merhaba arkadaşlar;
3 sene önce başladı herşey,korunmayı bıraktıktan sonra 8.ayımda kendi kendime hamile kalmıştım,zaten doktorlar 12.aya kadar denenmeli,eğer hamile kalınmazsa doktora gidilmeli deniyordu.eeeee ben 8.ayımda hamile kaldım güzel,ilk keseye bakmak için gittiğimizde doktor dediki bu kese normal değil,yerleşimde sıkıntı var,dış gebelik yaşayabilirsin 1 hafta sonra gel tekrar bakalım,1 hafta sonra ooo kese normal yerine yerleşmiş dedi,2 hafta sonra kalp atışını dinlemek için gittiğimizdeyse hayır ben bu işin içinden çıkamıycam ben size bakmak,bu sorumluluğu almak istemiyorum diye bizi apar topar profesöre göndermesiyle başladı benim hikayem...
profesör herşey normal yerleşimde normal diyerek bizi eve yolladı ama benim arara ara kanamalarım oluyordu hep ,bulunduğum ilçedeki doktorsa progestan verip yolladı sürekli,derken ben tam 16 haftalıkken düşük yaptım arkadaşlar.düşükten sonra mecbur 3 ay korunduk sonra tekrar çalışmalara başladık(bu arada sağolsun doktorlar bebeği alıp araştıralım demedi,bizimde o acıyla aklımıza bile gelmedi.)neticede düşükten sonra toplam 10 ay sonra daha geçmesine rağmen hala hamile kalamayınca gittim rahim filmi çekildim herşey normal denildi,2 ay daha denedik yine olmayınca bu sefer Antalyada ünlü bir doktora gittik.adam senin rahminde hafif şekil bozukluğu var bu düşük sebebi olabilir dedi,tüplerde boğum boğum buda hamile kalmana engel olabilir dedi,laporoskopi ve histereskopi ameliyatı istedi.doktor o kadar ünlü ki,tamam dedim ve geçen sene nisan ayında bu ameliyatları oldum.e tamam ben önlemleri aldım,şekil bozukluğundan düşük yapmışımdır onu hallettik,düşük sırasındada tüpler enfeksiyon kapmıştır ondan boğum boğum olmuştur ama evelallah onuda hallettik diye düşünürken aradan zaman geçti ben hala hamile kalamayınca bu sefer iğnelere başladık yine yok,aşılama yapalım dedi,bu fikri benimseyinceye kadar tabi biz hala çalışıyoruz,işte gün aşırı ilişkiler,ilişkisi sonrası ben ayağımı havaya kaldırıp beklemeler,kürler vs vs...
derken bu sene kasımda aşılama yaptırdım ve yine o beklenen tarihteki büyük hayal kırıklığı ve sonuç yine negatif.tüm oklar benim üzerimde bu arada sürekli kontrollere gidiyorum,hormon testleri veriyorum,kist vs yok,yumurtlamalarım iyi ve herşey mükemmel ama yok yok yok. kafamda hep bir soru var neden ameliyattan sonra tekrar rahim filmi çekilmedi,doktorada söyledim gerek yok,başa döneriz falan dedi.eeee doktor bu ben dahamı iyi bilicem...!derken kasım ayında aşılama yaptırdık ama yine hamile kalamadım.2.aşılama dedi tamam dedim ama artık sabrım kalmadı çünkü böyle böyle vakit geçiyordu ve ben düşük yapalı bu sene 6 martta tam 2 sene oldu.eşimle sonra aramızda konuşup 2.aşılamayı yaptırmamaya karar verdik direk tüp bebeğe gidelim derken geçen ay antalya memorial tüp bebeğe geldik,önce bir düşük hikayem olduğu için eşimden ve benden kromozom vs..testleri,benden ayrıca hormon ve eşimden sperm testi istedi.kromozomlar normal çıktı,benim hormonlarda herzamanki gibi iyi,ama bende kan pıhtılaşması çıktı,bu düşük nedeni olabilir,bebek aspirini ve folikasite başla,eğer hamile kalırsan iğneye başlarız dedi.eşiminde spermlerine ara ara başka yerlerde baktırmıştık hep normal çıkmıştı.
