Montessori Egitimi

Bireysel ogretim teknikleri uygulanan bir yontemdir.

Cocuk biz istedigimiz icin degil kendi istedigi icin ogrenir. Bu yemek yemek, uyumak kadar dogal bir surectir.

Egitimci gozlemcidir, pasiftir ve rehberdir.,

Karma yas grubunun avantajlarindan faydalanilir.

Hareket serbestligi vardir.

Cocuk calisacagi materyale kendisi karar verir.

Isteyen cocuk calismalarina ara vererek dinlenebilir.

Kisisel disiplin egitim metodu ile gelistirilir.

Uc boyutlu, ve cocugun tum duyu organlarina hitap eden ozel olarak uretilmis materyaller, cocugun ogrenmesini ve yasadigi dunyaya ait gercek bilgiler edinmesini kolaylastirir.

Cocuk kendi potansiyelinin en ust seviyesine cikmak icin ugras verir. Performans kaygisi ortadan kalkar.

Odul - ceza uygulanmaz. Cocugun icinde varolan icsel motivasyon mekanizmasi korunur.

Bir Montessori okuluna girdiginizde, orgu oren, ayakkabi cilalayan, cicek duzenleyen, uc- dort basamakli sayilarla islem yapan cocuklar gorursunuz. Bu okullarda egitim goren cocuklar cok kucuk yaslarda tek baslarina bircok isi yapabilme yetisine sahip olurlar. Okuldaki tum ogretmenler Montessori egitimi almistir ve bu dogrultuda egitim verirler.

genel bilgi için teşekkür ederim:) bu okullar nerelerde mevcut acaba ben hiç duymamıştım. çocuklar kaç yaşından itibaren başlayabiliyorlar bu okullara.

Biz..... civarında okul baktığımız için .......anaokuluna kaydımızı yaptırdık. Montessori eğitimi veriyoruz diye iddia edip, birkaç materyalle ve eğitimci olmadığı halde ortaya çıkan okullara aman dikkat. Çocuğum 1 aydır bu okula devam ediyor. Çok memnunuz. Montessoriyi benimsemişler, materyal çeşitliliği oldukça fazla, ayrıca yemekler ve temizlik konusu da olması gerektiği gibi. Öğretmenlerin hepsi montessori eğitimi almış. İdari kadrodan da memnunuz.Eylül 2013'ten itibaren tamamen organik beslenmeye geçiyorlar. Anaokulu seçimi zor, herkese kolay gelsin

Son düzenleyen: Moderatör:

ÜNİVERSİTE DE BU PROGRAMIN DERSİNİ ALDIK.
HOCAMIZ BAS BAS BAĞIRARAK ŞUNU SÖYLEDİ:

TÜRKİYE DE MONTESSORİ EĞİTİMİ VEREN KURUM YOK.
ÇÜNKÜ BU SERTİFİKA İLE VERİLEN BİR PROGRAM VE BUNU ALMAK İÇİN DÜNYADA 2 ÜLKEDEN BİRİNE GİTMEK LAZIM.
O KURULUŞLARIN HİÇ BİRİNİN LİSTESİNDE DE TÜRKİYE DEN BİR KURUM YOK.

eğitimi veriyoruz diyerek insanlara demo sunuyorlar.

Tamamen reklam olduğunu düşünüyorum bu sayfanın.

Ayrıca montessori oyuncakları çok pahalıdır.
Italya dan gelir.
Belli başlı yerlerde yapılır.

Yapılandırılmamış ya da yarı yapılandırılmışlardır.
Eğer montessori eğitimini biraz araştırırsanız karşınıza ouncaklar çıkar.
O oyuncakları öğrenciye sunmak için ayrıca eğitim alırlar eğitmenler.

Lütfen normal bir eğitime süslü kelimelerle bezendiği için fazladan para ödemeyin.

Lütfen eğer böyle bir iddia varsa hemen eğitmene sertifikasını sorun.
Size göstersin.

uc- dort basamakli sayilarla islem yapan cocuklar gorursunuz

GELİŞİM İLKELERİNE AYKIRI.

