Mrb arkadaşlar yardima ihtiyacım var

figen56

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2017
385
183
23
28
Kızlar 4yillik evliyim Mersinde yaşıyorm 22yasindayim bir kızım var ve 8aylik hamileyim eşim tekstilde eleman maddi durumumuz çok kötü ne düğünüm oldu ne gelinlik hiç bir şeyim olmadı herseyden ziyade ayaklarimin üzerinde durup eşime destek çıkmak istiyorum doğum sonrası evde çalışmak istiyorum evde is imkanı Mersinde nasıl bulabilirim bana yardımcı olun

Kızlar 4yillik evliyim Mersinde yaşıyorm 22yasindayim bir kızım var ve 8aylik hamileyim eşim tekstilde eleman maddi durumumuz çok kötü ne düğünüm oldu ne gelinlik hiç bir şeyim olmadı herseyden ziyade ayaklarimin üzerinde durup eşime destek çıkmak istiyorum doğum sonrası evde çalışmak istiyorum evde is imkanı Mersinde nasıl bulabilirim bana yardımcı olun
Konuya yorumum yok ancak hamilelik takviminiz daha ileri bir tarihi gosteriyor.

Çevreniz geniş değilse evde yapılan işler maliyeti karşılamıyor maalesef. Allah yardımcınız olsun.

nikah şekerleri süsleme paketleme yapabilirsin canım
Yada boncuk işi yapabilirsin bunu hatta gelinlik abiye satan mağazalara sorabilirsin dışarı iş veriyorlarmi diye :)

Evde dikiş, hediyelik yapma vs gibi isler olabilir bilemiyorum artik dişarda bile zor is bulunuyor.
Evet ama nasıl bulacam nereye basvurmam gerek çok zor durumdayız elim ayağım tutuyor şükür eşime destek çıkmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok

Söylemek bana düşmez tabiki ama içimde kalmasın , 2.çocuk niye? Madem durum çok kötü.daha rahat zamanı bekleseydiniz.
Nyse konu bu deil zaten , en mantıklısı evde süsleme şekerleme falan yapmanız.onun içinde baya geniş çevre olmalı.

Söylemek bana düşmez tabiki ama içimde kalmasın , 2.çocuk niye? Madem durum çok kötü.daha rahat zamanı bekleseydiniz.
Nyse konu bu deil zaten , en mantıklısı evde süsleme şekerleme falan yapmanız.onun içinde baya geniş çevre olmalı.
Inanin hersey şans eşim iyi bir iş buldu 7 ila 8 ay sürdü sonra dedik tamam bu sefer sirtimizi dogrultalim çocuk düşündük hersey allak bullak gitti borç içinde kaldık tabi süreçte çoktan hamileydim ama malesef çevremizde o kadar yok

Evet bir hafta ilerde gosterio bilgilerimi doğru girdiğim halde
Cok pardon bilmedigim icin soruyorum 8 aylik hamile olunca nasil ocak 2019 dogumu gosteriyor?
Ilave etmek istedigim bir sey var, biri kucuk biri yenidogan iki cocukla evde gelir getirecek is yapmak imkansiza yakin, yine de kolayliklar diliyorum.

Kuzum iki bebekle evde nasıl çalışabilirsin? Hani kendi kendilerine oyun oynayabilseler tamam ama bana zor göründü. Ben tez yazayım diye anneme geldim sadece akşamları açabiliyorum bilgisayarı. 1 yaşında ve tek çocuk hem de..
İyi bir semtteyseniz ya da çevreniz genişse yapabiliyorsanız sarma börek içli köfte gibi şeyler yapın. Çalışan kadınlar iş yerinde birbirine söyleşin. Kilo ile ya da tencere başına yemek yapan kişiler oluyor. Oradan beğendiysem alıyorum ben.
Köyde yaşıyorsanız ya da köyle bağınız varsa organik ürünler getirebilirsiniz. Tarhana salça toz biber zamanı geçti ama bunları yapıp satabilirsiniz.
Dikiş örgü biliyorsanız çocuklarınıza güzel güzel dikin. Anne kız kombini olur, güzel kostümler olur sağdan soldan gören sizden istesin.

Cok pardon bilmedigim icin soruyorum 8 aylik hamile olunca nasil ocak 2019 dogumu gosteriyor?
Ilave etmek istedigim bir sey var, biri kucuk biri yenidogan iki cocukla evde gelir getirecek is yapmak imkansiza yakin, yine de kolayliklar diliyorum.
Evet ama başka imkanim yok zor durum olunca mecbur gerekirse sabaha kadar uyumam evde çalışırım yeterki temiz iyi bir iş bulayim

Kuzum iki bebekle evde nasıl çalışabilirsin? Hani kendi kendilerine oyun oynayabilseler tamam ama bana zor göründü. Ben tez yazayım diye anneme geldim sadece akşamları açabiliyorum bilgisayarı. 1 yaşında ve tek çocuk hem de..
İyi bir semtteyseniz ya da çevreniz genişse yapabiliyorsanız sarma börek içli köfte gibi şeyler yapın. Çalışan kadınlar iş yerinde birbirine söyleşin. Kilo ile ya da tencere başına yemek yapan kişiler oluyor. Oradan beğendiysem alıyorum ben.
Köyde yaşıyorsanız ya da köyle bağınız varsa organik ürünler getirebilirsiniz. Tarhana salça toz biber zamanı geçti ama bunları yapıp satabilirsiniz.
Dikiş örgü biliyorsanız çocuklarınıza güzel güzel dikin. Anne kız kombini olur, güzel kostümler olur sağdan soldan gören sizden istesin.
Ya yemek dikiş ütü hersey yaparım ama çevrem geniş değil böyle iyi bir firma bulup bana destek çıkıp is verseler çok iyi olur

Ya yemek dikiş ütü hersey yaparım ama çevrem geniş değil böyle iyi bir firma bulup bana destek çıkıp is verseler çok iyi olur
8 kişiden biri işsiz şu anda. Ki bu hesaplamaya iş bulma ümidi olmadığı için son üç ayda iş aramayı bırakmış olanlar, mevsimlik işçiler, ev kadını, emekli, öğrenci, ya da özürlü, yaşlı ve hastalar, diğer nedenlerle iş aramayanlar dahil edilmiyor. Bunları da eklersek herhalde 2 kişiden 1 i işsizdir. Katma değeri olmayan işler kriz döneminde azalır. Herkes kriz döneminde işçi maliyetini azaltmaya bakıyor. Bana kalırsa uzaktan eğitim halk eğitim gibi yerlerde eğitim alıp iş bulmayı çocuğunuz iki yaşına gelene kadar erteleyin. Ya da yemek işinden bahsetmiştim ev düzeniniz bozulmadan yapabilirsiniz.
Eşinize evinize en büyük katkınız şu an Doğum sonrası emzirmeyi sonuna kadar denemek olur(tabi sağlık için de).
İkinci çocuğun masrafları için çevrenizden hediye olarak bez, ıslak mendil, pamuk gibi şeyler isteyin. Bebeği olanların eskilerini almaktan çekinmeyin.

Sosyal hesaplardan satış yapanlar var. Örnek vereyim hemen ; Nikah şekeri, yün örgü, kapı süsü, paspas.. Hatta şu ribbon iplerden çok güzel suplalar yapıp satanlar bile oluyor.. Yazma kenarı veya lif..
Bunlar gibi el işleri yapıp satabilirsiniz internet üzerinden.

Back
X