• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

jenrachel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
182
95
123
İstanbul
Bir ilişkim var. Bana göre iyi bir ilişki karşımdaki insan, birçok açıdan bana uygun. Ben yaşıma rağmen yaşadıklarımdan biraz kafası büyük göükenlerdenim. Zaten hayatım boyunca hiçbir sevgilim benle yaşıt olmadı. hep arada bir 10-8 yaş fark vardı. Fakat bu sefer bu fark 20... Annem bilmiyor fakat inatla bu kadar yaş farkına haklı olarak karşı.. Bana da sorsanız deseniz öncesinden bu kadar yaş farkı olmaz o iş derim... İnanılmaz aşık mısın deseniz değilim, öyle bir saplantılı ilişki değil. Mutlu ve huzurluyum sadece. Kendimim ki bu önemli değil mi ? Tanışalı 7 görüşmeye başlayalı 5 ay oldu geçti sanırım... Şimdi işler öyle bir yere geldi ki, o da ben de evlenmeden ilşkiyi tasvip etmiyoruz. E bir sene 2 sene görüşüp sonra da zaten biz evlenemezdik demek de saçma... E burdan sonrası da ikimiz için artık ciddiyetle emek vermeye ve birbirimize yönelmeye giriyor... Kafam karışık. Sizce?

Yaş farkından çok, küçüğün çok mu küçük olduğu önemlidir bence. Mesela siz 18 erkek 38 se olumsuz düşüncem oluşur, ama siz 25 erkek 45 se durum daha bir farklılaşır. Yani siz çocukluktan yeni çıkma olmadığınız sürece bence her yaş farkı makbül. Sonuçta mantıklı düşünecek, eğrisini doğrusunu hesap edecek yaştasınızdır.

Son düzenleme:
Ne zaman yaş farklı ile ilgili bir konu açılsa giriş cümleleri hep aynı;Ben zaten olgun düşünürüm.Arkadaşlarım hep bende 7-8 yaş büyük.Büyüklerle anlaşırım.Sanki olumsuzu olumlu yapma çabası gibi.

Siz ne kadar büyüklerle takılırsanız takılın.Kendinizden 20 yaş büyük sevgili kabul görür bir durum değil.Aradaki yaş farkı sorundur sorun olacaktır.Çok istisnai örnekler vardır ama bu da dediğim gibi çok uç bi durum.

Aynen de öyle. 25 e 45 yaş farkı. Bir de anakuzusu bir insan da değilim. Ayrı evim faturam işim gücüm var. Birkaç senedir de böyleyim. Yani aslında birçok açıdan hayat şartları işte anaevini erken bıraktık (= Bilmiyorum bana yaşarken tuhaf gelmiyor bu ilşki ama dışarıdan gelen yorumlar anlamadan bilmeden olumsuz. Çok dış kapının dış mandalını takacak değilim elbette. Ama ailem sonuçta. Ve evlilik yüzünden böyle şeyler için kavga gürültü istenmeden olduğunnu düşünmek dahi istemiyorum.

Ne zaman yaş farklı ile ilgili bir konu açılsa giriş cümleleri hep aynı;Ben zaten olgun düşünürüm.Arkadaşlarım hep bende 7-8 yaş büyük.Büyüklerle anlaşırım.Sanki olumsuzu olumlu yapma çabası gibi.

Siz ne kadar büyüklerle takılırsanız takılın.Kendinizden 20 yaş büyük sevgili kabul görür bir durum değil.Aradaki yaş farkı sorundur sorun olacaktır.Çok istisnai örnekler vardır ama bu da dediğim gibi çok uç bi durum.

Hahah eyvallah hiç dikkat etmemiştim (=

Doğru diyorsunuz. Fakat herşey iyi giderken bırakıp gidip mutsuz olup başkasına bakınayım demek de çok tuhaf geliyor. Yani düşünün mutlusunuz, ama ayrılıyorsunuz. İlşkinin kendisinde bi sıkıntı yok ? Tuhaf bi his değil mi ?

Hayattan beklentilerinize bağlı. Ama enerji anlamında sizden eksik kalacaktır diye tahmin ediyorum. Her ayrıntıyı düşünmelisiniz. Bu ilişkinin eksilerini artılarını çok iyi tartmalısınız bence. Çocuk, birlikte yapılabilecek aktiviteler, sağlık, ölüm.... gibi

Hayattan beklentilerinize bağlı. Ama enerji anlamında sizden eksik kalacaktır diye tahmin ediyorum. Her ayrıntıyı düşünmelisiniz. Bu ilişkinin eksilerini artılarını çok iyi tartmalısınız bence. Çocuk, birlikte yapılabilecek aktiviteler, sağlık, ölüm.... gibi

Deniyorum, deniyoruz tartmayı... Belki daha fazla zaman... bilirsiniz çok da düşünmekle bulunmuyor bazı cevaplar...ya da hayat verilen iyi yada kötü cevapların tam uygulamasıyla da geçmiyor. teşekkürler yine de içten cevap için.

Lütfen yanlış anlamayın ama, benim babamla aramda 25 yaş var..

Herkes hayata atılıyor; herkes kendince olgun düşünüyor..
Ama 20 yaş bence çok..
Bence sorun kısmı; 20 yaş büyük birine nasıl o gözle bakabildiniz? Abi/Amca bile yakışırdı hitap olarak..
Olgun sevmekle, nesil atlamak farklı şeyler olsa gerek..
Şuan her şey harika görünebilir. 3-5 sene sonra, o dede yaşına geldiğinde; siz daha 30lu yaşlarda hayatının güzel döneminde olacaksınız..

Çoook fazla hemde, senin en güzel yaşında o 60 yaşında dede olacak...

Neredeyse baban yaşında....

Açıkçası ben tercih etmezdim..Ama bu konuda kendine uygun görmüşsün bu insanı bize halt yemek düşüyor..

Back
X