• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

Örneklerden bahs edilmis.
Tanidigim bir aile var.
Bayan 20sindeyken 30unda bir beyle evlendi.
Suan 3 cocuk sahibiler.
Ve bayan 30 yasinda bey 40 yasinda.
Alis verise vs gittiklerinde 'babaniza mi bakiyorsunuz' 'masAllah kiziniza' gibi sözler isitiyorlar.
Ki bahs ettigim cift arasinda dedigim gibi 'sadece' 10 yas fark var.
Gerisini siz düsünün :31:

Bana göre 10 yaş fazlayken 20 yaş çok daha fazla ben böyle ilişkilere masum bakamıyorum küçük olan kimse bir çıkarı var diye düşünüyorum
siz 25 olsanız adam 45 yaşında yolda dönüp şöyle göz ucuyla o yaştaki birien bakmam

Burada, elbette haklı olarak, beni birebir tanımadığı için, farklı teorilerle yaklaşmak isteyenler olmuş, maddiyat gibi, baba sevgisizliği gibi, böyle şeyler yok arkadaşlar. Kimsenin kimseden bu tip bir çıkarı yok.

Neye göre uygun demişsiniz?

Yaşam tarzına göre uygun mesela. Ben yaşıtlarımla kafelerde barlarda oturup kim neyi giymiş konuşamıyorum. Dertleştim mi derdimi anlatamıyorum. Ben "abi demek suretiyle de olsa" oldum olası belli bir yaş üstü ile sohbet ederim konuşurum. En yakın kız arkadaşım 38 yaşında örneğin. Bilmem bozukluk varsa bendedir belki?
Hiçbirşeyi dert eden bir yapım yoktur, hayat o kadar önemli değil, şu olmadı bu olmadı bu niye böyle, isyankar değil aksine sakin bir yapım var. Oldukça inançlı bir insanım fakat işim gücüm özgürlüğüm hayatım da vardır. Dedikodu yapamam. Ne lanet bir gün diye gezemem. Erkek peşinde koşmam. Erkeklerle flört etmem yatıp kalkmam. Ben genelde kitap okurum. Yürüyüş yaparım. 1 2 mekanda çay içerim. dua ederim.türbe ziyareti yaparım. İşte buna uyan o. En azından an itibariyle ve aylardır o. Sakin sakin oturrken ne oldu birşey mi var diye sıkmayan o. O da inançlı seks diye kafa ütülemeyen o. Evde birlikte yemek yapıp uzun uzun sohbet edebildiğim o. Sıkmadığım ve yanında sıkılmadığım o. işte uyumla kastım bu.

uyumunuza laf edecek degilim, bu kadar mutluysanız aşık olmadıgınızı soyleseniz dahi tepkisel olmayan elestirilerde bile surekli savunma ihtiyacı hissediyorsanız allah tamamına erdirsin demekten baska birsey dusmuyor kendi payıma.

ancak size amca dede diye sert elestiriler geldi diye -ozellikle yaşıtınız olan- diger kadınlar icin ne yazdıgınızın farkında mısınız? dedikodu sevmiyorsanız dedikodu yapmayan insanlarla arkadaslık kurarsınız. onlari isyankar birer ergen olarak goruyorsanız her seyden sikayet eden memnuniyetsiz insanlarla degil, olumlu olumsuz yanlarını duzgunce soyleyen insanlarla gorusursunuz.
cevrenizde boyle insanlar bulamadınız diye belli bir yaş aralıgını hem aklı havada hem de ahlaksız olmakla suclamıs oluyorsunuz su yazınızda.

ayrıca barlar diskolar gezmeyen, bol bol kitap okuyan bir sürü insan tanıyorum; kendinizi ayrıcalıklı sanmayın.
kendisine uygun yerlere giden kendisine benzer insanları da bulur.
hem kırmızı ile belirttigim yerlerin yaşla ayırt edebilmek ne mumkun? 70yasında da cinsellik diye kuduran erkekler de var, kapı kapı gezip dedikodu yapan 60 yasında teyzeler de var.

hele ki erkek pesinde kosmak, yatıp kalkmak bu nasıl bir cumledir?
20li yaşlarda olan herkesin böyle yasadıgını mı sanıyorsunuz? oyleyse kimsenin 38ine de zamanı ileri sararak sıcrama yaratıp gelmedigini biliyor olmalısınız.

