Moralim cok bozuk...Bu saatten sonra nasil olacak?

Merhaba değerin kaça kadar cıkıyor? Regl düzenini bozacak kadar yüksek mi? Benim hic dengemi bozmamasına ragmen ve en yüksek 64lere cıkmasına ragmen makroprolaktin testi yaptırdım bunun sonucu sana şunu söylüyor vücudun stresyen mi prolaktini yükselmiş yoksa sende başka sıkıntı mı var. O tests sonucuna göre sebep stres değilmiş beyin mr cekilmemi istedi doktorum ve iki farklı minik adenomum varmıs beynimde. D...x isimli ilac bunu baskılayıp adetini düzene koymaya da birebir ayrıca. Seninki cözümsüz dert değil. Eşine gelirsek de Emre bakırcıoğlu recai pabuccu ya da kaan aydosa gidip görünmeli belki kanal filan tıkalıdır basit bir işlemle açılır belki hic bulunamaz tese yapılır. Hee bunu nerden biliyorsun dersen benim eşim azosperm değildi ama morfolojisi berbattı 2 yıl denedik normal yolla olmadı tüp bebekle hamile kaldım.Aynı sürecte baska bir arkadası azıspermdi derdini öğrenince bizim gibi doğal yol diye cırpınmadıgından hemen tüpbebek yaptı bulunan spermiyle ve ilk denemede hamile kaldı suan cocugu 1 yasında yani hic yüreğini karartma

basliga Cok mesaj yazan oldu prolaktin ve miyom bir sekilde çözülüyormuş şükür. bunu iyice anladim.

onemli olan esimin tedavisi o da ikna edersem insallah tesekkur ediyorum.

bugun ultrason cekildigim yerde genel cerrah doktoru müsaitti ona sordum da cikolata yemeyin dedi prolaktin için. cikolata ve abur cuburla bugun itibariyle iliskimi kestim.

Merhabalar öncellikle bende şubat ayında prolaktin seviyemin yüksek olduğunu öğrenmiştim hatta burada bununla ilgili bir konu açmıştım. İlk gittiğim doktor bunun gebeliğe engel olduğunu söyleyip Dostinexi vermişti ve bende 1 ay kadar bir süre kullanmıştım. Hiç bir etkisi olmamştı. Ayrıca 3,5 yıldır hashimato trioid hastasıyım.

Ve doktorumu değiştirip uzun bir araştırma sonucunda haziran ayında gittiğim doktor asla prolaktin için ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi ve ilaç vermedi. Bu arada değerim 52 idi. Sizin nasıl tabii bilemiyorum.

Bunların yanında antidepresan kullanıyordum.
Ve şu an 8 haftalık gebeyim. Değerlerim kendine kendine düzene girdi belki stres yapmayı bıraktım (haziran ayında ayrıca düzenli olarak spor yapmaya başladım ben buna bağlıyorum)

Zor bir süreç gerçekten yaşamayan bilemez, allah yardımcınız olsun. Bir an önce hayalinize kavuşmanız dileğiyle

52 prolaktinle hamile kaldiniz, masallah supersiniz:)

boyle guzel haberleri olup okuyanlar yazin lutfen bana cok buyuk 1 moral kaynagi oluyorsunuz...

4 kez tüp bebek tedavisi gördüm ve hala bir bebeğim yok.Eşimde de bende de bir sıkıntı yok.Ben polistik overliyim.Ama ne kilom var ne de hormonlarda sıkıntı.Düzenli adet görüyorum.Yumurtlama düzeninin de olduğunu söylüyor doktorlar ama olmuyor.İlk tüp bebeği arkadaşımın kardeşi ile aynı merkezde yaptırdık.Arkadaşımın kardeşinde sadece 5 tane sperm vardı.Ameliyatla alındı spermler ve 3 tanesi sağlıklı çıktı.Doktorlar çok ümitlenmeyin dedi onlara.Bize de herşey yolunda pozitif sonuç bekliyoruz dediler.Sonuç onların bebeği belki 4 yaşında bizim hala yok.Bu işler nasip kısmet.Tedavinizi olun gerisi Rabbime kalmış.Hayırlısıyla nasip eder insallah.

sperm sayisini cogaltmak icin cemalettin peruyu arastirin derim. bu alanda başarılı oldugunu ve cok az olanlarda bile artirdigini duymustum. hem bitkisel seyler falan da oneriyor sanirim.

