• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

moralim çok bozuk

nikah cumartesi günü düğün olmayacak. ona gidicez hep beraber onda bir problem yok.

Bilmiyorum da görümcemin de yakında hayırlı bi işi olacak inşallah, ben bile heyecan yaptım şimdiden bir de ( kızkardeşim yok ablamlar evlenirkende ben küçüktüm ) öz kız kardeşimin olsa nasıl olurdum kim bilir.. :16:

O yüzden aklıma şu geldi..

Acaba sizin değil de eşinizin kız kardeşinin kınası olsa durumu ne olurdu :44:? Hala çocuğu yolu mu bahane ederdi yoksa günler öncesinden git bizimkilere yardım et mi derdi tartışılır :34:

eşiniz ne kadar düşüncesiz. herne olursa olsun kardeş demek hayat demektir ya. ne olursa olsun git arkadaşım .kusura bakma ama yollarda sürünsende git o senin canın. eşin el gibi görsede o senin canın

kına erkek evinin yakınında bir salonda. annemle biz aynı yerde oturuyoruz. aslında kız tarafında yapılır kına ama erkek tarafı daha kalabalık diye onların orda yapılıyor.

her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için. bu akşam eşimi de kandırıp hep beraber gitmeye çalışacağım bakalım neler olacak..

Kızkardeşin oyle bıle olsaaa esın senın ,annenın ve babaının hatrına elegune karsı oraya gelmelı ve sneı yalnız bırakmamalı bence hemde hamıle halınlee otur bunuı onunla ıyıce konuss..
Kardesın boyle ama sonuctaa o oyle dıye sızde acımasız olup o ınsanı daha cok yalnızlıga daha agrasıf olmayamı ıteceksınızz .. Hepbırlıkteee onu duzeltebılrsınızz kı oztn olgunlasmaya baslamıs sennde dedgın gıı
ve bence gıtmelısın burda senınn fıkrın onemli senın ıstegın onemli eşinin fıkrı deıl oda sana saygı duymalı ...

Zaten bu kınaya gıtmezsen esınde soz ustunlugunu gorecek ve her boyle bır durumun oldugndaa sana mudahale etmeye baslıcaktırrr...

eşinizden çok size kızdım insan kız kardeşinin özel bi gecesinde kınasında yanında olmak nasıl istemez anlamıyorum .....
hadi eşiniz ayıp etmiş ama gel gelelim wsizde pek gönüllü gitmek istemiyorsunuz.... siz böle benmde gidesim yok mecburum aram acılır die gösteriş amaclı gidiyorsanız bence hiç gitmeyin .... kına düğün gibi merasimler mutluluğu paylaşmak mutlu etmek için gidilir .... tıpkı ölüye gidenin acıssını paylaştığımız gibi .....

aynen katılıyorum
konu sahibide eşinin tarafında bence
buraya konu açacağına çoktan gitmiş olması gerekiyordu
bide eşimi üzmek yormak istemiyorum demiş
kendi üzüldüğünü hiçe sayıp hala eşinin üzülme ihtimalini düşünüyor
bence de gitmeyin mazallah eşiniz üzülür filan kıyamayın ona :19:

eşinin gelemeyeceğini söylersen annenler belki bulur bir yolunu nasıl gideceğinin.onları damat alıyor da sizin nasıl geleceğinizi niye kimse düşünmüyor..siz de o arabaya binin gidin..

pardon ama sizi işe gönderirken çocukları hamileliği hiç bahane göstermiyor eşiniz... insan kardeşinin kınasında davetli değildir ki gidip gitmemeyi düşünsün.. siz orda olmak zorundasınız... ev sahibisiniz çünkü...

Bilmiyorum da görümcemin de yakında hayırlı bi işi olacak inşallah, ben bile heyecan yaptım şimdiden bir de ( kızkardeşim yok ablamlar evlenirkende ben küçüktüm ) öz kız kardeşimin olsa nasıl olurdum kim bilir.. :16:

O yüzden aklıma şu geldi..

