- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
Merhaba değerin kaça kadar cıkıyor? Regl düzenini bozacak kadar yüksek mi? Benim hic dengemi bozmamasına ragmen ve en yüksek 64lere cıkmasına ragmen makroprolaktin testi yaptırdım bunun sonucu sana şunu söylüyor vücudun stresyen mi prolaktini yükselmiş yoksa sende başka sıkıntı mı var. O tests sonucuna göre sebep stres değilmiş beyin mr cekilmemi istedi doktorum ve iki farklı minik adenomum varmıs beynimde. D...x isimli ilac bunu baskılayıp adetini düzene koymaya da birebir ayrıca. Seninki cözümsüz dert değil. Eşine gelirsek de Emre bakırcıoğlu recai pabuccu ya da kaan aydosa gidip görünmeli belki kanal filan tıkalıdır basit bir işlemle açılır belki hic bulunamaz tese yapılır. Hee bunu nerden biliyorsun dersen benim eşim azosperm değildi ama morfolojisi berbattı 2 yıl denedik normal yolla olmadı tüp bebekle hamile kaldım.Aynı sürecte baska bir arkadası azıspermdi derdini öğrenince bizim gibi doğal yol diye cırpınmadıgından hemen tüpbebek yaptı bulunan spermiyle ve ilk denemede hamile kaldı suan cocugu 1 yasında yani hic yüreğini karartmaBu basligi derdimi paylaşma amacıyla aciyorum.
hiperprolaktinoma teshisi yani asiri prolaktin yuksekligi yasiyorum.
sanirim artan prolaktinin etkisiyle son birkac aydir asiri derecede anne olmak istiyorum. ancak 1 ay öncesinde esimin azosperm oldugunu öğrendik. bende asiri yuksek prolaktin ve 4 yilda epey buyumus bir miyom var. baska saglik sorunlarım da var.
31 yasindayim. yas faktoru devreye girdi artik.
eşime tedavi tutacak mi tutmayacak mi belli degil. sperm cikisi 0 cunku. yani ne olacak belli değil. bulunabilir de olmayabilir de.
benzer durumlari yasamis, hislerimi anlayan, tedavi olan, olmayan, bebegi olan olmayanlardan "yaşım geciyor artik bebek isi zorlasiyor, bu is nasil olacak" fikri eziyetine yorum bekliyorum.
edit: esimi iyi bir tup bebek merkezinde tedavi olmaya NASIL IKNA EDEBILIRIM...
Merhaba değerin kaça kadar cıkıyor? Regl düzenini bozacak kadar yüksek mi? Benim hic dengemi bozmamasına ragmen ve en yüksek 64lere cıkmasına ragmen makroprolaktin testi yaptırdım bunun sonucu sana şunu söylüyor vücudun stresyen mi prolaktini yükselmiş yoksa sende başka sıkıntı mı var. O tests sonucuna göre sebep stres değilmiş beyin mr cekilmemi istedi doktorum ve iki farklı minik adenomum varmıs beynimde. D...x isimli ilac bunu baskılayıp adetini düzene koymaya da birebir ayrıca. Seninki cözümsüz dert değil. Eşine gelirsek de Emre bakırcıoğlu recai pabuccu ya da kaan aydosa gidip görünmeli belki kanal filan tıkalıdır basit bir işlemle açılır belki hic bulunamaz tese yapılır. Hee bunu nerden biliyorsun dersen benim eşim azosperm değildi ama morfolojisi berbattı 2 yıl denedik normal yolla olmadı tüp bebekle hamile kaldım.Aynı sürecte baska bir arkadası azıspermdi derdini öğrenince bizim gibi doğal yol diye cırpınmadıgından hemen tüpbebek yaptı bulunan spermiyle ve ilk denemede hamile kaldı suan cocugu 1 yasında yani hic yüreğini karartma
Konuyla ilgili pek bir bilgim yok .İnşallah bebişin olur .Sadece dikkatlı beslenmenizi öneririm .Neler yememiz gerektiğini artık biliyoruz . Bende pco varmış .adetlerimde duzensizlik vardı . Abur cubur o çikolata yok mu çok severdim . Abur cubur yememeye başladım karbonhidratı da azalttım ve adetlerim düzeldi .
52 prolaktinle hamile kaldiniz, masallah supersiniz:)Merhabalar öncellikle bende şubat ayında prolaktin seviyemin yüksek olduğunu öğrenmiştim hatta burada bununla ilgili bir konu açmıştım. İlk gittiğim doktor bunun gebeliğe engel olduğunu söyleyip Dostinexi vermişti ve bende 1 ay kadar bir süre kullanmıştım. Hiç bir etkisi olmamştı. Ayrıca 3,5 yıldır hashimato trioid hastasıyım.
