mutlusabundukkanim
Reklam içerikli mesajlarından hesap pasif edilmiştir, mesajlarına itibar etmeyiniz.
Sahte Profil
- 29 Mayıs 2014
- 29
- 0
- 26
Bu hafta kı etkınlıklerımız babalara yonelik olacagından şimdiden bir kaç kart ornegı yayınlayayım dedım;
Eki Görüntüle 1149999 Eki Görüntüle 1150000 Eki Görüntüle 1150002 Eki Görüntüle 1150001
Bunlar ınternetten alıntıladıgım ve hosuma gıden ornek kartlar. Hedıyelerınızın yanına bu el emegı kartlardan yapıp ıçıne en degerlı sozlerınızı yazabılırsınız...
Ben babamıza ve dedemıze yastık yapmayı planlıyorum ama henuz elımde malzeme yok....
Kizlar yaptiklarinizi-daha once yapilmis dahi olsa-cekinmeyin paylasin lutfen...
Her okuyucu bastan takip etmiyor olabilir, sizin yaptiklariniz ornek olabilir annelere... Hem kendimizi de yanliz hissetmis olmayiz, motivasyon olur
Merhaba arkadaşlar
Konuyu 1 ay kadar önce montessori egitimini merak edip arastirmaya başladıktan sonra takip etmeye başladım. 20 aylik bi kızım var. Burada cok güzel şeyler paylasmissiniz emegi gecen herkese çok çok teşekkür ederim. Ilk sayfadan itibaren okumaya basladim fakat bitiremedim daha baslarda sayilirim . Merak ettigim bir kac sey olunca yazip sormak istedim.
Birincisi sizin cocuklariniz ne kadarlık. Etkinlikleri ona göre yaptirabilmek icin bunu merak ettim.
Ikincisi de bunu yazdiniz mi bilmiyorum parca parca okudugum için atlamis olabilirim. Hazırladığınız bazi etkinlikleri pvc yle kaplamissiniz bunu nasıl yaptınız. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba. Benim oglum 2,5 ay once 32 haftalik dogdu. Premature annesi oldugumdan benim icin bebegimin norolojik gelisimi cok daha onemli.
Okuduklarimdan anladigim montessori egitiminde 0-2 yasin cok onemli oldugu. Sizin etkinliklerinize bakiyorum hepsi cok guzel. Hatta bir an once yapasi geliyor insanin :) ama 1 yasin altina uygun olanlar pek yok. Bu egitimi almis veya tecrubeli anneler bebegimle neler yapabilecegimizi bana soyleyebilir mi?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şu anda etkinlik için çok küçük doğal olarak,bence senin yapabileceğin en iyi şey onunla göz teması kurarak bol bol konuşmak,onu öpmek,koklamak,ben mesela oğlumu kucağıma alır evde gezdirip o duvarlara,vitrine falan bakarken ona evi anlatırdım,büyüdükçe eşyaları söylemeye başladım,market kataloglarını çok severdi,oradaki yiyecekleri,eşyaları gösterip konuşurdum,tv karşısına oturtmadım,annem de hep konuştu oğlumla,o da kolaya kaçıp hemen reklam,çizgi film falan açmadı,sen de tv ye alıştırma sakın,oğlum 18 aylıkken ilk baba ve mamadan sonra elmaya elba dedi,et,nar gibi kelimelri söylmeye başladı sonra 20 ay civarı,ve normalde erkekler geç konuşur denir ama oğlum 2 yaşındayken bir sürü kelime söyleyebilyordu şu an 27 aylık ve arka arkaya 3-4 cümle kurararak derdini anlatıyor,kitabını açıp dili döndüğünce masalı anlatmaya çalışıyor resimlere bakarak ki bunda montessorinin katkısı çok tabi ki,benim çevremde gördüğüm tv karşısında oturan ya da ilgilenilmeyen çocukların daha geç konuştuğu ve algılarının dha geriden geldiği,oğlumun bir kaç ay büyüğü olan 2 arkadaşımın oğlu var ,biriyle ananesi dedesi baktığı halde sürekli konuşup ilgilendiler ve o da çok çabuk kavrayan bi çocuk ve erken konuştu diğeri ise daha çok tv karşısında oturtulan,klip izleyen bi çocuktu şu an oğlumdan 2 ay büyük ve sadece baba diyor,bu çocuklardan konuşan üstün zekalı diğeri değil demek zaten yanlış,sadece ne ekersen onu biçiyorsun,demem o ki, nörolojik gelişim bence iletişimle başlıyor,zaten büyüdükçe montessori etkinliklerinden uygun olanlarla başlarsın
