kızım olucak nasipse ilki erkekti.belik senin durumun yakın takip gerektiriyor diğer bebegini 8 aylıkken kaybetmissin doktora birsey diyemem .cogu hastanenein profu özel muayahanede cok yüksek alıyor .türkiye sartları devlette yada ünide o kaliteyi bulamıyorsun. bebeginin neye ihtiyacı var erkek mi kızmı
onu yapariz sıkıntı degil doğsun da yapariz da muayeneye ayda 800 verecek imkanimiz yokbebegine alıs veril yapsan kıyafet besik ve arabba hariç 200 civarı tutar . bazen alısveris sitelerinde bile cok uygun oluyor .kıyafetleri 3 ay dan yukarı al kalıplar nasılsa bazen 0.3 aylıklar olmuyor. hatta biz 6 aylık aldık olmadı bir kac gün giydi
konuşucam doktorla indirim yapsin.. 14 günde bir alsin o 400u demi . ayda 800e verecek paramiz yok maalesefBencede devam et riske atma
Drla konusursa uygun bi indirim yapacaktır
Allah saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin
devlet hstanesinde aynı takipler yapılmıyor mukonuşucam doktorla indirim yapsin.. 14 günde bir alsin o 400u demi . ayda 800e verecek paramiz yok maalesef
+1yanlış anlamayın ama az kalmış zaten 2 ay sonra doğum olacak bu aya kadar yetişmişsiniz doğum yaptıktan sonra ki ay alın ihtiyaçlarınızı
ilk önden 1 ay en azından yetimlik ailelerden yardım isteyin
ya da açıkça konuşun maddi yönden sıkıştık vs. diye
sanki ödemeniz çıkmış aniden o yüzden gibi konuşun sıkışığız nasıl yol alalım deyin
400 TL muayene için gerçekten çok yüksek
ama maalesef üniversite prof. ları yüksek ücretle bakıyor
bebek eşyalar için hiç sıkıntı degil de sağlık için önem veriyorum. çok çok iyi degil durumu orta haliyiz.. maaştan 500 liraya muayeneye ayıracak paramiz var çok şükürDogum ücretinolarak ne isteyecek peki?
Bence doktorla konusun anlatın durumunuzu, en olmadi size güvendigi baska bir hekime yönlendirsin. Ama riskli bi gebelik gecirirken de hekim değiştirmek doğru olmayabilir..
Eğer bir cıkar yol olmazsa, arabanız varmış onu satıp bebeğiniz için kullanabilirsiniz. Genc insanlarsınız elbet yeniden araba alirsiniz ama bir can gittikten sonra geri getirmesi cok zor.. bu hem sizin hem de bebeğinizin açısından önemli.
Bebek icin de gelen hediyelerden vsden eşyalar gelir merak etmeyin. Siz de alırsınız biseyler cok pahali değil artk kiyafetler vs.. esya konusunu dert etmeyin, sağlıkla doğum yapmaya bakın.
işte konuşucaz 15 günde gitsek mesela ayda bi kere 400 alsa tamam derim. az kaldi işte. 2 ay.. sonrasinda her hafta çagirirsa 4 hafta 1600 eder ooo o zaman gidemeyiz bizde.. eşim işci olduğu için izinleri de çok kısıtlı. devlete düşünürüm artık bakalım doktorla konuşucaz..yok artık ya. bu nedir Allah aşkına? anladığım kadarıyla hastanede özel hocaya gidiyorsunuz. böyle bir ücrete hastanede nasıl izin veriyorlar anlamadım. bir de her gittiğinizde almaması lazım. siz kontrole gidiyorsunuz. her defasında bu
ücret olmaz ki. muayenehaneye bile gitseniz ilk gittiğinizde ücret ödenir. kontollerde ödenmez, ek tahlil filan olursa o ödenir. iki haftada bir 400 tl ye sabancı dayanmaz ya.
önce bir sekreterle konuşun. yol alamazsanız hocaya açıkça söyleyin. hocam biz sizden çok memnunuz Allah razı olsun ama malum bebek hazırlıkları. her defasında da 400 Tl bizi biraz zorluyor acaba sürekli hastalarınız için farklı bir uygulamanız var mı? yok derse 2 ay kalmış az daha direneceksiniz.
bebek alışverişi henüz yapmadim sıkıntı degil de.. ücret fazla geldiği düşünüyorum bende.. bakalım doktorumla konuşucam.400 lira çok ama 8 aylık bebek kolay değildir eminim endişelerini anlıyorum. Doktorunla konuş durumum yok 3 haftada bir geliyim de, zaten son ay sıklaşacak görüşmeleriniz. Alışverişe gelince ben bi siteden a dan z ye her şeyi aldım 700 liraya hepsini hallettim ki ben tırnak makasından portbebe takımına burun spreyini bile aldım yani 400-500 liraya uygun alışveriş yapabilirsin. Tabi biraz mütevazi olman gerek, umarım bi an önce kucağına alırsın bebeğini.
risk herşey 27- 28 haftada başladi. o zamanda karin çevresi 2 hafta geride olduğu öğrendim igneyi yükseltti çok şükür şimdilik iyiye gidiyor da. yinede ileryen hamilelikte risk doğabilir dedi. iki haftada bi çagiriyor risk olduğu için risk olmasa ayda çagirir..34-36 haftadan sonra yani son 1 ay gibi sürede 2 haftada bir çağırması gerekmezmi? yada 10 günlük süre kontrol geçiyor para alınmıyor bi baksın sonra 10 gün sonra baksın diğerini 3 hafta yada 1 ay sonraya versin. durumunuzu anlatın bence anlayacaktır mutlaka. şurda doğuma ne kalmş bunca zaman dayanmışsınız bu saatten sonra değiştirmeyin ilkini de kaybetmişsiniz işallah bunu sağlıkla alırsınız kucağınıza ama riskli gebeliklerde doktor değişimi pek önerilmiyor. ama 11 haftanız var sanırım doğuma güzel bir hastane bulursanız oraya da başlayabilirsiniz çünkü özel hastanelerde de ilgi alaka gayet iyi.
o zaman araştırıp bütçene daha uygun bi yer bakabilirsin. rabbim evladını bağışlasın sana işallah. bu durum belki gebeliğin sonuna kadar sürmez normale dönünce belki 3 haftaya çıkarır.risk herşey 27- 28 haftada başladi. o zamanda karin çevresi 2 hafta geride olduğu öğrendim igneyi yükseltti çok şükür şimdilik iyiye gidiyor da. yinede ileryen hamilelikte risk doğabilir dedi. iki haftada bi çagiriyor risk olduğu için risk olmasa ayda çagirir..
öncelikle başiniz sağolsun rabbim kucaginiza almaya nasip etsin ikimiz içindede..Bende 2 bebeğim karnımda öldü. Şuan 3. Ye hamileyim. Kısmette varsa gelecek. Haftada 1 proluton kalçadan vuruluyordum ve hergün clexane göbekten vuruyoruz kan pıhtılaşması olduğu için. Ama 2 haftada bir kontrol fazla geliyor bana. Ben 4 haftada 1 gidiyorum ücrete gelince her muayene 400 tl bana çok acımasızca geliyor... ki bende 2 kez yalancı Doğum sancısı diye bişey varmış onu geçirdim belki 20 kere kanamam oldu sürekli bir bel ağrısı evet zor ama ani durum olursa acile gidiyoruz onun haricinde ayda bir kan veriyorum ultrasona giriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?