Moralim cok bozuk...Bu saatten sonra nasil olacak?

Yas olayina hic takilmayin. Zaten herkes artik 30undan sonra doguruyor. Arti bu "35ten sonra bebek yapma sansin azaliyor" olayi o kadar bilimsel degilmis. Hatta yanlismis. Inglizcen varmi bilmiyorum, ama asagdaki video'yu izlemeni tavsiye ederim.

Cocuk icin en önemli unsur hazir olmaniz. Evliligin iyi gitmesi ve maddi olarakta bir cocuga bakabilmenizdir.

 
Yemediyseniz daha yemeyin
Verilen barkoddan sonuçlara bakarsınız yarın yazın buraya
1 haftadir hic istahim yok dogru duzgun yemiyorum.

bugun sadece biraz pide yemistim. sabah tansiyonum dusmemesi icin az once bisiler yedim mesaji da simdi gordum sabah zaten hastanede kan sırası gelmesini beklemek 8 bucugu bulur. tam 12 saat olmus oluyor sanirim idealdir. yatana kadar su icsem sıkıntı olmuyodu degilmi
 
insallah cok tesekkur ediyorum. o da yuksek bende.

bakalim yarinki sonuclar ne cikacak. belki de gecen sure icinde dusmustur. en son 3 sene once test vermistim.
 
Ben yaşadım , tüp bebek bölümünde bizim gibi çok kişi var dertlesiyoruz. Zaten bizi de bizden başka kimse anlayamıyor..

Sol tarafta kistim var, polip sebebiyle kürtaj geçirdim, sol tupumun tıkalı olduğunu rahim filmiyle öğrendim (50 dk açmaya çalıştılar anestezi almadim ve canım çıktı)

Bütün bunlara rağmen Dr sağ taraf temiz gebe kalabilirsin dedi. Esin test yapsın bir de ona bakalım dedi. Ve hayatımızın şoku eşimin sperm sayısı 3 çıktı, morfoloji bozuk , hız kötü.. 1 ay keçiboynuzu kürü yaptım sonra ikinci testi yaptı sayı 6 milyona çıkmıştı ama hala morfoloji ve hız kötüydü. Tüp bebek dedi doktorlar ama eşim ikna olmadı , haberlerde karışan embriyolar la ilgili birşeyler çıkmıştı . İstemiyorum dedi.

Sonra ikna oldu. Şöyle ki tüp Bebek için hastanelerde ön görüşme yapıyorsun muayene ücreti alınmıyor. Bir gidelim ne kaybederiz dedim. Kabul etti , gittik doktor çok guleryuzlu bir kadındı sonuçlarımizi gösterdik detaylıca açıkladı. Eşim oracıkta kabul etti.

Şu an 2 aylık hamileyim Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah kalbinizi ferah tutun tıp çok ilerlemiş durumda herşeyin çaresi var. Eşinizi bir an evvel on görüşmeye götürün
 
* yaşınız asla ileri değil,
* prolaktininizi ilaçla anında düşerürler,
* miyomunu laparoskopiki ile alırlar. İyi bı hekime olursan hiç sıkıntı yaşamazsınız.
* amh testi önemli önemlidir. Amh testiniz düşük degilse sorun yoktur. Keza düşük çıksa bile öyle böyle yumurta büyütülüyor.
* eşiniz asla telefon olan odada uyumamalı ve cebinde taşımanalı.
Azosperm'i konusunu bilmiyorum. Azosperm'i konuları var. Oradaki arkadaşlarla iletişime geçerseniz size mutlaka bilgi vereceklerdir.
 
Konu ile alakasız olacak ama ben şiddetli baş ağrıları yaşıyorum ve ben dede prolaktin yüksek.acaba siz dede baş ağrısı var mı bu ağrıya prolaktin mi sebep oluyor
 

evet ing. var bunu izleyecegim şimdi.

surekli 35 yastan sonra riskli, rezervler bitiyor vs duya duya moralmen sifirlaniyorsun... aslinda dogru artik ekonomik ozgurlugu kazanmak, yuksek tahsil, vb sebepler gec evleniyor bayanlar... fıstık gibi de doğuruyor.

benim evliligim belli bi sure sonra oturdu. ilk zamanlar cocuk deneseydik olurmu bilemem. bende o donem miyom yoktu. prolaktin normaldi ama eşimin azosperm sorunu belki o donem vardi. denesek olur olmaz idi bilemiyorum ama o donem cocuk icin uygun degildi. bugun birkac kez "keske" ve "acaba" erken buldum kendimi... aksamdan beri düşünüyorum. ben ancak olgunlastim -ki hala kendimi cocuk gibi hissettigim oluyor-, kafamda bazi seyleri ancak oturtabildim, psikolojimi yonetmeyi ancak ogrenebildim, ailesel cok ciddi bir sorunum var ancak kabullenebildim onu, esimin huylarini ancak kabullenebildim, bu liste uzayip gidiyor.

