Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
BAHARB = doktorunu ben de sevdim. aslında benim doktorumda bana karşı çok iyi. kesinlikle güven veriyor. ama yine de maya nın doktoru osman da çok kendinden emin konuşuyor. kararsızım o yüzden. neyse önümde 1 ay var karar vermekte acele etmeme gerek yok. kist 5mm mi 5 cm mi? 5 mm bişey değil. acaba ben mi yanlış anladım. morfolojiyi pek takmayan doktorlar aşılama öneriyor. bizimki de o yüzden 2 aşılama yaptı. şimdi tüpe geçecez kısmetse. çok heyecanlıyım aslında. ama çok ümitlenmesem iyi olur allah korusun sonra olmazsa çok düşerim. ben şimdi kist için hem doğum kontrol hapına devam hem de her akşam sumakla soğan yemeyi düşünüyorum. soğan kürü içemiyorum çünkü. bu arada 2 aşılama yetiyor diye biliyorum tüpe geçmek için

kistim mandalına kadarmış yanlış yazmışım yani 5cm. 3. kez aşılama için neredeyse çok ısrar etti diyebilirim. sen tüpü sgk dan mı yaptıracaksın? özel mi?
bence ümitlen arkadaşım. çünkü ümitlenmeden olmuyor. hep pozitif düşün. bunun çok yararı olduğunu dr. söyledi. ben 2. aşılamamda ümit vermiyordum kendime üzülmeyeyim diye ama yanlış yaptığımı düşünüyorum. eşime ilaçları almayı düşünüyorum çünkü bitkisel şeylerin faydasız olacağınıda düşünmüyorum.

Son düzenleme:
BADEZUZUM = tabi cnm biz hiç bu sorunu bilmeden ben hamile kaldım ve 6.haftada düşük yaptım..daha sonra hep sorun bende diye ben testler felan yaptım taki birde kimyasal gebelik geçirene kadar sonra eşimden tahlil istedi dr. ve morfoloji %1dedi şansımız dr.un önemsemeyen cinsten olmamasıydı vakit kaybettirmedi bize morfoloji çok önemli dedi...tüp bebek dr.una yolladı dr.a hemen gitmedik ben biraz fazla araştırma yaptım bitkisel şeylere yöneldim..aslında çok bilinen keçi boynuzu, bal polen arı sütü karışımı ,üzüm çekirdeği dr.un verdiği evitaminleri felan derken en önemli faktörün evitamini olduğunu gördüm ve bu kulüpte bi arkadaşın yazdığı pycnogenol adlı bitkisel destek ürününü aldım onu içmeye başladı (ama hiç inanamadım)bu arada hiç tahlil yapmadı nerdeyse 4 ay oldu ..en son tahlilde morf.%16 olmuştu inanmadık başka lab.a yaptırdık ve evet%16 yazıyodu...o ilacı içmeye devam ediyor dr.bana sayı nekadar ve ileri hareketlilik ne kadar iyi olursa morfolojinin önemi o kadar azalıyo dedi..şimdi en son sayı bayağı düşmüştü 26 milyona ,onu arttırmaya çaılışıyorum onun içinde L-arginine(yanlış yazmadım umarım)alıcam ..bende pkolu olduğum için işimiz biraz daha zorlaştı işte böyle...

paylaşımın için teşekkür ederim canım. gerçekten %1 den %16 çok güzel bir rakam. Allah dahada arttırsın inşallah.
pycnogeni sen mi eşin mi kullanıyor? ve bu ilaç ne için yazabilir misin?