Ve doktorumu değiştirip uzun bir araştırma sonucunda haziran ayında gittiğim doktor asla prolaktin için ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi ve ilaç vermedi. Bu arada değerim 52 idi. Sizin nasıl tabii bilemiyorum.
Bunların yanında antidepresan kullanıyordum.
Ve şu an 8 haftalık gebeyim. Değerlerim kendine kendine düzene girdi belki stres yapmayı bıraktım (haziran ayında ayrıca düzenli olarak spor yapmaya başladım ben buna bağlıyorum)
Zor bir süreç gerçekten yaşamayan bilemez, allah yardımcınız olsun. Bir an önce hayalinize kavuşmanız dileğiyle
52 prolaktinle hamile kaldiniz, masallah supersiniz:)
boyle guzel haberleri olup okuyanlar yazin lutfen bana cok buyuk 1 moral kaynagi oluyorsunuz...
4 kez tüp bebek tedavisi gördüm ve hala bir bebeğim yok.Eşimde de bende de bir sıkıntı yok.Ben polistik overliyim.Ama ne kilom var ne de hormonlarda sıkıntı.Düzenli adet görüyorum.Yumurtlama düzeninin de olduğunu söylüyor doktorlar ama olmuyor.İlk tüp bebeği arkadaşımın kardeşi ile aynı merkezde yaptırdık.Arkadaşımın kardeşinde sadece 5 tane sperm vardı.Ameliyatla alındı spermler ve 3 tanesi sağlıklı çıktı.Doktorlar çok ümitlenmeyin dedi onlara.Bize de herşey yolunda pozitif sonuç bekliyoruz dediler.Sonuç onların bebeği belki 4 yaşında bizim hala yok.Bu işler nasip kısmet.Tedavinizi olun gerisi Rabbime kalmış.Hayırlısıyla nasip eder insallah.Bu basligi derdimi paylaşma amacıyla aciyorum.
sanirim artan prolaktinin etkisiyle son birkac aydir asiri derecede anne olmak istiyorum. ancak 1 ay öncesinde esimin azosperm oldugunu öğrendik. bende asiri yuksek prolaktin ve 4 yilda epey buyumus bir miyom var. baska saglik sorunlarım da var.
eşime tedavi tutacak mi tutmayacak mi belli degil. sperm cikisi 0 cunku. yani ne olacak belli değil. bulunabilir de olmayabilir de.
benzer durumlari yasamis, hislerimi anlayan, tedavi olan, olmayan, bebegi olan olmayanlardan "yaşım geciyor artik bebek isi zorlasiyor, bu is nasil olacak" fikri eziyetine yorum bekliyorum.
4 kez tüp bebek tedavisi gördüm ve hala bir bebeğim yok.Eşimde de bende de bir sıkıntı yok.Ben polistik overliyim.Ama ne kilom var ne de hormonlarda sıkıntı.Düzenli adet görüyorum.Yumurtlama düzeninin de olduğunu söylüyor doktorlar ama olmuyor.İlk tüp bebeği arkadaşımın kardeşi ile aynı merkezde yaptırdık.Arkadaşımın kardeşinde sadece 5 tane sperm vardı.Ameliyatla alındı spermler ve 3 tanesi sağlıklı çıktı.Doktorlar çok ümitlenmeyin dedi onlara.Bize de herşey yolunda pozitif sonuç bekliyoruz dediler.Sonuç onların bebeği belki 4 yaşında bizim hala yok.Bu işler nasip kısmet.Tedavinizi olun gerisi Rabbime kalmış.Hayırlısıyla nasip eder insallah.
Büyük konuşmak gerçekten kötü birseyyasa hic takilma.38 yaşında kocası 42 yaşında arkadaşım 6 ayda hamile kaldı düşük yapti dusukten sonra 8.ayda yine hamile kaldi çocuğunu kucağına aldi.hatta menopoz asamasindayim çocuğum olmaz diyordu.24 yaşında arkadaşım millete inat çatır çatır doğuracam dedi yıllardır çocuğu olmuyor.nasip işi gerçekten.
evet ancak fiyatı cok yuksek ve suresi cok uzun.. zaten esim fiyati duyunca asla dedi.sperm sayisini cogaltmak icin cemalettin peruyu arastirin derim. bu alanda başarılı oldugunu ve cok az olanlarda bile artirdigini duymustum. hem bitkisel seyler falan da oneriyor sanirim.