MAKSİMUM 6 YAŞINDA BİR ÇOCUK 3-4 BASAMAKLI SAYILARLA NASIL İŞLEM YAPABİLİR?

SÜPER ZEKA MI?

QUOTE=ehlimana;30491824]Tamamen reklam olduğunu düşünüyorum bu sayfanın.

Reklam olduğunu düşünebilirsiniz ama ben tamamen memnun olduğum için iyi niyetle bir veli olarak yazmıştım bunu. Fakat bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuz o kadar belli ki yazdıklarınızdan. Bir şekilde eğitim camiasında olduğunuzu anlıyorum yazınızdan tam da bu nedenlerle bildiklerimi paylaşıyorum insanlarla.

Ayrıca montessori oyuncakları çok pahalıdır.

Bu eğitimde kullanılan sizin oyuncak dediğiniz nesnelere materyal denir ve çocuklar bunlarla oynamazlar çalışırlar. Evet pahalıdır. Bir sınıf ortalama 30,000 TL ye mal olur.
Italya dan gelir.

İtalya’dan değil, AMI’nin onayladığı Hollanda’da tek bir firmadan gelir. Reklam olur diye yazmıyorum. AMI için de reklam sanmayın diye söylüyorum Montessoriyi denetleyen kurumun adıdır.

Belli başlı yerlerde yapılır.

Belli başlı derken anlayamadım. Özel olarak tasarlanmış Montessori sınıfları vardır. Nereye ( ülke olarak kastediyorum) giderseniz gidin 3-6 yaşta kullanılan materyaller aynıdır. Ben yurt dışında da birkaç Montessori okulu gezmiştim.

Yapılandırılmamış ya da yarı yapılandırılmışlardır.
Eğer montessori eğitimini biraz araştırırsanız karşınıza oyuncaklar çıkar.

Bu araştırmayı yapmanızı size tavsiye ediyorum. En azından oyuncak dememeyi öğrenirsiniz.

O oyuncakları öğrenciye sunmak için ayrıca eğitim alırlar eğitmenler.

Evet “ materyalleri “ kullanmak için öğretmenler yoğun bir eğitim alırlar. Bu eğitimi de AMI diplomalı bir eğitimciden alırlar. Reklam olmasın diye onun da adını yazmıyorum.

Lütfen normal bir eğitime süslü kelimelerle bezendiği için fazladan para ödemeyin.

Ben burada 3 senedir bu eğitimi alan çocukları da gördüm. Çatır çatır matematik yapıyorlar ve bunu kendi istedikleri için yapıyorlar. Ne mutlu onlara ve anne babalarına. Çocukların bunları yapması için süper zeka olmasına gerek yok, var olan potansiyelleri ortaya çıkıyor burada. Kes-yapıştır, hamurla çocuk ne kadar ilerleme kaydedebilir ki? Yazık onlara…

Lütfen eğer böyle bir iddia varsa hemen eğitmene sertifikasını sorun. Size göstersin.[/QUOTE]

"Sizin burada aklınıza gelmeyen detayları bile sordum. Ben de eğitim fakültesi mezunuyum ama bir eğitimciye yakışan araştırma yapmak, öğrenmek, ben oldum demeden yeni bilgilere açık olmaktır.
Son olarak bu eğitim için dünyada 2 ülkeden birine gitmek lazım demişsiniz. Araştırma yaptığınızda ne kadar yaygın olduğunu görünce ben bu eğitimi nasıl pas geçmişim diyebilirsiniz.Bu arada çocuğumun gittiği okulun AMI ile yazışmaları devam ediyor ve denetlenmek istiyorlar. Burada da AMI Türkiye’nin açılması için gerekli yazışmaları yapıyorlar. Gözümle gördüm.
Öğrenmenin yaşı yoktur.
Başarılar

