Müdahale etmeli miyim?Artık etmeliyim...

geç kalmadınız mı müdahele için,prensesse prensle evlenip sarayda yaşasaymış,emrindeki insanları çalıştırırmış,aslında kız suçlu değil annesi hala ona böyle yandaşlık ediyorsa işiniz zor derim.alıp karşınıza konuşun böyle geleceklerse hiç gelmesinler annenizin yanına bence günahtır ya..

Allah kolaylık versin diyecek başka birşey bulamadım arkadaş ...

Evet en kısa zamanda...

Ben olabildiğince yanında durdum zaten ama ben de çalışan biriyim. Annem isterim ki hep benle dursun. Eşim de çok sever annemi kendi annesinden ayırmaz. Ama durmuyor işte bende. H.sonu zor tutuyoruz siz rahat olun diyor. Bu arada ben kendileriyle konuşmuyorum, daha doğrusu benle onlar konuşmuyor. Sebebi gelinimiz kuzenimin eşine iftra attı kendi yaptığı büyük bir yanlışı üstünden atmak için. Kuzenimin eşi de gelinin 13 yıllık her gün görüştüğü arkadaşı. Aralarını o yapmıştı. Hamile kadına iftira attı ve benim de onunla sammiyetimi bırakmamı beklediler. Bırakmadım tabiki işin gerçeğini kardeşim bilmiyor bile. Bilse diyorum aradabir kendime. Bu defa boşanacaklar benim yüzümden olacak. Hiç girmiyim diyorum.

tamam herkesin kendi hayatı ...öğrenmemiş...öğrenmek de istemiyor ok burda sorun yok ama!

madem durumun çok iyi yahu tut bir gündelikçi yapsın yemeğini temizliğini....

harbi utanmaz...bence sen bu öneride bulun..ki o da anlasın artık annene yüklenmesin..

Konuşmaktan anlamıyorlar işte. Annem kaç kere kovmaktan beter etti. Hatta bir defasında kalkmış (saat 2) anneme sormuş ekmek varmı diye. Annem var demiş. Bu yeniden yerine yatmış. Annem tabi kendine öğle çayı yapıyor yanına kahvaltılık koymuş. Tabi kalkmışlar hazır kahvaltı. Annem demiş ki "kızım kocana söylesene yine anneme kahvaltı hazırlattım diye." Bozulmuş ama devam tabii... Sonra kardeşime demiş "karın dediğimi dedimi?" Ne dedi ki? Geline dediğini demiş. Bunlar giderken bir daha ayak basmayız demişler ama 2 gün sonra gelip 1 hafta kaldılar. Bu basit bir olay sadece ki daha neler oldu. Anlayacağınız olay çıkmadan hallolmayacak bu iş...

o zaman gelininize avatarınızda ki emi
ayy ben bile dayanamadım şurda ki yazdıklarınızdan dolayı gelininize
Allah size bol bol sabırlar versin o gelininizede akıl fikir versin ezanlar hürmetine
(ezan okunuyor)

İşine gelmez ki. Mesela yemeği kim yapacak? Kardeşim öyle herkesin elinden yemez. Eee kim yapacak?

Konu annenizin sağlığı, çok bile sabretmişsiniz

Utanmazlık bu yapılan, hadi gelin acımıyor, kardeşiniz nasıl kıyıyor anneciğine

Vallahi anlamıyorum insanları, yüzsüzlükte gelinen son nokta bu sanırım.

o zaman gelininize avatarınızda ki emi
ayy ben bile dayanamadım şurda ki yazdıklarınızdan dolayı gelininize
Allah size bol bol sabırlar versin o gelininizede akıl fikir versin ezanlar hürmetine
(ezan okunuyor)

Amiiin... Ama o akıl almaya pek niyetli değil. Karşı komşumuza almanyadan kız kaçtı, beraber oturdular bir süre. O kız da annesi hiç birşey yaptırmazmış, çay demlemeyi bilmiyordu. Ama her gün anneme gelirdi, o gün annem ne yemek yapıyorsa uygulamalı görmek için. Annem de seve seve gösterirdi. Yaptığı yemekler bazen çok kötü olurdu ama sırf moral olsun diye tencerenin dibinni sıyırmışlığımız var. İnsanda istek olsun yeterki...

