MS olma ihtimalim...

Allah şifa versin inşallah zannettiğiniz gibi çıksa bile çeşitleri önemli sanırım onda ama hissizlik yaptığı doğrudur hatta ilk belirtisidir ama sağlıklı beslenme hareketli yaşam ile düzene koyabilirsiniz inşallah geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun souv,stresten uzak durman yeterlidir.
Acil şifalar dilerim,güzel haberlerini bekliyoruz senden arkadaşım.

Hayırlısı Allah'tan bakalım.
Yarın WEB çekimim var (göz duvarının arkasına bakılacak, ilk kez deneyimleyeceğim birşey).
MR dün çektirdim onun sonucu çıkmıştır, bir iki tane tahlilim Ocak ortasında çıkıyor malesef, onları beklemem gerekecek sanırım ama ben bekleyemeyeceğim galiba.
WEB sonucuna göre, doktora tekrar gitmeyi düşünüyorum.
En azından çıkan MR, WEB ve bir kaç kan testine göre birşey söyleyebilir diye tahmin ediyorum.
Hem korkuyorum, hem deli bir sakinlik var üzerimde, kabullendim sanki "hastayım galiba" deyip geçiyorum.
Bende anlamadım nasıl bir ruh hali içindeyim.

Bu güne şükür, isyan olmasın ama, geldi mi hepsi gelir derler, bu kadarını da beklemiyordum açıkçası.
Annemden sakladıklarım çoğalıyor giderek...

Anne işte, kadına hiç birşey demediğim halde beni sıkıştırdı geçen gün, senin neyin var söyler misin?
Hastasın da benden saklıyorsun bak hakkımı helal etmem dedi.
Dedim "annecim bişey yok, belim ağrıyordu ya MR çektirdim, onları takip ediyoruz, biliyorsun fıtık falan vardı, önemli birşey değil sen içini rahat tut" diyerek avutuyorum kadını.
Bilmemesi onun sağlığı için daha iyi zaten.

Yüzsüz babamda (tövbe tövbe adamın arkasından demediğim kalmadı bu arada) arayıp "kızıma da selam söyle" demiş. İyice cinlerim çıkıyor tepeme düşündükçe...

İnşallah, desteğiniz için teşekkür ederim.
Çevremde bu hastalığı taşıyan biri olmadığından çok yakından bildiğim bir konu değil.
Ancak internetten araştırdığım kadarıyla birden fazla çeşidi var ve her kişide farklı seyrediyor.
2 MS hastası yanyana konulduğunda, iki kişide de farklı özellikler taşıyor ve hiç bir MS hastası bir diğerine benzemiyor.
Genetik unsurlardan dolayı sanırım.

Hayırlısı Allah'tan.
Tam tanı konulmamış olması bir yandan iyi birşeyken, diğer yandan da insanın kafasında bir sürü soru işareti oluşturuyor.
En çok şükrettiğim, destek olan bir eşimin olması ve şaşırtıcı derece beni anlayan İnsan Kaynakları müdürümün olması.

Hastayım galiba deme lütfen,önce şu web sonuçların belli olsun ona göre heriey halledilir..
Sen sadece moralini sağlam tut,anneler böyle işte bir şekilde hissediyorlar bişeyleri..

MS hastalığında en önemli şey kaliteli yaşam.Allah şifa versin tez zamanda inşallah.İnternetten araştırıp moralinizi bozmayın benimde tanıdıklarım var tedavi oluyorlar Ve gayet iyiler

MS hastalığında en önemli şey kaliteli yaşam.Allah şifa versin tez zamanda inşallah.İnternetten araştırıp moralinizi bozmayın benimde tanıdıklarım var tedavi oluyorlar Ve gayet iyiler

Aslında çok araştırmıyorum sadece genel bilgi almak istedim ve bir hastanenin vermiş olduğu bilgileri internet üzerinden okudum.
Daha önce böyle bir hastalığa dair bir bilgi sahibi olmadığım için.
Şu anda hayat kalitemi etkileyen bir durum olmadı, tetkik sürecinde.
Sadece kısa zamanlı görme ve konuşma kaybı yaşadım.
İlerde ne ile karşılaşırım bilmiyorum.

Bir de dönemsel olarak bazen kafamı kaldıramıyorum yataktan.
Evde kıyamet kopsa benim vücudum dış dünyaya kapatıyor kendini.
2-3 sefer yaşadım bunu. Ama çok üstüne düşmemiştim.
Aşırı yorgunluktan ve hayatımın getirdiği stresli yaşamdan olduğunu varsaydım.