Su an almanyadayim..burada devlet okullarinin hepsi montesori yöntemini kullaniyor..ögretmen tamamen rehber konumunda...hemen hemen hic bilgi aktarilmiyor..cocuklar ödevlerini kendileri yapiyor...ders cok az anlatiliyor...valla ben türkiyeden gelmis bir ögretmen olarak burada ki sisteme henüz alisamadim..özellikle benim kizim gibi zor ögrenen bir cocuk icin cok zor oldu..evde ben sürekli takviye etmemk zorunda kaliyorum..kendi kendine ögrenebilen zeki cocuklar icin bir problem yok..ama biraz asagilardaki cocuklar icin cok zor..cünkü bu yöntemle dierk ögrencileri anadolu lisesi, fen lisesi ve orta ve düz lislere gibi okullara yönlendiriyorlar.

Türkiyede bu yöntemi uyguluyorum diyen okullara iananmiyorum cünkü sistemimiz farkli..cünkü bir sinav gercegi var...yani türkiyenin biraz daha zamani var gibime geliyor..

işte işi bilen biri daha.
beni karalamaya çalıştı ama yurtdışından bilenler var.
gerçekten de dediğiniz gibi.

"Sizin burada aklınıza gelmeyen detayları bile sordum. Ben de eğitim fakültesi mezunuyum ama bir eğitimciye yakışan araştırma yapmak, öğrenmek, ben oldum demeden yeni bilgilere açık olmaktır.
Son olarak bu eğitim için dünyada 2 ülkeden birine gitmek lazım demişsiniz. Araştırma yaptığınızda ne kadar yaygın olduğunu görünce ben bu eğitimi nasıl pas geçmişim diyebilirsiniz.Bu arada çocuğumun gittiği okulun AMI ile yazışmaları devam ediyor ve denetlenmek istiyorlar. Burada da AMI Türkiye’nin açılması için gerekli yazışmaları yapıyorlar. Gözümle gördüm.
Öğrenmenin yaşı yoktur.
Başarılar[/QUOTE]

hollandadan da gelir ama eğer gördüyseniz bir bakın menşeine ve öyle konuşun.
kelime oyunu yapmnıza gerek yok.
ben materyalle nesnenin ne oçduğunu biliyorum hem de çok çok iyi.
ayrıca materyaller nesne değil midir?

öncelikle montessori diye bas bas bağırmışsınız ya lütfen sertifika isteyin ve sorun hangi kurumdan aldılar.
bana ilk önce bunu ispatlayın.
yok denetleme yo şu mış miş lütfen önce olsun sonra yazın.
yine de diyorum oyuncaklardır. çünkü çocuk dünyasına girdiğinde hepsi aynı önemli olan her eğitimcinin dediği gibi işlevidir.
size kerpeten versek ne yaptığınızı bilmezseniz ne yapayım ben onun ismini?

o materyal/nesne /oyuncak vs. kullanım amaçları detaylandırılmıştır.
sunumları gelişigüzel yapılmaz.
açın araştırın diyorsunuz da ben eğitimini aldım zaten program dersimde.
anne olmayabilirim ama bu işin eğitimini almış biriyim.
programları inceledik yani.

ayrıca ben böyle eğitim veriyoruz diyen bir okulu araştırdım ve sertifika sordum sonuç kem küm.
ben sertifikaya bakarım.
bana burayaa netten okuduğunuz yazıyı kopyalayıp uzmanmış gibi konuşamazsınız.

kim yeni bilgiler açık değil bir bakın ben öyle hemen ha tamam diyip gelip buralarda yazı yazmıyorum.
telefon bile ettim. sertifikaya kem küm.
ne denetlesinden bahsediyorsunuz adam sertifikası olmayan yerin neresini denetleyecek???
bakın benim karşı olduğum şey şu: bu eğitimi veriyoruz diyip ücreti bu kadar yükseltmeleri.
aynen drama veriyoruz diyip bunun parasını almak gibi.,zaten drama okulöncesnin temel etkinliklerindendir.

Evet “ materyalleri “ kullanmak için öğretmenler yoğun bir eğitim alırlar. Bu eğitimi de AMI diplomalı bir eğitimciden alırlar. Reklam olmasın diye onun da adını yazmıyorum.
işte bende diyorum ki bu sertifikaya sahip eğitmen yok.sadece böyle ''mış'' işler çıkıyor ortaya.

