Herkese merhaba, ben sizlerin sezsiz takipçilerinizdenim, bebeğim bugün itibariyle 16 aylık oldu, çalıştığım için çok bir faaliyet yapamıyorum bebeğimle, öncelikle odasını ona uygun düzenleme çalışıyorum (ikea'nın latt masasını sipariş verdim gelmesini bekliyorum), grubun tüm sayfalarını okudum ve tekrar başa dönerek bizim ayımıza uygun faaliyetlerden fırsat buldukça yaptırmaya çalışıyorum, birde sizlerden görüp aktarma çalışması yaptırmıştım böylelikle, bebeğim 15 aylıkken kaşığı ile kendi kendine beslenmeye başladı. Ancak benim bebeğim kendi kendine oynamayı istemiyor sürekli olarak yanında olmamı istiyor, odanın içinde bile yanımda otur diyor sanırım çalıştığım için her an gideceğim korkusu içine işlemiş diye düşünüyorum, bilemiyorum. Birde konu ile alakalı değil ama ben oyun evi ve çadırı almak istiyorum linki aşağıda yer alıyor, sizler ne dersiniz, almalı mıyım, yada bununla ilgili başka tavsiyeniz var mı?
http://urun.gittigidiyor.com/oyunca...gap_c=urun&mpch=ads&scxid=14489-146659-2357-0
MerhabaMerhaba arkadaslar ben yine bisey sormak istiyorum. Oyuncak annesini buradan duyup inceledim güzel oyuncaklar var. Siz alışveriş yaptiniz mi güvenilir mi? Bi de tavsiye ettiginiz oyuncaklar var mı
Cevap verdigin icin tesekkur ederim. Ama ben dayanamayip aldim:) gerçekten cok güzel oyuncaklar var. Bakalim kargomuzu bekliyoruz.Merhaba
Ben bır kere alışveriş yaptım. Guvenılırlık için şahsım alış verışınde bır problem olmadı hatta cok memnun oldum. Arkadas cevremde de alanlar var sıkayet duymadım...ayına ve ılgı alanına uygun ahsap oyuncakların her bırı ayrı guzel...
Merhaba,
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, tavsiyenizi deneyeceğim, mümkünse ben bir konuda daha sizden yardım istiyorum sevgili ferezya, siz Eylül'ün tuvalet eğitimini erken yaşta vermiştiniz sanırım, benim kızım son bir iki haftadır altının bağlanmasını istemiyor, bağlamaya çalışınca çıldırıyor, ağlıyor zorla bağlıyorum (ben arada da kendine anneciğim çiş yapınca söyle uf olmasın bezini değiştireyim diyordum bir iki yapınca söyledi cildi çok hassas hemen pişik oluyor, son günler de de anneciğim ciş yapmadan bana söyle diyordum ama anlamıyor diye düşünüyordum). Bugün sabah işe gitmeden bezini çıkardım ve gidene kadar bağlamadım (bakıcı ablayı iyice tembihleyerek sakın kızma niye buraya yaptın niye tuvalete yapmıyorsun veya başka şeyler söyleme, yatarken de altını bağla öyle yatır dedim) önce çiş dedi ve hemen çişini yaptı aradan biraz zaman geçti bu seferde huzursuzlandı ve kakasını yaptı (tabi evin ortasına) hemen kendini kucağıma aldım tuvalete götürdüm ama nasıl ağladı. Buradaki sorun benim kızım tuvalete girmek istemiyor, önceleri yanıma geliyordu tuvaletin tam içine girmese de şimdi ise tuvalete hiç yaklaşmak istemiyor, ben hiç kendisini daha önce zorlamadım, korkutmadım niye böyle yaptığını anlamıyorum. Kısaca, bezi istemiyorsa tuvalete alıştırayım diyorum, tuvalete gitmek istemezse nasıl olacak, yoksa biraz daha mı beklemeliyim? Siz bu konuda deneyimli bir anne olarak bana ne tür tavsiyelerde bulunursunuz, ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar
Montessorı ıle tanısıp hayatımıza sokmamızın ustunden (ve topiği acmamın) 1 yıl gectı...
1 yılı aklıma gelenlerle ozetlemek ve hayatımıza kattıklarını paylaşmak ıstedım...belkı bu aktıvıteler,bu montessorı ne ıse yarayacak ılerıde dıye soru ışaretlerı olanlara da fıkır olur...
*oncelıkle evı montessorıye gore duzenleyerek ıse koyulduk.oyuncaklar sepetten cıktı raflara dızıldı...kullanabılecegı seyler elının altına ındırıldı...mesela banyo dakı havlusu boyuna gore askıya asıldı.ayakkabılıkta alt katta ona bır raf verıldı.mutfakta bır cekmece ona ve esyalarına aıt oldu. Kıtapları her zaman ulaşabılecegı duzenlı bır kıtaplıkta durdu...
