moralim çok kötü kızlar yine size geldim dertlerimle :(

Haklısınız bence.Ama yine de eşinize başkalarının yanında kızmanız hiç hoş olmamış.Keşke gitmelerini bekleseymişsiniz...Neyse olan olmuş artık bayramda görmeye gidin aranız düzelir umarım hayırlısı olsun sizin için :)
 
bilemiyorumki..amcam var bilgece resmen kardeş oldu bize..geçen ramazanda para almıştı babamdan..tekrar istemiş vermeyince suratına kapatmış..niyet çok önemli..çok iyi niyetli insanlarda var..bizde öyleyiz kardeşlerimle..konu sahibi arkadaş kaynını az çok biliyordur herhalde
 

Evet, tabiki niyet de onemli. Keriz yerine koymamali kimse kimseyi. O ayri.
 
kayinvalidem bu konudaki tavrimi anlasinki kaynima soylesin birdaha oda istemesin onlarin huzuru bozuluyor isteme onlardan desin..cunku kaynim para istemeseydi boyle birsey olmayacakti.
 
3. bir şahsın yanında eşinize bu şekilde davranmanız ayıp olmuş.. Kaldı ki 3. şahıs kayınvalide olunca, kendinizi iyice zora sokmuşsunuz..
 
kayinvalidem bu konudaki tavrimi anlasinki kaynima soylesin birdaha oda istemesin onlarin huzuru bozuluyor isteme onlardan desin..cunku kaynim para istemeseydi boyle birsey olmayacakti.
Dediğiniz gibi herşeyleri dört dörtlük olduğu halde sizden para isteyen bir yapıları varsa sizin tavrınızın kaynınızı çok etkileyeceğini sanmıyorum açıkçası..
 
Kesinlikle niyet onemli dogalgaz 400 tl gelmis kışın ariyor ki aranizda toplayin yollayin 4 kardesler bizi aptal yerine koyuyor ikiside calisior paralari vardir ben ulasimimi otobusle yaparken onlar taksi kullanirlar durumlari kotu olsa asla soz konusu bile olmazdi
 

Siz maddi olarak bu durumdayken bir de başkalarının yükünü üstlenmek iyi değil tabii. Bu konuda haklısınız bence. Ama misafire surat asmak hiç hoş olmamış. Kayınvalideniz çok da haksız değil, ziyarete geldiği evde diğer oğluyla ilgili bir gerginliğe maruz kalmayı kim ister?
Ne olursa olsun, eşinizle tartışmalarınızı yalnız olduğunuz zamanlara saklayın.
Hem böyle kayınvalidenizin yanında tepki koyarsanız, o da sizin ilişkinize karışma hakkı/cesareti bulur kendisinde.
 
Valla bence ii etmis tavrini belli etmekle biz etmedikde noldu icimde kaliyo hersey kendikendim yyedim hasta olacam.
 
Esimin bana oyle demesi beni derinden üzdü gerçekten.hakkinda iyi dusunen yok demesine cok uzuldum ben esime karsi onca fedakarlik yaparken onun bana bu cumleyi kullanmasina cok uzuldum.kayinvalidem cokta onemli degil ne dusunurse dusunsun ama esimin ole solemesine cok uzuldum içim cok aciyor kizlar cok..
 
Bana kızım sizde borclusunz ben abinle konusurum siz huzurunuzu neden bozuyorsunuz diyebilrdi ?? Kendiside cocuk gibi tavir almak yerine bunu yapabilirdi.kayinvalidenin iyisi olmuyor o bna bu sekilde tavir aldigi icin bende artik mesafemi koyucam anne diorum ama o bu unvani haketmior
 
kayinvalidem bu konudaki tavrimi anlasinki kaynima soylesin birdaha oda istemesin onlarin huzuru bozuluyor isteme onlardan desin..cunku kaynim para istemeseydi boyle birsey olmayacakti.
ne yaparsan yap kayınvaliden öyle bir şey demz..maalesef öyle..
 
beklentin çok fazla..maalesef öyle olgun kayınvalide az vardır..sen karda yürü izini belli etme..burada okadar gelin..kaynanaları hakettiği içinmi anne diyor sence
 
boş yere kendini harap etme..11 yıllık evliyim..aileler yüzünden okadar harab ettimki kendimi..keşke okadar üzmeseydim zamanında..
 
