Moralim bozuk :(...

zodyak2411

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
164
87
18
40
Slm hanımlar,

Bugün günümüz vardı. Komşumun 4 yaşında bir kızı var. Benim oğlum 2 yaşında.

Bu kız çok şımarık. Tek çocuk ve tüm ilgili üstünde. Oğlumla ilk karşılaşmalarında bir başka komşumdaydık. Annesi bu kızı bu komşumuza bırakmış. Anlık bir boşlukta oğluma bağırdı ben çocuğumun ağlama sesine yanlarına koştum. Annesi yanında olmayınca birşey diyemedim. Ama çok üzüldüm.

Bugün bendeydik. Evde 10 kişi var. Sürekli çocukların yanlarına gidip yoklamaya çalıştım. İki arada bir derede oğlumun ağlama sesine odaya koştum. Ne göreyim, çocuk yere kapaklanmış.

Diğer bir kız çocuğu bu kızın çocuğumu ittiğini söyledi. Evimde misafir oldukları için çocuğu sadece uyarabildim.

Kızım yapma böyle şeyler dedim ama canım çok yanıyor. Oğlumu koruyamadığımı ve kötü bir anne olduğumu hissediyorum.

Bu insanlarla bir daha görüşmeme kararı aldım.

Abartıyor muyum sizce :(?

Zarar veriyorsa görüşme tabii ki, kardeşimde böyle bir şey yaşamıştı. Sonu kavga gürültü bitti en sonunda anneler saç baş girdi abartmıyorum. Siz hiç bulaşmayın şimdi onlar çocuk ne deseniz yanlış anlaşılır annesi alınır vs. boşverin.

Çocuğun annesinin tepkisini merak ettim ben ... Yani çocuklar oynarken bu tarz olaylar olabiliyor annesi kızına yaptığının yanlış olduğunu anlatıp olaya dahil olduysa sorun yok bence fakat umursamıyorsa görüşmeyin derim çocuğunuzdan kıymetli değiller sonuçta

Çocuğun annesinin tepkisini merak ettim ben ... Yani çocuklar oynarken bu tarz olaylar olabiliyor annesi kızına yaptığının yanlış olduğunu anlatıp olaya dahil olduysa sorun yok bence fakat umursamıyorsa görüşmeyin derim çocuğunuzdan kıymetli değiller sonuçta
Yapma etme dedi ama çokta ciddi bir uyarı göremedim ben. Sizce bu beni kötü bir anne yapar mı?

Çocuk bunlar abartmayın, kötü annelik filan nerden çıktı.

Tamam bazı çocuklar iticilik derecesinde şımarık oluyor, bu da öyledir belki ama siz uyarınızı yapmışsınız.
Daha başka şeyler olursa annesine uyarmasını söyleyebilirsiniz.

Ama görüşmeyi kesmek,anneliğinizi sorgulamak doğru değil. Üzülmeyin lütfen.

Benim ikiz kızlarım var 2 yaşında , biri daha baskın diğerine pat küt vurur. Üzülüyorum mesela... Ama ne yapabilirim ikisi de benim evladım, ikisini de ben terbiye ediyorum ama biri başka biri başka...

Canım abartma, ne o öyle koruyamadım falan. Çocukken ben de itilip kakıldım böyle komşu çocukları tarafından, ufak tefeğim diye sıkışınca iterlerdi.
Bir daha o çocuğun olduğu ortamda yalnız bırakmazsın onları olur biter. :) Çok üzülme.

Yapma etme dedi ama çokta ciddi bir uyarı göremedim ben. Sizce bu beni kötü bir anne yapar mı?