Ancak bu hastalık olma ihtimali ortaya çıktıktan sonra bir kaç şey yerine oturmaya başladı.
Belki de MS değil de, farklı bir romatizmal hastalıktır bilemiyorum ki.
Herşey bu son alacağım sonuçlara bağlı olarak ortaya çıkacak sanırım.
Hayırlısı Allah'tan.

Öncelikle çok geçmiş olsun, bundan 6 sene önce bi tanıdığıma MS teşhisi kondu ve onun ki en kötü olanmış... yürümekte biraz zorlanıyor ama 6 senede bile hiç te öyle çok ilerlemedi hastalık... yasam kalitesi beslenme biçimi ve ilaçlar bu hastaligi çok büyük ölçüde yavaşlatıyor... öncelikli temennim umarım ki MS değilsinizdir... Ama en kötü ihtimalle bu hastalık olsa bile korkmayın, tedavisinden güzel sonuçlar alınan bi hastalık... sadece alevlenme dönemlerinde dikkatli olmak gerek... çok geçmiş olsun...

babamda bir ara dili dönmez gibi konuşma yetisini kaybetti bir gün kadar ,noluyor babama diye endişelenmiştik..
ama bu tarz bir durum çıkmamıştı..
içinizi ferah tutun ..
hastalık varsa bile yokmuş gibi davranın..
hastalığı ağzına dahi almayan bir tanıdığımız en tehlikeli kanser türlerinden biri olan pankreas kanserinden kurtuldu..
ne gelirse Allah'tan.
umarım tanı konmaz oldu ki konuldu..beslenmenizde ketojenik diyet ve gaps diyetini lütfen araştırın ..hastalık olmasa bile araştırın..
şifa oruçları ve açlık oruçlarını da araştırın..
bu yöntemleri kullnarak ne derin hastalıklardan ne umutsuz kişilerin kurtulduğunu göreceksiniz..
şifa Alllah'tan gayret kuldan.

Gerçekten sosyal ekonomik stres çevre destek bu faktörler MS için çok önemli malesef benim tanıdığım biri var MS hastası olan ama o 20 yılı devirdi ve şartlar bakımından genetik faktörler çevresi herşey kötü olduğu olduğu için kötü etkiliyor sizin yanınızda desteğiniz var kendiniz de çok bilinçlisiniz inşallah herşey yoluna girer

17 yasimin sonlarına doğru siddetli bas agrilari cekmeye basladim. Migren on tanisiyla tip fakultesi hastanesine sevk edildim. Oradaki muayene esnasinda sol tarafimda hissizlik olmasindan dolayi doktor ms suphesiyle beni de web testine soktu. Mr sonuclarimda beynimde ufak tikanikliklar cikmisti. Web sonuclarim temiz cikti. Ama migrenim varmis. Sonrasinda yillar icerisinde siddeti azaldi agrilarimin ve yakin zamandaa cekildigim mr ve tomografi sonuclarina gore de beynimde herhangi bir tikaniklik kalmamis. Umarim sizin de sonuclariniz tertemiz cikar. Allah acil sifalar versin

Annem MS, ve çocukluğumdan beri bizim Hayatımızın merkezinde oldu MS bu sebeple. 20 yıl oldu teşhisi Konalı.

Bahsettiğiniz şeyler MS olabileceği gibi, başka bir hastalık da olabilir, tabi ki daha kesin tetkiklerin yapılması lazım.

Her ms farklı, her hastanın hikayesi kadar farklı ms şekli var diyebilirim.

Moral ve tutum en önemli şey diyebilirim. Annemin ve bizim hayatımızı en çok zorlaştıran şey hastalığı değil, psikolojisi ve bencilliği oldu.
Yani biz hastaneden ev işine kadar her şeyi yaptık ama yine de annem hep şikayetçi oldu. Çok zorlaştırdı her şeyi.

Mesela eve misafir gelecek, yemekleri ben yapıyorum, ama yine de annemden habersiz yapıyorum. Çünkü öğrendiği anda kıyametleri koparıyor, benim istediğim şekilde olacak diye. O yüzden çoğu zaman alt katında oturan gelinlerin evine bırakıyoruz hazırlananları, son anda getiriyoruz karışamasın diye. Ve gün sonunda tabi ki teşekkür filan yok, sen işini gücünü benim için bıraktın diye. Çocukluğumuzda hasta olur yatar, gelen konu komşuya bizi azarlattırır, beni çok üzüyorlar diye. Memelekete gideceğimiz zaman bize klasik konuşması, beni rezil etmeyin akrabalarıma idi. Kendileri Saray soylu:) biz babamın köylü dölleri olduğumuz için maalesef.

