Montessori Anneleri ve Minikleri

dün yaptım,4 ana renkteyiz hala,o yüzden şimdilik bu renkler var,zamanla ekleme yapıcam

Eki Görüntüle 1091060 Eki Görüntüle 1091059

dün yaptım,4 ana renkteyiz hala,o yüzden şimdilik bu renkler var,zamanla ekleme yapıcam

başarılarınızın devamını dilerim canım:)) biz de 9 renk öğrendik bir iki tane kaldı .4 rengi öğrendikten sonra diğerlerini çok kolay öğrendi hatta bir kere gösterip rengin adını söylememle ezberlemesi bir oluyordu..şimdi de şekilleri öğreniyoruz..bizim de yaptığımız etkinlikler var ama telefondan bağlandığım için gönderemiyorum. şu keçe işlerine de bir an önce el atsam iyi olacak aslında..sizin gibi ortaya güzel işler çıkaran anneleri tebrik ediyorum.maşallah size

Merhabalar benim kizim 13 aylik oldu evde nasil aktiviteler yapabiliriz kavanoz kapaklarini kapatarak oynamayi cok seviyo yaptiginiz uygulamalara baktim ama bize hangileri olur bilemedim yardimci olursaniz cok sevinirim

Canim seninki kaç aylık? Benim kız 2 yaşına girecek hala ogrenemedi renkleri birden mi öğrenecek acaba ?? Çok merak ettim nasıl öğretti yazarsan sevinirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ana renkleri öğretirken bir hafta sadece bir rengi öğrettim.aslında daha erken öğreniyordu ama iyice pekişsin diye bir hafta bekledim.haftanın sonundaa öğrettiğim renkden olan eşyaları folyoya sarıp bi kutunun içine koyup açmasını istedim.her açışında o renge vurgu yaptık (babayla birlikte) mesela kırmızı araba, kırmızı kalem, mavi boncuk, sarı kapak gibi..bu arada o hafta içinde öğrenmekte olduğumuz renge sürekli vurgu yapıyordum kırmızı bardakla su içmek ister misin, hadi mavi hırkanı giyelim gibi. hafta sonları bir nevi renk törenimiz oluyordu:)) dört renk pekişince açıkçası diğer renkler için bu kadar uğraşmadım. ama onları daha kolay öğrendi. şimdi ben sormasam bile kendi kendine eşyaların rengini söylüyor. bu arada oğlum 21 mayısda iki yaşını dolduracak.. biz ne kadar öğrenmiyor umursamıyor desek de onlar hafızalarına çok güzel kaydediyorlar ve hiç beklenmedik bir anda o bilgiyi bize sunuyorlar, biraz sabır gerekiyor..bir de aşırı üstlerine gidince sıkılıp istemiyorlar ve inatlaşıyorlar.. inşaallah en yakın zamanda seninki de öğrenir..bide öğrenmiyor diye üzülme canım çünkü renkleri öğrenemedi diye üzüleceğimiz yaşta değiller:)) onlar daha minnacık kuzular:) kolay gelsin canım

Ne güzel benimki de 19 mayısta 2 yaşına girecek. Bizim Babamız hiçbir şey ogretmez kızıma, bi tek ben oluncada zor oluyor. Çocuklar şovlarıni hep başkalarına sergiler kizayim azıcık babaya ; p

ben de renkleri öğretmek için geç kalanlardanım,2 yaşına 1 ay kala başladım ben de,o yüzden daha ana renklerdeyiz,ben pek acele etmiyorum,illa ki öğrenecekler,keşke daha küçükken başlasaymışım diyorum ama buraya yeni takılmaya başladım

dün akşam üşenmedim burada gördüğüm başka bi aktiviteyi de yaptım ve oğlum ilk seferde yarım dk içinde hepsini hatasız yerleştirdi,demek ki kavramlar farkında olmasam da oturmaya başlamış kafasında,çok sevindim,şimdi daha fazla renkle yapıcam

kızlar sayıları öğretmeye ne zaman başladınız,oğlum 2 yaşında,sanırım daha erken öğretenler var,nereden ve nasıl başlayayım?kendince sayıyuor ama bilerek saydığını sanmıyorum,ilk hangi aktiviteleri yaptınız?