BAHARB: ANKARA-30 yaş- morfo:%1- 2 aşılama- ıcsı a hazırlanıyor 5cm kist (doğum kontrol hapı)

LİMAN: BURSA- 29 yaş - morfo:%1- 2 aşılama- 3. aşılamaya hazırlanıyor 5cm kist (doğum kontrol hapı)

BADEZUZUM: İSTANBUL- yas- morfo: %16- 1. aşılamaya hazırlanıyor 3 cm kist

bi istatistik çıkar. inşallah en kısa zamanda Allahım özlemimizi bebeklerimizi bizlere verir.[/

kistim mandalına kadarmış yanlış yazmışım yani 5cm. 3. kez aşılama için neredeyse çok ısrar etti diyebilirim. sen tüpü sgk dan mı yaptıracaksın? özel mi?
bence ümitlen arkadaşım. çünkü ümitlenmeden olmuyor. hep pozitif düşün. bunun çok yararı olduğunu dr. söyledi. ben 2. aşılamamda ümit vermiyordum kendime üzülmeyeyim diye ama yanlış yaptığımı düşünüyorum. eşime ilaçları almayı düşünüyorum çünkü bitkisel şeylerin faydasız olacağınıda düşünmüyorum.[/QUOTE]

aşılamalarımı yaptırdığım yere hiç sormadım nasıl olacak diye ama sanırım onlar rapor çıkarcaklar. aşılamada da rapor çıkardılar çünkü. mayada bize yaklaşık 4500 tl eğer cgh da istersek 9000 tl gibi bi rakam verdi. raporlu olursa bu rakamlar 1940 lira düşecek. baya pahalı yani. ne deyim hakkımızda hayırlısı.

BADEZUZUM = tabi cnm biz hiç bu sorunu bilmeden ben hamile kaldım ve 6.haftada düşük yaptım..daha sonra hep sorun bende diye ben testler felan yaptım taki birde kimyasal gebelik geçirene kadar sonra eşimden tahlil istedi dr. ve morfoloji %1dedi şansımız dr.un önemsemeyen cinsten olmamasıydı vakit kaybettirmedi bize morfoloji çok önemli dedi...tüp bebek dr.una yolladı dr.a hemen gitmedik ben biraz fazla araştırma yaptım bitkisel şeylere yöneldim..aslında çok bilinen keçi boynuzu, bal polen arı sütü karışımı ,üzüm çekirdeği dr.un verdiği evitaminleri felan derken en önemli faktörün evitamini olduğunu gördüm ve bu kulüpte bi arkadaşın yazdığı pycnogenol adlı bitkisel destek ürününü aldım onu içmeye başladı (ama hiç inanamadım)bu arada hiç tahlil yapmadı nerdeyse 4 ay oldu ..en son tahlilde morf.%16 olmuştu inanmadık başka lab.a yaptırdık ve evet%16 yazıyodu...o ilacı içmeye devam ediyor dr.bana sayı nekadar ve ileri hareketlilik ne kadar iyi olursa morfolojinin önemi o kadar azalıyo dedi..şimdi en son sayı bayağı düşmüştü 26 milyona ,onu arttırmaya çaılışıyorum onun içinde L-arginine(yanlış yazmadım umarım)alıcam ..bende pkolu olduğum için işimiz biraz daha zorlaştı işte böyle...

paylaşımın için teşekkür ederim canım. gerçekten %1 den %16 çok güzel bir rakam. Allah dahada arttırsın inşallah.
pycnogeni sen mi eşin mi kullanıyor? ve bu ilaç ne için yazabilir misin?

teşekkürler inş.Allahım herkesi bu dertten kurtarır bi an önce pycnogenolü eşim kullanıyor. özelliğine gelince dediğim gibi çok araştırdım hep evitamininin faydalı olduğunu gördüm burdaki kişilerdende bu ilacı duyunca baktığımda normal bir e vitaminin 100 katı etkisi olduğu yazıyodu..asıl özelliği damar yenileyici ve onarıcı ..bazı kişiler varikosele iyi geldiğinden morfolojiyi etkiliyo felan yazmıştı ama tam olarak bilemiyorum sadece yoğun e vitamini bulunduğunu biliyorum

bence ümitlen arkadaşım. çünkü ümitlenmeden olmuyor. hep pozitif düşün. bunun çok yararı olduğunu dr. söyledi. ben 2. aşılamamda ümit vermiyordum kendime üzülmeyeyim diye ama yanlış yaptığımı düşünüyorum. eşime ilaçları almayı düşünüyorum çünkü bitkisel şeylerin faydasız olacağınıda düşünmüyorum.

