarımı arşiv niyetine paylaşayım dedim.oğlumla toz siyah çay aktarması yaptık,20 dk boyunca oynadı,hatta gel indireyim dedim,ı-ıh,otur dedi :))ortalık biraz battı tabi ama süpürdüm sonra :))

bir de pinpon topları ve tuvalet kağıdı rulolarıyla bir şeyler yaptım,aslında rulonun içine topu atmak aktivite ama oğlum ruloları sökünce ben de hem topların hem ruloların arkasına bant yapıştırdım,ordan alıp o kapıya yapıştırdık,fotosunu koyayım dedim

Oglun cok yakisikliymis masallah.iyi etmissin foto yuklemekte...ustuste hep ben eklemekten ve kendi adimi ve Eylül u gormekten ben bike sıkılmistim ki okuyan varsa onlar napsin
Cay ile aktarma yapmak cesaret isi her yer cokcana batar Eylül yapsa

Aıle eli ıle kızımın ılk ceyızını yatık;bir çamasır makinesi......bu sefer dede ve baba eli de degdı onların da buyuk emegı var
Kızımla evcılık oynadık.yaklaşık 10-12 çift corabı yıkkamaya attı kızım. Onlar yıkanırlen de bana kahve yaptı içtik.sonra cıkarttı makınadan ve bır guzel eşleştirdi

Not:cok fazla fotograf yukledıgımı farkındayım lakın hem fotoları ayıklamaya kıyamıyorum(üşeniyorum da) hem yapmak ısteyen olursa hıç bır ayrıntıyı kaçırmasın düşüncesındeyım,hem de artık kk da foto yuklemek daha basıtleşince kolayıma gelıyor....

Yapım:

İçi için yogurt kutusu kullandım.yalnız yogurt kabının kapagı seffaf degıldı oyuzden ıçını oyup pvc ıle cam kapak gorunumu verdım.deterjan gozu ıse margarın kutusundan....yuvarlak olan dugme cevrılebılıyor ve bilumum bıberon kapakları kullandım...
Makınayı takvım yaprakları ıle kaplayıp ustune yapışkanlı seffaf folyo ıle kapladım(buralarda beyaz folyo bulamadım)

Eylül ün en sevdıgı aktıvıte...yine yeniden parmak boya....!artık hep karalamasından sıkıldıgımdan ben değişiklik katıyorum sonucu gorunce de sevınıyor yavrum çift taraflı seffaf bant yapıştırarak agaçlar yaptım ve sonra ozgurce boyaması ıçın onune koydum.kuruduktan sonra bantları açtım ve yapışkanlı yuzeyle tuz dokup kendım de ufak dokunuşlarda bulununca ortaya bu çok guzel ormancık cıktı:

Gülse nin blogunda gorup ne zamandır yapmak ıstedıgım yaz sıl yazı tahtasını yaptım(gülsee.wordpress) ama henuz kullanıma sunmadım.bununla neler neler yapmam ki...fikir için ayrıca kendısıne teşekkur edecegım ınsallah. Içıne istediğim resmi koyup ıstedıgım yerlestırmeyı cizdiyi vs çizdirebılırım.uygulamalarımızı da zamanla paylaşırım.uygulama yapmayı bekleyemeyecek kadar sabırsızlanıp paylaşmak ıstedım

Kızımın sabrını denemek ıçın guzel bır etkınlık oldu;kurdan ıle parmak boyası...

