Geçmiş olsun , bir şekilde randevu alıp gidin bu tür durumlarda özel hastanelerde devletin riskli gebelik takip kısmına yönlendiriyor çünkü onlar risk almak istemiyorlar. Bu arada ekmek , pirinç , makarna vs hemen tüketmeyi kessin zaten diyete alacaklar.... Gebelik diyabeti ben de yaşadım tek yaptıkları diyet listesi tutuşturmak oldu elime aç bıraktılar son üç ayda , iki ay uydum diyete korkudan son ay yedim valla :)Arkadaşlar merhaba biliyorum yeri burası değil ama ne olur bilenler tecrübeli olanlar bizimle yaşadıklarını paylaşsınlar. Çok yakın arkadasım hamile ve açlık şeker oranı 184 çıktı. Bi devlet hastanesinin doktoru riskli gebelik olduğunu çok acil araştırma eğitim hastanesine gitmesini söyledi. Özele gitsek olmaz mı dediğimizde hayır kesinlikle eğitim araştırma dedi fakat oraya da yakın tarih randevu alamıyoruz. Hamileliği çok güzel gidiyordu sıkıntısı yoktu doğal olarak moralimizde çok bozuldu. Doktora zaten bir şekilde gidilecek ama şuan yapmamız gerekenler nedir
Evet sadece kan şekeri yüksekliği. 184 çıktıŞu an çok acil yapması gerekenler diyet yapamaz belki gebelik olduğu için, şeker ve karbonhidrattan uzak dursun..
Protein ve sebze ağırlıklı beslensin
Endokrinoloji bölümüne gidecek, gebelik sonlanincaya kadar belki insülin baslanabilir, neden eğitim araştırma ve neden çok acil? Sadece açlık kan şekeri yüksekliği dimi? Endokrinden sıra almak zor olabilir,dahiliyede takip edebilir.
Sorunsuz mu geçirdiniz peki kalan süreyi? Bebeğinizde herhangi bir sıkıntı çıkmadı inşallahGeçmiş olsun , bir şekilde randevu alıp gidin bu tür durumlarda özel hastanelerde devletin riskli gebelik takip kısmına yönlendiriyor çünkü onlar risk almak istemiyorlar. Bu arada ekmek , pirinç , makarna vs hemen tüketmeyi kessin zaten diyete alacaklar.... Gebelik diyabeti ben de yaşadım tek yaptıkları diyet listesi tutuşturmak oldu elime aç bıraktılar son üç ayda , iki ay uydum diyete korkudan son ay yedim valla :)
Peki testi tekrarlamadılar mı?Evet sadece kan şekeri yüksekliği. 184 çıktı
Hayır tekrarlamadı testiPeki testi tekrarlamadılar mı?
Benimde ilk gebeliğimde yapılan 50gr'lık ilk şeker yükleme testi yüksek çıkmıştı.
Sonrasında 100 mg'lik olanı istedi doktorum onu yaptırdık,sadece 2.değer hafif yüksek çıktı,doktorum dikkat etmemi söyledi,her hangi bir sorun yaşamadım,karbonhidrat,şeker minimumda tüketerek.
Panik yapmayın,normal değer 140 sanıyorum,aşırı yüksek değil değeri.
Öyle mi evet istanbuldayız hemen alalımIstanbuldaysaniz cerrahpasayi oneririm haftaya randevu alabilirsiniz
İnternet'ten zaten araştırıyoruz ama yemesini tavsiye ettiğiniz birşeyler var mıValla acilen ekmeği makarnayı pirinci ve paketli gıdaları, şekeri kessin
araştırma hastanesi saçma olmuş sadece şeker yükseklği için rutin şeker yüklemesi ile çıktıysa arkadaşınız 6 aylık falan hamile olmalı.Gebelik diyabeti var arkadaşınızda sadece açlığa bakıldıysa şeker yüklemesi yapılabilr tabi bu konuda yorumlar çok son zamanlarda.Yaptırmasa da bu sonuç gebelik şekeri olduğunu gösterir.Diyetisyene gidecek diyet listesi alacak rapor çıkarıp şeker ölçüm aleti alacak günde 4 kez evde şekerini ölçecek ve tüm sonuçları kontrolleri doğum doktoru takip edebilir.Arkadaşının doktorunu değiştirsin bence.İki hamilelğimde de vardı diyetle kontrol ettim.Sorunsuz mu geçirdiniz peki kalan süreyi? Bebeğinizde herhangi bir sıkıntı çıkmadı inşallah
Diyabette yemesi değil yememesi gereken şeyler var malesefİnternet'ten zaten araştırıyoruz ama yemesini tavsiye ettiğiniz birşeyler var mı
Çok teşekkürleraraştırma hastanesi saçma olmuş sadece şeker yükseklği için rutin şeker yüklemesi ile çıktıysa arkadaşınız 6 aylık falan hamile olmalı.Gebelik diyabeti var arkadaşınızda sadece açlığa bakıldıysa şeker yüklemesi yapılabilr tabi bu konuda yorumlar çok son zamanlarda.Yaptırmasa da bu sonuç gebelik şekeri olduğunu gösterir.Diyetisyene gidecek diyet listesi alacak rapor çıkarıp şeker ölçüm aleti alacak günde 4 kez evde şekerini ölçecek ve tüm sonuçları kontrolleri doğum doktoru takip edebilir.Arkadaşının doktorunu değiştirsin bence.İki hamilelğimde de vardı diyetle kontrol ettim.
Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı ki doktorlara kalsa en az 4,5 kg doğacaktı 2.750 doğdu , gayet sağlıklı bir çocuk şu an 4,5 yaşında ama ihmal etmeyin.Sorunsuz mu geçirdiniz peki kalan süreyi? Bebeğinizde herhangi bir sıkıntı çıkmadı inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?