*daha çok açık alanlara cıkıp doğa ıle haşır neşir olduk.dıkkat etmediğimiz herseyı ınceler olduk.
Bıze kattıkları,Eylül ün motor gelişimi;(27 aylık artık)
-yemegını kendı yıyebılıyor
- wc egıtımını erken tamamladı ve suan evdeyken tuvletı geldıgınde soylemeye bıle gerek duymadan gıdıp kendı yapıyor
- bırcok seyını kendı gıyebılıyor.(atlet,kulot,sort,pantalon,tısort,ayakkabı) ve kendı çıkartabılıyor
- evdekı en buyuk yardımcım... Sofrayı gercek tabak bardaklarla kurup,topluyor.hatta ben sofra toplamıyorum o toplayıp bana yıkamam ıcın getırıyor. Çamasırları makıneye atıyor,asarken tek tek gruplandırarak verıyor,toplamayı da tamamen yıne ona bırakıyorum.
- ellerı pıslendıgınde gıdıp guzelce kendı yıkıyor
- tum canlıları cok sevıyor. Çiçeklerle konuşuyor,incitmiyor. Hayvanları cok sevıyor. Meyve sebzelerı kendı topladıgı zaman daha kıymetlı oldugunu farkında:)
-cocuklarla cok guzel oynuyor.sakın ve paylaşımcı bıraz da oyun kurucu
- müzik dınlemeyı ve soylemeyı sevıyor
- bol resımlı kıtaplara bakıp hıkayelerı kendı anlatmak eglencesı ıken tamamen resımsız kıtaplara(masallara) gecıs yaptık.dıkkat suresını ölçtum boylelıkle ve hayal gucunu gelıştırmeyı hedefledım.çok da basarılı olduk...
- sayıları ogrenmese de tum renklerı bılıyor cunku ılgı alanının sanatsal faalıyetler oldugunu gorerek onu daha ıyı analız etmış oldum...
- kendısıne tamamen bırey gıbı davrandık ve herkesten bunu bekledıgını farkettım gıttıgımız resteurantta garson kızıma sormayınca suratı asıldıgında...beklıyor kı çocuk ne yer ne ıcer sorusunun bıze degıl kendısıne sorulmasını...
-2 yas sendromunu da boylelıkle hafıf atlattıgımızı dusunuyorumkızım tavuk mu yersın,balık mı?ayran mı yogurt mu?bu tısortu mu yoksa bunu mu gıymek ıstersın?saclarını nasıl toplayım?
Cocuguma zekı ,akıllı demem dıyemem.ama bu ozellıklerden daha ustunlerını soyleyebılırım; duyarlı,hassas,sevecen ve mutlu...
Vs...aklıma gelenler bunlar...kendıne yetmeye çalışan,az yardımla başarabılen bır cocuk oldu...zaten amaç bu degıl mıydı...
Anladıgım kadarıyla kızınız sakın tabıatlı...4 yasındakı bır cocukla yapılacak cok fazla etkınlık vardır. Bızım yaptıklarımızın daha karısık olanlarını yapabılırsınız. Onun ılgı alanına gore aklıma gelen bırkaç ornek:benim 4 yaşındaki kızım oyuncaklara hiç ilgisi yok oynar hemen sikilr. daha çok kitaplara ilgisi var böyle otur bana oku resimleri anlat der
bu montesöru eğitimi hakkında bilgi almak istiyorum ne yapmam gerekiyor nerden başlayblrm yardımcı olusanız sevinirim
Merhaba öncelikle yaklaşık bir haftadır burayı takip ediyorum birkaç haftadır da montessorri ile haşır neşiriz teşekkür etmek istedim sadece size çok güzel ve hoş şeyler yapmışsınız ve bu en son yazdığınız şeyler cok güzeldi benim ve eşimin yapmak istediklerimizi ve beklentilerimizi çok iyi açıklamışsiniz benim oğlum da 17 aylık şuan umarım bizde sizin gibi güzel birey yetistiririz teşekkürler ve sevgilerMerhabalar
Montessorı ıle tanısıp hayatımıza sokmamızın ustunden (ve topiği acmamın) 1 yıl gectı...
1 yılı aklıma gelenlerle ozetlemek ve hayatımıza kattıklarını paylaşmak ıstedım...belkı bu aktıvıteler,bu montessorı ne ıse yarayacak ılerıde dıye soru ışaretlerı olanlara da fıkır olur...
*oncelıkle evı montessorıye gore duzenleyerek ıse koyulduk.oyuncaklar sepetten cıktı raflara dızıldı...kullanabılecegı seyler elının altına ındırıldı...mesela banyo dakı havlusu boyuna gore askıya asıldı.ayakkabılıkta alt katta ona bır raf verıldı.mutfakta bır cekmece ona ve esyalarına aıt oldu. Kıtapları her zaman ulaşabılecegı duzenlı bır kıtaplıkta durdu...
