• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Bende almıştım titreşim faydasını gördünüz mü
Hastasıyım aletin. Benim belim, sırtım genelde ağrıyor,masa başı iş yüzünden. Bu aleti çok kg verip incelen arkadaş önermişti kesin alın diye. Baya övmüştü. Hakkaten kasları çok rahatlatıyor. Direkt wc çıkartıyor. Sıkılaştırıyor .

2.5 luk ile 1,2 kg veren ben bugün 2.ayımda 5lik doza geçiyorum. Bakalım yarın nasıl hissedeceğim. 5'lik hayırlı uğurlu olsun :KK49: :)

Merhaba arkadaşlar 3. Hafta güncellemesiyle geldim.

1. Doz: 2,5 mg: 15 Kasım: 79 kg.
2. Doz: 2,5 mg: 22 Kasım: 75.60 kg.
3. Doz: 2,5 mg: 29 Kasım: 74.40 kg.

Kabızlık, sırt ağrısı aynı şekilde devam ediyor yalnız bu hafta beni mide yanması mahvetti. Haftayı gaviscon ve sodayla geçirdim. İlk haftaya nazaran daha az su tükettim. Bakalım bu hafta nasıl geçecek

Merhaba çarşamba günü ikinci dozu yaptım şuan güncel kilom 66.700
ilk hafta 70 kilodaydım başlarken.
İlk hafta bulantım çok fazlaydı şuan bulantı yok ama o kadar uyku yapıyor ki sürekli uyuma isteği oluyor. Sizdede uyku halsizlik yapıyor mu merak ettim

merhaba,
iğne kullanan arkadaşların postlarını hergün takip ediyorum..
bende 53 yaşındayım 1.68 boyum.. 69 kilo son 1-1,5 yılda menopozunda etkisiyle 8 kğ aldım
bu iğneyi ilk kez görümcemden duydum görümcem ve kızı iğneyle 3 ay gibi bir sürede 12-18 kğ arası verdiler, hiç bir yan etki yaşamadılar.. bende bu gazla eczaneye gidip 25mğ lik bir kutu aldım, (eylül sonunda) eczacıya saklamasını kan tahlilinden sonra başlayacağımı söyledim. dahiliye doktoruna giderek kan verdim.. 2017 yılında haşimato teşhisi konmuştu, eutraks 25mğ lik kullanıyordum.. doktor tekrar kan tahlili yaptığında tsh değeri çok yükselmiş diyrek ilacımın dozunu artırdı.
eczacı bayanda bu değerlerle iğneyi yaptırmamam gerektiğini değerlerin düzeldikten sonra başlamamı söyledi.. 2 aydır değerlerimin düzelmesini bekliyorum... haftaya kan vereceğim eğer değerlerim düzeldiyse bende başlayacağım.. umarım bendede etkili olur fazla olan 8 kiloyu veririm...
eczaneden her ihtimale karşı bir kutu daha alıp stoklamayı düşünüyorum..
Selamlar benım de TSH degerlerım cok yuksekken euthyrox ıle basladıktan 1.5 sonra tekrar godıp kan tahlılı verdım eger ılac ıse yaradıysa doktor hemen baslatıyor,tiroid degerleri yoluna gordıyse zaten cok daha hızlı kılolar gıdıyor,ancak benım endıkronolojı dr um 2.5 ıle devam ettırmıstı.

Merhaba,

An itibariyle bir ayımı tamamladım.
ilk haftam 93.80 le başladım, hafta bittiğinde 91.10 daydım, yani - 2.70
İkinci haftaya 91.10 la başladım,hafta bitiminde 89.15, yani -1.95
Üçüncü haftaya 89.15 le başladım, hafta bitiminde 87.80 dim yani -1.35
Dördüncü haftaya 87.80 le başladım, hafta bitiminde 86.20 idim yani --1.60

Bir ayda toplam 7.60 kg verdim.
Ben doz arttırmayı tercih etmedim çünkü bende gerçekten etki ediyor, 2.5 mg ile devam edeceğim.
Bana etki etmiyor ya da ben neden acıkıyorum diyen arkadaslar için küçük bir hatırlatma yapmak istedim, arkadaslar acıkınca kendinize iki yumurta kaynatırsanız iğnenin etkisini göreceğinizi düşünüyorum. Çünkü asla doymam dediğiniz o porsiyonun yettiğini gördüğünüzde yemeğe bakış açınız değişiyor. Ben de acıkıyorum, mesela su an hafif bir açlığım var canım tost istiyor, ama yine aynı yolu deneyip kendime bir çorba iç eğer doyurmazsa tost söyleriz diyeceğim, çorbamın da 3. kaşığından sonra doyacağım.

Yani şahsi olarak - asla uzman görüşü değil - ben açlıkla savaşmaktansa arada gelen açlığı kolayca bastırmanın bi yolunu bulmaya çalıştım.
Kendimi de demek ki vücudum o kadaaaaar acıkmış ki iğneye rağmen açlık hissi geliyor diye düşünüyorum :)

Bu ay için hedefim 78 i görmek olacak. Bakalım nasıl ilerleyeceğim, bekliyorum. Dün artık bir ayı tamamladığım için bir kaçamak yapıp küçük bir hamburger söyledim ama çok pişmanım, iki ısırık aldım midem ağzıma geldi sabah oldu hala midem toplanmış değil. Kesinlikle bu iğne yanına sağlıklı besinler eklenmezse insana eziyet oluyor.