Merhaba hanımlar
Çok güzel ve faydalı aktiviteler paylaşmışsıniz.ben de katkida bulunmak istiyorum fakar resim yüklemiyor.telefondan girdiğim için mi bilmiyorum

Yalnız bu siteye KESİNLİKLE girmenizi tavsiye ederim.yapimi cok basit ama çokta güzel aktiviteler var.b3n bi çocuğunu yaptim.oglumun da çok ilhisini cekti.bu arada paşam 23 aylık.

Link vermek yasak olduhundan sitenin ismini yaziyorum

secondstorywindow.net buradan TODDLER BUSY BAG İDEAS diye aratın.dediğim aktiviteler part 1 part 2 part 3 seklinde siralanmıs.
Bakmadan g3cmeyin!

Ayrica PİNTEREST te istemediginiz kadar çok aktivite var.keske su an paylaşabilsem.

Bilenler de vardır muhakkak ama duymayanlar için
1+1+1
Totschool
Livingmontessori now
Theimaginationtree
vs. Gibi siteler var.bu sitelere girdiğim zaman ıçinde kayboluyorum resmen.:)

Size ve kuzucuklara iyi eğlenceler

Eklentiler

• $492fb32121ccb1a477ede0e093aae1e6.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 96
  • $61b944fe4334e5ea455525f4711c6b77.webp
    41,8 KB · Görüntüleme: 105
Pinterette aktivite ararkrn arama motorunu kullanıuorum.mesele şu ifadelerle arama yapıyorum
İngilizce olarak arıyorum

Montessori activities
Activities for ... years old
Number activities
Toddler activiies

Vs.
Ayrıca takip ettiğim kişiler va4.pinterest benim için iyi bi arsiv oldu.görü tü arşivi oldugu için daha çok akilda kalıyo4 ve araması kolay oluyor
Aşagidaki çubuklarla şekil calismasini hazırlarken uçlarına cırt cırt yapısttırılıyor.bloğlumun daha hoşuna gitti.
Pipet birleştirmek için daha küçüğüz.ama o da çok güzel olabilir
Kayıklar yaptık ama uçak yapılavaklar listesinde

Eklentiler

• $ba832dd59c0d7d50145990a19a864be1.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 94
  • $13a434fcc51a07126375e276a2aa0c61.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 109
  • $22509475d8ebd930ee634d1fbcf72502.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 95
  • $faf63790cf984ad790ebd8f4417b8943.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:

Canim uzun zamandır renkleri öğretmek için uğraşıyorum, yok Allah yok ; p yeni aktiviteler hazırladım bakalım sonuç ne olacak

Canim uzun zamandır renkleri öğretmek için uğraşıyorum, yok Allah yok ; p yeni aktiviteler hazırladım bakalım sonuç ne olacak

bence bir anda öğrenmiş olarak söylemeye başlayacaklar,biz aktivitelere devam,mesela oğlum akşam arabasıyla oynarken kırmızı dedi,sanırım yavaş yavaş oturacak

Sayıları sözel olarak 10 kadar öğrettim, görsel olarak karşıyım.

Renk ve şekil öğretmek niçin önemlidir? Çünkü dünya renkler ve sekillerden ibarettir. Bunları kavrayan sosyal bir beyin ileride matematiksel problemleri rahatlıkla çözer. Yinede herkesin kendi tercihi tabi

2 yasina girecek yakinda üç beş şekil üç beş renk öğrense göbek atarım ben :))) az çok öğrensin , boş dolu öğrensin sayıya gelene kadar çok yolumuz var cooookkk

oğluma ayakkabılarla oynamayı çok sevdiğinden ayakkabı yaptım evadan :)) hem ip geçirme aktivitesi olarak biraz daha büyüyünce de ayakkabı bağlama aktivitesi olarak kullanılabilir,netten ayakkabı resmi buldum,şablon olarak kestim,evanın üzerine de resimdekine benzer çizdim,eşim şarjlı matkapla deldi,ip geçirdim

burada sayı içerikli çok aktivite gördüm de,ondan sordum,yoksa sözel olarak öğrenir zaten,ama montessoride de çok aktivite var sayı içerikli??

Renklerle ilgili 2 aktivite hazırladım. Bulaşık makinesinin üstündeki magnet ponponlar. Diğeri renk eşleştirme için, bir güzel pvc leyip kestim. Wc eğitimi içinde kullancam

Eklentiler

• $1398861248165.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 96
  • $1398861326255.webp
    56,3 KB · Görüntüleme: 83
  • $1398861339765.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 94
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…