Annem o haldeyken olay çıksın istemedim sadece. Sanırım bundan sonra kötü görümce olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

ne yalan söyliyim bekarken bende hiç iş yapmazdım
annem istesede yapmazdım
ama sonra evlenince kendi başıma patladı
hergün annemi arardım şu yemeğe ne kadar salça koyacam
ne kadar su koyacam telefonda kadın ne görecekte tarif edecek
ama şimdi 7 senelik evliyim kendimi geliştirmeye çalıştım
bazı yemeklerde annem benden tüyolar bile alıyor

Siz böyle, kimi de tembelliğiyle övünüyor işte. Böylesini de ilk defa gördüm.

Ay anneniz iyi sabrediyormuş vallahi.. Bir de gelininiz evli sonuçta evlilik bu hiç mi ev işi vs. yapmıyor ayrıca anneniz sonuç olarak annesi yaşında saygı göstermek zorunda. Ben bile anneanneme falan gidince 2 bardak 1 tabak bir şeyler yıkarım ne biliyim yemek yapıyordur patatesleri falan soyarım, yemek yapmasını pek bilmesem de.. Kaldı ki daha yaşım küçük evli değilim.

Bizim yakın akrabamız(kuzenim diyelim) geçen yaz evlendi maddi durumları çok iyi o yüzden evde yardımcısı varmış yatakları bile o topluyormuş, akşam olduğundaysa kız yemek yapmıyormuş daha doğrusu yapmayı bilmiyormuş her akşam dışarıda yiyorlarmış, artık kuzenim boşanmayı düşünüyor o derece. Öyle bir hayat çekilmez çünkü bence de..

Bence anneniz öyle yufka yürekliyse siz girin araya sonuçta annenizin sağlık problemleri varmış ve anneniz kimsenin hizmetçiliğini yapmak zorunda değil yazık günah, siz bence araya girip duruma bir el atın, oturduğum yerden sinir oldum vallahi..

Son düzenleme:
böyle kızlar evlenmesin,yemek yok,temizlik yok,sorumluluk yok,salak olduğundan meslekte yok bunlara ve böylelerine hiç saygım yok, bence sessiz kalma ,
benin haksızlığa ve kötü nlyetli insanlara kaba olma hakkım var bence seninde var, herkes haddini bilsin,kendini zavallı göstrerip lnsanları aptal yerine koymaları,tahamül edilmez, tabiki bu tipler cinsellikle evlilik yürür sanıyorlar oda ayrı konu

Bende pek yemek temizlik bilmezdim ama öğreniliyor karşı tarafa mahcup olmamak için yapacK bişey yok. Ayrıca evime gelen herkes yaptıklarımın tarifini ister çoğunu ilk defa netten yapmama rağmen. Ama çalıştığımdan çok üstüne düşmüyorum..

Annenize üzüldm kardeşinizede söyleyn evlerine gtsnler. Annem hasta kalabalık etmeyn zten yardmcıda olmuyosunuz diye

Son düzenleme:
Bence anneni birkaç aylığına yanına al, hasta zaten biraz ben ilgilenicem annemle de. O zaman ne olur bakalım...

Bence de artık müdahale etmelisin. Erkek kardeşinle konuşmalısın bu konuyu. Kendi evlerinde ne yaparlarsa yapsınlar ama kaç yaşında kadın onlara hizmet etmek zorunda değil.

karışılmayacak bir tarafı kalmamış ki.
bir kere bu insanların evi var, gitsinler evlerinde yaşasınlar.
evlenmeden önce birşey bilmemek, öğrenmemek için nedenmiymiş.
bilmeyebilir insan, ben de yemek vs bilmezdim,ama öğreniyor insan.
prensesmiş :) prenses hanım prensesliğine ya kendi evinde ya da
kendi annesinin evinde devam etsin bence.
ne tuhaf insanlar var gerçekten.
gelininiz ne kadar zengin olursa olsun, kardeşinizin çalışmıyor olması,
bana tuhaf geldin açıkçası, kardeşinizde de var sıkıntı,
sadece gelin değil kardeşinizde yük oluyor annenize.
madem kardeşiniz çalışmayacak kadar iyi durumları
bence de bir zahmet hizmetçi tutsunlar evlerine ve evlerinde yaşasınlar.

Madem prensesti bi prens bulsaydı kendine. Bu zamana kadar susmanız bile hata.

Valla iyi sabirliymissiniz kutlarim ben dayanamazdim bir de anneme yapacaklar oyle mi az ye de kendine usak tut der kovardim evden birak ben kötü olayım iyi olsam anlayacak insan degiller madem!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…