Bak canım eğri otur doğruyu söyle diye bir laf vardır.

Ben dedim ki benim arkadaşım da 25 yaş büyük biriyle çıkıyordu ve adam benim babamdan bile büyüktü.

Şimdi ben o adama ne diyeyim sence :)

Sırf arkadaşım kırılmasın diye bir şey demedim ama sonuçta dışardan bakılınca böyle görünüyordu.

ben onun yaşındaki erkeklere "amca" diye sesleniyorum. ( bu da benim fikrim- benim yetiştiğim ortamdan kaynaklı bir durum )

Nitekim her bulunduğumuz ortamda da baba-kız zannedildiler (saçları ve gözleri çok benzerdi)

İlişkinin bitme sebepleri de buydu tam olarak arkadaşım utanırdı bir mekana bile gitmezlerdi.

Aramızda çoğu kişi yaşı geçkin erkeklerden arkadaşlık teklifi almıştır zannediyorum özellikle 20li yaşlardaki bayanlar.

Ben yapamazdım. Ki yapmadım da.

Bu benim kendi fikrimdir.

Arkadaş buraya konu açmış ne düşünürdünüz diye ben dışardan baksam bunları düşünürdüm.

Düşüncelerimde bir saygısızlık yok.

Ortada bir aşk da yok arkadaş sürekli ben aşık değilim, çok olgunum diyor.

Kaldı ki ben bu durumu iğrenç bulmuş olsam arkadaş ayy forumda iğrenç dediler ayrılmam lazım mı diyecek ?:34:

Empati kurmaya kendinizden başlamanız gerekir.

Toplumun %70 'nin belki daha fazlasının bu şekilde düşündüğü bir konuda yorumlara açık olunmalı.

slm canım
zaten burası insanların eleştireye,yoruma açık olduğu bir site.benim demek istediğim insanlar yorumlarını yaparken ya da nasıl diyeyim fikirlerini söylerken kişinin içinde bulunduğu durumu düşünerek daha hassas olmalı bunu senin için demiyorum ben ki yazını okuyuncada kırıcı bir şey görmedim.benim dediğim genel bir düşünce sadece bu konu içinde değil.baksana yukarda son yazılanlar hoş mu?kesinlikle EMPATİ yaparak söylenen bir çok kelimenin(iğrenç gibi)yanlış olduğunu söyledim....

Son düzenleme:
slm canım
zaten burası insanların eleştireye,yoruma açık olduğu bir site.benim demek istediğim insanlar yorumlarını yaparken ya da nasıl diyeyim fikirlerini söylerken kişinin içinde bulunduğu durumu düşünerek daha hassas olmalı bunu senin için demiyorum ben ki yazını okuyuncada kırıcı bir şey görmedim.benim dediğim genel bir düşünce sadece bu konu içinde değil.baksana yukarda son yazılanlar hoş mu?kesinlikle EMPATİ yaparak söylenen bir çok kelimenin(iğrenç gibi)yanlış olduğunu söyledim....

Anlıyorum seni hak da veriyorum ancak bunda konu sahibinin de yaşıtlarını "onunla bununla yatmak"la suçlamasının da büyük etkisi var diye düşünüyorum.

Cinsellik yaşamak istemeyen kadın yaşamaz zaten ha 25 yaşında olup 50li yaşlarındaki adamla çıkarsın ha sevgiline ben evlilikten önce cinsel ilişkiye karşıyım dersin.

Yoksa ne erkekler var 70inde dahi yolda laf atan, taciz eden. Yalan mı ?

