• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro

Arkadaşlar bir de belki saçma olabilir ama ben kendime ilk defa iğne vuruyorum yanlış mı yaptım iğneyi acaba 🤣🤣 ilkini eczacı gösterdi ve vurdu ben de izi vardı hemen o noktanın yanına vurdum acaba bu önemli bir detay mı :110::KK48:

aynı yere yapmıyoruz,göbek deliğinin 3 parmak soluna-sağına diye dönüyoruz her hafta. sola yapıldıysa sonraki hafta sağa.. :KK68:

Pazartesi 3. Dozu vurdum, ancak yarın tartılacağım, akşama kalırsa tartı işi pas geçiyorum. İlaç ilk gün birşey yapmıyor ama 24 saatın ardından mide boşalmasını yavaşlattığından tüm gün yediğimi istifra etmeme neden oluyor, sonrasında 48 saat neredeyse aç geziyorum. Cumaya doğru tek öğun, cmt-pazar 2 öğune geçiyorum.
Haftaya son 2,5 iğne, sonra 5'e geçeceğim. 5 ile spora başlıyoruz ;)
Günaydınnn,
İstifra ettiriyor ve 48 saat açlık varsa neden doz yükseltiyorsunuz,doktorunuz mu istedi?
Çünkü iştahı kesmediğinde yükseltmek gerekiyor, çok aç gezmemeye de çalışın bence, kas kaybı olmasın
Mesela Dr.Emma Anders var youtube'ta , 2.5'lukla tüm kilosunu vermiş.

Bugün doktorumla kontrol için kan tahlili verdim, yarın sonuçlar çıkar.. sorun varsa onu da burada paylaşırım.. Doktorumun bana dediği şey : mide bulantın azalana ve iştahın eskiye dönene kadar 2,5 ile devam edeceğiz oldu ..

Merhaba ben 1 aydır kullanıyorum yan etkisi çok fazla olma midem de doluluk hissi fazla ama tansiyonum hep düşük baş dönmem geceleri çok fazla iğnenin tam etkisini 3 dozdan sonra tam gördüm tam doyma canımın bişey istememesi 1 ayda 5 kilo verdim ama benim metabobilk sorunlarım vardı o yüzden çok yavaş kilo veriyorum

Günaydınnn,
İstifra ettiriyor ve 48 saat açlık varsa neden doz yükseltiyorsunuz,doktorunuz mu istedi?
Çünkü iştahı kesmediğinde yükseltmek gerekiyor, çok aç gezmemeye de çalışın bence, kas kaybı olmasın
Mesela Dr.Emma Anders var youtube'ta , 2.5'lukla tüm kilosunu vermiş.
Benim için planlanan tedavi bu şekilde.1 ay sonra 7.5a çıkacağım, benim idame dozum o.

Bugün doktorumla kontrol için kan tahlili verdim, yarın sonuçlar çıkar.. sorun varsa onu da burada paylaşırım.. Doktorumun bana dediği şey : mide bulantın azalana ve iştahın eskiye dönene kadar 2,5 ile devam edeceğiz oldu ..
Hangi tahlilleri verdin. Sonuç ne oldu. Bende 40 gündür kullanıyorum 30 gün önce tahlilleri temiz. Pankreas 1 buccuk yıl önce bakılmış temiz . tekrar baktirmadim

Benim için planlanan tedavi bu şekilde.1 ay sonra 7.5a çıkacağım, benim idame dozum o.
Endokrin doktorum ilk ay2.5 ikinci ay 5 mg dedi. Başka endokrin doktoru kilo verdiğin sürece 2.5 la devam et dedi. Diyetisyenle birlikte ilerliyorum. İlk zamanlar protein yemediğin için 3 haftada 1200 kg kastan gitti.dikkat etmek lazım

aynı yere yapmıyoruz,göbek deliğinin 3 parmak soluna-sağına diye dönüyoruz her hafta. sola yapıldıysa sonraki hafta sağa.. :KK68:

Ay çok teşekkür ederim bak hatalıyım bunu tahmin etmiştiim yarın sola o zaman inşallahh

Merhaba ben 1 aydır kullanıyorum yan etkisi çok fazla olma midem de doluluk hissi fazla ama tansiyonum hep düşük baş dönmem geceleri çok fazla iğnenin tam etkisini 3 dozdan sonra tam gördüm tam doyma canımın bişey istememesi 1 ayda 5 kilo verdim ama benim metabobilk sorunlarım vardı o yüzden çok yavaş kilo veriyorum
Bu bana umut oldu işte ben de etki göremiyorum diye üzülüyorum belki de dozlar ilerledikçe etki artacak