aşılamalarımı yaptırdığım yere hiç sormadım nasıl olacak diye ama sanırım onlar rapor çıkarcaklar. aşılamada da rapor çıkardılar çünkü. mayada bize yaklaşık 4500 tl eğer cgh da istersek 9000 tl gibi bi rakam verdi. raporlu olursa bu rakamlar 1940 lira düşecek. baya pahalı yani. ne deyim hakkımızda hayırlısı.[/QUOTE]

cnm bu fiyatlar tüp bebek değilmi bayağı fazla istemişler yaaa..raporla ilgili bilgin varmı bikaç şey sormak istiyorumda

BAHARB: ANKARA-30 yaş- morfo:%1- 2 aşılama- ıcsı a hazırlanıyor 5cm kist (doğum kontrol hapı)

LİMAN: BURSA- 29 yaş - morfo:%1- 2 aşılama- 3. aşılamaya hazırlanıyor 5cm kist (doğum kontrol hapı)

BADEZUZUM: İSTANBUL- yas- morfo: %16- 1. aşılamaya hazırlanıyor 3 cm kist

bi istatistik çıkar. inşallah en kısa zamanda Allahım özlemimizi bebeklerimizi bizlere verir.[/

benim dkh bitti yazmama gerek yok heralde :)))

aşılamalarımı yaptırdığım yere hiç sormadım nasıl olacak diye ama sanırım onlar rapor çıkarcaklar. aşılamada da rapor çıkardılar çünkü. mayada bize yaklaşık 4500 tl eğer cgh da istersek 9000 tl gibi bi rakam verdi. raporlu olursa bu rakamlar 1940 lira düşecek. baya pahalı yani. ne deyim hakkımızda hayırlısı.

canım tüp için araştırdım.3kez aşılama gerekiyormuş. benim de görüştüğüm yerde ortalama bir fiyat verebiliriz dediler. çünkü tedavide neyle karşılaşılır ilaçlar ne olur bilemeyiz demişti. raporsuz 5500 lira, Raporlu 3500 liraya mal olur demişti. bunun içinde ilaçlarda dahil. toplam bir fiyat konuşmuştuk. cgh ney? neden o kadar pahalı?

cnm bu fiyatlar tüp bebek değilmi bayağı fazla istemişler yaaa..raporla ilgili bilgin varmı bikaç şey sormak istiyorumda[/QUOTE]

günaydın kızlar, ankara üni. kısırlık merkezinden kolay çıkıyor dediler mayadan. mayadan aldığım rakam 4500 tabi ekstralar da çıkacak. bu fiyattan rapor olunca 1940 lira rapor çıkartırsam daha az vereceğiz. yani rapor 1940 liralık indirim sağlıyor. bize başkentte de maya da da 2 aşılama belgesi isteniyor sadece tüp bebek raporu içindediler. limancım sana 3 denmiş ya yüzden belirtiyorum. aşılama ile olmayacaksa o hormon ilaçlarını tekrar alıp rahmimizde kocaman kistler oluşturmaya gerek yok bence. sen değerlendir canım, bu iş kısmet işi. hakkımızda hayırlısı olsun.

canım tüp için araştırdım.3kez aşılama gerekiyormuş. benim de görüştüğüm yerde ortalama bir fiyat verebiliriz dediler. çünkü tedavide neyle karşılaşılır ilaçlar ne olur bilemeyiz demişti. raporsuz 5500 lira, Raporlu 3500 liraya mal olur demişti. bunun içinde ilaçlarda dahil. toplam bir fiyat konuşmuştuk. cgh ney? neden o kadar pahalı?