Önemli olan kişinin karakteri ve kendi yaşam görüşü.

Konuda bunun bahsinin geçmesi bile yanlış bana göre..

Konu sahibini yaşıtı bir bayan olarak kınıyorum.

Anlıyorum seni hak da veriyorum ancak bunda konu sahibinin de yaşıtlarını "onunla bununla yatmak"la suçlamasının da büyük etkisi var diye düşünüyorum.

Cinsellik yaşamak istemeyen kadın yaşamaz zaten ha 25 yaşında olup 50li yaşlarındaki adamla çıkarsın ha sevgiline ben evlilikten önce cinsel ilişkiye karşıyım dersin.

Yoksa ne erkekler var 70inde dahi yolda laf atan, taciz eden. Yalan mı ?

Önemli olan kişinin karakteri ve kendi yaşam görüşü.

Konuda bunun bahsinin geçmesi bile yanlış bana göre..

Konu sahibini yaşıtı bir bayan olarak kınıyorum.
canım henüz yukardakı konuları okumadım ben dünkü yazılanlara istinaden bu yorumu yaptım şimdi tekrar bakıcam ama neyse önemli olan benm ne demek istediğimn insanlar tarafından birazda olsa anlaşılması yoksa bnm kimseyi savundğm yok :3:

canım henüz yukardakı konuları okumadım ben dünkü yazılanlara istinaden bu yorumu yaptım şimdi tekrar bakıcam ama neyse önemli olan benm ne demek istediğimn insanlar tarafından birazda olsa anlaşılması yoksa bnm kimseyi savundğm yok :3:

tamam canım ben de zaten sana bir şey dememiştim :))

Aynen de öyle. 25 e 45 yaş farkı. Bir de anakuzusu bir insan da değilim. Ayrı evim faturam işim gücüm var. Birkaç senedir de böyleyim. Yani aslında birçok açıdan hayat şartları işte anaevini erken bıraktık (= Bilmiyorum bana yaşarken tuhaf gelmiyor bu ilşki ama dışarıdan gelen yorumlar anlamadan bilmeden olumsuz. Çok dış kapının dış mandalını takacak değilim elbette. Ama ailem sonuçta. Ve evlilik yüzünden böyle şeyler için kavga gürültü istenmeden olduğunnu düşünmek dahi istemiyorum.

sorun olucak iki konu var bence birincisi sevgiliniz dul ve çocuğu var ise sorun çıkar ikincisi de siz çocuk ister 1 veya 2 tane o istemez ise sorun çıkar. yaş farkının bundan başka bir konuda sorun çıkaracağını sanmıyorum.zaten karakter olarak uygunuz diyorsun.

şu an seni terketse ne hissedersin
cevabına göre düşün taşın
bazen ne olursa olsun hataa yapsa kendi kafasıyla yapmalı insan,en azdan başkalarını suçlamazsın
ben anlayamadım seni sürekli savunmadasın,ozaman bildiğini yap be cnm

Bir insan 18 yaşındaysa,10 yaş bile büyük biriyle evlenmesi sorundur.Ama 25 yaşındaysa 10 yaş büyük biriyle evlenmesi sorun olmaz.Fakat,hangi yaşta olursan ol,20 yaş çok.Şimdi hep şöyle bir tabir var."Ben yaşıtlarıma göre çok olgunum,kendimden daha yaşça büyük insanlarla anlaşıyorum".Böyle birşey yok.Herkes,20 li yaşlarda,30 a yaklaşana kadar kendini çok olgun hisseder.Buna olgunluk demeyelim de ayakların daha bir yere basıyor durumu diyelim.Ama bu yaş farkında ki sorun sadece düşünce yapınızın aynı olmasıyla çözülmüyor.Sana 20 yıl fark atmış bir insanın,enerjisi de sana göre daha düşük olacak ilerleyen yıllarda,zevkleri de değişecek fikirleri de yaş aldıkça.Sen geriden takip ettiğin için uyuşmazlıklar başlayacak.Şu an anlamıyorsun.O da genç.Ve sen onunla uyum sağlamak adına belki de psikolojik olarak bazı isteklerini heveslerini törpüleyip tolere ediyorsun.Yaş ilerledikçe,istekler de değişir.Bence olgun bile olma yaşıtlarına göre.Yaşını yaşa.Yaşının cıvıl cıvıllığını,o yaşlardaki toylukları,acemilikleri,şaşkınlıkları,hataları...hepsini yaşa.Yıllar geçtikçe nasılsa olgunlaşacaksın.