Arkadaşlar merhaba, çarşamba günü iğne günümdü. Bu arada 1 ay 2.5 mg kullandım bu da 5 mg ın 3. dozuydu. Bu zamana kadar en ufak bi yan etki yaşamadım. Çarşamba iğneyi uyguladıktan 2-3 saat sonra şiddetli mide bulantısı ve kusma yaşadım. Üşüme, titreme ve aşırı halsizliğim oldu. 2 gündür neredeyse hiçbir şey yiyemedim. İğneden olamaz diye düşündüm başlarda çünkü başlayalı çok zaman oldu diye. Ama şimdi bakıyorum başka bi sebep yok. Denk mi geldi yoksa ondan mı diye korkuya düştüm. Bi sonraki haftaki iğnemi uygulamadan önce mutlaka bi uzmana görünmeyi planlıyorum. Başladıktan haftalar sonra böyle bişey yaşayan var mı?

Ek olarak bi süredir güncelleme yapmamışım. 6 haftalık kullanımın sonucunda şu an güncel kilom 74. Başlangıç kilom: 81.2
Yani 6 haftada 7.2 kg verdim

Selamlar 09.12.2025 Tarihinde ilk iğnemi oldum, başlangıç kg 102 boyum 1.81, bugün 2.günüm her hangi bir yan etki yaşamadım. Açlık duygusu yaşamıyorum ama alışkanlıktan elim sürekli yiyecek bir şeyler arıyor. Sanırım zorlanacağım asıl kısım bu alışkanlığı değiştirmek. Bir ay sonunda bir yüksek doza geçeceğim, arada uğrayıp güncel durumu paylaşırım.

Bu arada istanbul'dan tanıdık bir eczane çalışanından 8500'e aldım.
Merhaba, 2,5 mg olarak 4. iğnemi Salı günü vuruldum, ne yazık ki bende ki etkisi burda okuduklarım kadar yüksek olmadı, iğne yaptığım ilk 2-3 gün etkisi iyiyken sonraki günlerde acıkmalar başlıyor. Şu ana kadar 5 kg verebildim. 2,5 mg'dan 5 mg'a geçeceğim.
Ben de yan etki olarak midem de çok fazla gaz yaptı, sürekli yumurta yemişim de geyiriyormuşum gibi bi durum var. Yaşadığınız diğer yan etkilere baktıkça daha kabul edilebilir diye düşündüm. Arada yine güncellerim.

Merhaba arkadaşlar 6. Hafta bitiş güncellemesiyle gecikmeli geldim.

1. Doz: 2,5 mg: 15 Kasım: 79 kg.
2. Doz: 2,5 mg: 22 Kasım: 75.60 kg.
3. Doz: 2,5 mg: 29 Kasım: 74.40 kg.
4. Doz: 2,5 mg: 7 Aralık: 72.70 kg.
5. Doz: 2,5 mg: 15 Aralık: 72.00 kg.
6. Doz: 2,5 mg: 22 Aralık: 70.70 kg.
7. Doz: 2,5 mg: 30 Aralık: 70.30 kg.

Meğer 70 benim direnç kilommuş, tabii 10 yıldır bu kilonun altına düşmedim, direnmekte çok haklı, sporda yok :)
7. Dozumu unutmuşum 8. Günde yaptım, o gün zorlandım, bu aralar biraz çerez de tükettim ne yalan söyleyeyim, istikrarlı başlayışım bir tık kilo direnince kırıldı. Durmak yok tabii, kilo verdiğim fark ediliyor. Diliyorum ki 7. Haftayı bitirene kadar en azından 69lu bir şeyleri görürüm.

Aaa ben bunu hiç bilmiyordum, hep sol koluma eşim yapıyor, bir sakıncası olur mu?

