Seni kilona göre sınıflandıran bir adam için sağlığını bozma. Seni sen olduğun için sevecek birine aşık ol ve verimli olabildiğin kiloyla yaşa. Kendini kısıtlama
Sınavlara hazırlanırken kesinlikle yediklerinden kısmamalısın. Yaz dönemini bekle. 3 ay boyunca spor yapar diyet yapar 10-15 kilo verirsin rahatlıkla. Nasıl bir bölümde hangi üniversitede okuduğunu bilmiyorum. Bildiğim bu işlerin aç karnına yürümeyeceği. Kafan çalışmaz.
sınavlara 1-1.5 ay kadar var . kafam çalışmaz evet bunu da biliyorum.. tüm bunlar umudumu kırıyor. ama şuan bunu başarmaya da çok ihtiyacım var
O zaman spor yap. Günde 2 saat yürü. Yurda gidince de dersine odaklan ama yediklerinden kısma. Sadece spora yüklen. Belki çok hızlı veremezsin kilonu ama hem başarısız olmaz hem de amacına ulaşırsın. Ben odtüdeyken öyle yapardım. Dersime de gayet güzel çalışırdım.
Zayıflamaya karar vermiş olma çok güzel ama işin içinden çıkılamayacak bir şey yok.
Öğle yemeği yemezsen olmaz. Kalori hesabıyla kilo verilir ama sen yaglarını yaktıgını sanırken bir de bakmışsın kaslardan gitmiş. Ve aynen kilolar geri alınmış. Hiç aç kalmaman lazım öncelikle. Hayatından tatlıyı ve ekmeği çıkardıgında çok şey değişiyor.
Haftada bir kilo vermek en idealidir. Kilo vermek hesap işi değildir tatlım. Senin metabolizman ne kadar yag yakar bilemezsin.
Sabah kahvaltın güzel. Öğlen okulun yemekhanesinde yersin. Çorbanı içer. Sebze yemeginden yersin. ekmek pilav makarna tatlı çıkarsa yemezsin. Akşam da aynı şekilde yaparsın. yurtta kaldıgın içinde odan egzersiz yapmaya müsait mi bilmiyorum ama en azından dışarda tempolu yürüyüş ve koşu yapabilirsin. Her akşam olmasa da haftada 3-4 gün.. .Odan müsaitse sana leslie sansone evde yürüyüş programını öneriyorum kalori yakmak için çok iyi.
Sadece senin hoşlandıgın çocuk değil şişman insanlar genelde sevilmez. İradesizlik, tembellik belirtisidir sağlık problemi olmadıkça.. İnsanlar önyargılı yaklaşır genelde.
Ben de 58dim, hedefim 50. Sana bahsettiklerimdn başka bir şey yapmıyorum. Yavaş ama kalıcı kilo veriyorum. Arada kaçamaklar yaptıgımda geri kilo almıyorum mesela.
spor yapacağım için kasdan gideceğini düşünmüyordum. ki pretein ağırlıklı da bi menü olduğunu düşünüyorum.
odam aslında müsait geniş o söylediğine de bakayım ben o zaman. önceden de diyet yaptığım için hayatımda çok fazla tatlıya ve unlu şekerli gıdalara yer vermiyorum. yer vermediğim halde kilo aldım. şimdi neyden kısacağımı bilmiyorum açıkçası durum biraz da bu...
mrb öncelikle ben üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum
bu birinci problem ailemden uzaktayım ve öğünlerimi düzenlemek gerçekten çok zor oluyor.
ben bayram vs ev yemekleri derken 64 kilo oldum boyum 160
10-12 kilo vermem gerek ideal bi görünüm için.
kalori hesabıyla başladım bugün ama işin içinden çıkamıyorum.
sabah yurtta kahvaltı sıkıntı oluyor dersim 8.15 te başlıyor 6.30 da kalkıyorum sıra filan derken ancak yani.
sabah menüsü :
2 yumurta , 1 domates , 1 salatalık , çay = 220 kalori. tamam çok iyi çok az bi miktar bu
öğleyin yemediğimi düşünsem ki bu çok zor çünkü akşam 5te dersimin bittiği günler var.
akşam menüsü :
fırın tavuk yada buna benzer sebze yemeği , salata , zero kola. = 300 kalori
toplamda 520 kalori. kaçamak kahve vs derken bu 750 olsa
almam gereken 1750 kaloriden 750si gitti günlük 1000 kalori açıktayım. mükemmel derecede birşey bu.