Prolaktin yüksekliğiniz düzene sokulmalı ve myomektomi olmanız gerekebilir. Azospermi doğal yollardan gebeliği engelleyen bir durum.Bu basligi derdimi paylaşma amacıyla aciyorum.
Prolaktin yüksekliğiniz düzene sokulmalı ve myomektomi olmanız gerekebilir. Azospermi doğal yollardan gebeliği engelleyen bir durum.
İyi bir tüp bebek merkezinde ikinizin de tedavi olmanız gerekir.
Nasıl ikna ederim sorunuz bana şunu düşündürdü. İkiniz bu işin bu psikolojik sürecini yüklemeye hazır mısınız?
Eşiniz bebek sahibi olmak istiyorsa iknaya gerek yok.
GenetikSize yanlis teshis konulmus pco olmasi icin yumurtalikta kistlerin yani pco gorunumun olmasi gerek ve hormonlarin sikintili olmasi gerek lh/ fsh orani 3ten fazla olmali
Kilo ve adet duzensizligi 2 gruba ayriliyo bazisi duzenli adet olur ultrasonla muaynede ortaya cikar pco oldugu ( adet rahmin gozyaslari denir yumurta dollenmeyince adet olursunuz ama her adette yumurtaniz olusmaolistik hormonal degisimde adet icin yeterli sizinki oyle )
bazisi 35-40 yasina kadar asla 2ay ust uste adet olamaz
Kiloda pcodan kaynakli insulin direnci olanlarda olur
Lutfen baska drada gidin bekli genetik hastaliginiz var boyle durumlardada uzun yillar bebek sahibi olunmaz genetik danismanlik alin
2 ayri merkezde yapıldı benim tüp denemelerim.Sadece tüp bebek merkezleri değil muayene olduğum tüm doktorlar polistik overli olduğumu söylüyor.İnsülin direncim var zaten.Kilo sıkıntım yok ama çünkü uzun zamandır beslenme ve sporla destekliyorum.Genetik testlerimiz de yapıldı bizim.Bir sıkıntı yok testlerde.En son embriyolara genetik test önerdiler.Size yanlis teshis konulmus pco olmasi icin yumurtalikta kistlerin yani pco gorunumun olmasi gerek ve hormonlarin sikintili olmasi gerek lh/ fsh orani 3ten fazla olmali
Kilo ve adet duzensizligi 2 gruba ayriliyo bazisi duzenli adet olur ultrasonla muaynede ortaya cikar pco oldugu ( adet rahmin gozyaslari denir yumurta dollenmeyince adet olursunuz ama her adette yumurtaniz olusmaz hormonal degisimde adet icin yeterli sizinki oyle )
bazisi 35-40 yasina kadar asla 2ay ust uste adet olamaz
Kiloda pcodan kaynakli insulin direnci olanlarda olur
Lutfen baska drada gidin bekli genetik hastaliginiz var boyle durumlardada uzun yillar bebek sahibi olunmaz genetik danismanlik alin
evet ing. var bunu izleyecegim şimdi.
surekli 35 yastan sonra riskli, rezervler bitiyor vs duya duya moralmen sifirlaniyorsun... aslinda dogru artik ekonomik ozgurlugu kazanmak, yuksek tahsil, vb sebepler gec evleniyor bayanlar... fıstık gibi de doğuruyor.
benim evliligim belli bi sure sonra oturdu. ilk zamanlar cocuk deneseydik olurmu bilemem. bende o donem miyom yoktu. prolaktin normaldi ama eşimin azosperm sorunu belki o donem vardi. denesek olur olmaz idi bilemiyorum ama o donem cocuk icin uygun degildi. bugun birkac kez "keske" ve "acaba" erken buldum kendimi... aksamdan beri düşünüyorum. ben ancak olgunlastim -ki hala kendimi cocuk gibi hissettigim oluyor-, kafamda bazi seyleri ancak oturtabildim, psikolojimi yonetmeyi ancak ogrenebildim, ailesel cok ciddi bir sorunum var ancak kabullenebildim onu, esimin huylarini ancak kabullenebildim, bu liste uzayip gidiyor.
herseyin bir nedeni vardir diyorum kendime. ama babam torun gormek istiyor artik. ailesel sıkıntımız onu cok yordu. bu torun ona bir dayanak olacak belki. her konusmamizda bana tedavinizi olun diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?