Sizdende inşallah karamsarlığa kapılmak en büyük günah aslında o yüzden Allah’a sığınınçok teşekkür ederim Allah razı olsun
Zaten elimden gelen tek ve sanırım en iyi şey Allah'a sığınıp dua etmekSizdende inşallah karamsarlığa kapılmak en büyük günah aslında o yüzden Allah’a sığının
Canım spermde morfoloji kaçtı veya kaç tane yerinde hareketli sperm vardı. Spermiogram testi sonucunu soruyorumKızlar ayın 12 sinde opu olmuştum 2. gün 16 tane vardı bugün doktorum aradı sadece 2 tanesinin günüyle uyumlu gittiğini ama kalitelerinin çok iyi olmadığını söyledi. Sperm hareketsizliğinden dolayı tüp bebek yaptırmıştık eşimden normal örnek alınmıştı. Bundan sonraki süreç nasıl olacak bilmiyorum yaşayan var mı aranızda çok moralim bozuk hiç böyle bir şey beklemiyordum
son kontrole kadar 9 folikül vardı son muayenede en az 10 toplarız arkalarda da görüyorum dedi doktorum sonrası her gün şok geçirerek geçti 8 toplandı 6 dolu çıktı ve yumurtalıklarımın iyi olduğunu yumurtalarımda senkronize büyüdüğünü söylüyordu doktorum bizde erkek kaynaklı infertilite var 6dan en az 4ü döllenir onlarında 2 3 ü 5. Güne gider diye bekliyorduk opunun ertesi günü sadece 1 tanesi döllendi diye aradıklarında bağıra bağıra ağladım telefonu kapattıktan sonra düşünsene son evre kanser babama bakıyorum masraflar malum yaş geçiyor diye kredi mredi kalkıp tüp bebek yapıyoruz en azından 2 3 embriyo olur ilkinde tutmazsa bile 34 yaşa ait embriyolarımız yedekli olur istersek seneye transfer isteriz diye plan yapıyoruz kredi kartları fullenmiş tekrarına manevi güçte yokken ve elimde ilerleyip ilerlemeyeceği belli olmayan 1 tane döllenmiş yumurta… doktorum akşama doğru konuşmak için aramış havuz önerdi 20 dk sohbet ettik sağolsun çok ilgilendi ancak telefonu ne olur kötü haber vermek için aradım demeyin diye açtım 2. Gün oldu normalde o gün bilgi verilmiyordu labaratuvara ulaşamayınca embrşyologun şahsi cebini bulup ordan aradım deli mi ne bu kadın demiştir belki iyi gittiğini söylediler rahatladım ama o gece hiç uyuyamadım uyudukça kabusla kalktım en sonunda oturdum sigara kahve sabahladım. Sabah 9 oldu 10 oldu 11 oldu yok aramıyorlar.. annemi aradım kötü haber vermeye gönülleri razı gelmiyor mu ne aramıyorlar dedim bana da öyle geldi ama üzülme her işte bir hayır vardır derken telefonum çaldı annemi nasıl kapatıp dönüş yaptım anlatamam telefonda bu defa hiç tanışmadığım başka bir embriyolog vardı ve sesi de biraz gergin ve ciddi geliyordu lütfen dedim gelişimi durdu demeyin yok hayır gayet beklenen şekilde gelişti bugün 8 hücreli olarak dondurduk dedi. Kalite bilgisi verir misiniz dedim grade 2 olduğunu söyleyince orta yani dedim 3. Günde 7 8 hücreli en idealdir grade 1 ve 2 de iyi kabul edilir şuan iyi kalite diyebilirim dedi kapattık sevinçten ağladım. Düşünsene 10 gün önce ayy 2 embriyo olursa strese girerim en az 3 olması lazım bilmemne diye salak salak konuşurken blastokiste bile götürülmeyen tek embriyoma nasıl sevindim çünkü umut demekti o.. şimdi transferi bekliyorum diyeceğim o ki senin umudunda şansında benden daha fazla bu forumda çok okudum çoğu doktorun transfere gerek görmeyeceği kadar küçük ve düşük kalite embriyoların tuttuğunu.. 2 küçük savaşçın var herşeye rağmen seni bırakmıyorlar ve bu azimle de dünyaya gelecekler inşallah