Esine bu şekilde davranırsan onu ailesine istersin haklida olsan.tatlilik şirinlik birazda tebessüm olmazsa kocalar şeytan belliyor bu konularda eşlerini. Ailesi yanında hıc tavır yapmayın surat asmayin fırsat vermeyin dolduracak konu bulamasinlar. Yeni evlisiniz zamanla oturur yasaminiz aile olmanız önce sizin fikirlerinizi onemsemesi için en az 2yil geçmeli yeni evlilikler 2 yılda ancak oturuyor ve bu zamana kadar kavgalar çok oluyor.
 
Eşinizle aranızdaki tartışmaları aileyi bırakın çok yakın olmayan arkadaşlar yanında da yaşamamanız daha doğru olur. Hiçbir geleneğe bağlı olmadan söylüyorum bunu, nişanlıyken nişanlınıza kızdınız diye ailesi sizin ailenize misafirliğe geldiğinde nişanlınıza çay tutmamanız kaba ve çocukça bir hareket. Rol yapın anlamında değil, çok mantıksız yani çay tutmamak onun size bağırmasıyla ne orantılı bir hareket ne de alakalı. Ya da kayınvalidenizin duyabileceği bir şekilde ne eşinizin size, ne sizin eşinize sesinizi yükseltmeniz doğru değil.

Eşinizin kardeşine yardım etme olayında ise inanılmaz sinirlendim, kardeşler birbirlerini kullanmazlar. 6 yıldır yardım etmek ne demek, ev kredisiyle siz tek maaştan kötü durumdasınız aslında. Hiçbir şekilde yardımlık bir durumları da yokmuş. Tabi ki para vermemelisiniz.

Bir durumda tamamen haklı bir durumda tamamen haksızsınız çünkü yanlış tepkiler veriyorsunuz. Nişanlınız size bağırdıysa bir daha yapmaması için sertçe uyarır, belli bir süre mesafeli davranırsınız mesela. Eşiniz ve para yardımı konusunda ise eşinize sizin yardıma daha çok ihtiyacınız olduğunu söylemeli, ortak masraflara daha az katkıda bulunmalısınız örnek olarak. Şimdi de senden kimse memnun değil lafına üzülmüşsünüz. Eşinize sizin için en önemli şeyin onun sizden memnun olması olduğunu, ama yardım edecek durumunuz olmadığını, kardeşinin de yardıma ihtiyacı olan bir durumda olmadığını ve tüm bunların size haksızlık olduğunu sert bir şekilde söyleyin. Sert bir şekilde tepki alıyorsunuz boş yere saçmasapan şeyler için, bari cidden sert bir şeyler yapın da ona tepki alın.
 
Ya cok merak ettim. Sen esinin bu lafina cok uzuldun, cok dokundu sana bu laf. Peki bunu konustun mu esinle? Anlattin mi bak sebepleri su su, ben senin icin bunlari bunlari yapiyorum, durumumuz bu ve sen boyle yapiyorsun vs paylastin mi rahatsizligini? Esinin su an senin kirginligindan haberi var mi, yoksa kendi kendine uzulup buraya mi yazdin?
 
Kayniniz parayi borç olarak mi istiyor. Öyle istiyorsa sikinti yok da diğer turlu siz haklisiniz. İnsanlar rahat yasasin diye biz fedakarlik yapmak zorunda kaliyoruz itiraz edince de bencilin cimrinin teki olabiliyoruz. Yardima ihtiyacı olana yardim etmek boynumuzun borcu ama tedbirini almadan sirf rahati uğruna harcayip sonra bitince yana yakila ailesinden dilenen insanlara çok canim sikiliuor.
 
Kızlar haklısınz o sekilde davranmamaliydim 23 yasindayim yeni evliyim bir ay oldu.farkli bir sehire geldik is yaşamım cok agir stresli sehre yeniyim isime alisamadim yeni evlendim henuz tabiki hatalarim var hepiniz bu sekilde söylüyorsaniz siz haklisiniz artik yapmam bende henuz acemiyim çoğu şeye alismam zman alicak umarim asarim artik yapmam vazgecerim bu cocukluklardan zmanla olgunlasacagimi dusunuyorum..
 
Kaynim borc istemiyor vermiyor yani aldiklarini 2 kaynim daha var onlarda calisiyor ustelik bekarlar onlardan istemiyor daha dogrusu isteyemiyor cunku onlarin tavirlari belli.eltim kendisine bin liraya tel almis hobi amacli kaynim esimi ariyor faturalari yatiramadik diye bu sekildeler rahat yasiorlar para nasilsa sıkıstklarinda gelior
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…