mrb kızlar lens alacagım ama göz çapını bilmiyorum

yagmur_tanesi

GÜL Kİ HAYAT SANA GÜLSÜN
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
335
32
318
kızlar öncelikler hayırlı akşamlar dilerim lens almaya karar verdim ama çapını bilmiyorum ve doktora gitme imkanımda yok b&l alacagım standart ölçüsü yokmu bunların ilgilenen olursa şimdiden tskr ederimmafoldumbenmafoldumben:kedi:

B&L de 8.40 8.70 var sanırım. Ama 8.40 olabilir. alacağın yerde dene derim =) için rahat olur en azından. Çünkü kimse tam anlamıyla yardım edemez bu konuda bence..:sm_confused:a.s.

dr. bir aksini söylemediği sürece genelde standart oluyor lensler..

biz özel sağlık sigortasından aldığımız için çap bildirmek zorunda kaldık o zamana kadar ben normal alıp çıkıyodum çap map bilmiyodum..

lensler standart olmuo ki.. benim gözümün çapı büyük olduğu halde büyük lens olmamıştı mesela bana çok fena batma yaptı ama küçükte öyle bi problem olmamıştı hiç.. en iyisi yine de dr.a gitmeniz

tskr ederim kıızalr iş yerinden izin alamadımdan doktora gitme imkanım yok malesef alacagım ama korktum küçük veya büyük gelmesinden

Ben hiç göz çapıma bakmadım yani şu ana kadar 5 ayrı doktora gitmişimdir hiç biri de 1şi demedi :/ göz kuruluğu sorunum var ama bu yüzden olduğunu sanmıyorum.

ben de çapını bilmeden aldım yani tam hatırlamıyorum şimdi kutusunu da atmışım şimdi netten sipariş vericektim orda iki seçenek var biri 8.40 diğeri 8.70 hangisini seçsem kafam karıştı akannehir

kızlar bahsettiğiniz şey çap değil gözünüzün bombelik değeridir. çap "dia" olarak gösterilir genelde 14.0 gibi bir değerdedir. ayrıca kesinlikle ezbere lens almanızı önermem. ben ilk alışımda bu değerler hakkında bir fikrim yoktu, optikçi ne verdiyse aldım. fakat sol gözüme taktığım lensler sürekli parçalanıyordu ve o parçaları gözümden çıkarmak hem çok zor oluyor hem de korneayı çiziyordu. daha sonra öğrendim ki aldığım lensin çapı 14.0 ama benim gözümün çapı 14.2'ymiş. şimdi gözüme uygun lens kullanıyorum ve çok daha rahatım. lens almadan önce mutlaka bir doktorla görüşün derim.

Back
X