• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

Vuhu maşallah Allah daim etsin ((=

eski eş çocuk vs yok. evlilik ve çocuk ise iki tarafın da kafasında var, fakat çocuk acele etmeden. hayat görüşü açısından henüz bir problem yok. biraz karakter zıtlıkları mevcut ki güzel benzer olmamak. aileler işte. ve o biraz daha çevreye takılıyor. çünkü eticesnde insanlar daha çok ona sapık muamelesi yapıyorlar (=

o konularda kimseyetakılmayın, sevginiz büyükse zaten bişey olmaz.
yanlışsa da sizin yanlışınız insan yanlışını da sahiplenmeli.
sizin yanlışınız başkalarının doğrularından değerlidir. :1:

Birbirimize harikulade uyduğumuzu düşündüğüm birisiyle aramızda 8 yaş vardı. Ama sanki hiç 26 yaşında gibi değildi. 23 desen ne ala:) Çocuk gibiydi,eğleniyorduk,rahat hissediyordum kendimi onun yanında. Sonra mantıklı düşününce e ben okuyorum o çalışıyor. Hadi ilişkiye başladık diyelim en az 4 5 sene sonra evleneceğiz. Ben 23 yaşında olucam o 31:) 8 yaş bile bana çok fazla geldi. Kendimi kaptırmadan bitirdim aklımda onu. Sen 20 yaş diyorsun:) Kuşak farkı var bir kere. Mantıken düşünürsek senin 25 yaşlarındaki arkadaşlarının yanına 45 yaşındaki eşinle -evlendiğinizi varsayıyorum- gidemezsin. 20-40 yaşları deli dolu çağlar. Dinamikliğin dibine vurdğun zamanlar. E çocuğun oldu 28 yaşında diyelim. 48 yaşında bir erkek o çocuğun manevi isteklerine bir yere kadar cevap verebilir. Çocuğun evliliğini bile göremez allah korusun. En iyisi sen bitir bu ilişkiyi. En güzel çağlar bunlar. Kendi denginde birini bul,daha mutlu ol.

Ne zaman yaş farklı ile ilgili bir konu açılsa giriş cümleleri hep aynı;Ben zaten olgun düşünürüm.Arkadaşlarım hep bende 7-8 yaş büyük.Büyüklerle anlaşırım.Sanki olumsuzu olumlu yapma çabası gibi.

Siz ne kadar büyüklerle takılırsanız takılın.Kendinizden 20 yaş büyük sevgili kabul görür bir durum değil.Aradaki yaş farkı sorundur sorun olacaktır.Çok istisnai örnekler vardır ama bu da dediğim gibi çok uç bi durum.

Sana sonuna kadar katiliyorum.
Evet şuan uyumli bir cift olabilirsiniz.
Peki ilerde???

Siz 40 yasinda olunca(ki ne 40lik bayanlar var 18lige taş cikarir)
O 60 yaşinda olacak düsunebiliyormusun 60 yani az bir yaş degil.

Size bir örnek vereyim ama tam tersi bir durum.
Bir kiz var bir akrabamizin ev sahibi
kiz aşiri zengin ve yurt dişinda yaşiyor ve en önemliside çok saygi deger bir ailenin kizi.

Kiz benim abimi çaliştiği restorantta taniyor ve arastiriyor
kiracisi bizim akraba.ona söylüyor ben o cocugu cok begendim keşke bir sekilde tanisabilsek diye.

Sonra kiz abimin ondan 8 yaş kücuk oldugunu duyunca geri cekiliyor
aramizdaki yas az degil simdi olmasa bile ilerde cok sorun olur diyor.

İnanirmisiniz abim bile duyunca sorun degil diyor
çünku kiz inanilmaz zengin ve cok iyi aile kizi.

Evet abim kizla belkide bugun parasi icin evlenecekti(ki kiz cok ama cok guzel)
Ama ya ilerde ne olacakti belkide aldatmalar kacinilmaz olacakti.abim bile olsa böyle düsunuyorum..

Kiz giderken demiski cok guzel yakisikli cocuk yazik olur.(benimle evlenirse diye)
Yani kiz kisaca duygulariyla degil mantigiyla hareket etti cok ta guzel etti valla.

