Moralim bozuk

Masal81

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
38
12
3
44
Herkese mrb. 9 yıllık evliyim. Bİr kızımız bir oglumuz var. Evlılıgımızın ilk yıllarında esimin ailesi yuzun den yasamadıgımız dert kalmamıştı..esim bana yarattıkları tum sorunlara hep seyirci kaldı. Zamanla esim ailesine tavrını koydu ama dinleyen beri gelsin. Adamların yasananlardan çıkardıgı ders se yapacakları herseyı esimin gormedıgı yerde yapmak oldu.benım ailemde hep bıze destektir. Borcumuz mu var para verirler elimiz rahatlayınca oderız. Arabamızmı yok babam yada ablam arabasını verir..kv lerse sadece ister borcumuz ne kadar buyuk olursa olsun hep isterler..ben calısıyorum bebeğime annem bakıyor. Buyuk cocugumada annem bakıp buyuttu yine. Ayrı sehırlerdeyiz.kv hic degılse 1 hafta kal bak dememize rağmen asla kalmaz. Kalsa bile okadar kötü bakar ki yavrum güvenip bir daha bırakamazsın cocugu.yemek vermeyip sabahtan aksama kadar bisküvi ile beslemişti cocugu
Şimdi asıl mevzuya gelelim. Hep ailemden destek görmekten bıktım.ev ödememiz için bir miktar paraya ihtiyacımız vardı kaynım vermişti arabasını satıp oda olacak iş degil asla yapacakları sey degıl ama 10 yıl sonra bir adamlıkları oldu. Zaten tek o kaynımı severim.
Zor bir süreç den gecıyoruz.ıkımızde calıstıgımız ve cocukları farklı yerlere bırakdıgımız için araba sart ama 3_4 haftaya kadar ancak alırız Esime diger kaynımdan istemesini soyledım Ama anladığım kadarıyla Red cevabı almış . banada söylemek istemiyor.eşim hep boyle dır ne yaparlarsa yapsınlar hep örter üstünu. kp il dısından gelmiş kaynımla bıze gelebıleceklerını soyledı eşim, bende kp le bozuk oldugum ıcın gelmelerını ıstemedıgımı soyledım. Bal gıbı biliyor gorusmek ıstememekde haklıyım ama adam delirdi eline ne geçtiyse duvara fırlattı..tum binaya rezil olduk deli gibi bagırdı. Kıyafetler esyalar havada ucustu. O kadar nefret ettımkı Ondan. Ailesi hakkında ne düşünüyorsam hep açık açık soylerım ona. Anladımkı durustluk para etmiyor..cocuklarda şahit oldu babalarının bu haline . En cok üzüldüğüm nokta bu.eşim hep boyle . Aileme hakaretler yagdırdı.boşanan teyzemden bahsetti bıze oyle si yaranırmiş. Babama ne laflar saydı.bır sure sonra babamdan yine arayıp arabayı istedi binip gitti utanmadan.bırde arabaya binince babama tavır ve konusmalarıyla hıssettırmıs olucakkı babamlar benı aradı Sinan ın nesi var kavgamı ettiniz diye. Nefret ediyorum ondan .

Siz ev alacaksiniz diye kaynin arabasini satmis
Valla bu devirde kimse yapmaz bunu
Kiymetini bil derim.

Kocanin senin ailenden gecinmesi zoruna gidiyorsa soyle senin ailen de yapmasin

Niye aileni zor durumda birakiyorsun?

Babandan arabasini istemis vermesin baban?

Kavgaya baslarkende ailesi para vermiş birde arabamı verecekmiş.tum bunları benim ailemden istiyordu ama. Ustelik ayrılalım madem yapamıyırmusum ailesi ne yapsa memnun degil mişim ayrılalım diye bagırdı.

Onlarda ayrı sinir zaten vermeyin diyorum ama fazla düşkünler..onlar bu kadar iyi olunca kocamın onlara saydığı laflar daha cok canımı yakıyor. İki yüzlü ve sinsi olmadığım için yaranamıyorum adama. Aptal gıbı hep şikayet halindeyim.

ailesinden göremediklerini senin ailenden görmüş hazmedemiyor asıl kızdıgı kendi ailesi erkegin ailesi yanında durmayı bilecek senin aileni agzına almaya hakkı yok

kaynınıda tebrik ederim herkes yapmaz yaptıgını valla

evleniyosunuz. çocuk yapıp ailelere atıyorsunuz. geçinemiyorsunuz para alıyorsunuz. ev almaya kalkıyorsunuz yardım bekliyorsunuz. biraz saçma değil mi sizce de? ben olsam utanırım yaşımdan başımdan.

Kbaba ile sorununuzu bilmiyorum ama oglunun evine gelmek istemis il disindan istemiyorum derseniz adam sinirlenir tabi.buyursun gelsin de gec.mesafeli ama saygili olursun gelince de simdi daha mi iyi oldu cocuklar gordu komsular duydu.

