Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Geçen ay gittiğim tüp bebek doktoru bu konuda öğrendiğim her şeyi alt üst etti.
Morfolojisi sıfır olan ve 6 çocuğu olan bir hastasından bahsetti..
Morfolojiyi dikkate almıyoruz dedi ve bunu diyen prof.

Saklicennet canım kimseyle kendini karşılaştırma mesala ben hamile kaldım kese iyi kalp atışı iyi ama birden kalbi duruyor.kimisinde kalbi atmadan düşüyor kanamayla,kimisi hiç hamile kalamiyor.herkes farklı farklı.hem bende çok duydum sıfır morfoloji ile hamile kalan.sen onları okuyup moralini bozma Allah'a sığın.O ol dedikten sonra hiç birşey engel olamaz.cunku olmazları olduran O'dur

Dr da biraz düşük dedi biraz daha yüksek olması gerekiyordu dedi. Moralim çok bozuk yine kimyasal olabilir....
Canım moralini bozma. Belli olmaz yeni yerlesiyordur belki. Cok iyi katlaninca da sağlıklı gelişecek diye bir kural yok. Benimki 80den 250ye çıktı da noldu zamanında..az katlaninca da bekleyip goreceksin en güzeli.. Uzme kendini koru dikkat et yeter ki. Insallah pazartesi kat kat artar

@Zeynep6302 The Calender B Beyza_2018 teşekkür ederim kızlar. Aslında hepsini biliyorum. Bizde baş anomali 23 boyun 10 kuyruk 7 ve mix form 60. Mix form da spermin her yerinde karışık anomali var demekmiş doktora sordum bu Çan’ımı çok Şükrü ve bunu yaşayan çok kişi YÖK sanki, bununla ilgili hiçbir yazı görmedim burada da kimseyi duymadım o yüzden hep aklımda hiç çıkmıyor. 15 aydır da hiç gebelik gerçekleşmedi.

Allah her şeyin hayırlısını versin.
Emin ol vakti var ve biliyorum bunları duymaktan sıkıldın ama yaşım 40, tek yumurtalığım var ve bebeğim olmadan 4 yıl neredeyse hamilelik yaşamadım.
Bizimkine de dediler anormal yapıda diye ama bak oluyor işte yeterki Allah istesin o ol desin.
Üzüldüğüne bile üzüleceksin,her şey çok güzel olacak.

Cok arastirmaktan kaynakli bazen bilmemek en guzeli o yüzden kendine sınırlama koymalısın bu tarz seylere cok kafa yormamak icin .Ben maas alinca tup bebek icin para ayırıyordum kabullenmiştim ama icimde hep bir umut vardi

Kızlar preseed jel var duymussunuzdur muhtemelen. Aslında kayganlastirici ama sperm dostu ve özellikle sperm hareketliliginde sayısında sorun olanlarda işe yariyormus. Spermin canlılığını sagliyormus. Ben bu ay başladım kullanmaya. Siz de deneyin isterseniz belli mi olur belki o vesile olur birimize

Evet bende kullanmak istiyorum fakat daha kat etmem süreç var o yüzden bekliyorum. Umarım sende hemen etkisini gösterir. Kullanıp hamile kalanlar var. Vajinada sperm düşmanı olan o süngerimsi tüy gibi şeylerden spermi koruyormuş.

Aynen canım. Valla bizim de katedecegimiz yol var ama ben kendi kendime uğraşıyorum işte umut dünyası

