Erkek İnfertilitesi morfolojii:((

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hayatım malesef çektiremedim ben.öncesindede ilişkiye girmemiş olmamız gerekiyormuş:kedi:haftasonu girmiştik ama yinede dr olmaz dedi dış gebelik olabilir dedi.ya bu ayı boş geçip sadece rahim filmi çektiricem yada filmi önümüzdeki aya bırakıcam.daha karar veremedim ama bu ayıda es geçmek istemiyorum.bakalım hakkımızda hayırlısı canım.bir nasip olmadı yaa bana şu rahim filmi deli oldumkafamçokkarıştıhayatım anlıyorum seni insan sıkılıyo bunalıyoda keşke devam etseniz ilaca küre falan belki bir faydası olurdu.bende senin gibi düşünüyorum çoğu zaman kısmetse olur diyede bizde çaba göstericem hayatım zahmetsiz rahmet yok biliyosunopuyorumnanaktan:1hug:

canım doktorunun bunu daha önceden açıklaması gerekmiyomuydu?neden yönlendirmezler anlamam..bu tür işlemler adet bitiminden sonraki bikaç gün içinde yapılır bildiğim kadarıyla...ovülasyon olmadan işlem yapılır,olası bi gebeliği riske atmamak için.ovülasyon günlerin yakınsa veya geldiyse öbür aya bırakıver..bu iş kader kısmet işi öğrendik iyice....bellimi olur..tutuverir bide:) ben adetimi bekliyorum..olunca gidecem.doğru söylüyosun aslında,en azından keçiboynuzu kürü yada e vitamini alabilir eşim..artık aşılama için test yaparlarsa son duruma göre davranırız.hepimiz için hayırlısı:))

hayatım ben ocak ayında aşılama yaptırdım bir dahada dr a gitmedim.adet sonrası yapıldığını biliyordum 5 gün olmuştu adetim biteli ama ilişkiye girilmemesi gerektiğini bilmiyordum hiç öyle birşey okumadım nette.ama dediğin gibi herşeyin hayırlısı canım istediğim bir hastane değildi zaten şimdi pazartesiye istediğim bir dr dan randevu aldım bakalım o ne diyecek zaten bu ay geçti artık önümüzdeki aya bırakıcam.inşallah gerek kalmadan bu ay hamile kalırım:lepi:şimdi gideceğim yer tüp bebek merkezi kısırlık konusunda daha tecrübeli olur diye orayı tercih ettim birde normal kadın doğuma gidince insanın morali bozuluyo bir sürü hamile görüyosun bir kendine bakıyorsun bir onlara sen ne için gelmişsin onlar ne için:çok üzgünüm:daha çok koyuyo yani şimdi burada öyle şeylerle karşılaşmam diye düşünüyorum.belki yanlış düşünüyorum ama insan istemedende olsa moralini bozuyo.allah hepimizin yardımcısı olsun canım:1hug:

:umursamaz:

inşallah bu ay uğurlu gelir:) doktor konusunda iyi düşünmüşsün..sadece kadın doğum uzmanına gitmekle tüp bebek merkezine gitmek farklı tabii.bi kere seninle ilgili her şık akıllarına gelebiliyo tüp bebek merkezinde..neden orada olduğunu iyi biliyolar..tabii normal bi polklinikte hamileleri görüp gözümün takıldığı çok oldu.seni iyi anlıyorum..bunlar normal şeyler..keşke kimse yaşamasa bu durumu,ama hep yaşanmış ve yaşanacak..bizde ilerde başkalarına dua edeceğiz belkide..tabii bize nasip olursa:) dua edip,elimizden geleni yapacağız...olacaksa hayırlı ve sağlıkla olsun..

leylmelek nasılsın canım?ben çok şükür iyiyim..adet oldum ve ağrısız sızısız geçiyo:)))))))))))))))) yarın doktora gidiyorum.aşılama için ilaç başlayacak.olacağına umudum yok ama ameliyat şimdilik işe yaramış görünüyo..artık başlıyoruz:)

ben iyiyim hayatım.yeni dr a gittim çok memnun kaldım.dediğin gibi önceki dr ların sormadığı birçok şey sordu ve yeni birsürü şey öğrendim.bir terlik olmazsa artık sürekli ona gitmeyi düşünüyorum.önümüzdeki ayda filmi ona çektiricem.canım hakkında hayırlısı olsun inşallah.sanırım şu an ilaçlara devam ediyosundur.stres yapma sakın canım olamıycak diyede düşünme bunu daha öncede konuşmuştuk sanırım hep olumlu düşün.ilk aşılamada hamile kalan birçok kişi var bunlardan biride sen olacaksın inşallah.