Size yanlis teshis konulmus pco olmasi icin yumurtalikta kistlerin yani pco gorunumun olmasi gerek ve hormonlarin sikintili olmasi gerek lh/ fsh orani 3ten fazla olmali
Kilo ve adet duzensizligi 2 gruba ayriliyo bazisi duzenli adet olur ultrasonla muaynede ortaya cikar pco oldugu ( adet rahmin gozyaslari denir yumurta dollenmeyince adet olursunuz ama her adette yumurtaniz olusmaz hormonal degisimde adet icin yeterli sizinki oyle )
bazisi 35-40 yasina kadar asla 2ay ust uste adet olamaz
Kiloda pcodan kaynakli insulin direnci olanlarda olur
Lutfen baska drada gidin bekli genetik hastaliginiz var boyle durumlardada uzun yillar bebek sahibi olunmaz genetik danismanlik alin

Büyük konuşmak gerçekten kötü birsey

Benim ilk çocuğumdan önce prolaktinim yüksekti. Doktor 3 aylık bir tedavi öngördü. 1 ay ilaç kullanıp çocuk fikrinden vazgeçip tedaviyi bıraktım ama sonrasında kendiliğinden hamile kaldım. Diğer konuyla ilgili bilgim yok malesef.

sperm sayisini cogaltmak icin cemalettin peruyu arastirin derim. bu alanda başarılı oldugunu ve cok az olanlarda bile artirdigini duymustum. hem bitkisel seyler falan da oneriyor sanirim.
evet ancak fiyatı cok yuksek ve suresi cok uzun.. zaten esim fiyati duyunca asla dedi.

az once kanimi verdim. hastanede kan icin tup verme makinesi bozuldu. yarimsaat uzun kuyrukta bekledim. sonra diger yandan barkod aldik kimimiz. sonra kan kayit bolumunden millet ustumuze cika cika tuplerimizi aldik ellerimize. koskoca egitim ve aras. hastanesinde teknik ekip yok, millet 45dk kuyrukta bekliyor. bu olaylar bagkur zamanlarinda kalmisti. artik 2018 yılındayız!

7bucuk 8 arasi verilmesi gereken kani anca verdim. bu stresle ben prolaktin hormonu olsam yukselmekte cok hakliyim yuksek çıkardım yani.

ekleme: Allah kimseyi hastaneye dusurmesin. Rabbim maddi imkani olmadan buralara mecbur kalan vatandasimi vicdanlı saglik çalışanları ile karşılaştırsin. az once arkadasimin arkadasinin bir hastanede sezeryan sonrasi yanlis kan verilmesi ile vefat ettigini ogrendim. sezeryani yapan prof "ben normal dogum onermistim sezeryani kendi istedi" deyip ... ah neyse konuşamicam

Prolaktin yüksekliğiniz düzene sokulmalı ve myomektomi olmanız gerekebilir. Azospermi doğal yollardan gebeliği engelleyen bir durum.
İyi bir tüp bebek merkezinde ikinizin de tedavi olmanız gerekir.
Nasıl ikna ederim sorunuz bana şunu düşündürdü. İkiniz bu işin bu psikolojik sürecini yüklemeye hazır mısınız?
Eşiniz bebek sahibi olmak istiyorsa iknaya gerek yok.

istiyor tedavi icin tup bebek merkezine gitmeyi maddi acidan kulfetli oldugu icin istemiyor.

ben bir yolunu bulacagim tesekkurler.

Genetik
2 ayri merkezde yapıldı benim tüp denemelerim.Sadece tüp bebek merkezleri değil muayene olduğum tüm doktorlar polistik overli olduğumu söylüyor.İnsülin direncim var zaten.Kilo sıkıntım yok ama çünkü uzun zamandır beslenme ve sporla destekliyorum.Genetik testlerimiz de yapıldı bizim.Bir sıkıntı yok testlerde.En son embriyolara genetik test önerdiler.

Baban olsa dahi sizin aile planlamanizin üzerine laf söz hakki yoktur. Ayni seyi kayinpederin dese ne olurdu sence?

Bir çoçuk ayrica bir dayanakdegildir, baska insani iyi his ettirmek için yapilmaz. Bu çoçuga çok agir bir misyon yüklemek olur. Cocuga bakmak o kadar kolay degil bir kere. Insan manevi anlamda çok güçlü olmali. Onun verdigi uykusuzlugu, hormon degisikligi, fiziksel degisikligi, yorgunlugu, toplumun "ben senden hersey daha iyi biliyorum" baskisi,.. Liste uzar da gider.

Yani lütfen keske deme. O çoçuk güçlu bir anne baba hak ediyor. Eninde sonunda çoçuk olacak ama önemlisi zemini saglamlastirmak. Eger atiyorum evliligin hazir olmadigi anda olsaydi çoçuk, her gün esin ile tartisarak sifir bir moral ile çoçuga bakardin. Cocuklar herseyide his eder.

Moralini bozma. Birçok azosperm teshisi olanlar baba oluyor. Iyi bir tüp merkezine bas vurmalisin. Esinde yemegine dikkat etsin. Sigara içiyorsa tamamen biraksin. Keçiboynuzu bu konuda fayda ediyormus. Pozitif düsün.

Baban bir daha laf etse kibar bir sekilde "bu konu üzerine konusmak istemiyorum baba, elbette ben ve esim dogru zamani biliyoruz" gibi laflar et. Baskalari seni baskilamasina izin verme. Esin ile arani iyi tut. Birbirinizi sevin. Sadece çoçuk için sevismeyin. Gezin tozun, evliliginizin tadini çikarin.

Nasipse olur. 30 lu yaslardayim diye stress yapmayin tedavinizi olun bekleyin. Ben cok taniyorum ilk cocugunu 38 yasinda kucagina alan. Allah Dan herseyin hayirlisini isteyin. Iyi sanslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…