Moralimiz çok bozuldu

Tamamen aç gidildi şekeri ölçüldü 90 çıktı. Yükleme yapıldı bir saat sonra tekrar kan alındı 184 çıktı
tamam 140 normal deger, arkadasinin 184 cikmis. Doktora gider diyet falan verilir. Yani gebelik sekeri cikmis.

Aclik sekeri sandim bir an. Ama aclik normal bir deger 90.

Zaten doktora gideceğiz yarın sabah ama 184 aşırı yüksek bi oran mı? Erken Doğuma vs sebebiyet verir mi?
Risklerini doktor anlatir ama verilen diyete uyarsa, gebelik sekeri sık gorulen bir durum. Bence cok panik yapmissiniz. Neden dersen, ben de 2 hafta sonra seker yuklemesi yaptiracagim ve annem seker hastasiydi ve de buyuuuuk ihtimal bende de cikacak ayrica tansiyonum da kronik olarak yuksek ama doktorun takibine gidiyorum ne gerekiyorsa yapilir yani herkeste var boyle durumlar

Aslında yüksek çıkma ihtimali bizde de vardı ama doktorun tavrı bizi endişelendirdi çok acil fln cümlesi işin içine girince tahmin edersiniz o psikolojiyi maalesef

seker tatlı sekerli seyler yasak. 3 ara 3 ana öğün beslenecek ara öğünlerde meyvelerden küçük boy yesin tanelerilerdende 50 geam kafar bu meyvelerin yanına yarım kase yogurt yarım bardak süt sekeri daha güzel tutar. ama süt yogurt yoksa bile mutlaka meyve meyve yoksa bir dilim ekmek yesin

ana ögünlerdede ekmek kepekli tam bugday veya tahıllı yesin iki dilimi gecmesin. pilv makarna unlu birsevy yiyorsa ekmegi kesip bir dilim ekmege 3 kasık pilav makarna seklinde yiyebilir.

et /tavuk / balık peynr zeytın yumurta sebze (patates havuc hafiç) yag bunlar sekeri etkilemez .
süt yogurtta cok etkilemez

ben diyetisyenim

gebelik sekeri diyete devem etmesse ve kötü derse daha sonra insanda kalabiliyor ama büyük cogunlugu bebek dogunca geciyor. mümkün kldugunca 2-3 saatte bir beslenecek.korkulacak bir deger degl

Zaten doktora gideceğiz yarın sabah ama 184 aşırı yüksek bi oran mı? Erken Doğuma vs sebebiyet verir mi?
Erken Doğumdan ziyade şeker bebeğin iç organlarının sağlıklı gelişmesini engeller
Gerçi sizin bebeğin iç organları çoktan gelişmiş olmalı 6. Aydaysa
Birde kan şekeriyle beslendiği için çok kilo alır iri bebiş olur o da normal doğuma engel olur

Çok teşekkür ederiz çok çok çok sağolun peki meyvelerde yememesi gereken birşey var mı?

Aslında yüksek çıkma ihtimali bizde de vardı ama doktorun tavrı bizi endişelendirdi çok acil fln cümlesi işin içine girince tahmin edersiniz o psikolojiyi maalesef
Evet cok paniklettirmis ama belki hemen.gerekeni yapin diye o sekilde konusmustur. Hani herkes ciddiye almayabilir ya o açidan

Nerde oturuyor arkadaşınız randevu bulamadı eğitim araştırmaya endokrin polikliniğine konsültasyon yaptırması gerekiyor. Rapor ile şeker ölçüm cihazı verecekler sürekli kontrol edecek ona göre ya insülin başlatılır Yada diyet

Üniversite Araştırma hastanelerine dışarıdan özel hasta olarak randevu takvminden muaf bir şekilde muayene olabilirsiniz. Seçtiğiniz doktorun ünvanına göre ( yard. Doç, Doç ya da Prof.) 120 tl ile 300 tl arası bir bedel ödeyip aynı gün muayene olmuştum ben. Polikliniğin sekreteryasına bağlanıp, özel paralı hasta olarak muayene edilmek istediğinizi söyleyin

Geçenlerde eltimde de çok yüksek çıktı, yok acil şunu yapın bunu yapın dediler, özele gitti şekeri falan yokmuş. Yanlış alarmmış.

Çok teşekkür ederiz çok çok çok sağolun peki meyvelerde yememesi gereken birşey var mı?
hayır canm muz hızlı cıkartır ama küçük boyu veya büyüğün yarısını yiyebilir öenmli olan miktarı.yinede netten bakıp glisemik indeksi küçük olanları tercih etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…