Ben burada 3 senedir bu eğitimi alan çocukları da gördüm. Çatır çatır matematik yapıyorlar ve bunu kendi istedikleri için yapıyorlar. Ne mutlu onlara ve anne babalarına. Çocukların bunları yapması için süper zeka olmasına gerek yok, var olan potansiyelleri ortaya çıkıyor burada. Kes-yapıştır, hamurla çocuk ne kadar ilerleme kaydedebilir ki? Yazık onlara…

ha yani bizim eğitim sistemimizin göremediğini burası mı görmüş???? 3 basamaklı işlemleri burası pat pat yaptırıyor ama diğer öğretim programlarında ilkokulda geçiliyor. yapmayın.

Burada da AMI Türkiye’nin açılması için gerekli yazışmaları yapıyorlar. Gözümle gördüm.
Öğrenmenin yaşı yoktur.

bakın kendiniz yazmışsınız: türkiyedede açılması için gerekli çalışmalar yapılıyor bu da demektir ki henüz yok.
bu kadar şeyi sorup bir sertifikamı sormadınız? bence de öğrenmenin yaşı yok daha öğreneceğiniz çok şey varmış. ilk önce sertifikadsn başlayın

Merhaba, ben de bir çocuk ve ergen klinik psikoloğu olarak bu konudaki kendi fikrimi belirteyim:

Bu forumda birkaç kişinin belirtmiş olduğu üzere Türkiye'de Montessori Eğitimi veriyoruz diyen kurumlara hemen inanılmamalı. Ben bir Montessori anaokulunun şahsen yakınında oturuyorum ve çocuklara Montessori eğitiminden başka herşeyi yaptırıyorlar: Sabahları laz müziğini bas bas çalıp çocukları zorla dansettirmek, çocuklara sadece yetişkinlerin uygulaması gereken nefes ve arındırma çalışmaları yaptırmak. Şok oldum açıkçası... Ortada müdür yok birşey yok, sadece iki senelik diplomasını almış, kafasına göre aktivite yaptıran öğretmenler var. Türkiye'de moda olmuş bir konsepti nasıl oluyorsa her yeni anaokulu tabelası asan kurum yaptırabiliyor. Montessori'nin bir yönetmeliği var, her maddesini okudum ve ben şahsen bu tarz anaokullarının ve burada eğitim verebilecek öğretmenlerin öyle hemencik yetişebileceğine inanmıyorum.

Eğer Montessori eğitimi hakkında ve Montessori eğitiminin Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'in hayatlarını nasıl değiştirdiğini öğrenmek isterseniz bu iki yazıyı okumanızı öneririm:

Google Kurucuları Montessori Eğitimi’nden Bahsediyorlar

Sergey Brin ve Larry Page – Montessori Eğitimi Üzerine

Google kurucuları, Sergey Brin ve Larry Page, başarı hikayeleri arkasında ne hırs ne de üstün zekanın etkili olduğunu, Montessori Eğitimi’nin başarılarının anahtarı olduğunu anlatıyorlar. Yukarıdan izleyebileceğiniz bu kısa videoya henüz altyazı ekleyemedik, ama konuşmaları sizin için çözümledik:

Barbara Walters:
Bu sene sizi her türlü bilgiye ulaştıran Internet arama motoru, Google, halka arz edildi. Ve bu tam anlamıyla Google’ın iki genç kurucusu çalışkan öğrencinin intikamıydı.

Bu senenin 19 Ağustos ayında Larry Page ve Sergey Brin, Google’ın sahipleri ve kurucular, çok başarılı ‘dot-com’ milyonerleri olarak adlandırıldı. Ve Google sizi Internet üzerinden her türlü bilgiye ulaştıran bu araştırma motoru halka arzedildi.

Ve ikisi dünyanın en genç ve zengin adamları oldular. Her birinin 6 milyar dolarlık serveti var. Birbirleriyle Stanford’da tanıştılar ve hemen iyi anlaştılar.