Selam arkadaşlar cepten giriyorum kk forum olarak çok değişmiş. Geçmiş yazılara bi ara bakicam şimdilik bunları ekliyorum. Ahir yaptım kızıma çoook sevdi, babayla oynuyorlar
2. aktivitede kare kumaşlara az pamuk doldurdum. Bir yüzüne çapraz dikiş geçtim, cevrildigi belli olsun diye "hop çevirdim" diye diye oynuyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1395869969786.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 88
  • $1395869992093.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 76
Ferezya Eylül tam bi sanatçı olmuş. Bizim kıza renkleri çalıştırıp, resim dersi versin. Boyaları dokmemeyide öğretsin

Ferezya Eylül tam bi sanatçı olmuş. Bizim kıza renkleri çalıştırıp, resim dersi versin. Boyaları dokmemeyide öğretsin

Etka nın yaptıgı gibi boyaları roll on lara koysana,o zaman dokme sansı sıfır olurbirde yıkanabılır kecelıjumbo kalem deneyebılırsın.bide bide kuru boyalar var onlarla boyadıktan sonra ustunden sulu fırca ıle gezdın mı sulu boya oluyor:)

Freedom su sıra telden gırdıgı ıçın yaptıkları guzel etkınlıklerı yayınlayamıyor ama bende etkınlık resımlerı mevcut. Başka annelerın de begendıgım etkınlıklerını kaydetmısım yalnız ısımlerını hatırlayamadıgımdan aflarına sıgınarak arşivimizi zengınleştırmek adına onları da yayınlıyorum. Her bırını ayrı begendım ve Eylül için uygulayacagım,tesekkur ederım emek veren annelere:

(Yalnız 3. Deneyişim kk da problem oldugu ıçın parca parca ve hızla yayınlıcam)

. Freedom bebezk bezının ıçınden aldıgı emici jellerı su ıle bırlıkte balonun içine koymuş ve ortasına dınazor yerlestırerek dondurmuş. Kızına da dınazoru kurtarmak düşmüş

Yine freedomdan;
Yastık ustune kece ıle dıktıgı agzı femuarlı adam ve dergısen kesıp pvc ledıgı saglıklı besınler...
Poset içine konulmuş sarı ve mavı parmak boyaların nasılda yesil renge donuştugunu gozlemlemesı ıçın yere bantladıgı poşet ki buna bayıldım renk karışımlarını ogretmek ıçın süper
Ufleyerek cene kaslarını geliştirebileceği ponpon yada pınpon ufleme yolu ıle koca agızlı bır canavar
Ve kecelerden hazırladıgı sandvıç ve malzemelerı ıle makarna...

Freedom un arsivinden;

. Renk çubukları...

. Hangı annelerden hatırlamadıgım guzel aktıvıteler

İşte buna bayıldım duyusalyol; halı su torbası kum havuzu gıbı materyaller kullanılmış;

Muzık eşliginde dans ettırerek anne bu yoldan miniğini geciriyormuş. Aklına sağlık

Eklentiler

• $image.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 65
  • $image.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 73
Ne çok şey yapmışım. Dahada neler neler var Arşivde. Okadar çok aktivite varki. Okulda bile bu kadarını yaptiramazlar gibime geliyor pc ye aktarım çalışmalar i bunları bulup koydum. Mercimekli içindeki nohurtlari bulma. Duyu engelli parkuru. Yumurta kölesi, yastık ve yapışkan yüzey

Eklentiler

• $1395916843408.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 91
  • $1395916922093.webp
    15 KB · Görüntüleme: 71
Ellerinize saglık,çok güzel olmuş hepsi,ben mesajları beğenemiyorum neden bilmem,beğen butonuna tıklayınca diğer kullanıcı mesajlarını da beğen diyor,onu da yapmaya çalıştım ama olmadı,bunu beğeni mesajı olarak yazıyorum
K

Sayılara adım attık bugun.

Büyüdüklerinde yada daha büyük çocuklar ıçın de basıt toplama / cıkartma işlemlerinde kullanılabılır bu parmaklar...

Oyun hamuru merdanesi aldım bu gün kızıma bastirmakta sorun yasasada farklı dokulara sahip olduğu için eğitici bir oyuncak olduğunu düşünüyorum

Eklentiler

• $1395936305565.webp
    16 KB · Görüntüleme: 72
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…