Son düzenleme:
babam annemden 17 yaş büyük.
çocuklar açısından olmuyor.
babamla aramda 48 yaş ve koca 2 kuşak var. :50:

25-45 yaşlarımız.

Bana göre de arada yas farkindan ziyade kusak farki var.
Siz 5 sene sonra tam bir kadin olacaksiniz.
O kisi ise tabiri caizse ununu elemis elegini asmis birisi olacak.
Yapmayin.. :31:
Denginizi gercekten bulursunuz.
Aman aman hatta siril sIklam asik olabilirsiniz.

Bu arada bende 25 yasimdayim esim'le (sadece) 3 yas var aramizda. :34:

Ben de yaş farkının evlilik için çok fazla olduğunu düşünüyorum evlilikte her bakımdan denklik önemlidir evliliğin selameti açısından, yazılarınızdan mantıklı ve olgun düşüncelere sahip olduğunuzu düşünüyorum bence aşık olmadan çok geç olmadan bir kere daha düşünün.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah

Bir ilişkim var. Bana göre iyi bir ilişki karşımdaki insan, birçok açıdan bana uygun. Ben yaşıma rağmen yaşadıklarımdan biraz kafası büyük göükenlerdenim. Zaten hayatım boyunca hiçbir sevgilim benle yaşıt olmadı. hep arada bir 10-8 yaş fark vardı. Fakat bu sefer bu fark 20... Annem bilmiyor fakat inatla bu kadar yaş farkına haklı olarak karşı.. Bana da sorsanız deseniz öncesinden bu kadar yaş farkı olmaz o iş derim... İnanılmaz aşık mısın deseniz değilim, öyle bir saplantılı ilişki değil. Mutlu ve huzurluyum sadece. Kendimim ki bu önemli değil mi ? Tanışalı 7 görüşmeye başlayalı 5 ay oldu geçti sanırım... Şimdi işler öyle bir yere geldi ki, o da ben de evlenmeden ilşkiyi tasvip etmiyoruz. E bir sene 2 sene görüşüp sonra da zaten biz evlenemezdik demek de saçma... E burdan sonrası da ikimiz için artık ciddiyetle emek vermeye ve birbirimize yönelmeye giriyor... Kafam karışık. Sizce?

tatlım sana bırsey dıyeyım mı ? normlde 2 3 4 5 6 7 yas farklı oluyor ama yınede boşanmalar aldatmalar ayrlmalr oluyor o yüzden takıntı ypma kalp ve dusuncelernz uyuyorsa srun yok demktır tabı ufakta bır not ılerleyen yaslarda sen genç o yaslı olrsa ozmn ı blmyrm tabkı ddqm qbı kalbn ve zıhnınz onmlı zemın ıyı kurulursa snradanda prblem çıkmaz kımsye bkma aklnn ve klbınn sesnı dnle kaldrablcqnı dusunyrsan skntı yok dmktr smdden ALLAH mtlu mest etsn hersyn hyrlsı ..

Ben de yaş farkının evlilik için çok fazla olduğunu düşünüyorum evlilikte her bakımdan denklik önemlidir evliliğin selameti açısından, yazılarınızdan mantıklı ve olgun düşüncelere sahip olduğunuzu düşünüyorum bence aşık olmadan çok geç olmadan bir kere daha düşünün.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah

Allah razı olsun...

tatlım sana bırsey dıyeyım mı ? normlde 2 3 4 5 6 7 yas farklı oluyor ama yınede boşanmalar aldatmalar ayrlmalr oluyor o yüzden takıntı ypma kalp ve dusuncelernz uyuyorsa srun yok demktır tabı ufakta bır not ılerleyen yaslarda sen genç o yaslı olrsa ozmn ı blmyrm tabkı ddqm qbı kalbn ve zıhnınz onmlı zemın ıyı kurulursa snradanda prblem çıkmaz kımsye bkma aklnn ve klbınn sesnı dnle kaldrablcqnı dusunyrsan skntı yok dmktr smdden ALLAH mtlu mest etsn hersyn hyrlsı ..

