Moralim çok bozuk

Ben bir önceki yazıya cevap vermiş bulundum katkınızla aynı evde yasıyormuşsunuz. Durum hakkında eleştirimi geri alıyorum mutlaka bir sebebi vardır.

Abinin bu konunun üzerinde durması yanlıs değil mi, o an öyle denk gelmiştir , bilmiyorum belkide ayni evde yaşıyorlardır. Bende sizinle aynı düşünüyorum ama o anki şartları bilemeyiz
Ben genel düsüncemi soyledim anlik konulari bilemeyiz tabii. Ama abi zaten sıcak degil, uzak, belki de bu tür seyleri onaylamadigi icin uzak duruyor bilemeyiz ki ama bir gercek var en cok hatamizi, kusurumuzu, eksigimizi, yanlisimizi aramizin iyi olmadigi insanlar gorur cunku o gozle bakarlar.

Onun icin derler ya düsmanindan cok sey ogrenebilirsin diye. Tabii burada dusmanlik var diye soylemiyorum.

Bi de bu hassas bir konu yani fark edilmeyecek, aman bosver deyip gecilecek bisey degil ama dedigim gibi bu konuda hassas olanlar icin. Tam yeri gelmisken de soylenilmesi bana dogru geldi, ki kiricı konusulmamis hatta açikca bile denmemis boyle olmamali seklinde ima edilmis.

Bunu soyleyene aslinda tesekkur etmek gerekir bana gore dogruya yönlendirdiği için.

ben konu sahibi değilim. sadece böyle çirkin düşüncelerin sorgulanmadan kabul edilmesi hoş değil. ikili ilişkiler genellenmemeli. bakın konu sahibinin abisi arayıp sormazken, kaynından rahatsızlık duymayabiliyor.

Kaynımşa beraber yaşıyoruz benden öncede eşimle birlikte burada çalışıp beraber kalıyorlardı nişanlı üstelik yakında düğünü var üstelik yakın akraba dayımın oğlu böyle düşünülmesi beni çok kırdı kovamam ya bende istemiyorum ama mecbur işi gücü burda ne yapabilirim.

Hayır arıyordum çocuğumun fotoğrafını gönderirdim ama şuan numarasını değiştirmiş arıyamıyorum

Abinin bu konunun üzerinde durması yanlıs değil mi, o an öyle denk gelmiştir , bilmiyorum belkide ayni evde yaşıyorlardır. Bende sizinle aynı düşünüyorum ama o anki şartları bilemeyiz
Evet beraber yaşıyoruz onunda ailesi burda değil bende istemem ama kovamam ya mecbur üstelik nişanlı yakında evlenip gidecek hem benden önce de eşimle beraber burda çalışıyorlardı

Ablamdan istedim bende de yok dedi

B Belinayy25 kaynınızla aynı evde yasamak zorundaymışsınız ve o evlenecekmiş yakında, bu durumda hayırlısı olsun bari bir an önce evlensin diyelim.

Abi konusuna da gelirsek benim de erkek kardesim benimle hiç iletisim kurmaz artik ben de aramıyorum. Hic bir sorunumuz da yok inanin.

Bana göre neden onun bencil biri olması ve benden bir menfaatinin bulunmaması. Erkekler bizler gibi merhametli değil çıkarı yoksa aynı kandan olsa da uzak durabiliyor.

Anne, babama uzulüyorum boyle bir evlat yetistirmenin hesabini verecekler ahirette diye. Ben rahatim elimden geleni yaptim bana gore ama zorlayamam ya beni ara, ilgilen diye. Siz de kardeslik gorevinizi yaptiginiz halde yakinlasamiyorsaniz baska ne yapabilirsiniz ki?

Abinizin dediklerine de üzülmeyin bu durumda herkes her istedigini diyor napalim biz de kafaya takmayarak yasayabiliyoruz.

Not: Dogrular söylenildiginde eger zarif bir uslup kullaniliyor ve iyi niyetle uyariliyorsa bence kirılmayın, hatta hic tanimadigi halde size zaman ayirip yazan kisilerin olmasina mutlu olun derim, ben oyle yapiyorum, bu forum da onun icin var zaten.

Son düzenleme:
Kaynım yabancı değil dayımın oğlu beraber yaşıyoruz onun ailesi de uzakta yoksa bende beraber yaiamayı istemem ama yıllardır burda çalışıyor üstelik yakında evlenecek abimin bunları bilmesine rağmen böyle söylemesi beni üzdü

O zaman beni en iyi anlayan sizsiniz bende her zaman aradım sordum ablam tanıdık bir şehirde yaşıyor ben ise yabancı bir şehirde aranmaya daha çok ihtiyacım var ama maalesef olmuyor. Her zaman ablamla konuşuyor ısrar edip İstanbul a götürüyor bir kez olsun sen de dememiştir çok kırgınım

Inan anliyorum hayatim.

Bi gun kardesimle ki benden sadece bir yas küçuk kocaman adam yani cocuk degil, oturuyoruz teee on yil once falan olmalı, o zamandır gorüsmuyoruz, bi telefon geldi aile yakinlarindan (kardesim evli, ailece gorustukleri bir bayandan) isle ilgili bi konuda galiba konustular, gecmis zaman konuyu hatirlamiyorum ama kardesim gayet samimi, uzunca konustu sonra kapatti telefonu.

Ama ben arasam der ki, bi sorun mu var, şu an yogunum, kisaca soyle ben sonra ararim ve aramaz.