herseyin bir nedeni vardir diyorum kendime. ama babam torun gormek istiyor artik. ailesel sıkıntımız onu cok yordu. bu torun ona bir dayanak olacak belki. her konusmamizda bana tedavinizi olun diyor.
 

radyasyon etkiliyor degilmi! ah o telefon hep cebinde hep odada. ah ah.. heryerinde... kaktus baglayacagim sirtina radyasyonu emsin diye.

amh testi sanirim benden bu surecte istenecek. benim en buyuk engelim prolaktin ve miyom duruyor şuan. iyi tarafindan bakmayi basaramadim son bikac gundur. ya hipofizde ur olsaydi? onu burundan girip müdahale ile çıkarıyorlar. (ben ameliyattan cok korkuyorum da)

gidip kendimi cimdikleyim biraz, olaylara iyi yanindan bakmadigim icin.
 

masallah cok sevindim.

tup bebek merkz. ile ilgili ilk soyledigimdeki tavri cok sert idi. onun tum tahlillerini toplayip ben ongorusmeye gittim. kendi gelmedi. sonra ben ona doktorun soylediklerini aktardim. ucretsiz gorustuler bak anlatti doktor dedim. "tabi daha sonra iyice yolacaklari icin ilkinde para almasalar da olur" dedi.

belki arastirma hastanesi rapor cikarirsa o raporla fiyat biraz iner, boylece ikna edebilirim. her halukarda stresli ve uzun bir süreç. Allah yardimcimiz olsun
 
Tövbe tövbe :):)
Ne hipofizde ur felan küçük Emrah a bağlamak yok :)
Sizde sorun yok ki.
Prolaktin yükselir bişey olmaz ki iki hapla aninda düşürülüyor.
Miyomunuzun bulunduğu yer bebek oluşumuna engel değilse aslında o bile sorun değil.
Eşinize yanlız söyleyin bu işler para dökmeden asla olmuyor.
En iyi hekimleri bulmak gerek bu işlerde.
Devlette hiç bir Özel teknik ve ileri seviye aletler yok. Boşa zamanını harcamasın eşiniz.
 

Ay beni gulumsettin, kucuk emrah:) sagolasin...

uzun suredir issizdi yeni bir ise basladi. is acayip yogun ve stresli. 2 gundur orda kaliyor. eve bile gelemiyor. uygun zamanini beklemem en dogrusu olacak sanirim ama ne zaman bu konulari acsam kapattiriyor.

iyi yanindan bakayim; 2 senedir verdiremedigim sperm testini verdi, ve test sonrasi istenen gen tarama testini vermeyi kabul etti. test randevusu pazartesi, ama isi bahane edip gitmemezlik yapma ihtimali cok yuksek. bir sekilde ikna etmem lazim ama adam saatli bomba bildigin.
 
Bana da söyler misiniz acaba hangi tüp bebek merkeziydi? Evladınızı Allah bağışlasın.
Düzeltme: Cevabınızı sonradan gördüm Bursa'ymış, teşekkürler paylaştığınız için.
 
İlaçlar ve tedavi aşağı yukarı 10.000₺ tutuyor. Ama yıllarca çocuk sahibi olamamaktan yada hayat boyunca hiç evlat sahibi olmamaktan iyi değil midir. Bence değer eşinizin başka kaygıları var gibi. Aslına bakarsanız bu tedavide olan hep kadına oluyor ilaçlar vs. İnsan mahfoluyor. Ama nedense eşi ikna etmekte bize düşüyor işin garip tarafı.

Allah yardımciniz olsun. Dualarimdasiniz inşallah bir an evvel ikna olur
 

insallah cok sagolun
doktora cok zor giden biri. senelerdir midesi icin gitmesini soylemistim. beni dinlemedi. bir sabah dayanamayacağı bir agriyla uyandi, zoraki klinige goturdum saatlerce sancı sonrasi patlamak uzere olan 1 safra kesesi, işlevini yitirmis 1 böbrek, özel bolgede kistler vs.. cikti meydana. ameliyat oldu. hersey ondan sonra ortaya cikti. önce kanser teshisi kondu sonra degil dendi, baska bir teshis kondu ve cok ciddi bir tedavi gördü. son testinin sonucunu bekliyorum insallah temiz cikar da o defter kapanir.
 
Allah yardimciniz olsun .sakin beni yanlış anlamayın bazıları baba olmayı hak etmiyorlar.rabbim yar ve yardimciniz olsun . (Ben esimi kastetmistim).
 
Konuyla ilgili pek bir bilgim yok .İnşallah bebişin olur .Sadece dikkatlı beslenmenizi öneririm .Neler yememiz gerektiğini artık biliyoruz . Bende pco varmış .adetlerimde duzensizlik vardı . Abur cubur o çikolata yok mu çok severdim . Abur cubur yememeye başladım karbonhidratı da azalttım ve adetlerim düzeldi .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…