Ya size ne diyim bilmiyorum gerçekten gözlerim doldu eşime de gösterdim sabahtan beri o da çok durgun moralsizdi yazınızdan sonra o da umutlandı Allah sizden razı olsunson kontrole kadar 9 folikül vardı son muayenede en az 10 toplarız arkalarda da görüyorum dedi doktorum sonrası her gün şok geçirerek geçti 8 toplandı 6 dolu çıktı ve yumurtalıklarımın iyi olduğunu yumurtalarımda senkronize büyüdüğünü söylüyordu doktorum bizde erkek kaynaklı infertilite var 6dan en az 4ü döllenir onlarında 2 3 ü 5. Güne gider diye bekliyorduk opunun ertesi günü sadece 1 tanesi döllendi diye aradıklarında bağıra bağıra ağladım telefonu kapattıktan sonra düşünsene son evre kanser babama bakıyorum masraflar malum yaş geçiyor diye kredi mredi kalkıp tüp bebek yapıyoruz en azından 2 3 embriyo olur ilkinde tutmazsa bile 34 yaşa ait embriyolarımız yedekli olur istersek seneye transfer isteriz diye plan yapıyoruz kredi kartları fullenmiş tekrarına manevi güçte yokken ve elimde ilerleyip ilerlemeyeceği belli olmayan 1 tane döllenmiş yumurta… doktorum akşama doğru konuşmak için aramış havuz önerdi 20 dk sohbet ettik sağolsun çok ilgilendi ancak telefonu ne olur kötü haber vermek için aradım demeyin diye açtım 2. Gün oldu normalde o gün bilgi verilmiyordu labaratuvara ulaşamayınca embrşyologun şahsi cebini bulup ordan aradım deli mi ne bu kadın demiştir belki iyi gittiğini söylediler rahatladım ama o gece hiç uyuyamadım uyudukça kabusla kalktım en sonunda oturdum sigara kahve sabahladım. Sabah 9 oldu 10 oldu 11 oldu yok aramıyorlar.. annemi aradım kötü haber vermeye gönülleri razı gelmiyor mu ne aramıyorlar dedim bana da öyle geldi ama üzülme her işte bir hayır vardır derken telefonum çaldı annemi nasıl kapatıp dönüş yaptım anlatamam telefonda bu defa hiç tanışmadığım başka bir embriyolog vardı ve sesi de biraz gergin ve ciddi geliyordu lütfen dedim gelişimi durdu demeyin yok hayır gayet beklenen şekilde gelişti bugün 8 hücreli olarak dondurduk dedi. Kalite bilgisi verir misiniz dedim grade 2 olduğunu söyleyince orta yani dedim 3. Günde 7 8 hücreli en idealdir grade 1 ve 2 de iyi kabul edilir şuan iyi kalite diyebilirim dedi kapattık sevinçten ağladım. Düşünsene 10 gün önce ayy 2 embriyo olursa strese girerim en az 3 olması lazım bilmemne diye salak salak konuşurken blastokiste bile götürülmeyen tek embriyoma nasıl sevindim çünkü umut demekti o.. şimdi transferi bekliyorum diyeceğim o ki senin umudunda şansında benden daha fazla bu forumda çok okudum çoğu doktorun transfere gerek görmeyeceği kadar küçük ve düşük kalite embriyoların tuttuğunu.. 2 küçük savaşçın var herşeye rağmen seni bırakmıyorlar ve bu azimle de dünyaya gelecekler inşallah
Canım spermde morfoloji kaçtı veya kaç tane yerinde hareketli sperm vardı. Spermiogram testi sonucunu soruyorum
Tamam canım senin yumurtanda sorun yok arkadaşım yani kendini o anlamda kasma ki daha stressiz yönetebil diye sordum eşin için takviye vs verildi miEn sonki sonucumuz bu şekildeydi ama mikroskopla falan bakıldığında hareketli spermler görünüyor dendi
Farklı bi doktorda takviye kullandık normalde morfoloji ve sayı da düşüktü canım takviyelerden sonra bu sonuca geldik morfoloji de sıfırdı sayımız 2 milyonduTamam canım senin yumurtanda sorun yok arkadaşım yani kendini o anlamda kasma ki daha stressiz yönetebil diye sordum eşin için takviye vs verildi mi