Valla ben artik şoyle düşünuyorum, ben aklı basinda biri olarak onun anlattiklarina yorum yapinca gerceklerden konusmam sanirim rahatsiz edici oluyor.

Mesela isinden memnun degildir hep yakinir. Ben de onunla yakinacagima o zaman gel çozum uretelim bakalim baska neler yapabilirsin derim. Ama o bunu istemiyor ki ha bire yakinsin, ama ben ona eslik etmem, anlattiklari sacma gelirse soylerim bunlar tabii onun isine gelmiyor.

Eee baska bir menfaati de yok benden.

Arama geregi duymuyor yani. Ben eskiden ablayim falan diye bayagi bi zaman aradim ama baktim yahu o hic beni merak etmiyor ben de zamanla onu hic hatirlamaz oldum. Bugun sorduklarinda kardesim yok demek geliyor icimden ama yalan soylememek icin var diyorum o kadar yani var mi var :))

İstedim bende yok dedi

valla ailecek işi yokuşa sürüyorsunuz sanırım siz.

ablanız annenizle yanyana değil miydi görüntülü aradığınızda. o zaman deseydiniz annemin telefonundan abimin numarasını verir misin diye.

Benim abimde öyledir ararım ne var ne yok der kıaa kısa konuşur. Akrabalarım bile soruyorlardı hatta dayım bi defa sordu abin arıyor mu hiç bendw evlendim wvleneli aramadı dedim, kızdı olurmu öyle şey insan bir defa yerin yurdun nasıl der desi. Ben yine yoğundur belki arayamıyoedur derim. Ya gece uyuyamadım düşün düşün neden bulamıyorum neden böyle yapıyor dakikam bitmiş uoksa arar sorardım çok gücüme gidiyor

valla ailecek işi yokuşa sürüyorsunuz sanırım siz.

ablanız annenizle yanyana değil miydi görüntülü aradığınızda. o zaman deseydiniz annemin telefonundan abimin numarasını verir misin diye.
Yan yanalardı abim annem ablam abimin eşi ablamın eşi hepsi biraradalardı ben yine sordum nasılsınız dedim hiçbiride dönüp cevap vermediler ablam oğlumu gösteriyordu baksanıza ne kadar tatlı dedi ne abim nede eşi dönüp de evet bile demediler bu çocuğun ne günahı var

çocuğunuz dayım beni sevmiyor diye gece gündüz ağluyor mu? yapmayın allah aşkına ya. isteseydiniz numarayı. istememişsiniz sanki dünyanın en zor işi gibi bi de duygusala bağlıyorsunuz. sanki yer gök insan tükendi de bi abiniz mi kaldı? bende 4 tane dayı var. pek de bi işe yaramıyolar emin olun.

Ben de anlamıyorum. Erkek kardes kızkardesini özellikle de evlendiginde arar, sorar di mi mutlu musun biseye ihtiyacin var mi diye, valla beni de aramamıstı.

Nasıl bu kadar gamsız, rahat olabiliyorlar ben bilmiyorum. Boyle seyler ailede verilmeli diycem ama ayni ana, baba buyuttü bizleri, biz niye onlar gibi umursamaz değiliz.

Bu biraz da karakter yapisı demek ki. Bazen derim ki acaba ben ona sorun çikaririm diye mi korkuyor hani yakin olmasin ki bana yüz bulmayayim diye. Yahu ne borc istemisligim var ne ardarda arayip rahatsiz etmisligim kirk yilin basi belki bi dert anlatmisimdir o da sohbet olsun diye.

Ben artik takmiyorum. Ona acikca sordum. Benle bir sorunu olmadigini, yogun oldugunu falan soyledi goruselim tabii dedi.

Bak ya aklima geldi simdi. Ben gorusmek icin kalktim saatlerce otobus yolculugu yapip onun bulundugu sehre gittim. Onceden haberestik ama bulusmak icin tamam gel cok iyi olur dedi. Ben de teli kapadim, bilet alip yola ciktim.

Oraya varinca aradim acmadi, yazdim yanitlamadi hic bir aciklama da yapmadi ben kös kös geri döndum. O gunden beri gorüsmüyoruz bi daha da ne o aradi ne ben.

Bunun hic bir aciklamasi yok. Yani ayni kandan olmasak manyak, hasta bi tip diycem ama adam isinde, gücunde,evli barkli, mutlu, cevresinde sevilen normal biri.

Ben de anlayamiyorum ama artik kafaya takip düşünmüyorum da.

Sen de bence abinle konus. Numarasini bilmiyorum, kontorüm yok falan bahane olmasın. Bi sor bakalim neden senden uzak duruyor, daha yakin olmak istedigini söyle.

Zaten mantikli aciklamalari yoksa sana israrla uzak duracaksa da yapacak bisey yok sen saygida kusur etme, akişa birak , ama kafaya takma .

Siz niye bekliyorsunuz ki aramasını ? Yam aksine sizin aramanız lazım. Küçükler büyükleri arar unuttunuz mu ? Bence abinizde sizden bekleyip kırılmış olabilir. Kardeşlikte muhasebe tutulmaz arayın konuşun açık açık.

Offf sizin yaşadığınız ne öyle. Çok üzüldüm okurken içim cız etti, sizinkini bi sopa lazımmış

Ben hee zaman ararım mesaj çekerim şu son aylarda aramadım o da numarasını değiştirmiş kümden istediysem ya yok dediler yada gönderemediler dün annemle konuşurken de yine sordum abimi konuşmadı bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…