CGH çok yeni bir yöntemmiş türkiye de bir tek ! maya yaptırıyomuş.yumurtalar toplandıktan sonra emriyolar oluşunca onlardan hücre alıp 36 kromozom için araştırma yapılıp en sağlıklı emriyo konuluyormuş. tabi bu işlem 2,5 ay gibi bir zaman aldığı için bu arada emriyoları dondurup bekletiyorlarmış. bu sayede özellikle morfolojisi çok bozuk olan ve hatta dna sı da bozuk olan spermler olunca gebelik şansını %70 lere taşıyormuş. ayrıca 36 kromozom a bakılınca bebekte genetik herhangi bir hastalık var mı yokmu bunlarda araştırılmış oluyormuş.

bizmde morfoloji başta %4 ve %2 çıkmıştı sayı hep iyiydi ama en son mayada yaptırdıgımız test sonucu %0 çıktı şuan eşim proxeed plus kullanıyor bakalım sonuçne olacak ama bu morfoloji merkezden merkeze degişiyomuş onu anladım

bizmde morfoloji başta %4 ve %2 çıkmıştı sayı hep iyiydi ama en son mayada yaptırdıgımız test sonucu %0 çıktı şuan eşim proxeed plus kullanıyor bakalım sonuçne olacak ama bu morfoloji merkezden merkeze degişiyomuş onu anladım

merhaba arkadaşım. Allah sizinde yardımcınız olsun. değişiyor derken neyi kast ettin? ölçümlerimi farklı acaba?

merhaba arkadaşım. Allah sizinde yardımcınız olsun. değişiyor derken neyi kast ettin? ölçümlerimi farklı acaba?

canım biz 3 farklı tüp bebek merkezinde yaptırdık testi,ilk testte morfoloji%4 ikincide %2 ve bize 2.5 yıl boyunca hep sebepsiz infertilite dendi,en son testi mayada yaptırdık morfoloji %0 çıktı bize direk erkek faktörlü sorun dendi ben bu morfoloji olayını inanın hiç anlamadım,morfoloji degişken bişey mi yoksa bazı merkezler bunu özellikle mi düşürüyor bilemiyorum ama tek merkeze kesinlikle takılmayın

canım biz 3 farklı tüp bebek merkezinde yaptırdık testi,ilk testte morfoloji%4 ikincide %2 ve bize 2.5 yıl boyunca hep sebepsiz infertilite dendi,en son testi mayada yaptırdık morfoloji %0 çıktı bize direk erkek faktörlü sorun dendi ben bu morfoloji olayını inanın hiç anlamadım,morfoloji degişken bişey mi yoksa bazı merkezler bunu özellikle mi düşürüyor bilemiyorum ama tek merkeze kesinlikle takılmayın

merhaba arkadaşım hoş geldin diyeyim önce, yazdıklarının aynısını bizde yaşadık 2,5 yıl sebepsiz dendi. sonra maya ve sonra morfoloji%0 erkek faktörü. direk mikroenjeksiyon aşılama da tutmaz dedi. ben yine de 2 aşılama yaptırdım ama malesef olmadı. önümüzdeki ay tüp bebek yaptırcaz ama nerde yaptıracağımıza karar veremedik maya başkent yoksa bahçeci umut mu? bilemiyoruz. siz ne durumdasınız ne yapmayı planlıyorsunuz*

merhaba arkadaşım hoş geldin diyeyim önce, yazdıklarının aynısını bizde yaşadık 2,5 yıl sebepsiz dendi. sonra maya ve sonra morfoloji%0 erkek faktörü. direk mikroenjeksiyon aşılama da tutmaz dedi. ben yine de 2 aşılama yaptırdım ama malesef olmadı. önümüzdeki ay tüp bebek yaptırcaz ama nerde yaptıracağımıza karar veremedik maya başkent yoksa bahçeci umut mu? bilemiyoruz. siz ne durumdasınız ne yapmayı planlıyorsunuz*

