Çok sevindim içimizi rahatlattınızÇok şükür hiçbir sıkıntı olmadı ki doktorlara kalsa en az 4,5 kg doğacaktı 2.750 doğdu , gayet sağlıklı bir çocuk şu an 4,5 yaşında ama ihmal etmeyin.
Çok çok sağolunHiç telaş yapmayın aynı durunu yaşadım yapacağı ilk iş sabahtan arastirma hastanesi dahiliye servisine gidip endokrinoloji için yeşil alan açtırmak olacak sonra hamileler için zaten endokrin sıra şartı yok hemen alıyorlar normal hasta olsa endokrinde sıra alması çok zor ama hamilelerde hemen beklemeksizin sıra veriyorlar ama dedim ya önce dahiliye servisine gitsin dr durumu anlatsın o yeşil alan acar zaten endokrinde yeniden testler yapılır ve oradan da diyabet servisine yönlendirilir ben hamilelikte şeker ile çok uğraştım bebegin suyu şekerden dolayı fazla idi ama.diyetle kontrol altına alindi çok geçmiş olsun hayırlı doğumlar dilerim
Olmaz mı :) internetten de araştırıyoruz ama şekerini dengeleyen yiyecek var mı mesela ve kesinlikle neleri yememeli?Araştırma hastanesine yönlendirme nedeni o hastanelerde endokrin servisi bulunduğu içindir dediğim şeyleri yapsın arkadaşınız ayrıca nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda sorularınız olursa seve seve cevaplarim
Rica ederim çok geçmiş olsun , sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim.Çok sevindim içimizi rahatlattınız
Çok teşekkürler Gökçe hanımTabiki var tarcın çayı içebilir meyveleri günde sadece 2 kez 1er adet ayran ya da süt ile yiyebilir kuru meyveler patates pirinç havuç bezelye yasak ekmek tam buğday ama öğünlerde 1 ya da 2 dilim yiyebilir gerçi diyabet servisi kilo ve boyuna göre bi diyet listesi oluşturacaktir meyvenin yanında mutlaka süt ürünü tüketecek bi de ben almıştım şeker cihazı ile yemeklerden 1 veya 2 saat sonra ölçüm yapacak 1.saat tokluk 140 ve 2.ssat tokluk 120 geçmeyecek bunları mutlaka yapsin
İnternet'ten zaten araştırıyoruz ama yemesini tavsiye ettiğiniz birşeyler var mı
90 çıkmıştı değeri 50 mg ilk yükleme yapıldıEğer açlık kan şekeri 150nin üstünde çıkıyorsa asla şeker yüklemesi yapmıyorlar. Çok geçmiş olsun. Acil bir diyetisyene gitmesi lazım. Diyet yapacak ve harfiyen uyacak/
Ayrıca sağlık ocağına gidip bu durumunu söylerse sağlık ocağı hekimi riskli gebelik bölümüne randevu oluşturabiliyor diye biliyorum. Yarın oraya gitsin sorsun.
Hımm tamam o zaman diyetle kontrol altına alınır dert etmeyin ama asla ihmal de etmeyin. Geçmiş olsun.90 çıkmıştı değeri 50 mg ilk yükleme yapıldı
Çok teşekkür ederiz çok sağolunHımm tamam o zaman diyetle kontrol altına alınır dert etmeyin ama asla ihmal de etmeyin. Geçmiş olsun.
seker yuklemesi mi yapildi yoksa tamamen aç gidip açlik sekerine mi bakildi. İkisi cok farkli seyleraçlık şeker oranı 184 çıktı.
Diabetli gibi beslenecekArkadaşlar merhaba biliyorum yeri burası değil ama ne olur bilenler tecrübeli olanlar bizimle yaşadıklarını paylaşsınlar. Çok yakın arkadasım hamile ve açlık şeker oranı 184 çıktı. Bi devlet hastanesinin doktoru riskli gebelik olduğunu çok acil araştırma eğitim hastanesine gitmesini söyledi. Özele gitsek olmaz mı dediğimizde hayır kesinlikle eğitim araştırma dedi fakat oraya da yakın tarih randevu alamıyoruz. Hamileliği çok güzel gidiyordu sıkıntısı yoktu doğal olarak moralimizde çok bozuldu. Doktora zaten bir şekilde gidilecek ama şuan yapmamız gerekenler nedir
Öncelikle yediklerine dikkat edecek az yemek değil de beyaz ekmek pirinç şeker ve şeker oranı yüksek olan meyveleri yemesin. Ben kendi degerimi tam hatırlamıyorum ama test tekrarlanmisti 75 gr ile yapıldı ve normal çıkmıştı ilaç kullanmadım. Sadece yediklerime dikkat ettim abartmadan.Arkadaşlar merhaba biliyorum yeri burası değil ama ne olur bilenler tecrübeli olanlar bizimle yaşadıklarını paylaşsınlar. Çok yakın arkadasım hamile ve açlık şeker oranı 184 çıktı. Bi devlet hastanesinin doktoru riskli gebelik olduğunu çok acil araştırma eğitim hastanesine gitmesini söyledi. Özele gitsek olmaz mı dediğimizde hayır kesinlikle eğitim araştırma dedi fakat oraya da yakın tarih randevu alamıyoruz. Hamileliği çok güzel gidiyordu sıkıntısı yoktu doğal olarak moralimizde çok bozuldu. Doktora zaten bir şekilde gidilecek ama şuan yapmamız gerekenler nedir
Tamamen aç gidildi şekeri ölçüldü 90 çıktı. Yükleme yapıldı bir saat sonra tekrar kan alındı 184 çıktıseker yuklemesi mi yapildi yoksa tamamen aç gidip açlik sekerine mi bakildi. İkisi cok farkli seyler
Açlık kan şekeri mi yoksa şeker yüklemesi sonucu mu o
Karışık anlatmışsınız
Hamilelere şeker için ilaç verilmiyor.Metformin kullananlar da bunu 6. haftaya kadar kullanıp bırakıyor zaten.Sonrasında diyet yetmezse insülin verilecek.
Zaten o açlık şekeriyse çok yüksek diyet yetmez insülin de verirler.
Başlangıçta 6 defa ölçüm yapılır.Doz ayarlanır.
Özele güvendiği bir hastanenin endokrin bölümüne de gidebilir sıra beklemem diyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?