Hayır tabii ki ne alakası var. Çocuğun huyu belli anne yapma etme dese de kız gene yapacak. Allah korusun çocuğu ittirince bir yere çarpsa bir kaza bela gelse komşuluğunuz mu kurtaracak sizi. Görüşürken ya çocuğu yanınızda tutun ya da kontrol edemeyecek durumda olduğunuzda gitmeyin.

iyi bir anne olmasan byle düşünmezdin aşırı takıyorsun üzülme bukadar bundan sonra daha dikkatli ol

Evet abartıyorsun. Onlar daha çocuk. Eğer çocuğun vurma huyları varsa ikisine başka başka oyunlar kurdurursun, ilgilerini farklı yöne çekmeye çalışırsın,ikisini yanyana getirmemeye çalışırsın ya da annesini uyarırsın. Ama daha kendini bilmeyen 4 yaşında bir çocuğun davranışı için aileye ceza kesmezsin. Kaldı ki belki kazara oldu, bunu da bilemezsin. Hepimizin çocuğu var. Evde kuzu gibi olan çocuk bazen dışarda delirebiliyor, bazen tavır alıyor, bazen kimseyle oynamayıp kendi başına oynamayı seçiyor. Onlar daha kendini bulmaya çalışan yavrular. Küçücük çocuğa tavır almanı doğru bulmadım.

2 yasinda ki bi cocugu baska cocuklarla ayni odaya koyarak yapmissiniz yanlisi.. O cocukta kucuk ne yapacagini bilemezsiniz. Kazayla da olabilirsi ayni durum.

Hayır acaba gereken tepkiyi gösteremedim mi? Ama başka ne yapabilirdim ki? Diğeride çocuk nihayetinde, dövecek halim yoktu ya :(.

Slm hanımlar,

Bugün günümüz vardı. Komşumun 4 yaşında bir kızı var. Benim oğlum 2 yaşında.

Bu kız çok şımarık. Tek çocuk ve tüm ilgili üstünde. Oğlumla ilk karşılaşmalarında bir başka komşumdaydık. Annesi bu kızı bu komşumuza bırakmış. Anlık bir boşlukta oğluma bağırdı ben çocuğumun ağlama sesine yanlarına koştum. Annesi yanında olmayınca birşey diyemedim. Ama çok üzüldüm.

Bugün bendeydik. Evde 10 kişi var. Sürekli çocukların yanlarına gidip yoklamaya çalıştım. İki arada bir derede oğlumun ağlama sesine odaya koştum. Ne göreyim, çocuk yere kapaklanmış.

Diğer bir kız çocuğu bu kızın çocuğumu ittiğini söyledi. Evimde misafir oldukları için çocuğu sadece uyarabildim.

Kızım yapma böyle şeyler dedim ama canım çok yanıyor. Oğlumu koruyamadığımı ve kötü bir anne olduğumu hissediyorum.

Bu insanlarla bir daha görüşmeme kararı aldım.

Abartıyor muyum sizce :KK43:?
kizin annesi ne yapiyor peki bu arada

2 yasinda ki bi cocugu baska cocuklarla ayni odaya koyarak yapmissiniz yanlisi.. O cocukta kucuk ne yapacagini bilemezsiniz. Kazayla da olabilirsi ayni durum.
Asla yapmam ama evde çok kişi olunca kimsede ilgilenmeyince sık sık kontrol etmeme rağmen böyle oldu. O kadar üzgünüm ki şu anda :(.

Evet abartıyorsun. Onlar daha çocuk. Eğer çocuğun vurma huyları varsa ikisine başka başka oyunlar kurdurursun, ilgilerini farklı yöne çekmeye çalışırsın,ikisini yanyana getirmemeye çalışırsın ya da annesini uyarırsın. Ama daha kendini bilmeyen 4 yaşında bir çocuğun davranışı için aileye ceza kesmezsin. Kaldı ki belki kazara oldu, bunu da bilemezsin. Hepimizin çocuğu var. Evde kuzu gibi olan çocuk bazen dışarda delirebiliyor, bazen tavır alıyor, bazen kimseyle oynamayıp kendi başına oynamayı seçiyor. Onlar daha kendini bulmaya çalışan yavrular. Küçücük çocuğa tavır almanı doğru bulmadım.
Çocuğa tavır aldığımı nereden çıkardınız ki? Ben kendi çocuğum zarar görmesin diye bir araya gelmemeyi düşünüyorum.

Bana hata yaptığında kızabilirsin falan dedi. Çocuğada yapma etme dedi ama çokta içten gelmedi. Özür falan da diletmedi.

cocugunuz kucukmus buyuklerle ayni odaya koyarsaniz illaki olur oyle seyler bence gozunuzun onunden ayirmayin

Back
X