eyvallah sağolasın ((=

20 yaş farkı çok ya :53: şimdi 45 yaşında iyi güzelde sen 35 yaşına geldiğinde bu adam 55 yaşında olucak bu senin için çok zor olucak. özellikle senin düşüncelerinle onun düşünceleri bir olmucak sen gezmek eğlenmek isticeksin adam yaşından dolayı yorgun olucak sana ayak uyduramaz. ayrıca arada yaş farkı olduğu için ona anormal gelen şeyler sana normal gelicek. ilk zamanlar her şey güzel gibi görünür ama annenle babanı gözünün önüne al hiç 45 yaş ve üstü evli bi adamın eşiyle sinemaya gittiğini beraber gezip eğlendiklerini gördün mü? bence yaşına daha yakın olan birileriyle olsan daha iyi yani bence kadın ve adam arasında en fazla 10 yaş olmalı daha ilersi büyük sorunlar yaratır. düşünsene evleniceksin evli olmadığını bilmediğiniz biri eşiniz sizi çağırdığında baban seni çağırıyo dicekler. şahsen ben şimdi istemezdim 45-46 yaşındaki bi adamla evlenmek ya da evliliği düşünmek bu arada sen genç olduğun için sürekli seni kıskanıcak sana kısıtlamalar getiricek çünkü sen genç ve güzelsin ee genç ve yakışıklı birini bulursan onu bırakırsın diye düşünücek. bu çok fazla görünen bişey

20 yaş farkı çok ya :53: şimdi 45 yaşında iyi güzelde sen 35 yaşına geldiğinde bu adam 55 yaşında olucak bu senin için çok zor olucak. özellikle senin düşüncelerinle onun düşünceleri bir olmucak sen gezmek eğlenmek isticeksin adam yaşından dolayı yorgun olucak sana ayak uyduramaz. ayrıca arada yaş farkı olduğu için ona anormal gelen şeyler sana normal gelicek. ilk zamanlar her şey güzel gibi görünür ama annenle babanı gözünün önüne al hiç 45 yaş ve üstü evli bi adamın eşiyle sinemaya gittiğini beraber gezip eğlendiklerini gördün mü? bence yaşına daha yakın olan birileriyle olsan daha iyi yani bence kadın ve adam arasında en fazla 10 yaş olmalı daha ilersi büyük sorunlar yaratır. düşünsene evleniceksin evli olmadığını bilmediğiniz biri eşiniz sizi çağırdığında baban seni çağırıyo dicekler. şahsen ben şimdi istemezdim 45-46 yaşındaki bi adamla evlenmek ya da evliliği düşünmek bu arada sen genç olduğun için sürekli seni kıskanıcak sana kısıtlamalar getiricek çünkü sen genç ve güzelsin ee genç ve yakışıklı birini bulursan onu bırakırsın diye düşünücek. bu çok fazla görünen bişey

geleceği bilemem ama şuan o benden daha sosyal ben daha kıskanç olabilecek moddayım ((= ben de sorsan 10 yaş makul derim 10 yaş maksimum iyidir doğru söylüyorsun fakat işte işler hep öyle de gelişmeyebiliyor... zat-ı muhterem müzisyen bu arada... çok aktif bir insan esasen... ama evet eminim konuşulmasa dahi bir gidecek korkusu vardır onda...

geleceği bilemem ama şuan o benden daha sosyal ben daha kıskanç olabilecek moddayım ((= ben de sorsan 10 yaş makul derim 10 yaş maksimum iyidir doğru söylüyorsun fakat işte işler hep öyle de gelişmeyebiliyor... zat-ı muhterem müzisyen bu arada... çok aktif bir insan esasen... ama evet eminim konuşulmasa dahi bir gidecek korkusu vardır onda...

yinede sen bilirsin canım aynı yaştayız seninle ama ben şahsen 45 yaşında bi adam düşünemiyorum yanımda :50:

Aranızdaki 20 yaş farkı gerçekten bir kuşak.
Şimdi tolore edilebilir ki bi aşk yaşıyorsunuz, gözler bazı şeyleri görmeyebilir.
Ama evlilik durumunda bi 5 sene geçtiğinde eşin 50 yaşını aşacak sense ömrünün
en güzel yaşlarını yaşıyor olacaksın tabi Allah sağlık verdiği sürece.
Aranızda çok kuvvetli bir sevgi bağı varsa ve sen onun yaşına o da senin yaşına ayak uydurmayı
göze alabilecekse tabi ki yürütebilirsiniz evliliğinizi.
Ancak fedakarlığın çoğunu sen yaparsın bu açık.
Ne kadar kendine iyi bakarsa baksın insan, her yaşın getirdikleri ve götürdükleri var.
Herkesle hem fikirim 5-8 gibi yaş farkları tolore edilebiliyor ama 20 yaşın
ağırlığı zaman içinde çöker üzerinize.
Yine de tam olarak neler olur evlendiğinizde bilemeyiz tab iki.
Siz de ancak yaşayarak görebilirsiniz.
Bu olumsuzluklarla karşılaşma olasılığını kabul ederek evleneceksin evlenirsen de.
Hatta belki ileride bu sebeple kopabileceğiniz ihtimalini de düşünerek evleneceksin.
Gönül bu işte... şu an o 20 yaş farkını fark ettirmeyen bi ilişki içinde olduğun
için sevdiğin adamdan kopmak fikri ağır geliyordur. hak ta veriyorum.
ama tartacak olan sensin. ilerisi için kaygıların yoğunsa sorunların hortlaması da o denli hızlı olur.
ya gözünü karartacaksın, kulağını tıkayacaksın herkese ya da mantığınla hareket edeceksin...

Yas Farki olan kisilerde ilk aklima gelen hep cocukluklari olur...
Yani siz bes yasindayken oyuncak bebeklerle oynarken o 25 yasinda gercekleriyle oynuyordu...
Bana cok itici geliyor... Ilersi icinde kötü siz hayatinizin baharindayken o yasli bi amca olucak...
Onuda gectim cocugunuz olsa babami dedemi belli degil....
Sizin hayatiniz ama belliki sizde rahatsizsiniz bu yas farkindan ki konu aciyosunuz...
Ne diyim yasayip görün...

Aralarında 20 yaş fark olan yakın bir akrabam var. Ve neredeyse 20 yıldır çok mutlu bir evlilikleri.. Onları tanımamış olsaydım ve de kendi eşimle 10 küsür yaş olmasına rağmen gayet güzel anlaşmıyor olsaydım, ben de çok fark olduğunu düşünürdüm.
Önemli olan sizin kararlı olmanız, bu şekilde aşılamayacak bir engel olduğunu düşünmüyorum. Mutluluklar..

ilk kulağa aşırı derecede fazla geliyor ama - İnanılmaz aşık mısın deseniz değilim, öyle bir saplantılı ilişki değil. Mutlu ve huzurluyum sadece.- yazmışsınız ya hani biraz düşünmenizi öneririm arkadaşım.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Afedersin ama midem bulandi ya nasil babaniz yasindaki adamlara bakiyorsunuz?hic saglikli degil.hadi amcami anladim genc kiz buldum diyorda senin niye istedigini anlamadim?gelecek dusunemezsin yaslancak ya da olcek adam.bak cok iyi tipli gencler filan var onlara baksana sen.8 yas da fazla bence.5 yas bile buyuk istemem sahsi tercihim gencler varken genc kadin bulup hayati ucundan yakalayalimci amcalara deger vermem.

Bi kac arkadas tanidigimiz var diye bahsetmis ben ilk agizdan yaziyim.benimde esimle yas farkimiz var.Allaha sukur mutluyuz.yasitiyla evli olanlarda ne sorun varsa bizdede o kadar sorun var ne eksik ne fazla.
Ama her iliski kendins ozgu herkes farkli.benim sorun yasamiyo olmam baskasinin yasamayacagi anlamina gelmez.
O yuzden siz memnunmusunuz bu durumdan siz sorun ediyomusunuz onu dusunun.beklentilerinizi gelecek planlarinizin paralel olup olmadigini dusunun.
Hayatta her zaman 2*2=4 degil.su kadar yas olursa arada mutlu olunur su kadar olursa bu is olmaz gibi bisey soylenemez yani.
Cevap kendinizde.
Mutluluklar.

Back
X