evlenmekle zaten çok kararlı görünüyorsunuz , bize sorduğunuz sadece yaş farkının sorun olup olmayacağı ise bence olur , evlilikte bana göre 10 yaşa kadar yolu olabilir yaş farkının,

bi arkadaşımda evlendi 19 yaş büyük birisiyle , allah mutlu etsin ama, kız ailesi -çok çok mutsuzdu, hala da öyle, kıza sorsan mantık evliliği yaptım rahat etmek için diyor , ama ya ilerisi ? hep 20 yaşlarında kalmıcak , yaşı ilerledikçe adam daha çok yaşlancak ve yaşlandıkça bu kez yük olarak görecek adamı , kendisinin coşup eğlenmek isteyeceği vakit illaki olacak ama adama saçma gelecek, çocuksu gelecek, herhangi bir konuda konuşurken hep kızın fikirlerini küçümseyerek sen nerden bilceksin diyecek ve herşeyi en iyi kendisi bildiğini öne sürecek hep ağzından tecrübe kelimesi çıkacak .... vs vs . olumlu yanlarını sen zaten biliyorsun diye söylemeye gerek duymuyorum ,

ayrıca çalıştığım şirkette bi abla vardı kadın 32 yaşındaydı adam 50 yaşındaydı , kadın gezmek istiyordu , arkadaşlarıyla toplanıp gezelim, gelip gidelim istiyordu ayrıca kadın çok güzeldi, yüzü fiziği, ama adamda komplex vardı, arabadan inmiyordu bile gittikleri yerde , kadın inip herşeyini yalnız yapıyordu, adam zamanla tamamen asosyal olmuş , yatakları bile ayırmış ve bunu yapan adammış , hep dertleniyordu kadın, ilk evlendiğim zamanlar çok güzeldi evliliğimiz ama şimdi çok farklı diyordu, kadın bi kıyafet aldığında ne gerek var, çocukmusun, gidip ne yapcan otur işte evde ne var vs. herşeyi gereksiz görüyordu , çok uzattım ama evlilik oyuncak değil, büyüklerin dediği de mutlaka bi şekilde çıkabiliyor, bence şuanki duruma bakarak kadar vermek yerine , ilerisini düşünerek karar ver, diğer yönleri de düşün iyice , bi ortama girdiğinde bakışlar bile zamanla seni rahatsız edebilir. hayırlısı olsun

Bnimde erkek arkadasimla aramda 15 yas var ben 23 o 38 yasinda 4 aydir birlikteyiz suana kadar hicbir sorun yasamadik ben onun yannda mutluyum

eşim ve ben çok severek evlendik halada çok seviyoruz birbirimizi aramızda 13 yaş var ben 22 eşim 35 yaşında genelde herkonuda anlaşırız

ama giyim konusunda eşim beni yaşımdan büyük giydirmeye çalışıyor kendi istediğim gibi giyinemiyorm çoğu zamn eğer giyiniyorsamda problem yaşıyoruz kilo aldım biraz ben rejime başladım eşim zayıflama çocuk gibi oluyorsun falan diyor kursa gitmek istiyorm izin vermiyor sürekli evdeyim bunun yaşla alakası varmı bilmiyorm ama beni çok aşırı kıskanıyor nerdeyse elinden gelse insan içine çıkarmayacak

20 yaş ilerde problem olabilir bence anlaşma yönünden ben asla pişman değilm çünkü eşiimi çok seviyorm ama anladığm kadarıyla sen öyle çok aşık değilsn yazdıklarına göre iyi düşün derim

şuanda çok güzel gelir, özellikle adam olgun, ne istediğini bilen, kendine güvenen, karizmatik birisiyse...

fakat ileride üzülürsün, yıpranırsın...

hakkında hayırlısı neyse o olsun

Birkaç gün giremedim burası 24 sayfa olmuş ve sanki artık fikir beyan etmeden, gergin bi tartışma ortamına dönmüş. acaba neden ?