Birbirleriyle Stanford’da tanıştılar ve hemen iyi anlaştılar.

Sergey Brin: En başta anlaşmamız biraz garip oldu. Aslında ikimiz de birbirimizi çok gıcık buluyorduk.

Barbara Walters:
İkisinin de babası devlette profesördü. Ancak iki genç de başarılarını ne hırsa ne de zekaya bağlıyorlar. Başarılarının sebebini anaokulu yılları olarak gösteriyorlar.

Larry Page: İkimiz de Montessori Eğitimi aldık. Sanırım o kurallara uymama, kendini motive edebilme ve dünyada olanları sorgulamanın genç yaşta aşılanması bizim bazı şeyleri farklı yapmamızda büyük bir etken.

Barbara Walters:
Toplamda 100 milyon civarında kişinin günde 250 milyonun üzerinde arama yapmasıyla kim Google’ın ve Google’ın kurucularının bizi nereye götürebileceğini bilebilir ki?

Montessori egitimi nedir? Maria Montessori kimdir? Montessori egitimi almis cocuklarla, almamis cocuklar arasindaki farklar nelerdir?

İnterneten araştırabilirsiniz montessori ve eğitimi hakkında oldukça fazla bilgi mevcut. ve evde montessori materyalleri yapımı ile çocuklarla kaliteli vakit geçirmek için güzel aktiviteler var.

İnterneten araştırabilirsiniz montessori ve eğitimi hakkında oldukça fazla bilgi mevcut. ve evde montessori materyalleri yapımı ile çocuklarla kaliteli vakit geçirmek için güzel aktiviteler var.

işte ben de bunu anlatmak istiyorum.
millet bu eğitimi veriyorum diye o kadar çok para koparıyor ki insanlardan.
aynı aktiviteleri amaçlı olarak sizde yaptırabilirsiniz.
hem de hiç öyle 30 bin tl para dökmeden.
burada bir sürü annemiz bu aktiviteleri öğrenip çocuğuyla uyguluyor.
ülke de bu eğitim sadece etiket olmuş millet kullanıyor.

Merhaba,
Bende Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim.Ancak montessori eğitimi almak istiyorum.Biraz araştırdığımda sertifika veren seminerler olduğunu gördüm.Ancak 150 liraya da veren var 3000 liraya da.Beni yönlendirebileceğiniz bir eğitim semineri var mı?Teşekkür ederim.

Bu seminerlerde montessori egitimi ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz ancak. Fakat verdikleri 'sertifika' sizi bu isin egitimcisi yapmaz. 3000 lira gibi alinan seminer ucretleri tamamen para tuzagi bence. 3 aylik seminerler var ama ona gidince de bu isin ogretmeni olunmuyor. Oyle oldugunu zanneden bazi okul oncesi egitimi diplomali kisiler mevcut. Bu konuda egitimci olabilmek icin ancak AMI egitmen egitimi programi uygulayan yurtdisindaki kurslara katilmak gerekiyor. Eger kışın gidilirse 9 ayda diploma aliniyor. Yazin verilen egitim ise 3 yaz boyunca 1.5 ay kadar suruyor ve staj da yapilmasi gerekiyor. Ben abd deyim, insallah seneye bu programa katilmak niyetindeyim.

Niyetiniz bu isin egitimcisi olmak degilse, bu seminerler Turkiyede bircok sehirde veriliyor. Isterseniz tel no larini ozelden size yazabilirim. Ama bu seminerleri verenlerde AMI diplomali degil maalesef. O nedenle verdikleri egitim, bu egitime adini veren Maria Montessori nin calisma ve kaidelerine uygun dusuyor mudur bunu soylemek zor.

Ayrica bu yorumum size degil daha once yazilanlara cevaben, bende sunu soylemek istiyorum. Turkiye de bir okulun, AMI sertifikali bir okul olabilmesi icin ogretmenlerinin en azindan yarisinin AMI diplomali olmasi gerekiyor sadece bununlada bitmiyor baska sartlarda ariyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…