Acaba sizin değil de eşinizin kız kardeşinin kınası olsa durumu ne olurdu :44:? Hala çocuğu yolu mu bahane ederdi yoksa günler öncesinden git bizimkilere yardım et mi derdi tartışılır :34:

kendi ailesine yardım etmem için bana baskı yapmaz kalkar kendi yapar mesela annesinin evine gittiğimizde kalkar bulaşık yıkar beni ezdirmez onlara (tabi baştan böyle değildi uzuun süren tartışmalar kavgalar ağlamalar sonucu artık bu aşamadayız). abisi bizden önce evlendi, kızın kınası başka bir ildeydi kız evinde, amaan ne gidicem dedi gitmedi. düğünü oldu başka bir ilde ona gitti ama. eşimin kız kardeşi yok.

pes diyorum, yani hem şaşırdım hem hiç hoşuma gitmedi. ne olursa olsun kız kardeşiniz, nasıl gitmek istemezsiniz. eşinize gelince gerçekten çok bencil ve düşüncesiz bir insanmış. elin kınası düğünü olsa anlarımda, en yakınınız. kendimden örnek verip canınızı iyice sıkmak istemem ama bu işte büyük bir yanlışlık var.

tabii ki eşimi yormak üzmek istemiyorum , ben üzüldüm o sen git diyince ama neticede o da sabahtan akşama kadar çalışacak akşam eve gelecek bizi alacak o saatte istanbulda köprü geçecek (bu aralar istanbul trafiği felç), ayağı ağrıyor devamlı dur kalk yapınca. istanbulda toplu taşıma ile gidilecek noktaya daha çabuk varılır trafik olduğunda. en azından benim için 1 saat erken çıksa işten, surat asmadan geceyi atlatsak ben başka bir şey istemiyorum. off bilmiyorum.. onlar da hafta içi ters bir saate ayarlamışlar kınayı ben zor gidiyorum millet nasıl gelecek, değil mi?

tabii ki eşimi yormak üzmek istemiyorum , ben üzüldüm o sen git diyince ama neticede o da sabahtan akşama kadar çalışacak akşam eve gelecek bizi alacak o saatte istanbulda köprü geçecek (bu aralar istanbul trafiği felç), ayağı ağrıyor devamlı dur kalk yapınca. istanbulda toplu taşıma ile gidilecek noktaya daha çabuk varılır trafik olduğunda. en azından benim için 1 saat erken çıksa işten, surat asmadan geceyi atlatsak ben başka bir şey istemiyorum. off bilmiyorum.. onlar da hafta içi ters bir saate ayarlamışlar kınayı ben zor gidiyorum millet nasıl gelecek, değil mi?

bu kadarda bencilliğe pess diyorum pesssssss... duyan da ayagının teki protez yada araba kullanamayacak durumda bi hastalığı var zannedecek ....o bu bahane arkadaşım isteyen taksi tutar öle yine gider

Son düzenleme:
kendi ailesine yardım etmem için bana baskı yapmaz kalkar kendi yapar mesela annesinin evine gittiğimizde kalkar bulaşık yıkar beni ezdirmez onlara (tabi baştan böyle değildi uzuun süren tartışmalar kavgalar ağlamalar sonucu artık bu aşamadayız). abisi bizden önce evlendi, kızın kınası başka bir ildeydi kız evinde, amaan ne gidicem dedi gitmedi. düğünü oldu başka bir ilde ona gitti ama. eşimin kız kardeşi yok.

Bunlar bir meziyet değil ki ? Yardım adı üstünde yardımdır baskı ile yapılmaz zaten de anlatmak istediğim zaten ikinizin ailesinden biri evleniyor ve siz bu kadar kayıtsız kalıyorsunuz.. Bu hiç normal değil :19: Anlattıklarınıza bakılırsa kendi abisine de soğuk eşiniz sizinkine neden sıcak davransın ki ?