bugün reglimin 2.günü,randevu almıştık gittik,eşim geçen hafta spermlerini vermişti ve bugün sonuçları alıp içeriye girdik.doktor kağıtlara bakıp sonuçlara bakıyor eşimin v ebenim kromozomlar normal,üstüne çizik attı,benim hormonlar normal çizik,kan pıhtılaşmasını telefonda söylemişti biliyoruz üstüne bir çizik,eşimin sperm hareketliliği ve sayısı üstüne bir çizik.doktorun gözlerinin içine bakıyorum,biran bir kağıda bir bilgisayara baktı sustu emin oldu ve dediki bu 40 ta birde olsa olabilecek birşey,bu şekilde hamile kalmışsınız ,eşime dönerekte sprmlerinizde bilmem bilmem neyiniz 0 dedi.şok olduk!ne diyor bu doktor,sıfır olan ne biz daha önce eşime 3-4 kere sperm testi yaptırmıştık hani normaldi,meğer spermlerde şekil bozukluğu varmış,eee eski yaptırdığımız sperm tahlilleri neydi peki?onlar eski yöntemlere göre bakılmıştı çünkü,hareketlilikte ve sayıda sıkıntı yok hatta sperm sayısı çok ama işte morfoloji koskoca bir 0.
1 bile değil,giderken yanımda eski rahim filmimi de götürdüm,ve ne dedi biliyormusunuz bu filmde hiçbir sorun yok doktor boşu boşuna ameliyat etmiş dedi.
sabahtan beri kafam karmakarışık arkadaşlar,eve gelir gelmez bunu araştırdım ve işte buraya kadar geldim kader arkadaşlarım.doktor 2 ay kullanması için eşime solgar verdi.2 ay sonunda tekrar eşimin spermlerine bakıcak eğer yükselme görürse sana tüp bebek yapmak istemiyorum,kendi kendine hamile kalırsın ama bu değerlerde yükselme olmazsa o zaman tüp bebeğe karar veririz dedi ama sanırım bu değerlerin yükselmesi biraz zor ben öyle anladım.peki ben nasıl hamile kaldım acaba şimdi onu düşünüyorum,acaba o bebek problemliydide ondanmı düştü yada kan pıhtılaşmasındanmı?o rahimdeki eğrilikte sebep olabilirmi.ama yooo bu doktor orada problem yok dedi,ama öbürü var dedi ameliyat etti,eee peki eşimde morfoloji varsa ve ben hamile kalırsam o bebekte sorun çıkarmı,bunun gibi milyonlarca soruyla dolu şu anda beynim.doktor pazartesi gel bir daha rahim filmi çekelim,ameliyattan sonra neden o doktor tekrar çekmedi dedi,ağlamamak için kendimi zor tuttum,oysa 1 sene önce ben öbür doktora demiştim.
işte böyle kızlar biraz uzun ve karışık anlattım ama kafamın karışıklığına verin,bunu okuyan herkese ders olsun diye yazdım bunları.senelerdir neden eşimin spermlerine ayrıntılı bakılmadı,bakıldı ama bu detaya bakılmamıştı meğer bu apayrı birşeymiş,ama neden bu detay atlanıyor.parayı geçtim bu hem vakit kaybı,hemde psikolojik olarak eşimde bende yıprandık.gerek olmayan ameliyatlar yapıldı,yada gereklimiydi gerçekten bilemiyorum,her doktor farklı şey söylüyor.en başta yapılması gereken araştırmalar yapılmadı,biz kendi kendimize buralara kadar aşama kaydettik.köyde yaşayan bir ahmet bir ayşe ne yapsın,onların parası yok diye özellerde bu testler yapılmasınmı,çocuğumuz olmuyor diye ölene kadar çocuksuzmu kalsınlar,araştırılsalar belki çocuk sahibi olacaklar,hayat bu kadar basitmi anlamıyorum.
kızlar size sormak istediğim bu morfoloji doğuştan olan birşeymi,ilaçlarla yükselme ihtimali ne kadar,diyelim ki kendi kendime hamile kaldım,spermlerde şekil bozukluğu varsa bebekte Allah korusun sorun çıkarmı?