Bana gelen sert ilişkilere, sinirlenerek hırsla yaşıtlarıma saldırıp, onları yatıp kalkmalarla barlarda sürtmelerle suçladığımı düşünen bayanlar, yapmayalım lütfen. Yatıp kalkmak lafını yazdığımın arkadasında parantez açıp bu böyle olmadı özür dilerim demişim. Gençlerin yaptıkları ile ilgili konuşurken, maksat kınamaktan ziyade ben yapmaktan hoşlanmıyorum deme gereğini ise nerde duymuşum ? durduk yerde mi ? hayır. O yorumdan önce bir bayan, sanki kahveyi bugün sütlü değil sade iç dermiş gibi, koskoca bir kararla alakalı, git yaşıtlarınla takıl gez toz demiş. Sanki elimdeymiş, ben kasıntıdan böyle yapıyormuşum gibi. Yoksa rahat olalım, ben de gezdim tozdum, yaşadım ettim, ama sadece çabuk bitti enerjim o konuda. Birden dinginleştim. Demeye çalıştığım bu idi.
Sürekli olgunum ben olgunum ben var ya fena olgunum, deyü, nerede yazdım, kime inatla bunu kanıtlamaya çalışmak gibi bir aptallık ettim?? nerden bu kanıya varılmış anlamak mümkün değil. Dikkat edin, yorumunuz için teşekkürler iletisi dışında, ancak ancak, soru geldiğinde cevap verdim. O yorumlar, bir cevap.

Sen nasılsa evlenceksin, herkese cevap veriyorsun, o zaman ne soruyorsun tarzı konuşanlar olmuş, e zaten bu konuda aksine herkesi dinlediğimi, zaten burdan bi kararla çıkmayacağımı sadece konuşmak istediğimi söyledim. E bacım, akıl var mantık var, zaten evlilik gibi bir kararı internet sitesinden mi oylayacağım? Daha önce de dedim. Dertleşmeye geldim.

yani anlamak mümkün değil, zerre tanımadığımız insanlar bize birşeyler soruyor, biraz daha yorum yapabilmek için ayrıntı sormayı değil, ilk yorumdan hemen yaftalamayı daha bir seviyoruz. Bütün yazışmaları okumadan, orta sayfada gördüğümüz yoruma dayanarak hemen bir sinir öfke bir laf yapıştırma çabası. Ben burda birşeyi paylaştım. Kimseyle tartışmadım, herkese eyvallah dedim, herkese elimden geldiğince edeple cevap verdim, kimseye de sinirlenmedim, sinirlencek birşey yok, fikrini söyler.

Amca diyebilir, iğrenç diyorlar, olur diyenler, olmaz diyenler örnek verenler, herkes kendisine göre yorumlar. Ben de bazılarına cevap verme hakkına sahibim sanıyorum.

geleceği bilemem ama şuan o benden daha sosyal ben daha kıskanç olabilecek moddayım ((= ben de sorsan 10 yaş makul derim 10 yaş maksimum iyidir doğru söylüyorsun fakat işte işler hep öyle de gelişmeyebiliyor... zat-ı muhterem müzisyen bu arada... çok aktif bir insan esasen... ama evet eminim konuşulmasa dahi bir gidecek korkusu vardır onda...

yaşını gösteriyor mu peki?? benim bi tanıdığım 40 yaşında ama 30 gösteriyor..

Back
X