Cevapladigin icin tesekkur ederim arkadasim. Dedigin gibi surekli konusuyorum onunla evi de gezdiriyorum :)) ama nereden baslayayim neler yapayim bilmiyorum. Bircok etkinlik yapmissiniz. Bunlari neye gore yapiyorsunuz? Ornegin renkleri ogretirken ogrenebe kadar renk oyunlari mi yapiyorsunuz? Elinizde kaynak kitaplar var mi?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ben internetten biraz araştırma yapıp momntessori faaliyetlerinin yaşlara göre etkinlik örneklerine baktım,zaten çoğu bebeklerin ve çocukların evin içinde yapmayı sevdiği türden şeyler,yani gerçek nesnelerle oynamayı baz alıyor.ben asla evi ,çekmeceleri ya da dolapları karıştırmasını engellemedim,tehlikeli eşyaları ve deterjan vs yi boyunun erişemediği dolaplara kaldırıp altlarda kalan çekmece ve dolapları özgüce karıştırmasına izin verdim,montessoride bir de bu nesneleri aktiviteye dönüştürerek çocuğun gelişimine katkıda bulunmak ve gerçek dünyayı keşfetmesine,kendi işini kendi yapmasına olanak sağlamak var,örneğin makarnayla oynarken onu bir kavanozdan diğerine aktarma çalışma yapması el becerisini ve koordinasyonunun gelişmesine yardımcı oluyor,bebeğinin gelişimsel sürecine göre zaten neyi yapıp neyi yapamayacağını anlarsın büyüdükçe,şu an çok küçük bebeğin zaten,onu aşan etkinlikler yaparsan yapamayacaktır ve doğal olarak yapamadığı için de motivasonu olmayacaktır,o nedenle günün akışı içinde bebeğinin yapmak isteyeceği çoğu şey zaten montssoride var,örneğin 6 aylık bebeğe renk kartlarını hazırlayıp renk öğretmenin bir anlamı yok bence,dediğim gibi ben 2 yaşta başladım ama okuyunca gördüm ki bebekken onunla yaptığım çoğu şey zaten montessori aktivitelerinde varmış,mesela küçük bir pet şişeye biraz kırımızı mercimek koyup onu oyuncak olarak eline vermiştim,çıngıraklarla pek ilgilenmeyen oğlum çok uzun süre onunla ilgilenmişti,sonra montessori aktiviteleri arasında duyu çalışmaları bölümünde şişe içine farklı tahıl ya da boncuk koyup ses duyusu için aktiviteler bölümünde olduğunu görmüştüm,kapak açıp kapatmayı seviyor diye eline plastik kavanoz ya da kapağı olan nesneler vermiştim o da montessoride varmış mesela,zaten oyuncak sepetimiz çer çöpten gibi bi şeydi o zamanlar da :)) bebeğinin ev içinde özgür olmasını sağla ve dilediğince keşfetmesine izin ver,tehlikeli olmayan her şey onun için keşif olacaktır,çevrende belki seni yadırgayanlar olacaktır,malum her yeri karıştıran çocuk istenmez,ben öyle düşünen insanların evine oğlum büyüyene kadar gitmeme kararı aldım,ya da ziyarette bulunacaksam onsuz gidiyorum,çünkü evde her yeri araştıran oğlum doğal olarak başka evlerde de bu ne bu ne diye keşfetmek istiyor ama herkes aynı hoşgörüde olmuyor tabi,o yüzden çocuklu evler en iyi tercihm gezmelerde :)) zamanla dolap çekmece karıştırmayı bırakacak,şu anda çekmece dolap karıştırmıyor oğlum,o dönem bitti,favorimiz buzdolabı,zarar vermediği sürece dolabın içindeki yiyeceklerle ilgilenmesine izin veriyorum,mesela alışverişten gelince soda şişelerini dolaba yerleştirmek favori aktvitesi bu ara,ya da bulaşık makinesini beraber yerleştiriyoruz,beraber çalıştırıyoruz ,beraber sofra hazırlıyoruz :)) bunlar da montessori aslında. çok uzun yazmışım bu arada,sıkılmazsın okurken umarım :)
şu anda 27 aylık oğlum,ben 2 yaşından sonra bu forumu takip etmeye başladım ve 2 yaş etkinlikleriyle başladım,hatta ilk olarak da kolilerden kitaplık yaptım oğluma,msj larımı tararsan görebilirsin 70 li sayfalarda katıldım sanırım foruma,öncelikle oyuncaklarını ve kitaplarını yerleştirdim,ilk başlarda dönüp bakmıyordu bile etkinliklere ama bir kaç hafta içinde kendisi kitaplığından etkinlik getirmeye ,kitap alıp getirmeye başladı,şu anda pilli sesli oyuncakları hiç sevmiyor ve montessori etkinliklerini ,puzzle yapmayı ve kitap okumayı çok seviyor,bana kitaplarını getirip oku diyor,yani zamanla ektiğini biçmeye başlıyorsun,ilk başlarda yapmak istemezse ya da kısa sürede sıkılırsa sakın vazgeçme,gerçekten gelişimini olumlu etkiliyor,keşke daha küçükken başlasaymışım diyorum,sen 18 + etkinliklerle başlayabilirsin,bazılarını çok sevip bazılarından sıkılacaktır,kızının tercihlerine göre bi süre sonra sen de ona göre etkinlik yaparsın zaten,ya da ilk yaptığında sıkılıp bıraktığı bir