canım öncellikle sadece mayada yapılan teste mi morfoloji %0 çıktı?diger merkezlerdeki degerler kaç?
benimde 2 aşılamam negatif ve birçk ilaçlı takibim olumsuz 3 yıldırda gebe kalamıyorum,eşimin seperm sayı hareket
hep iyiydi şubat ayına kadar hep sebepsiz denildi,şubatta mayadaki testimizde morfoloji o çıktı bizde çok şaşırdık önceki testlerde çıkan '%2 ve %4 morfolojiye doktorlar sorun yok diyorlardı yani sayı iyi oldugu için problem yok deniliyordu hep ama %0 morfoloji sorun bende 3-4 ay içerisinde tüp bebbek yaptırcam merkez konusunda çok kararsızım. ben 2,5 yıl boyunca hep kendimde bişey aradım acaba sorun ne diye testlerim hep defalarca tekrarlandı genetik dahil birçok test yaptırdım ama belkide sebep morfoloji bilemiyorum hakkımızda hayırlısı artık umarım daha fazla beklemeyiz...

canım tamamen aynı şeyleri yaşamışız. maya ya gidiş. morfoloji %0 yüzleşme. başkent üni. hastanesinde %1 çıktı. zaten %0-1-2 farketmiyor bkan kişinin gözlemi olduğu için. maya da osman çok emin konuşuyo. çoğu hastam morfoloji problemi var onunla uğraşıyoruz diyor ama ben pek sevmedim osman ı kararsızım. eşim maya ya sıcak bakıyor ama temmuz adetimle tedaviye başlayacağız. daha yer konusunda karar vermedik. aşılama yapan doktorumuz morfoyu çok önemsemedi. ama aşılamalar da olmadı. eşim kaan hocadan tedavi alıyor bu arada.

canım tamamen aynı şeyleri yaşamışız. maya ya gidiş. morfoloji %0 yüzleşme. başkent üni. hastanesinde %1 çıktı. zaten %0-1-2 farketmiyor bkan kişinin gözlemi olduğu için. maya da osman çok emin konuşuyo. çoğu hastam morfoloji problemi var onunla uğraşıyoruz diyor ama ben pek sevmedim osman ı kararsızım. eşim maya ya sıcak bakıyor ama temmuz adetimle tedaviye başlayacağız. daha yer konusunda karar vermedik. aşılama yapan doktorumuz morfoyu çok önemsemedi. ama aşılamalar da olmadı. eşim kaan hocadan tedavi alıyor bu arada.

canım hakikaten aynı şeyleri yaşamışız,bizde şimdi kaan aydosun tedavisini uyguluyoruz bakalım sonuçlar degişcek mi bende merak ediyorum gerçi iyide olsa kötü de olsa mecbur tüp bebek yapılacak daha nekadar bekleyebiliriz ki
başkentte hulusi bey var birarada onu düşündüm tüp bebek konusunda ama karar veremedim bende senin gibi

bende morfolojinin değişken olmadığını düşünmüştüm hep..hatta bir topicteki arkadaş yaptığımız testlerde %3çıkan morf.daha ayrıntılı bakılınca(galiba mikroskopla alakalı)%0mış dedi...yani çok ayrıntılı bakılması gerekiyor..kanal d deki doktorum programında sunucusu olan dr.kendi lab.da uygulanan yöntemi söyledi ve biz çok büyülterek bakıp ışığı iki kere kırarak spermlerin içindeki proteinleri görebiliyoruz ve ona göre seçiyoruz dedi.çünkü sperme dıştan bakıldığında yapı olarak düzgün görünsede protein yapısı bozuk olabilirmiş ...şimdi de bunu tüp bebek uygulamasında embiryodan alınan bir hücreyle dna yapısına bakılarak en iyi olan kullanılıyor. demişti ama biz bunu önceden görebiliyoruz felan filan diye bayağı bir anlatmıştı..bende şimdi eşimin son değerleri ne çok merak ediyorum açıkcası 2 ay oldu en son yapalı testi ....