*daha çok açık alanlara cıkıp doğa ıle haşır neşir olduk.dıkkat etmediğimiz herseyı ınceler olduk.
Bıze kattıkları,Eylül ün motor gelişimi;(27 aylık artık)
-yemegını kendı yıyebılıyor
- wc egıtımını erken tamamladı ve suan evdeyken tuvletı geldıgınde soylemeye bıle gerek duymadan gıdıp kendı yapıyor
- bırcok seyını kendı gıyebılıyor.(atlet,kulot,sort,pantalon,tısort,ayakkabı) ve kendı çıkartabılıyor
- evdekı en buyuk yardımcım... Sofrayı gercek tabak bardaklarla kurup,topluyor.hatta ben sofra toplamıyorum o toplayıp bana yıkamam ıcın getırıyor. Çamasırları makıneye atıyor,asarken tek tek gruplandırarak verıyor,toplamayı da tamamen yıne ona bırakıyorum.
- ellerı pıslendıgınde gıdıp guzelce kendı yıkıyor
- tum canlıları cok sevıyor. Çiçeklerle konuşuyor,incitmiyor. Hayvanları cok sevıyor. Meyve sebzelerı kendı topladıgı zaman daha kıymetlı oldugunu farkında:)
-cocuklarla cok guzel oynuyor.sakın ve paylaşımcı bıraz da oyun kurucu
- müzik dınlemeyı ve soylemeyı sevıyor
- bol resımlı kıtaplara bakıp hıkayelerı kendı anlatmak eglencesı ıken tamamen resımsız kıtaplara(masallara) gecıs yaptık.dıkkat suresını ölçtum boylelıkle ve hayal gucunu gelıştırmeyı hedefledım.çok da basarılı olduk...
- sayıları ogrenmese de tum renklerı bılıyor cunku ılgı alanının sanatsal faalıyetler oldugunu gorerek onu daha ıyı analız etmış oldum...
- kendısıne tamamen bırey gıbı davrandık ve herkesten bunu bekledıgını farkettım gıttıgımız resteurantta garson kızıma sormayınca suratı asıldıgında...beklıyor kı çocuk ne yer ne ıcer sorusunun bıze degıl kendısıne sorulmasını...
-2 yas sendromunu da boylelıkle hafıf atlattıgımızı dusunuyorumkızım tavuk mu yersın,balık mı?ayran mı yogurt mu?bu tısortu mu yoksa bunu mu gıymek ıstersın?saclarını nasıl toplayım?
Cocuguma zekı ,akıllı demem dıyemem.ama bu ozellıklerden daha ustunlerını soyleyebılırım; duyarlı,hassas,sevecen ve mutlu...
Vs...aklıma gelenler bunlar...kendıne yetmeye çalışan,az yardımla başarabılen bır cocuk oldu...zaten amaç bu degıl mıydı...
Çok tesekur ederım söylediklernizinhemn hemn aynı uyguluyrm bı de 20 aylık oğlum var mesela onunlada birsey yapamıyrz kızm o an geliyr engel olıiuyr
Sızınle hep iletişim halinde olsam mumkunmu çocuklarla aynınanda nasıl faaliyetler yapabılırm hiç bilmyrm kenfım de üretemiyrm zor durumduım bıraz bir şey öğretemıyrm öğretirkn de kendımı veremiyrm
Ahh cok guzel,cok onore edıcı sozler ıçın ben çoook çok tesekkur ederım. Aramızda sık sık gormeyı dılerım sızı ve bebenızın aktıvıte resımlerınıMerhaba öncelikle yaklaşık bir haftadır burayı takip ediyorum birkaç haftadır da montessorri ile haşır neşiriz teşekkür etmek istedim sadece size çok güzel ve hoş şeyler yapmışsınız ve bu en son yazdığınız şeyler cok güzeldi benim ve eşimin yapmak istediklerimizi ve beklentilerimizi çok iyi açıklamışsiniz benim oğlum da 17 aylık şuan umarım bizde sizin gibi güzel birey yetistiririz teşekkürler ve sevgiler
merhaba ben de bu aktivite masısını almaya karar verdim fakat int.te benzerlerini gördüm. siz mothercare sitesisinden aldığınızda acaba İngiltereden mi geldi? yoksa farklı bir site mi? tam adresi vere bilir misiniz özeldenBende ıkeanın ahsap olan masa sandalyesını düşünüyodum almayı.mamut olanlar bıraz buyuk ve yer kaplıyor.kuzenımde gormuştum bende ahsap olanı boyutu hoşuma gıtmıştı.onu almayı planlarken bunu buldum.mothercare de satılıyo ustelık ındırımde...bırde bunun bı buyuk boyu vardı.bak oda buydu
Eki Görüntüle 786540
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?