Moralim çok bozuk

Belinayy25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
115
34
98
34
Merhaba arkadaşlar ben 3.5yıllık evliyim. 1.5 yaşında bir oğlum var.eşimin işi dolayısıyla ıspartada herkesten uzakta yaşıyoruz. Ailem İstanbul da yaşıyor. Şuan yazacağom şeyler kimse olmadığı için yalnız olduğum için içimi dökmek için yazıyorum. Benim İstanbul da yaşayan bir abi var evli pek görüşmeyiz numarasını değiştirdiği için arayamıyorum p da aramaz evlendim evleneli çok bekledim aramasını sonuçta kardeşiyim gurbette yalnızım. Neyse bir ablamda Erzincan da evli bu abimin ısrarıyla ablam İstanbul a annem ve abimin yanına tatile gitti. Abim sürekli bu ablamla görüşürür onun çocuklaryla konuşur ama bana uzak. Dün annemi aradım abimlerdeydi ablamla beraber görüntülü aradim ablam ve annem hariç kimse bir allahon selamıno vermediler hadi ben neyse dayısı olarak oğluma bakabilirdi çok zoruma gitti. Eşim dün işinden dolayı eve 1 saat geç geldi. Kaynım evdeydi salonda televizyon izliyordu. Telefondan abimin sesi geldi ablama soruyordu kaynı nerde diye odada oturuyor dedi ablam benim içinde o nerde dedi ablamda mutfakta bizimle konuiuyordu. Resmen neden evde ikisi yalnız diye ima etti o anda birşey söylemedim Allah'a ısmarladık dedim telefonu kapattom. Hayır kaynım çok düzgün bir insan abisi evde yokken varlığından haberim olmaz sessiz sakin abim nasıl böyle bir imada bulundu şaşırdim. Eşiminde bir kardeşi evli sürekli arar el kapısında belki o arayamaz ben arayayım der arar ama benim abim buraya geldim geleli bir kez olsun arayıp yerin yurdun nasıl dememiştir. Çok kırgınım hele dünden sonra iyice doldum benimle de konuşmasa yiğeniyle konuşabilirdi. Ablamın çocuklaryla sürekli konuşur görüntülü arar İstanbul a davet eder ama ben evlendim evleneli bir gün olsun İstanbul'a gel dememiştir bir akıl verin nasıl bir yol izlemem lazım...

Daha önce farklı sıkıntılar mı yasadınız acaba abinizle, hic sordunuz mu size karşı neden boyle diye? Belkide oda sizin aramanizi bekliyordur. Aranızda hicbirsey olmamasına rağmen böyleyese yapabileceğiniz birsey yok maalesef.
Ayrica kaynınızla ilgili yaptigi imada hoş değil gerçekten..

Çok aramasın,boşverin. Belli ki huzur kaçırmaya çalışıyor.

annenizle konuşsanız yada ablanızla. niye böyle davranıyor size? durduk yere böyleyse görmezden gelin. ne yapabilirsiniz ki?

Daha önce farklı sıkıntılar mı yasasınız acaba abinizle, hic sordunuz mi size karşı neden boyle diye? Belkide oda sizin aramanizi bekliyordur. Aranızda hicbirsey olmamasına rağmen böyleyese yapabileceğiniz birsey yok maalesef.
Ayrica kaynınızla ilgili yaptigi imada hoş değil gerçekten..

Hayır hatta büyük abimin düğünü vardo temmuzda İstanbul daydım gayet iyiydi aramız, oda eşiyle ağustos ta buraya bi otele tatile gelmişlerdi bir gün bizde kaldılar mutlu bir şekilde evlerine gittiler ben de anlam veremiyorum neden böyle yapıyor resmen dışlıyor

hep mi böyleydi? hani üvey kardeş gibi numarasının olmaması bile ilginç yan.

Yanlış anlaşılmak istemem genel yargı evde gelin hanım yalnızsa bir erkek evde oturmamalı. Bende böyle düşünüyorum. Erkek kardeşim gelsin ama kaynım kocam evde yokken gelmesin. Helede büyükse.
Abinizle ablan görüşüyor. Alin telini bayramlarda arayin kandillerde arayin. Sizde biraz çekip kendini onlar arasin demek yerine siz sıcak ve samimi davran. O nerde demek yerine abim ordami bi sesini duyayım deseydiniz keşke. O ssize uzak siz ona uzaksiniz arada belki hicbirsey yok. Yazdıklarımızdan böyle düşündüm.

annenizle konuşsanız yada ablanızla. niye böyle davranıyor size? durduk yere böyleyse görmezden gelin. ne yapabilirsiniz ki?
Dakikam yok yoksa arar sorardım görmezden gelemiyorum kardeş sonuçta zoruma gidiyor ben neysede oğlum var yiğeni sonuçta insan onun konuşur

El kapısı mı kaldı bu devirde?
Abinizle bir probleminiz vardir mutlaka. Durup dururken mi kesildi butun iletisiminiz?
Kayniniz sizinle beraber mi yaşıyor? Benim kaynim yok ama kayinpederimle bile evde yalniz kalmaktan hoşlanmıyorum. Biri birsey ima etse dislerini ağzına dökerim o ayrı konu ama rahat edemiyorum

Abinizle aranızdaki sogukluk icin bisey diyemiyorum ancak kim ne derse desin kaynınizin esiniz evde yokken sizde olmasinin hic bir mantigi ve aciklamasi yok bana göre. Yersiz, anlamsiz ve gereksiz.

Kendi evinde tv yok mu gitsin orada izlesin. Sakinmis sessizmis, iyiymis bunlar bi aciklama olmamalı bence. Bir kadin evde yalnizken kendi yakıni, kani olan erkekler disinda baska bir erkegin o eve rahatca girmesi, kendi evi gibi oturup tv falan izlemesi asla olacak bisey degil bana göre.