spora gelelim. 45 dk orta tempo yürüyüş ve 15 dk koşu 15 dk da ip atlama 63 kilo insanda 490 kalori ben 500 diyorum yuvarlak hesap. 1500 günlük içerdeyim kalori olarak ve 1 kilo vermek için 7000 kalori lazım. bu sıkı tempoda bir ay uygularsam sadece 6 kilo verebiliyorum.
rakamlar ortada. motive olamıyorum derslerim o kadar ağırken bu kadar yorulacağım hergün yaptığımı varsaydım kaçamak koymadım öğle yemeğini bile çok az kalorili tuttum. kızlar bu durum beni yıldırıyor açıkcası...
daha motive edici daha azim veren bi yol yok mudur ?
duygusal olarak da çöktüren insanlar var en başta hoşlandığım cocuk .. bana kilo problemi olan insanlardan hoşlanmadığını kilo verdiğimde ona haber vermemi söyledi. öyle çok mutsuzum ki sadece 6 kilo vermek çok az geldi bu kadar çaba gösterirsem ki daha göstermedim bile ve bu kadar düşük kalorili beslenmem de çok imkansız. bana akıl verin lutfen ..
Zayıflamaya karar vermiş olma çok güzel ama işin içinden çıkılamayacak bir şey yok.
Öğle yemeği yemezsen olmaz. Kalori hesabıyla kilo verilir ama sen yaglarını yaktıgını sanırken bir de bakmışsın kaslardan gitmiş. Ve aynen kilolar geri alınmış. Hiç aç kalmaman lazım öncelikle. Hayatından tatlıyı ve ekmeği çıkardıgında çok şey değişiyor.
Haftada bir kilo vermek en idealidir. Kilo vermek hesap işi değildir tatlım. Senin metabolizman ne kadar yag yakar bilemezsin.
Sabah kahvaltın güzel. Öğlen okulun yemekhanesinde yersin. Çorbanı içer. Sebze yemeginden yersin. ekmek pilav makarna tatlı çıkarsa yemezsin. Akşam da aynı şekilde yaparsın. yurtta kaldıgın içinde odan egzersiz yapmaya müsait mi bilmiyorum ama en azından dışarda tempolu yürüyüş ve koşu yapabilirsin. Her akşam olmasa da haftada 3-4 gün.. .Odan müsaitse sana leslie sansone evde yürüyüş programını öneriyorum kalori yakmak için çok iyi.
Sadece senin hoşlandıgın çocuk değil şişman insanlar genelde sevilmez. İradesizlik, tembellik belirtisidir sağlık problemi olmadıkça.. İnsanlar önyargılı yaklaşır genelde.
Ben de 58dim, hedefim 50. Sana bahsettiklerimdn başka bir şey yapmıyorum. Yavaş ama kalıcı kilo veriyorum. Arada kaçamaklar yaptıgımda geri kilo almıyorum mesela.
Anladım canım. O zaman biraz hareketlendirmen lazım sanırım menülerini. Tek düze beslenmeye başlayınca vücut alışıyor. duraklamalar oluyor. Dukan diyetine de yurtta oldugun için devam etmen güç olur sanırım. Metabolizma hızlandırıcı, bagırsak çalıştırıcı besinlere agırlık verebilirsin. Yurtta ortak mutfak falan var mı? Kendine besleyici öğünler hazırla. Tahıl çeşitlerinden salatalar yapabilirsin. Başka bir topicte bir arkadaş kapuska yemeginden bahsetmişti. Bagırsakları çalıştırıyomuş bayagı. Bana da mantıklı geldi.
Ve değişik egzersizlere vücudu biraz şaşırt :)
Böümün ağır. Yediklerinden kesinlikle kesme. Sağlıklı beslen. Abur cuburu bırak ceviz kayısı falan ye aralarda. Protein ağırlıklı beslen sporunu yap. Gerisi gelir zaten her türlü
Kilonu sağlıklı olarak 2-2,5 ayda verirsin ancak.. Arkadaşların dediği gibi spor yaparsan hem vücut görüntün güzel olur hem yağ yakarsın. Ben üniversitede spor yaparak ekmek tüketmeden 2 ayda 8 kilo vermiştim ve 6 sene hiç kilo almadım. Bebeğim Doğana kadar. Çalışırken hele de evliyken o kilolar daha zor gidiyor.