Beni devamlı eltilerime, görümcelerime şikayet eder. Kafası kızar, 9 yaşında oğluma çarpım tablosu ezberleyeceğine, kuran ezberle hafız ol. Senin yaşında çocuklar hafız oluyor der.

Tüp bebek yaptığımı söylemiyorum, çünkü en son denememde yaptın da ne oldu tutmadı, paranı çarçur edecek yer arıyorsun diyordu.

Çocuğum olduğunda, arabada kavga etmiş ilk ziyarete gelirken kardeşlerimle. Benim evime çıkmayacağına yemin etmiş. Gitmiş aynı apartmanda oturduğumuz eltimin evine. Beni ve bebeğimi de oraya çağırdı. Konuyla ise benim hiç bir alakam yok :-/ tabi millete malzeme oldu bunlar hep.

Ya da inatçılık: bacakların tutmuyor, yüzme bilmiyorsun, evde havuz var zaten, suya girebiliyorsun. Yazlıkta Yanında biz yokken denize gitme diye çok ciddi uyardım ama tabi ki dinlemedi. Yine yüzme bilmeyen bir kaç akrabaya götürtmüş kendini denize. Köpük makarnayla açılmış denize, sonra bir dalgayla makarna elinden kaçmış, 2,5 metrelik derinlikte annem boğulmuş. Sahilde yüzme bilen biri yetişmiş kurtarmış, oradan hastanelik oldu tabi, o korkuyla yine bir atak geçirmiş.

Diyeceğim onun bu devamlı her şeyden şikayetÇi tavrı, onu depresyona soktu iyice. Ve bağını kestikçe, sorun bulamayınca, eski meseleleri kafaya taktıkça, atakları arttı ve her atakta yürümesi filan daha zorlaştı.

Ama işin ilginci eski doktorunun kendisi de MS ti. Ama kadın devamlı aktif hayatta tuttuğu için kendini hastalığın yan etkilerini çok cüzi yaşıyordu.

Yine bir arkadaşım ms, onun da çocuğu oldu, gayet aktif, işinde gücünde. O yüzden bir sıkıntı yaşamıyor.

MS te en önemli şey moral ve kişinin kendini güçlü tutması. Çalışmak büyük artı. Sıkıntıyı üzerine bindirmeyeceksin.

Mesela babanın mevzusunu hiç içselleştirme. O da onun sorunu, hiç kendini üzme başkalarının sorumsuzluklarına. Senin elinde olan şey anneni ve kendini koruman. Gerisini atıyorsun arkaya.

Pek çok Farklı tedavileri, ilaçları var. Bazen kortizon gerekebiliyor.

Fakat bütün MS hastalarında psikolojinin önemini hep gördüm ben şu ana kadar. Gerçekten hastanın kendini mutsuzluğa bırakmasına orantılı olarak ilerliyor.

Başka soruların olursa daha sonra, bildiğim bir şeyse yardımcı olmaya çalışırım, özelden de yazabilirsin.

Merhabalar, ne kadar içtenlikle yazmışsınız çok teşekkür ederim.
Bugün VEP taramam yapıldı, denilene göre (ve rapora göre) temiz görünüyor.
Şimdi sıra tek boyun MR'ına kaldı.
Onda da sorun çıkmazsa, MS değil farklı bir hastalık arayacak doktor.
Bakalım, hayırlısı Allah'tan.

Yaşadıklarınız kolay değil ve annenizin size çektirdikleri ise hiç kolay değil.
Allah kolaylık versin size, sabır isteyen bir durum.
Bir an kendime döndüm baktım da, çok şükür ki öyle biri değilim.
Öyle biri de olmam hiç bir zaman inşallah.

Geçmiş olsun. Bu kadar sakin ve güçlü durabilmeniz çok etkileyici. Çocuklarınıza çok iyi bir anne olduğunuzu buradan bile tahmin edebiliyorum.

İnşallah diğerleri de temiz çıkar, geçer gider hayırlısıyla. Doktorlar en ciddi ihtimalleri değerlendirmek zorunda, eltim ve görümcemde de şüphelendiler, birinde hiçbir şey çıkmadı, diğerinde bel fıtığı çıktı, onu da biliyordu zaten :)

Hayatta suruşun belirliyor bu hastalığın seyrini biraz da. Anlatmak istediğim buydu.