Dün evden çıkarken benim bankamatigımı almiş yanına hesabımdan para cekmıs araba almış ona vericem dıyo. Bankamatıgıde parayı da aldım. Ettiği küfürleri hatırladıkça tiksiniyorum ondan. Madem ben öyle bir kadınım haysiyet sahibi ol ve tenezzül etme kazandıgıma dedım. Yine aynı hakaretler küfürler. Ailesinin yanına gidecekmiş hafta sonu senı götürmem dıyo. Ben zaten gitmek istemiyorum ama iyice dolduracaklar ama yapacak birsey yok

evleniyosunuz. çocuk yapıp ailelere atıyorsunuz. geçinemiyorsunuz para alıyorsunuz. ev almaya kalkıyorsunuz yardım bekliyorsunuz. biraz saçma değil mi sizce de? ben olsam utanırım yaşımdan başımdan.
evlenırken tek evlenelım bir çop bile ıstemıyoruz dıyenlere ılerde kanmıyacam ınş

Neden herkes size bişey vermek zorunda ?
Kendiniz ne kadar yapabilşyorsanız o kadarına sahip olun bu ne hırs..
Söyleyin madem sizin aileniz de vermesin.

hayır benim yüzüm kızarır yani. ben araba alıcam diye kaynım araba satsın bilmemne. ne alaka yani.
buda yenı moda...tanıdııgımın basına geldi...oglumun ışı yok dedim...okulu var dedim...yok gelınde gelın...biz hiç birşey ıstemıyoruz dıye cagırdılar...şimdide dayadılar onu al bunu al...valla oglan annesı olmak ıyıce zorlastı:)))

İstenmeyen sebeplerden dolayı ücretsiz izin alamıyorum. Bende mutsuzum bu durumdan. Ben saygı istiyorum yaptıgını fedakarlıklara ailemin yaptıgı fedakarlıklara

k
Keşke tüm hatlarıyla bilmeden yargısız infaz yapmasanız

Ayni düsüncedeyim. Kac yasina gelen insanlar hala beklentiler icindeler. Kimse kilsenin borcunu ödemek zorunda degil.. Herkes ayagini maddi durumuna göre denk alsa bu kadar huzursuzluk cikmaz. Ama yok aileler yapmak zorunda gibi bide kinleniyorlar

hayır benim yüzüm kızarır yani. ben araba alıcam diye kaynım araba satsın bilmemne. ne alaka yani.
Ne biçim konuşmalar bunlar. Bizde onlara defalarca borcumuz vermişizdir. Sadece dardayım ihtiyac duyunca hep benim ailem destek Yinede dil uzatan bir eş. Ozaman 2 haftalığına onlarda verebilir dedim. Okadar. Kp gelme konusuna gelince adam kv doldurusuyla olmadık lafları sayan bir tip. Mesela kızımın sacını tararken kızım bana sesını yukselttı kp herkesın içinde diyor ki demek kı sen annelerine saygısızsın evladında sana yapıyor..kv ne derse inanıyor olur olmaz heryerde laf sokmalar. Artık kaldıramıyorum O yuzden bir araya gelmek ıstemedım

diğer konularınızı bilmiyorum. kv kp tartışmalarının bu konu ile alakası yok. aileniz yardım etmiş hep şükür demişsiniz ama bu durum sizi istemeye alıştırmış işte şimdi de kaynınız arabasını satıyor bi de beğenmiyosunuz daha fazlasını istiyosunuz. ne kendi ailenizden ne de eşinizin ailesinden kimse size yardım etmek zorunda değil.

Lütfen, kendinizi ve karşınızdakini tanımadan evlenmeyin. Bu toplum ve bireyleri ne zaman olgunlaşacak? Evlenirken, evliyken; "Hep bana, hep bana," aileler birazcık bir şey istedi mi, "Yallah başka kapıya." Adaletli olmak zor olmasa gerek. Kendi ayaklarınızın üzerinde duramayacaksınız evlenmeyin, evcilik oyunu değil bu. Güç ister, sabır ister, özveri ister. İster babam ister. Şu aileleri araya sokup evliliğinizi labirente dönüştürmeden önce azıcık soluklanın. İnsanlardan beklentileriniz en az düzeyde olsun. Herkeste kendinizi aramaktan vazgeçin. Hayat kısa, ömür değerli.

aile içinde ayrı kasa olmamalı ama sende cocuklarını düşünmek zorundasın dolarsa boşalmaya gitsin takma sen ben bişeyler yapalım dedikçe geldiğimiz hale bak de ne zaman biz öncelik olucaz de umarım bunu erken farkedersin senin için ailen kıymetli ama bak çocukların içinde ailesi sensin onları düşün biraz yapma böyle de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…