Gercekten dusunceli biri olsa zaten rahatsiz olur, sizi rahatsiz etmemek icin gelmez. Sonucta 5 yasinda cocuk degil di mi yasini almis bir delikanli ya da kocaman adam. Bu durumda yan gozle asla bakmayacak olsa da niye yetiskin bir kadinla kapali kapilar ardinda yanliz kaliyor ki.

Hicbirsey olmayacaksa da ne gerek var boyle bir risk almaya, bu tarz bir ortam yaratmaya. Fazla rahatlik iyi degil.

Bu arada boyle dusunmeyenlerin de kendi fikri, benim dusuncem bu ve isteğen istedigi gibi yasar, ben kendi yorumumu yaptım.

Yanlış anlaşılmak istemem genel yargı evde gelin hanım yalnızsa bir erkek evde oturmamalı. Bende böyle düşünüyorum. Erkek kardeşim gelsin ama kaynım kocam evde yokken gelmesin. Helede büyükse.
Abinizle ablan görüşüyor. Alin telini bayramlarda arayin kandillerde arayin. Sizde biraz çekip kendini onlar arasin demek yerine siz sıcak ve samimi davran. O nerde demek yerine abim ordami bi sesini duyayım deseydiniz keşke. O ssize uzak siz ona uzaksiniz arada belki hicbirsey yok. Yazdıklarımızdan böyle düşündüm.

genel yargı olması bu düşüncenin çirkinliğini ve yanlışlığını değiştirmez.

Hayır hatta büyük abimin düğünü vardo temmuzda İstanbul daydım gayet iyiydi aramız, oda eşiyle ağustos ta buraya bi otele tatile gelmişlerdi bir gün bizde kaldılar mutlu bir şekilde evlerine gittiler ben de anlam veremiyorum neden böyle yapıyor resmen dışlıyor
Ağustosdan beri sizde mi hiç aramadınız abinizi? Ben abimi onun beni aradıgından çok daha fazla ararim mesela, hatta arayinca unuttun beni niye aramıyorsun derim. Belki ablanizda abinizi arıyordur karsılıklı oluyordur bu.

Kaynımla aynı evde yaşıyoruz mecbur kovamam ya hem nişanlı yakında düğünü var evlenip gidecek. Abim ablama beni sordu o nerde diyerek ben demedim ben yine konuştum nasılsın dedim cevap bile vermediler ayrıca abimin eşide yanındaydı o bile konuşmadı. Numarasını yeni değiştirmiş bende yok onun öncesinde mesaj atardım oğlumun resmini gönderirdim ama o hiç aramaz sormaz gurbetteyim sonuçta bir defada onun arayıp sormasını isterim

Abinizle aranızdaki sogukluk icin bisey diyemiyorum ancak kim ne derse desin kaynınizin esiniz evde yokken sizde olmasinin hic bir mantigi ve aciklamasi yok bana göre. Yersiz, anlamsiz ve gereksiz.

Kendi evinde tv yok mu gitsin orada izlesin. Sakinmis sessizmis, iyiymis bunlar bi aciklama olmamalı bence. Bir kadin evde yalnizken kendi yakıni, kani olan erkekler disinda baska bir erkegin o eve rahatca girmesi, kendi evi gibi oturup tv falan izlemesi asla olacak bisey degil bana göre.

Gercekten dusunceli biri olsa zaten rahatsiz olur, sizi rahatsiz etmemek icin gelmez. Sonucta 5 yasinda cocuk degil di mi yasini almis bir delikanli ya da kocaman adam. Bu durumda yan gozle asla bakmayacak olsa da niye yetiskin bir kadinla kapali kapilar ardinda yanliz kaliyor ki.

Hicbirsey olmayacaksa da ne gerek var boyle bir risk almaya, bu tarz bir ortam yaratmaya. Fazla rahatlik iyi degil.

Bu arada boyle dusunmeyenlerin de kendi fikri, benim dusuncem bu ve isteğen istedigi gibi yasar, ben kendi yorumumu yaptım.
Abinin bu konunun üzerinde durması yanlıs değil mi, o an öyle denk gelmiştir , bilmiyorum belkide ayni evde yaşıyorlardır. Bende sizinle aynı düşünüyorum ama o anki şartları bilemeyiz

genel yargı olması bu düşüncenin çirkinliğini ve yanlışlığını değiştirmez.

Tabii orası öyle ama genel yargılarda herzaman gözümüzü kapatmamalıyız. Herşeyin bir adeti yolu yordamı var. Ima edilmesi hoş olmamış ama bunu başka türlü nasıl anlarsiniz ki. Ablanızdan abinizin telini alın. Arayıp sorun eğer sizi bu durum incitiyorsa sizinde atacak adlarınız vardır mutlaka

El kapısı mı kaldı bu devirde?
Abinizle bir probleminiz vardir mutlaka. Durup dururken mi kesildi butun iletisiminiz?
Kayniniz sizinle beraber mi yaşıyor? Benim kaynim yok ama kayinpederimle bile evde yalniz kalmaktan hoşlanmıyorum. Biri birsey ima etse dislerini ağzına dökerim o ayrı konu ama rahat edemiyorum
Gurbetteyim ailemden uzağım hep ben arayıp soruyorum bir defada abimin aramasını isterim. Evet kaynımla aynı evde yaşıyoruz bende istemiyorum ama benden öncede eşimle beraber burda çalışıyordu biz evlendikten sonra bizimle yaşıyor nişanlı zaten yakında düğünü var. Abimle bir problemim olmadığı için zaten aklım almıyor.

Back
X