Moralimiz çok bozuldu

Çok çok sağolun

Araştırma hastanesine yönlendirme nedeni o hastanelerde endokrin servisi bulunduğu içindir dediğim şeyleri yapsın arkadaşınız ayrıca nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda sorularınız olursa seve seve cevaplarim

Olmaz mı :) internetten de araştırıyoruz ama şekerini dengeleyen yiyecek var mı mesela ve kesinlikle neleri yememeli?

Tabiki var tarcın çayı içebilir meyveleri günde sadece 2 kez 1er adet ayran ya da süt ile yiyebilir kuru meyveler patates pirinç havuç bezelye yasak ekmek tam buğday ama öğünlerde 1 ya da 2 dilim yiyebilir gerçi diyabet servisi kilo ve boyuna göre bi diyet listesi oluşturacaktir meyvenin yanında mutlaka süt ürünü tüketecek bi de ben almıştım şeker cihazı ile yemeklerden 1 veya 2 saat sonra ölçüm yapacak 1.saat tokluk 140 ve 2.ssat tokluk 120 geçmeyecek bunları mutlaka yapsin

Benim 216 çıkmıştı. Eğitim araştırma hastanesine gittim. Endokoroloji doktoru ile görüştüm o da diyetisyene yönlendir. Günde 7 kere şekeri mi ölçüp kontrol altında tutuyordum. Sonra bu 3e düştü. Sonra bebeğim doğdu ve sağlıklı şükür. korkmayın herşey halolur.

Çok teşekkürler Gökçe hanım

İnternet'ten zaten araştırıyoruz ama yemesini tavsiye ettiğiniz birşeyler var mı

Şeker hastalığında ne yenebilir çok bilgim yok
Bir akrabamdan biliyorum yemediği şeyleri
Benim şeker sorunum olmamasına rağmen rafine şeker, ekmek, makarna falan yemiyorum. Vucuduma çok faydası oldu
İnşallah arkadaşınızın da bir an önce normal seviyesine iner

Eğer açlık kan şekeri 150nin üstünde çıkıyorsa asla şeker yüklemesi yapmıyorlar. Çok geçmiş olsun. Acil bir diyetisyene gitmesi lazım. Diyet yapacak ve harfiyen uyacak/
Ayrıca sağlık ocağına gidip bu durumunu söylerse sağlık ocağı hekimi riskli gebelik bölümüne randevu oluşturabiliyor diye biliyorum. Yarın oraya gitsin sorsun.

90 çıkmıştı değeri 50 mg ilk yükleme yapıldı

Diabetli gibi beslenecek
Ekmek pirinç az
Şeker sıfır

Öncelikle yediklerine dikkat edecek az yemek değil de beyaz ekmek pirinç şeker ve şeker oranı yüksek olan meyveleri yemesin. Ben kendi degerimi tam hatırlamıyorum ama test tekrarlanmisti 75 gr ile yapıldı ve normal çıkmıştı ilaç kullanmadım. Sadece yediklerime dikkat ettim abartmadan.

Açlık kan şekeri mi yoksa şeker yüklemesi sonucu mu o
Karışık anlatmışsınız
Hamilelere şeker için ilaç verilmiyor.Metformin kullananlar da bunu 6. haftaya kadar kullanıp bırakıyor zaten.Sonrasında diyet yetmezse insülin verilecek.
Zaten o açlık şekeriyse çok yüksek diyet yetmez insülin de verirler.
Başlangıçta 6 defa ölçüm yapılır.Doz ayarlanır.
Özele güvendiği bir hastanenin endokrin bölümüne de gidebilir sıra beklemem diyorsa

Tamamen aç gidildi şekeri ölçüldü 90 çıktı. Yükleme yapıldı bir saat sonra tekrar kan alındı tahlilde 184 çıktı

Ben insülin kullandım hiç buradaki tavsiyelerle olacak iş değil 184 çok yüksek bebek için tehlikeli doktor acil gidin demiş acilden giriş yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…