Aynen canım. Valla bizim de katedecegimiz yol var ama ben kendi kendime uğraşıyorum işte umut dünyası
Tani canım öyle umut işte de herşey para sürekli özellere gidiyoruz bir kez varikosel ameliyatı olduk ikinciyi çift taraflı düşünüyoruz ilki yetersiz olmuş kalan damarlar var ona da Allah bilir ne kadar veririz. Tüp bebek yaptırmak maddi açıdan daha avantajlı :)
Proxeed plus e vitamini falan kullanıyoruz sağlıklı besleniyoruz bugün ki yemek olmazsa olmaz nohut havuç çorbası esmer pirinçli zeytinyağlı dolma falan işi baya ele aldım. Jeli de düşünüyorum fakat dedim ameliyat olalım Kaan hocaya gidelim de öyle başlarım biraz sonuç görmek istiyorum daha DNA hasarına Bile baktırmadık. Bu arada benede çalışmıyorum mesleğimi ilerletmek için bir üniversiteye daha gidiyorum harçlar sınavlar. Birde kenarada para koyuyoruz ne olur ne olmaz diye. Eşimin de yükselmesi için birkaç sınavı var ehliyet alacak onların harçları derken bizim çocuklar çok masraflı geliyorlar. Herşeyde geldi mi üst üste geliyor.

Allah yardimciniz olsun canım. Inan geçen ay 1000 lira falan eczanelere verdik galiba. Arkadas diyo 150liraya ilac aldim evime kadar getirdiler getirsinler tabii. Dedim beni işe bile birakmalari gerek ozaman :))
Para pul inan gözümüzde degil artık. Yeter ki hayirlisiyla sağlıcakla gelsinler de bebislerimiz

Kesinlikle öyle canım bebişlerimiz gelişimde istedikleri kadar masraf yaptırsınlar. Şimdi de tüp bebek yaptıranlarda kistler oluşuyormuş onu öğrendim herkeste oluyor mu acaba? Neden olur ki?

Bizim veletler bu kadar vitaminle olursa cok zeki bişe olmaları gerek gerçekten cok emek veriyoruz sağlıkla olsunlar die

Son düzenleme:
Kesinlikle öyle canım bebişlerimiz gelişimde istedikleri kadar masraf yaptırsınlar. Şimdi de tüp bebek yaptıranlarda kistler oluşuyormuş onu öğrendim herkeste oluyor mu acaba? Neden olur ki?
Canim tüp bebekten sonra bende de kist olusmustu. Ama hoca tedaviye gerek yok bu 3 ayda kendiliginden geçer dedi.Tekrat kontrole gitmedim ama herhalde geçmistir. Gecmediyse de 1 ay dogum kontrol hapi kullandiriyorlar.Yani kist sıkıntı olmaz. Kist oluşmasinin sebebi: yumurtaliklardaki folikulleri ilaç ile fazla uyariyorlar bircok folikül büyüyor ve hemen geri toparlanamıyor.

Kızlar bizim 2 tane dondurulmuş embriyomuz var eşim diyor gidip koyduralim bende biraz daha doğal yolla bekleyelim diyorum sizce ne yapmalıyım
Bu arada eşimde DNA hasarı yok. Çok yoruldum 3.5 yıldır bekledik aslında pekte değişen birşey yok sayı az hız düşük morfoloji kötu .tek iyi yanımız galiba hasarın olmayışı .
Haziran'dan bu yana da Kaan hocanın tedavisideyiz
bana bı akıl verin çok yoruldum

KOrkulacak birşey değil yani ohh rahatladım. Tüp düşünmüyorum ama olur ya ilerleyen seneler de olmazsa yaşda ilerlerse olabilir. Allah hayırlı yoldan bebeklerimize kavuştursun hepimizi.

Canım ve. Denetimsizim bu konuda deneyimli olan arkadaşlar aydınlatır seni fakat naçizane fikrim kendini ve rahmini hazırlamadan koydurma. Eşlerimize yükleniyoruz ama bizim de kullanmamız gereken birçok şey var. Uzmanlar anne adaylarına 3 ay önceden hazırlanmalarını öneriyorlar. Avokado ve ananas tüketmeni de tavsiye ederim. Kendini hazır hissedince koydurmalısın. Şansa bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Yüce rabbim yanınızda ve yardımcınız olsun.

Haklısın canm dondurulmuş embriyo bile olsa bı sürü iğne ilaç kullanıyoruz malesef kendimi hiç hazır hissetmiyorum Kaan hocanin tedavisi sonuçlansin ona göre bir yol çizelim diyorum bakalm hayırlısı olur inşallah.Rabbim seninde yüzünü güldürsün insalalh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…