Arkadaşlar selamm ben cuma günü (2,5mg) üçüncü dozumu yapamadım geç saatlere kadar dışarıdaydım dün sabah aç karına yaptım , biraz mide bulantısı yaptı bende ilk defa yan etki olarak yanı sıra hala tokluk falan yok yetmeyen dozu bitirmeye çalışıyorum🤣🤣 en azından canavar gibi saldırmalarım yok yiyeceklere hahaha
Yürüyüş spor hiç yapamıyorum protein ağırlıklı beslemeye devam yine ama her gün yeşil çayımı ve suyumu hiç aksatmıyorum. Bir de ben de önceki dozda ciddi şeker düşmesi olmuştu bu dozda çok temkinli oldum takip ettim ama bişey olmadı şükür güncel 2 doz toplam -4 kg

Merhaba bende hipoglisemi yaşadım ilk dozda ve tekrarından korktuğum için 2. doza geçemiyorum 11 gün olacak ilk dozun üstünden geçeli. Etkisi hala devam ediyor dedi doktorum yarılanma ömrü 8-10 günmüş ben hafatada bir değilde 20 günde bir düşünüyorum. Sizin 2. dozda ne oldu, hipoglisemi tekrarladı mı?
3ncü dozu vuruldum dün , tüm gün tetikteydim ve hiç düşmedi şekerim. Sanırım şöyle bişey oldu. Ben iğnenin etkisiyle karbonhidratı çok azaltmışım enerji kaynağı da o ya. Ben o gün çok yoğun hareketli bir gün geçirdim sanırım bu yüzden düştü şekerim

Arkadaşlar selamm ben cuma günü (2,5mg) üçüncü dozumu yapamadım geç saatlere kadar dışarıdaydım dün sabah aç karına yaptım , biraz mide bulantısı yaptı bende ilk defa yan etki olarak yanı sıra hala tokluk falan yok yetmeyen dozu bitirmeye çalışıyorum🤣🤣 en azından canavar gibi saldırmalarım yok yiyeceklere hahaha
Yürüyüş spor hiç yapamıyorum protein ağırlıklı beslemeye devam yine ama her gün yeşil çayımı ve suyumu hiç aksatmıyorum. Bir de ben de önceki dozda ciddi şeker düşmesi olmuştu bu dozda çok temkinli oldum takip ettim ama bişey olmadı şükür güncel 2 doz toplam -4 kg
Ben de aslında benzer durumdayım. İlk dozumu cuma 2.5 mg olarak vurdurdum 111 kg ile. Açlığım kesilmedi ama çok yan etki de olmadı. Ondan mı bilmiyorum iğneden sonra belim tutuldu. Haricinde bulantı vs olmadı ama iştahım da çok azalmadı. Ama dediğiniz gibi açlık titremesi ve atakları çok azaldı.

Kızlar selam ben 7.dozumdan sonra 17.gunumde bır hatırlatma dozu yaptırdım 2.5 luk yıne,yıne acıkmam olmadı sadece 2 gun mıdemde gaz bulantı hafıf oldu hatırlatma dozumun ustunden 10 gun gectı tartıya cıktım 55.400 e dusmusum ki idealım 58 oldıgu ıcın bılen bılır 7.dozumda amacıma ulastıgım ıcın bırakmıstım,bu donem bana bır sey ogrettı doydugum kadar yemeyı😅Annelerımız o tabak bıtecekle buyuttu bızı hayır artık doydugum kadar yemek yeme formundayım artık o tabak bırmıyor bende doydum la kalkıyorum masadan,tatlı ıstegım hala yok ancak safrakesesı taş olusumunu engelledıgı ıcın 2-3 lucuk parca bıtter cıkolata yıyıyorum gunde meyveyı ekledım bir de ,genelde hala 1 porsıyon ana yemek yıyıyorum ılle proteın ıceren.muhakkak badem 10 adet çiğ 4 parca cevızı ıhmal etmıyorum.vitamınlerım devam
17.gunde yaptıgım 2.5 luk doz 1 kılo verdırır demıstım ama çok daha fazlasını gorunce bır endıselendım arastırdım cogu kısıde hatırlatma dozundan sonra kılo verımı devam edıyormus 2-3 hafta kadar daha ..duygusal açlık şimdilik uyuyor bende☺️🧿bu esnada küsüratlarımla beraber 2.5 ayda dozu hıc yukseltmeden 2.5 ıle yaklasık 13 kılo gıtmıs durumda hedefım 10 kıloydu ve BMI ım normaldi ,sadece kaslarım zayıfladı bu kadar proteıne ragmen pılatese baslayacam,gelısmelerden haber verecem sıze,herkese kolay gelsın..🍀🍀🍀
nasılsınız? koruma nasıl gidiyor :KK68:

ben diğerlerinde pek etki görmedim de 7.5 baya fark etti, inş. size ağır gelmez. arada sonuçları yazarsanız tabloya da eklerim :KK200:

tabloya ekleyeyim mi

yaş-boy-kg başlangıç tarihi neydi?

eklenmek isteyenler yazabilir, bizim gibi kullananlara yol göstermesi için iyi oluyor :KK200:

Back
X