Moralimi bozuyor

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Nisanlimin annesi beni zaten en bastan istemedigini belli etti, asla nisanlima ya da bana bunu soylemedi soylemiyor ama belli etti iste, etmeyede devam ediyor kadin (cunku universite mezunu ve ona gore cok bilmis biriyim onun istedigi ise cahil ve kv sozunden cikmayan bir gelin). Ben ilk basta dedim ki bu kadinin onyargilarini yikip kendimi sevdiricem ama ne yaptiysam yaranamadim ve pes ettim ve bonus olarak cok fazla sogudum nefrete yakin ona olan hislerim diyebilirim.
Malesef bu kadin nisanlimin annesi oldugu icin az da olsa hayatimda, ki evlendigimizde daha fazla gorusme durumunda kalacagim.. Her gorustugumuzde 2 dk bas basa kalinca bana 10 turlu 10 yerden laf sokuyor hic olmadi rencide edip moralimi bozuyor. Bugun bir sekilde karsilastik ve en basitinden dedigi birseyi soyluyorum: taa 6 ay once ikimizinde davetli oldugu bir dugunde siyah bir elbise giymistim, konusu acilmamisken bile bana diyor ki X kisinin dugununde giydigin elbise hic guzel degildi, seni dahada kilolu gostermis, ayy hic begenmedim hic hos degildin,,, bende salak gibi aaa neden diyebildim sadece desem ya ben 6 ay sonra mi aklina geldi diye. Bugun beni bir yerden vuramayinca illa boyle kotu soz soyleyip kalbimi kirmassa ici rahat etmiyor kadinin. Sizce gelin adayina kv bunu bu sekilde ne icin soyleme geregi duyar ... Asil konum ise bende ona bu sekilde cevap verdim yani ikimiz kaldigimizda bende onu bazi noktalardan vurunca birden nisanlimin yaninda surat asip aglamaya basladi, oglum canaim boyle dedi diye, ben suclu ciktigimla kalakaldim. O yuzden simdi cevap veremiyorumda cunku uste cikip duygu somurusu yapip ne bileyim bir sekilde kendine ceviriyor meseleyi ben kalakaliyorum.
Cok iyi ikili oynadigi icin nisanlim annesinin bu yuzunu goremiyor, ve ben aptallik ederek her seferinde annen soyle boyle diye sikayet edince dahada haksiz duruma dustum, nisanlimin yaninda bana kizim diyor bas basa kaldigimizda dusman gibi bakiyor kizim lafi nerde diyecek, nisanlimin yaninda beni seviyor ikimiz kalinca sinir ediyor.

Ben bu kadinla ne yapayim? her seferinde ne derse desin umursamayacagim diyor ama yok her seferinde moralim 0 halde nisanlima patliyorum, kisacasini onun istedigini elde etmesini sagliyorum ne yapicam ben kizlar

Size hayatiniz boyunca basarilar dilerim
Cunki kayinvalideniz hic degismeyecek ya sizin bakis aciniz degisicek umursamayacaksiniz ya da daha naif dokundurup hirsinizi alicak ama hic cevap vermemis gibi olucaksiniz
Benzer durum bende de var neyseki cok sık gorusmuyoruz esim annesinin farkina kendisi vardi ama bu konuyu konusmayiz benim tek cozumum yalniz kalmamak oldu yani ya cocugumla ilgileniyorum ya da kocamin dibinde oturuyorum:)

Öncelikle kolaylıklar diliyorum.
Nişanlınız "anne kaç ay önceki konuyu açmasaydın sende" diyemiyor mu?
Böyle durumlarda objektif bakamayan kişilerle evlilik olmamalı diye düşünüyorum.

Kayınvalidenize gelince, yolunu bulmuş iki ağlayıp istediğini yaptırıyor.
Devam edecekseniz sizde onun taktiğini uygulayın.
Başbaşayken içinizden geçeni söyleyip nişanlınız varken şikayet ettiğinde "ah olur mu öyle şey sen yanlış anlamışsın ben hiç öyle seni kıracak birşey söyler miyim" de, konuyu uzatırsa ağla ve nişanlına "aşkım annen hep beni yanlış anlıyor nerede yanlış yapıyorum ki" diye acıtasyon yap.
Kaynananda :KK57::KK57: böyle kalsın.
Onu onun silahıyla vur.

Ben de üstü kapalı laf sokarak cevap verirdim. O beni rencide etmek için mahsus yapıyor madem, ben de ince ince lafımı sokar çekilirdim. Bununla mı uğraşıcam :KK47:

Baş başayken gizlice kayıt altına alın davranışlarını. Nişanlınıza izletin. Sonra da ben bana inanmayan bir adamla ömür geçiremem, sana annenle mutluluklar deyin...

Hayatta başarılar diliyorum...Türkiye genelinde laf sokmayan,iyi niyetli,gelinini seven kayinvalide orani tas catlasa yüzde beştir,durum o kadar vahim yani...mümkün mertebe gorusmeyeceksin,sinirlari asmadigi surece heee deyip gececeksin,gulerek arada bir sende laf sokacaksin boyle boyle gecinip gidiceksiniz...