Deniz örneğini verdim mesela. Annemler zaten havuzlu sitede oturuyor ve doktorun yüz tavsiyesini rahatlıkla yapabiliyordu. Ama önceden özellikle söylememe rağmen inatla denize gitmesi, atak geçirmesi ve Bunun benzeri pek çok inatlıklarıyla geçirdiği pek çok atak sonucu, artık havuza da yürüyemiyecek hale geldi.

Haftada bir hacamat yapmaya takmıştı bir ara. Gelen kadın da para aldığı için gelmem demiyor. Anne yapma etme, haftada bir kan aldırılmaz. Tamam sağlıklı bir şeydir ama her şeyin bir kararı var. Kan değerlerin düşer, birden hastanelik olursun diyorum.

Yok sen zaten ne anlarsın, doktorlar alternatif tıbbı kendilerine gelinsin diye istemiyor. sen de tüp bebek yapacağına hacamat yapsaydın çoktan çocuğun olurdu. Para saçacak yer arıyorsun. Bilmem ne.

En son hacamat yapan Kadına, annemin kansızlıkla ilgili bir şikayeti olur, başına bir şey gelirse, senden bilirim, şikayet ederim nereye olursa dedim. Ondan sonra kadın gelmeyi bıraktı.

Yani kendisi çağırdı biraz da bu atakları.

İnsan kendini bilip, takibini düzenli yaptırdıkça, moralini de kuvvetli tuttukça üstesinden geliyor allah ın izniyle.

Çalışmak da iyi geliyor, küçük şeylere kafa takacak zamanı kalmıyor insanın :)

Geçmiş olsun. Bu kadar sakin ve güçlü durabilmeniz çok etkileyici. Çocuklarınıza çok iyi bir anne olduğunuzu buradan bile tahmin edebiliyorum.

Çok teşekkür ederim gerçekten güzel dilekleriniz için.
Ancak ben çocuklarıma ne kadar iyi anneyim işte orası biraz tartışılır.
Kendimi yetersiz buluyorum, çocuklarıma yetemediğimi hissediyorum.
Buna bağlı olarak zaten işi bırakacaktım, ancak bu sağlık durumları çıkınca, özel sağlık sigortam olduğundan çıkmaktan vazgeçtim.

Eğer bu hastalık ile karşılaşmasaydım, bugün istifamı verdiğim gün olacaktı.
Kısmet işte, birşey planlıyorsunuz ve hayat karşınıza en umulmadığı çıkartıyor.
Vardır bunda da bir hayır.
Hayırlısı ile herşey bir netleşse, ben de hayatıma ona göre şekil vereceğim sanırım.
Çalışma hayatı ve 2 çocuk beni gerçekten çok hırpaladı bir de duygusal anlamda yoğun bir dönem geçirdiğim için, onun da etkisi büyük oldu.

2018 benim için gerçekten çok zor bir sene ve bol sınavlarla dolu bir yıl oldu.
İnşallah 2019 mutluluklarla bezenen bir yıl olur, hem benim için hem de herkes için.

2,5 sene daha dişimi sıkacağım iş hayatıma.
Ondan sonrası Allah kerim diyorum.

Aslına haklısınız, bazen diyorlar ya "insan birazda kendisinin doktorudur" diye.
Gerçekten öyle, göz göre göre birşeyleri yapmamakta, sağlığa dikkat edip, gerekeni yapmak çok önemli.
Moral ve enerjiyi yüksek tutmakta bunda büyük rol oynuyor dediğiniz gibi.

Ben şu an, kesinlikle kafama takmıyorum.
MS'in varlığı bile varsa şu an, düşündüğüm tek şey çocuklarıma odaklanmak ve onlara yetebilmek.
Biraz daha sakin bir hayat geçirmesi gerekiyor bu hastalığı yaşayan insanların anladığım kadarıyla.
Sinir, stres ve aşırı duygusal gerilimlerden uzak kalmak en doğru yol olacaktır ama bunu da başarabilmek ne kadar mümkün yaşadığımız şartlarda? Bu ayrı bir soru işareti.

Kısmet bakalım.
Hayırlısı Allah'tan.
Hele bir hayırlısı ile tanı ve teşhis konulsun da, ondan sonrası Allah kerim.
Öldürmeyen şey, güçlendirir hesabı, bende ona göre bir hayat rotası belirlerim kendime.
Yaşantımı ona göre düzenlerim.

Çok geçmiş olsun..
Hastalıkla alakalı bi' bilgim yok..
Rabbim şifa versin demeye geldim..
İyi haberlerini bekliyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…