canım hakikaten aynı şeyleri yaşamışız,bizde şimdi kaan aydosun tedavisini uyguluyoruz bakalım sonuçlar degişcek mi bende merak ediyorum gerçi iyide olsa kötü de olsa mecbur tüp bebek yapılacak daha nekadar bekleyebiliriz ki
başkentte hulusi bey var birarada onu düşündüm tüp bebek konusunda ama karar veremedim bende senin gibi

kızlar günaydın, benim aşılamalarımı hulusi bey yaptı. bence hulusi bey iyi bir doktor. kendisine de güvenim tam ancak bizim durumumuzda tüp bebek de emriyolog sperm seçimi çok öneli. laboratuvar çok önemli. bu konuda sıkıntılıyım başkentten. çünkü emriyologları sperm seçimini neye göre yapıyor. laboratuvar ortamı nasıl ilk denemede olsun istiyorum çünkü çok ilaç yüklenecek. bide olmazsa zaten çok yıkılırım. inşallah allahım yüzümüze güler hepimizde ilk tüp bebekde hamile kalabiliriz. love 27
sen hangi şehirdesin? ben tüp bebek için maya başkent (ankara) ve bahçeçi umut (istanbul) araştırmayı düşünüyorum. eşim nisandan beri ilaç kullanıyor. geçen hafta da dna fragmantasyonuna bakıldı bugün yarın çıkacak sonuçlar. morfoloji de aynı şekilde 2,5 ay önce bakılmıştı. çok merak ediyorum inşallah morfoloji biraz olsun düzelmiştir.

bende morfolojinin değişken olmadığını düşünmüştüm hep..hatta bir topicteki arkadaş yaptığımız testlerde %3çıkan morf.daha ayrıntılı bakılınca(galiba mikroskopla alakalı)%0mış dedi...yani çok ayrıntılı bakılması gerekiyor..kanal d deki doktorum programında sunucusu olan dr.kendi lab.da uygulanan yöntemi söyledi ve biz çok büyülterek bakıp ışığı iki kere kırarak spermlerin içindeki proteinleri görebiliyoruz ve ona göre seçiyoruz dedi.çünkü sperme dıştan bakıldığında yapı olarak düzgün görünsede protein yapısı bozuk olabilirmiş ...şimdi de bunu tüp bebek uygulamasında embiryodan alınan bir hücreyle dna yapısına bakılarak en iyi olan kullanılıyor. demişti ama biz bunu önceden görebiliyoruz felan filan diye bayağı bir anlatmıştı..bende şimdi eşimin son değerleri ne çok merak ediyorum açıkcası 2 ay oldu en son yapalı testi ....

badezuzum senin doktorun kim sen istanbuldasın diye hatırlıyorum. eşin tedavi oluyor mu? benimki salı gününden beri klomenden iğne tedavisine geçti. tüp bebeğe hazırlık umarım herşey yolunda gider.

BAHARB: ANKARA-30 yaş- morfo:%1- 2 aşılama- tüp bebeğe hazırlanıyor. 5cm kist (doğum kontrol hapı kullanıyor) eşi kaan aydosdan tedavi alıyor.

LİMAN: BURSA- morfo:%1- 2 aşılama- 3. aşılamaya hazırlanıyor. 5cm kist (doğum kontrol hapı kullanıyor)

BADEZUZUM: İSTANBUL- morfo: %16- 1. aşılamaya hazırlanıyor. 3 cm kist (doğum kontrol hapı kullandı.)

LOVE27: morfo:%0 - tüp bebeğe hazırlanıyor. eşi kaan aydosdan tedavi alıyor.

Back
X