Aman aman aman, arkanıza bakmadan kaçın! Bu kadar belli olur bir evliliğin cehenneme döneceği.

Üstüne alınma. Şöyle ki; elbisene laf etti. Aa anneciğim herkes cok beğendi bir sen beğenmedin de geç. Bunu derken gul ama :-)Zayıf yerinden vur. Meselaaaa bilmem kimin kvsi üniversite mezunu diyologları çok iyi maşallah. Eh tabii okumuş insanın hali başka oluyor gibi. Tabii bunu baska birine anlatiyormus gibi yap.Yada nişanlanın yaninda mi laf soktu. Aa anneciğim gorende beni sevmiyorsun sanır halbuki ben seni cok seviyorum de. Birde nisanlina annesini hep ov hep ov ama yalniz kalinca sok laflarını. O bir şey degince de ağla.

Demek ki yalnız kalmamanız lazım,laf sokarsa cevabını yalnızken verin, o size nişanlınızın yanında iyiyse sizde ona öyle olun.Yalnızken bir şey derse ezik olmadığınızı gösterin.Sanki şavaş kv.aklı işte...

Nisanlina son bir defa derdini anlat eger annenin tavirlari degismezse evlenmeyelim annen mutlu olmamiza izin vermez zaten de

eger annesiyle konusur durumu duzeltirse ne ala yok annesi icin seni harcarsa yol yakinken kendini kurtardigin icin mutlu ol

Kayınvalidem vefat edene kadar huyunu değiştirmedi. İlk gün sevmemişti sonrada hiç sevmeyi denemedi. Eğitimli olmam ve evlenmeden önceki maddi durumumu hep laf sokma konusu yaptı. Ergenken kiloluydum istemeye gelince zayıf halimi görünceki bakışı ilk nefret bakışıydı. Bir kere sarıldı canı gõnülden. Yaşlıydı ama kimseye eyvallahı yoktu. İnsan olarak sevdiği kızlarının en küçüğüyle erkeklerin en küçüğü eşimdi. İnsan sevmezdi. Rahmetle anamıyorum bile yeni evlendiğimde intihar eğilimi kazandım sayesinde. Zaman zaman psikolojil destek aldım. Zor oluyor geçinmeye gönlü olunca insanın. Keşke elalemi değil kendimi sevmeyi erken öğrenseydim. Konunuz bana benim gençliğimi hatırlattı. Önemsemeyim hiç kimseyi. Değer bulmadığınız hiçbir yerde durmayın. Etikete değil şahsa, kimliğe, kişiliğe bakın.

Ay hiç çekilmez böylesi. Nişanlın da anneci üstüne bir de haksız olduğumla kaldım diyorsun. Hiçkimse ailesinden vazgeçmez bence. Sen vazgeç o aileden.

Kayınvalidem vefat edene kadar huyunu değiştirmedi. İlk gün sevmemişti sonrada hiç sevmeyi denemedi. Eğitimli olmam ve evlenmeden önceki maddi durumumu hep laf sokma konusu yaptı. Ergenken kiloluydum istemeye gelince zayıf halimi görünceki bakışı ilk nefret bakışıydı. Bir kere sarıldı canı gõnülden. Yaşlıydı ama kimseye eyvallahı yoktu. İnsan olarak sevdiği kızlarının en küçüğüyle erkeklerin en küçüğü eşimdi. İnsan sevmezdi. Rahmetle anamıyorum bile yeni evlendiğimde intihar eğilimi kazandım sayesinde. Zaman zaman psikolojil destek aldım. Zor oluyor geçinmeye gönlü olunca insanın. Keşke elalemi değil kendimi sevmeyi erken öğrenseydim. Konunuz bana benim gençliğimi hatırlattı. Önemsemeyim hiç kimseyi. Değer bulmadığınız hiçbir yerde durmayın. Etikete değil şahsa, kimliğe, kişiliğe bakın.

Uzuldum kotu tecrubelerin icin, benide o raddeye getirebilecek bir tip var karsimda bilmiyorum hayirlisi insallah umursamamayi becerebilirim diye inaniyorum tek cozum takmamak galiba

Ay hiç çekilmez böylesi. Nişanlın da anneci üstüne bir de haksız olduğumla kaldım diyorsun. Hiçkimse ailesinden vazgeçmez bence. Sen vazgeç o aileden.

ben 100% anneci ya da ailesini savunan bir nisanlim olsa zaten iliskiyi devam ettiremezdim atardim nisani ama boyle bir durum yok
kendim goruyorum kv nasil iki yuzlu, ben olsam nisanlimin yerinde daha problem yaratirdim annem seni severken sen nasil boyle konusursun diye ama o yaratmiyor yanlis anlasilmalar olabiliyor, her ailenin yapisi farklidir, hatasi olsa bile yasli basli annem ilk okul terk biliyosun seninle ayni dusuncede istesede olamaz biraz daha eskide kalmis fln diye mantikli ve olgun bir sekilde yaklasiyor

O zaman rahat ol bir gün görecek her şeyi diye düşünüyorum. Ekstra bir şey yapmana gerek yok. Şayet mantıklı biri diyorsan. En iyi sen tanırsın çevreni

Back
X