Benim anlamadığım zaten sizin de eşinizi haklı bulup yorulmasın kırılmasın deyip öz kızkardeşinizin kınasına katılmamayı aklınızın ucundan geçirebilmeniz :53: Daha açılayıcı yazmışımdır umarım bu kez.. Yoksa herkesin aile bağları farklıdır elbette..

Kimisi aylar öncesinden hazırlanır birkaç gün öncesinden de gider kalır kardeşinin mutluluğunu paylaşır kimisi de kardeşim bana darılmasın bikaç saat durayım formalite icabı aman eşim kırılmasın diye düşünebilir.. Herkesin doğruları tercihleri farklı neticede :34:

Kimsenin ailesini, yaşadıklarını, adetleriniz bilemeyiz. Eğer gitmek istiyorsanız eşinize gidebilirmiyim, gideyim mi diye sormayın. ben gitmek istiyorum ne olursa olsun, o küçük ben ablayım yanında olmam lazım deyin ve seninde yanımda olmanı istiyorum deyin...

Bizde düğün dernek dedin mi aylar öncesinden planlar yapılır. Çalışılıyorsa işten izin alınır (tam gün/2 gün vs)

Keşke sizde tam gün izin alıp çoluk çocuğu toplayıp gitseydiniz. hatta ertesi gün içinde izin alıp annenizde kalsaydınız.....

bu cümlenden sonra anladım ben seni

gitme arkadaşım gerçekten gitme

orada bedenen oturup ruhun ay eşim üzüldü eşimin ayağı acıdı diye düşüneceksen gitme

benimde düğünüm hafta içi oldu çokta doluydu kimse bi sonra ki iş gününü düşünmedi gülüp eğlendik tepindik bütün gece

neden çünkü istekli geldiler mutluydular

kimse bana neden hafta içi yaptın demedi

sen eşinden dolayı zor gidiyorsun

bu kadar laf ettiğini duysa bence kardeşinde istemez zaten gelmeni

kusura bakma ama çok kızdım

benim kardeşim eşinden dolayı böyle düşünse çok kızardım

Son düzenleme:
sanki kardesinin kinasindan degilde yedi kat yabanci birinin kinasina gideceksin insan bu kadar dusunurmu kardesimin kinasina gitsemmi gitmesemmi,
esiniz gitmiyorsa siz 3 vasitayla gayet rahat gidebilirsiniz bence eger isterseniz tabi hamileyim diyorsunuzda sanki 8-9 aylik daha cizelgenize gore hamileliginde ilk aylari eger bir tehlike yoksa gitmenizde hic bir mani yok...

bide esiniz gitmek istemiyorsa gitmesin el oglu yarin bigun sizde onun kardesinin kinasina gitmezsiniz ama siz gidin..

Son düzenleme:
bence konu sahini arkadaşın aile ilişkileri farklı...

arkadaşım o senin kardeşin.
benim kardeşim nerde evlenirse evlensin (haklı sebebim yoksa) giderim. haklı sebep yol süresi olmamalı. aslında kardeşimin kınası olsa herhalde bir iki gün önceden gidip yanında olurdum. iş yapamasamda, önemli olan yanında olabilmek.....

eşimde eğer hamile halimle ve üstüne üstlük 1,5 yaşında çocukla kendin git dese herhalde büyük kavga olurdu.... o kadar sakin olamam ben...

Yani kizkardesinizin yerinde olsam cok üzülür, cok bozulurdum.
Ne olursa olsun onun en mutlu günleri ve ailesi olarak yaninda olmalisiniz.
Esinizin yaptigi cok yanlis. Kardesinizle ne problemi varsa var.
Oraya kardesiniz icin gitmek istemiyorsa bile sizin hatriniz icinn gitmeli.

ayy eşinin incileri dökülür yazık adama!!!

Back
X