canım seni çok iyi anlıyorum .ben de üniveriste öğrencisiyim ve diyetle birlikte sınavlara çalışmk çok zorlayıcı oluyo .kilolar bir anda gitmiyor maalesef.bir nda gtmesiiçin ben de çok araştırdım fakat olmuyo.ben de fazla kilosu oln bi insanım ve arkadaşlarımdan bi kaçı kilolusun dediğinde gerçekten çok üzülüyorum.aynen senin gibi hoşlandığım kişi konusunda da sıkıntılarım var .aynı durumdayı yani.ama verebiliriz bence.2 ay da olsa verilir.hem önemli olan kilonun yağdan gtmesi.diğer türlü versen de verdiğin belli bile olmuyo.sende fazlalık 10 kilo çabucak gider inan bana .benim bir arkadaşım 90 kilodan 60 kiloya düştü.o bile başarabildiyse 10 kilo verilir bence .umarım biraz da olsa faydan dokunmuştur.yardım isersen özelden de yardımcı olmaya çalışırım .iyi bir dinleyiciyimdir:)hiçbişey moral bozmaya değmez inan bana
Bu yazıyı dikkate al çok güzel özetlemiş.Düşündüğün beslenme şekli çok sağlıksız.Nereye kadar dayanabilirsin ki yemeyerek.
Öğrencisin ilk önce okulun derslerin akıl ruh sağlığın.Kiloyu kafana takıp depresyona bile girebilirsin kendine dikkat et.
erkek arkadaşının tutumunu hiç sevmedim ama bir yerde de haklı. o kadar çok kadınların bedeni kilosu ile ilgili
medyada konuşma var ki herkes çok etkileniyor.Bu zayıflık modası aldı başını gitti çubuk bacaklı kemik yığını
kadınların daha güzel olduğunu öyle bir dayattılar ki insanlara kim hangi diyeti yapacağını şaşırdı. Ayrıca 160 boya
58-60 kilo arası iyidir.şimdiki halin birazcık balık etli gibi hiçde şişman sayılmazsın
Bende universite ogrencisiyim ve senin gibi bolumum agır kendimi yememek icin zorlasam bile beyin istiyor malesef calistikca e haliyle bi sekilde yiyosun bence diger arkadaslarinda dedigi gibi kahvaltin cok guzel ogle yemegin sebze yanina yogurt olsun aksamda izgara tavuk cikarsa okulda balik yada sebze yogurt ye dukanda yapmissin bilirsin protein cok onemli yada bak oglen yediklerini dengelemek istiyorsan odan musaitse light ton baligiyla salata yapabilirsin odana marul domates salatalik limon sokman yeterli spor olarakta leslie sansone'u oneririm yada kampusu dolassan yeter..ayda 6 kilo cok guzel hicc az degil 4 bile az degil cok kasma bunaltma kendini yavas yavas gitsin ama gitsin ben vercem diye 3 gun kısıp 4 yiyerek 9 kilo almistim hic sıkma canini buraya devamli yaz motivasyonun olsun
yeşil çay aldım ben de yurtta içmek için.
dukana yurtta devam etmem imkansız değil ama zor öğle yemeği bozuyor çünkü okulda yemek daha hesaplı oluyor bi öğrenci için..
yarın yola çıkıyorum ve pazartesi umarım tam gaz başlarım sporuma. lifli besinler tüketmeye çalışacağım artık.
sanırım başka çare yok. böyle 3ün 5in hesabını yaparak hiçbir yere varamam..
spor olarak ne yapmıştın acaba dk sı filan verirsen iyi olur
çok teşekkür ederim canım. iyi ki buraya konu açmışım biraz içim rahatladı diyebilirim.
sen ne yapmayı planlıyorsun ? yada bi gruptamısın diyet yada spor
annem de ben gitmeden hepsini yedirtiyor. iyilik mi yapıyor kötülük mü bilemiyorum.
evet öğle yemeği sıkıntı. sanırım önce ne yapabildiğime bakmalıyım. spor konusunda bu kadar sık ve çok yapabilir miyim bakacağım.
öğle yemeğini dışarıda yemek zorundayım maalesef. ben de birşeyler hazırlayıp götürmeyi düşünmüştüm.
leslie yi bir kez daha duymuştum ona da baksam iyi olacak.
arkadaşlarım zayıf olduğu için hiç böyle dertleri yok. kilo bana yakışıyormuş.
ama kafama taktım yapacağım birşşeyler. pazartesiden itibaren yeni bir hayat başlayacak. umarım kısa soluklu olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?