Ne güzel yanıt almışsın canım en azından. Besin olarakta iyi beslensin canım her sabah yumurtası eksik olmasın mesala çiğ fındık çiğ badem havuç suyu nar suyu ceviz balık bir sonraki transfere kadar baya toparlar takviye ne verdi biz promen kullanıyoruzFarklı bi doktorda takviye kullandık normalde morfoloji ve sayı da düşüktü canım takviyelerden sonra bu sonuca geldik morfoloji de sıfırdı sayımız 2 milyondu
Bize önceki doktor klomen falan vemişti ilaç olarak takviye de lcarnitin falan vermişti kuzumNe güzel yanıt almışsın canım en azından. Besin olarakta iyi beslensin canım her sabah yumurtası eksik olmasın mesala çiğ fındık çiğ badem havuç suyu nar suyu ceviz balık bir sonraki transfere kadar baya toparlar takviye ne verdi biz promen kullanıyoruz
Tamam kuzucum takviyeler uzun sürede başarı oranını yükseltir zaten şimdi ne kadar bekliceksin diğer transferiBize önceki doktor klomen falan vemişti ilaç olarak takviye de lcarnitin falan vermişti kuzum
Gelişimi günüyle uyumlu gibi görünen iki tane var ama orta kalite gibi bir şeyler söyledi çok anlayamadım odaklanamadım sanırım şoktan. Yarın tekrar arayıp o ikisi için bilgi verecek ona göre de bir yol belirleriz kuzucum ben de bilmiyorumTamam kuzucum takviyeler uzun sürede başarı oranını yükseltir zaten şimdi ne kadar bekliceksin diğer transferi
Ha daha onlar transfer edilecekGelişimi günüyle uyumlu gibi görünen iki tane var ama orta kalite gibi bir şeyler söyledi çok anlayamadım odaklanamadım sanırım şoktan. Yarın tekrar arayıp o ikisi için bilgi verecek ona göre de bir yol belirleriz kuzucum ben de bilmiyorum
Transfer edilemeyebilir gibi anladım çünkü yarına çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum dedi doktor canımHa daha onlar transfer edileceke canım o zaman hiç endişe etme olmuştur burda 3ab kalitesi olanda çok kişi hamile 5aa olur tutunamayan da var. Kalbini karartma
Yarına çıkarsa Allahın izniyle transfer sonunda ümitsiz olmak yok tutacak mı diye rahmi kasıp strese girmeye de gerek yok. Ola ki olmadı diğer opuya kadar güzel bir beslenme takviye ile hallolur hiç canını sıkma otomatik makinelerde 0 gözükebilir hareket ama manuel de kaliteli spermler seçiliyor zatenTransfer edilemeyebilir gibi anladım çünkü yarına çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum dedi doktor canım
Amin Rabbim bu yolda hepimizin yareni olsunYa size ne diyim bilmiyorum gerçekten gözlerim doldu eşime de gösterdim sabahtan beri o da çok durgun moralsizdi yazınızdan sonra o da umutlandı Allah sizden razı olsunbizi çok mutlu ettiniz rabbim de sizi mutlu etsin
İnşallah umutsuzluğum boşa çıkar her şey çok güzel olurYarına çıkarsa Allahın izniyle transfer sonunda ümitsiz olmak yok tutacak mı diye rahmi kasıp strese girmeye de gerek yok. Ola ki olmadı diğer opuya kadar güzel bir beslenme takviye ile hallolur hiç canını sıkma otomatik makinelerde 0 gözükebilir hareket ama manuel de kaliteli spermler seçiliyor zaten
Olucak Allah’ın izniyle hiç kalbini karartma canımİnşallah umutsuzluğum boşa çıkar her şey çok güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?