Evet, ben de size katılıyorum. 2 haftadır kullanıyorum, bazı günler aşırı acıktığım zamanlar oldu, su içtim, açlığımı geçiştirmeye çalıştım, tek öğün besleniyorum, akşam yemek saatimi bekledim. Akşam yemek saatinde 2-3 kaşıktan sonra hemen tıkandım. Halbuki dünyaları yiyecekmişim gibi hissederek oturdum.

Selamlar benım de TSH degerlerım cok yuksekken euthyrox ıle basladıktan 1.5 sonra tekrar godıp kan tahlılı verdım eger ılac ıse yaradıysa doktor hemen baslatıyor,tiroid degerleri yoluna gordıyse zaten cok daha hızlı kılolar gıdıyor,ancak benım endıkronolojı dr um 2.5 ıle devam ettırmıstı.
sizin tsh değeri kaç ken başladınız ? kaç kiloyla başladınız, ne kadar sürede kaç kilo verdiniz?

Kayıpsız 1. Haftadan sonra hatayı nerede yaptığımı buldum sanırım. Ben kas kaybı olmasın diye protein ağırlıklı beslendim evet kalori hesabı yaptım ancak öğün atlamadım yemeye devam ettim. 2. Hafta için vermediğim kiloların kas kaybı mı olur diyerek çok aç hissetmedikçe yememeye çalışacağım. Bir de alışkanlıklarımı gözden geçireceğim

Merhaba,

An itibariyle bir ayımı tamamladım.
ilk haftam 93.80 le başladım, hafta bittiğinde 91.10 daydım, yani - 2.70
İkinci haftaya 91.10 la başladım,hafta bitiminde 89.15, yani -1.95
Üçüncü haftaya 89.15 le başladım, hafta bitiminde 87.80 dim yani -1.35
Dördüncü haftaya 87.80 le başladım, hafta bitiminde 86.20 idim yani --1.60

Bir ayda toplam 7.60 kg verdim.
Ben doz arttırmayı tercih etmedim çünkü bende gerçekten etki ediyor, 2.5 mg ile devam edeceğim.
Bana etki etmiyor ya da ben neden acıkıyorum diyen arkadaslar için küçük bir hatırlatma yapmak istedim, arkadaslar acıkınca kendinize iki yumurta kaynatırsanız iğnenin etkisini göreceğinizi düşünüyorum. Çünkü asla doymam dediğiniz o porsiyonun yettiğini gördüğünüzde yemeğe bakış açınız değişiyor. Ben de acıkıyorum, mesela su an hafif bir açlığım var canım tost istiyor, ama yine aynı yolu deneyip kendime bir çorba iç eğer doyurmazsa tost söyleriz diyeceğim, çorbamın da 3. kaşığından sonra doyacağım.

Yani şahsi olarak - asla uzman görüşü değil - ben açlıkla savaşmaktansa arada gelen açlığı kolayca bastırmanın bi yolunu bulmaya çalıştım.
Kendimi de demek ki vücudum o kadaaaaar acıkmış ki iğneye rağmen açlık hissi geliyor diye düşünüyorum :)

Bu ay için hedefim 78 i görmek olacak. Bakalım nasıl ilerleyeceğim, bekliyorum. Dün artık bir ayı tamamladığım için bir kaçamak yapıp küçük bir hamburger söyledim ama çok pişmanım, iki ısırık aldım midem ağzıma geldi sabah oldu hala midem toplanmış değil. Kesinlikle bu iğne yanına sağlıklı besinler eklenmezse insana eziyet oluyor.
yeni rakama düşmek çok güzel, hadi inşallah gelsin 7'ler :KK49:
yeme olayına katılıyorum, doz yeterli olunca da tıkanma hissi oluyor.

Kayıpsız 1. Haftadan sonra hatayı nerede yaptığımı buldum sanırım. Ben kas kaybı olmasın diye protein ağırlıklı beslendim evet kalori hesabı yaptım ancak öğün atlamadım yemeye devam ettim. 2. Hafta için vermediğim kiloların kas kaybı mı olur diyerek çok aç hissetmedikçe yememeye çalışacağım. Bir de alışkanlıklarımı gözden geçireceğim

olabilir, ben de öyle yaptım, hiç gitmedi.

Tablomuz da güncellendii .

Merhaba çarşamba günü ikinci dozu yaptım şuan güncel kilom 66.700
ilk hafta 70 kilodaydım başlarken.
İlk hafta bulantım çok fazlaydı şuan bulantı yok ama o kadar uyku yapıyor ki sürekli uyuma isteği oluyor. Sizdede uyku halsizlik yapıyor mu merak ettim
Benimde ilk dozun 5. günü uyumalara doymuyorum .. zaten ilk gün uykudan gözümü alamamıştım ama geçmedi uyku hali .. ve bel ağrım da devam ediyor .