merhaba canım..iyi bi doktor bulduğuna sevindim.güvenmek çok önemli.bende iyiyim.iğnelere başladık.pazartesi kontrole gideceğim.nolursa olsun hayırlısı olsun canım.olmayışına alıştım heralde olur diye bile düşünemiyorum..hele ilk aşılamada olacağına hiç aklım kesmiyo..neyse umut olmayınca zaman daha çabuk geçecek galiba:)) kendine iyi bak.görüşürüz canım..

merhaba arkadaşlar benim eşimin morfolojisi %0 malesef sayı 14 milyon hareket de biraz problem var 7 ay önce varikosel ameliyatı oldu ama tekrar bi spermiogram yaptırmak istemiyo ben de çok zor durumda kalıyorum ne bitki ne kür hiç bişeye yanaşmıyo bazen çok çaresiz kalıyorum ben kendim iki ayrı kadın doğumcuya gittim biri morfoloji çok da önemli değil diyo öbürü morfoloji çok önemli sen hamile kalsan bile düşük tehlikesi olur çünkü yapısı bozuk spermler yumurtayı döllerse anomali bebek olur dedi böyle muallakta kalmak kötü bi şey allah hepimizin yardımcısı olsun.:Saruboceq: bizim gibi morfolojisi%0 olan ve ameliyat olan varsa lütfen cevap yazsın:teselli:

merhaba hayatıma.s.ne yaptın merak ettim gittinmi kontrole.aşılama ne zaman.umarım yumurtaların güzelce büyümüştür ve hiçbir sorun çıkmadan aşılaman olur.dualarım seninle:1hug:

hayatım allah yardımcınız olsun.anlamadığım ameliyat olmaya ikna olmuşta niye test yaptırmak istemiyo:uhm:bence biran önce ikna et ve sonuca görede ilaç ve kürlere başlayın.benim eşimin morfolojisi %3 ikimizde farklı dr lara gittik birkaçkez ve hepsi önemli olmadığını söyledi ama sizinki %0 sanırım yükseltmek için uğraşsanız iyi olur hayatım.moralini bozmak istemem ama dr lar ne derse desin morfoloji düşük olunca malesef gebelik oluşmuy biz 1,5 sendir bekliyoruz ama olmuyo işte.en son gittiğim dr sizinki sebepsiz infertiliye giriyo dedi ama bence morfolojiye bir çözüm bulamadıklarından öyle söylüyorlar.sen dr ların dediğine inanıp rehavete kapılma bence.sonuçta sebepsiz hiçbirşey yoktur eşimde aynısını diyo olmuyosa vardır bir nedeni.umarım o bir adet sağlam sperm en kısa zamnda doğru yolu bulurkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

Arkadaşlar morfolojiye çok takılmayın. Benim eşimin morfolojisi %2 idi. Mikroenjeksiyonla hamile kaldım. Mikroenjeksiyonda en iyi spermler seçildiği için morfoloji önemli değil.

Bizimde morfoloji 0 ve gecen ay ameliyat olduk bakalim sonucu sabirsizlikla bekliyoruz.
Dr 1 ay sonra hormon testlerine gore ilaclar verdi onlara basladik simdi .
onumuzdeki ay sperm testi yapacagiz bakalim ona gore ne degismis

Arkadaşlar morfolojiye çok takılmayın. Benim eşimin morfolojisi %2 idi. Mikroenjeksiyonla hamile kaldım. Mikroenjeksiyonda en iyi spermler seçildiği için morfoloji önemli değil.
evet hayatım biliyorum mikroenjeksiyonda en iyi spermler seçiliyo ama bize dr lar bu morfolojiyle normal yoldan hamile kalabileceğimi söylüyorlar sorunda o zaten.en son gittiğim tüp bebek merkezinde doktor sizin için tüp bebek erken biraz daha bekleyin dedi.bizi oyalamayamı çalışıyorlar anlamıyorum.sebepsiz demeleri daha can sıkıcı yapacak hiçbirşey yok yani onu demek istiyorlar:1no2:

