MOTIVASYONSUZLUK

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Arkadaşlar merhaba

Üniversite 2.sinif okuyorum hafta da 5gün dersim 5 gün de kursum var sınavlara da az kaldı yani önceden çalışmak istiyorum ayriyeten bilgisayar kursuna da çalışmam gerek ama son 1haftadir giderek artan yorgunluk ve motivasyonsuzluk hali etkin mesela bu hafta word'ü isledik karışık bi konu ama yarısını anlamadım sabahları gec kalıyorum kursa canım hicbisey yapmak istemiyo sınavlara da zamanında çalışmak istiyorum kyk yurdunda kalıyorum onun da cok olumsuz etkisi oluyo calisiyorum oda arkadaşlarım konusuyo çalışırken yanima gelip gelip benimle konusuyo falan zaten hic dikkatimi toplayamıyorum bu sıra bana önerebileceğiniz neler var?

Kyk’da etüt odası var mı? Varsa odada değil orada çalışmayı deneyin. Yoksa da arkadaşlarınıza durumu açıklayıp rahatsız edilmek istemediğinizi belirtin.
Bahar döneminde böyle halsizlikler olabiliyor.
Kendinizi bu zorlu süreç bittiğinde yapacağınız güzel şeyleri düşünerek motive etmeye çalışın.

Uyku saatlerini düzene oturtmalisin öncelikle. Sabahları mutlaka kahvaltı yap ve dersten önce meyve, ceviz, kuru kayısı falan ye. Ya da sağlık ocağına git test yaptır, belki vitamin eksikliğin vardır, ilaç kullanırsın. Muhtemelen b12 eksikliğin var. Bende de vardı ve dikkat bozukluğu, halsizlik, unutkanlık, iştahsızlık yaşıyordum, ilaç kullanıyorum artık ve öyle sorunlarım yok.

Bahar yorgunluğudur muhtemelen ama git bir kan tahlili yaptır.

Yurt odasında çalışma, muhakkak bir çalışma salonu vardır oraya git. Oda çalışmak için uygun değil.

Noktalama işaretleri kullanmalısınız öncelikle.
Hedef belirleyin ve mümkünse sizinle aynı sınavlara hazırlanan arkadaş edinin. Amacınız aynı olursa, daha kolay motive olursunuz.

Bir kac gun hic birsey yapmaya calisma disari cik gez kafan dagilsin emin ol rahatlayacaksin ve yeni bir baslangic yapmis gibi olacaksin arkadaslarinlada konusabilirsin bu konuyu destek istersin ders calisman gerektigi zamanlarda kibarca uyarip konusmayi reddedebilirsin

Cevap için teşekkür ederim :) etüt odası var ama dolu oluyo gitmeye üşeniyorum falan Ama haklisiniz gitsem daha iyi olucak gibi oda arkadaşlarım laftan anlamiyo

Teşekkür ederim cevap icin yaptırdığım test haklısınız. Kahvaltı ediyorum ama soyle bi sorun var benim uykum ağır bikac alarm kurmam gerekiyo istemsizce hep kapatıp uyuyorum ay uyanicam diyorum ama bi bakmışım uyuyakalmışım oda arkadaşlarım da rahatsiz oluyo alarm dan bi tane kurabiliyorum bu yuzden gec kalıyorum buna bir öneriniz var mi

Bahar yorgunluğudur muhtemelen ama git bir kan tahlili yaptır.

Yurt odasında çalışma, muhakkak bir çalışma salonu vardır oraya git. Oda çalışmak için uygun değil.
Evet ya haklısınız aslinda sadece etüt odaları dolu oluyo useniyroum falan Ama gidicem etüt odasina

bi aile hekimine hemogram tiroid d vit ölçümlerinizi yaptırın.

ben evde durmaktan d vitaminimi sıfırlamışım, resmen kafamı yukarıda tutamıyordum, kullanmaya başlayalıberi baya enerjim kendime geldi, kendime kızardım tembelim falan diye, boşuna yüklenmişim kendime.

Noktalama işaretleri kullanmalısınız öncelikle.
Hedef belirleyin ve mümkünse sizinle aynı sınavlara hazırlanan arkadaş edinin. Amacınız aynı olursa, daha kolay motive olursunuz.
Resmî.belge degil diye dikkat etmedim. Bi de noktalama isaretlerim pek iyi degil neyse edinmeyi cok denedim ama ya son geceye bırakıyorlar ya da birlikte çalışmak istemiyolar

Ah keşke anlasalar abla. Dogru söylüyosun aslında mesela bu haftasonu iyi bi başlangıç için gayet güzel bi zaman

Taa
Tamam abla test yaptiricam tesekkur ederim

Uyku tamamen alışkanlık aslında. Herkeste oluyor mu bilmiyorum ama ben psikolojik olarak yarın erken kalkıcam diye düşününce istediğim saatte gözüm açık oluyor.:) Ay belki de bende mistik bir şeyler var bilmiyorum.

Evet 2.öğretimdim simdi erken kalkıyorum :) o dediginiz oluyomus beyne komut veriyormuşuz falan ben çok stresli olunca oluyo

Ah keşke anlasalar abla. Dogru söylüyosun aslında mesela bu haftasonu iyi bi başlangıç için gayet güzel bi zaman
O zaman kutuphaneyi yol edeceksin kendine keskelerle yasamamk adina elindeki firsatlari degerlendireceksin keske on yil oncesine donebilsem de simdi daha farkli bir yasantim olsaydi kiymetini bilin elinizdekilerin

O zaman kutuphaneyi yol edeceksin kendine keskelerle yasamamk adina elindeki firsatlari degerlendireceksin keske on yil oncesine donebilsem de simdi daha farkli bir yasantim olsaydi kiymetini bilin elinizdekilerin
Evet aslında kütüphane cok guzel bi seçenek. Abla ne öneririrsin bana demissin ya 10sene öncesine donsem

Evet aslında kütüphane cok guzel bi seçenek. Abla ne öneririrsin bana demissin ya 10sene öncesine donsem
Meslegimi elime alirdim simdi bir cocukla kpss icin ugrasiyorum ama simdi dusunuyorum keske zamaninda calisip atansaydim ayaklarimin ustunde dursaydim diyorum sana tavsiyemde dis etkenleri bir sure birak sadece gelecegine odaklan

Meslegimi elime alirdim simdi bir cocukla kpss icin ugrasiyorum ama simdi dusunuyorum keske zamaninda calisip atansaydim ayaklarimin ustunde dursaydim diyorum sana tavsiyemde dis etkenleri bir sure birak sadece gelecegine odaklan
Anladım abla mesleğini eline al diyosun teşekkür ederim fikir verdiğin için Insallah kpss den atanirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…