Benimde ilk dozun 5. günü uyumalara doymuyorum .. zaten ilk gün uykudan gözümü alamamıştım ama geçmedi uyku hali .. ve bel ağrım da devam ediyor .
Benim sırt ve bel ağrım bu hafta azaldı, 3. dozdan sonra yani, uyku hali devam ediyor, gece 1-2ye kadar otururdum, şu an dayanamıyorum, sabahta uyanamıyorum, çok zorlanıyorum.

Selamlar herkese,

Mounjura'yı bırakınca kilo geri alınır mı konusunu yerli-yabancı forumlar-kaynaklarda araştırırken bir sürü bilmediğim bilgiye ulaştım.Sizlerle de paylaşayım dedim.

"GLP-1'ler, uzun ömür sağlayan bir ilaçta ilk gerçek hamle olabilir. Diyabet ve obezitenin yanı sıra, erken veriler kalp ve böbrekten, beyne , kalp krizi, felç, kalp yetmezliği ve periferik arter hastalığından böbrek ve karaciğer hastalığına, diz osteoartriti(kireçlenme) ve obstrüktif uyku apnesine kadar yaşlanmayla ilişkili hastalıklarda da faydalar gösteriyor. Asıl kazanç sadece kilo değil,uzatılan sağlıklı yaşam süresi olabilir." diyor.

Bir de kendimizde,sebebini bilmediğimiz metabolizmamızı yavaşlatan ne sorun varsa,içerde onları da iyileştiriyormuş,iştah baskılamasının yanı sıra esas olayı metabolik sorunları gidermesiymiş. Tabii en önemlilerden biri de food noise/kafamızdaki yiyecek gürültüsü , devamlı ne yesemler,içim kazındılar krizlerini yok etmesi. O yüzden akademisyenler , doktorlar antidepresanı mutluyum ,iyi hissediyorum diye nasıl bırakmıyorsanız ya da şeker ilacı gibi ilaçları , buna da o şekilde ömürlük ilaç/iğne diye bakın demişler.

Bırakınca birkaç yıllık yapılan araştırmalarda çoğunluk geri almış, çok az bir kısım ağır antrenman vs beslenme değişikliği ile koruyabilmiş. Zaten yeni bir iğne olduğu için çook uzun yılların araştırması henüz yapılamıyor.
Bir de firma 1800'lerde kurulmuş, insülini de bulanlar çıkaranlar onlar. Geçen ay da rekor kırmışlar vs. baya köklü.
Mounjura-zepbound aynı firmaymış. Şu anda deneme aşamasında bir ürünleri daha hazırlanıyor. onda da yine kilo verme verileri çok yüksek. Yakında duyururlar.

Özellikle obezlikten kurtulan kişiler ya da tiroid, tansiyon vb rahatsızlıkları olanlar mevcut durumları iğne olmadan daha tehlikeli diye iğneyi bırakmadan,ömürlük kullanmaya karar vermiş.

Bir akademisyen de tüp mide/diyetisyen/spor vs ile kilo verenlerin uzun vadede koruyup korumadıkları çalışmayı paylaşmış. Orda da benzer şekilde çoğunluk geri almış.

Yani geri alma konusu iğne bitti geri aldımdan ziyade,diyet bitti geri aldımlarla da devam ediyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu bırakma konusunda?
Bende yeme bozukluğu olduğu için de kendi adıma koruyabileceğimi düşünmüyorum. Bu araştırmalar tabii ki bilgilendirme amaçlı,moral bozmayın, koruyabilen nice iradeli hanımlar var. :KK76:

Bakalım ilerde daha ne ürünler çıkacak :)

merhaba herkese bugün sabah tartıldım da yarın tartılıp yine o rakamı görünce yazacağım size bu hafta iğne vurmadım etkisi hala devam ediyor bu haftasonunu da bitirmeyi planlıyorum geçtiğimiz hafta hafta başında vurmuştum 5liği .
aynı rakamı 2kez görünce ben daha emin oluyorum gittiğine :eğlence::eğlence:
sabah elma öğlen 2-4dilim ekmek ve iş yerinde çıkan yemeklerden 7-8kaşık pilav üzerine ana yemek alıyorum ve beni diğer sabaha kadar tutuyor.
arkadaşlar işin sırrı su içeceksiniz ne kadar fazla o kadar iyi.
ben 2,5-3 litreyi buluyorum.
yediklerime bakacak olursak tek öğün besleniyorum. iştah yoksa zorlamıyorum zaten bugüne kadar yedik ne faydası gördük.
hiç birşey olmaz aç kalmayız ölmeyiz bir sürü para verip bu yola giriyoruz zorlayın biraz kendinizi.

herkese selamlar saygılar..

Selamlar arkadaşlar, dün akşam 3. iğnemi yaptım. Bu sabah kilom 77.6 geldi. Reglim 10 gün gecikmişti bugün başladı onun da vermiş olduğu bi şişlik olmasına rağmen iyi bir noktaya geldiğimi düşüyorum :) 2 haftada 3.6 kg vermiş oldum.

Back
X