Benim doktorum morfoloji %4 altındaysa aşılama bile uygun değil demişti. Tabiki normal yolla hamilelik olabilir. Ama olması uzun zaman alır. Eşime ilk test yaptırdığımızda morfoloji %3 çıkmıştı. Sonrasında ben 2 yıl korunmadım. Sonuç alamadık malesef. Kürler morfolojiyi düzeltmiyor. Biz sadece sayıyı biraz da hareketliliği artırabildik. Ben tüp bebekle hamile kalınca keşke daha önce yapsaydım dedim, şimdi 1 yaşında çocuğum olacaktı. Eğer bayanda problem yoksa şansınız yüksek. ben ilk denememde hamile kaldım. Darısı tüm isteyenlere.

Bi de arkadaşlar, birkaç doktora görünün. Ürologlar gelin ameliyat edelim diyorlar. Jinekologlar aşılama yapalım, klomen verelim diyorlar. Tüp bebek merkezleri ise tüp bebek yapmak istiyorlar. Herkes para kazanmak derdinde.

yaa benim eşiminde morfolojisi %3 ve aşılama yapılacak..bende de problemler vardı ve ameliyat oldum,ama morfoloji sıkıntısını hiç önemsemediler ve aşılama dediler.tüp bebek yaptıralım dedim eşime,doktordan iyimi bileceksin sorun değilmiş morfoloji dedi:)e leylmelek in dediği gibi işte;onların kararı uygulanıyo sonuçta...%3 morfolojiyle aşılama yaptırıyoruz bizde doktor öle dedi çünkü..onca hormonu ben alcam nasılsa:)

Asilamanin maliyeti ne oluyor arkadaslar ilac ve doktor hepsi kaca cikiyor?

kullanılan ilaca göre değişiyo.benim tıp fakültesinde yapılıyo.işlem ücreti 200,ilaçlar 500 falan..700 gibi tutacak galiba

a.s.inşallah dualarımız kabul olur bende 2.5 senedir bekliyorum yavrularımı benim eşim birşyin doğru olduğuna kendisi karar vermezse ben yırtınsamda yaptıramıyorum ameliyat olması için kaç gece sabaha kadar ağladığımı bilirim şu bitkisel tedaviye bir türlü inandıramıyorum güvenmiyo bitkisel tedavicilere ve doktorlardan da morfoloji önemli değil lafını duyduya şimdi malesef testide erteledimafoldumben ama benim çok üzüldüğümü görünce bu ayın 15inden sonra yaptırabileceğini söyledi dün.:Saruboceq::Saruboceq: inş. dua edelim birbirimize hepimiz hakkında hayırlı bebekler nasip etsin rabbim bizlere

Bizimde morfoloji 0 ve gecen ay ameliyat olduk bakalim sonucu sabirsizlikla bekliyoruz.
Dr 1 ay sonra hormon testlerine gore ilaclar verdi onlara basladik simdi .
onumuzdeki ay sperm testi yapacagiz bakalim ona gore ne degismis

a.s.siz nerede ameliyat oldunuz biz üniversite hastenesinde olduk 8 ay önce ama bize hiç ilaç vernediler sadece 6 ay sonra test yaptırın dediler başka da bi şey yok:sinifsinif: ben de eşimi zor ikna ettim tekrar test yaptırmaya bu ayın 15inden sonra test yaptıracağız insallah hepimiz güzel sonuçlarla karşılaşırız mucizeler gerçek olur :Saruboceq:

a.s.dediklerine ben de katılıyorum işimiz gerçekten zor ne yapacağımızı şaşırtıyorlar benim eşimin morfolojisi % 0 bi doktora gidiyoruz önemli değil diyo öteki başka öteki başka bizim de eşlerimizin de kafası karışıyo .sen şimdi hamileymişsin çok sevindimkaydirigubbakcemile5 allah hayırlı evlat olmasını nasip etsin ben de 2.5 senedir beklemedeyim hamilelerin duası kabul olur :Saruboceq:hepimize dua et rabbim senin bebişini de sağlıklı bi şekilde kucağına almanı nasip etsin

Son düzenleme:

canim ameliyattan 1 ay sonra hormon testleri yaptirdi ona gore endol klomen ve proxeed plus verdi . 1 ay kulllandiktan sonra tekrar fsh testi istedi ona gore ilaclari duzenleyecek .
biz bitkisel ilaclarida hic kesmeden kullaniyoruz ama .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…