etkinliği 1 ay sonra ilgiyle yapabiliyor.ilk yaptıklarımdan biri evdeki plastik kapakları bir kartona yapıştırmak oldu,malum kapakl açmayuı çok seviyorlar,hala da oyunuyor,duş jelinin kapağını açıp ördeğini yıkıyor,krem kapğını açı krem sürüyor vs,sana bi kaç foto atıyorum,umarım işine yarar ,ilk resim yaptığım raf ve kitaplık,diğeri şişe kapakları tkinliği,renk eşleştirmesi var keçe üstüne toplarla,kardan adam yapmıştım puzzle gibi,gözlerini ellerini süpürgesini şapkasını kendisi koyuyor,geometrik desenler için kartondan yap boz yaptım,2. seferde hemen eşleştirmeyi başardı,ilkinde beraber yaptık,sonra farklı geometrik şekilleri kağıda çizip kırtasiyeden bulduğum sticker evalarla eşleştirme yaptırdım,görsel eşleştirmelerde oldukça iyi oğlum,bunu da montessoriye borçlu olduğumu düşünüyorum,balık yaptım ,üzerini pvc ile kapladım,çubuğun ucuna mıknatıs koyup olta yaptım,hala severek oynuyor,şimdiliki bunlar geldi aklıma,sorun olursa cvplarım,kolay gelsin :) tabi burda kendini aşmış anneler var,çalıştığım için onlar kadar çok şey yapamıyorum,basit olanları seçiyorum
Eki Görüntüle 1194316 Eki Görüntüle 1194317 Eki Görüntüle 1194318 Eki Görüntüle 1194319 Eki Görüntüle 1194320 Eki Görüntüle 1194321 Eki Görüntüle 1194322 Eki Görüntüle 1194323 Eki Görüntüle 1194324 Eki Görüntüle 1194325 Eki Görüntüle 1194326 Eki Görüntüle 1194327 Eki Görüntüle 1194328 Eki Görüntüle 1194329
Canım cvp verdigin icin cok tesekkur ederim. Sen de cok guzel etkinlikler yapmissin maşallah. Yalniz ben neyin yaşına uygun oldugunu bulamıyorum netten de baktim ama pek bisey bulamadim. Renklerle ilgili bi etkinlik hazırladım ama su an hic anlamıyor renkler icin daha erken mi acaba. Eşleştirme kartlari hazirladim onda daha iyi yavaş yavaş anlamaya başladı.
Ölü toprağımı serildi ne oldu. Hiç paylaşım yapılmamış; askolsun size ; p
Boş bırakmamak lazımmış demekki; hadi bakalım kaldığımız yerden devam..
Sayılar
Çubukları milyoncuda buldum, bir adet poşet çay kutusuylada resimdeki gibi delikler açıp eşleştirme yapıyoruz. Ayrıca 3 tane çubuğu elimde tutup "hangisi 1, hangisi 3" gibi sorular soruyorum. Şimdilik sadece 2 yi biliyor
Merhaba arkadaşlar 20 aylık kızım 4 yasında oğlum var benımde ankaradayım
montessorıyı nısan ayında kazandığım ucretsız semınerle tanıdım önceden sadece ısım olarak bılıyordum.
bu konuyu 2 ay kadar once takıp etmeye başladım ılk sayfadan başlayarak sonra fırsat bulamadım bırdaha sımdı ucretsız ıznım bıttı ve ıse dondum kaldığım yerden devam edıyorum sayfalara bakmaya
sizlerin çocuklarınız ıcın cabasını cok tebrık ve takdır edıyorum supersınız
bende seminerden sonra evde çocuklarla etkınlık yapmaya başladım daha cok cabuk hazırlanan pratık seylerı tercıh ettım malum 2 çocuk olunca
1 aydır çocuklar kreşe başladığından pek bısey yapamadık ama tekrar etkınlık araştırmalarına gırdım en azından hafta sonu bıseyler yapmak ıstıyorum.
yaptığımız etkınlıklerın resımlerını paylaşmak ıstıyorum fakat evdekı bılgısayarda coguda telefonda flash belleğe atıp musaıt zamanda paylaşırım ıns
Merhaba arkadaşlar
Konuyu 1 ay kadar önce montessori egitimini merak edip arastirmaya başladıktan sonra takip etmeye başladım. 20 aylik bi kızım var. Burada cok güzel şeyler paylasmissiniz emegi gecen herkese çok çok teşekkür ederim. Ilk sayfadan itibaren okumaya basladim fakat bitiremedim daha baslarda sayilirim . Merak ettigim bir kac sey olunca yazip sormak istedim.
Birincisi sizin cocuklariniz ne kadarlık. Etkinlikleri ona göre yaptirabilmek icin bunu merak ettim.
Ikincisi de bunu yazdiniz mi bilmiyorum parca parca okudugum için atlamis olabilirim. Hazırladığınız bazi etkinlikleri pvc yle kaplamissiniz bunu nasıl yaptınız. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim
Bana cevap yazan olmadi ama netten biraz araştırma yaparak pvc işini çözdüm:) cok da kolay bi yontemmis fikir icin sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?